Witam wtorkowo z rana- u mnie dalej wielkie wyczekiwanie na @, miala byc wczoraj. Na koniec tygodnia robie tescik, no chyba ze sie poleje 

. Dzisiaj ta moja wizyta, kurde szkoda ze tak pozno, caly dzien siedzenia w domu i czekania. Pozdrawiam nowe staraczki
reklama
Kobietki własnie odebrałam wyniki badania hormonów prolaktyny i progesteronu , robiłam je w 23 dc oto moje wyniki:
Prolaktyna
26.85 ng/ml
N: 4.79-23.3
Progesteron
54.19 ng/ml
N: Faza folikularna: 0.2 -1.5
Srodek cyklu : 0.8 - 3.0
Faza lutealna: 1.7 -27.0
I trymestr ciązy: 16.4-49.0
II trymestr ciązy: 19.7-52.0
III trymestr ciązy: 25.3-93.0
Bardzo dziwne bo mam poziom progesteronu jak kobieta w ciąz w III symestrze
Znacie sie na tym? Jakie wy macie wyniki progesteronu i prolaktyny??
Prolaktyna
26.85 ng/ml
Progesteron
54.19 ng/ml
Nektarynka
Fanka BB :)
No to będzie mega owulka na forum![]()
może jeszcze nie widaćKobietki własnie odebrałam wyniki badania hormonów prolaktyny i progesteronu , robiłam je w 23 dc oto moje wyniki:
Prolaktyna
26.85 ng/ml
Progesteron
54.19 ng/ml
a teraz na poważnie, wyczytalam to:
na stronieCzasami podwyższone stężenia progesteronu obserwuje się w przypadku lutealnych torbieli jajników, ciąży powikłanej zaśniadem groniastym oraz rzadkich przypadkach raka jajnika.
Sporadycznie przyczyną podwyższonego stężenia progesteronu jest nadmierna produkcja progesteronu przez nadnercza.
W późnej ciąży, niskie stężenia progesteronu mogą być związane z zatruciem ciążowym i stanem przedrzucawkowym.
Progesteron - Lab Tests Online - Tests
oczywiscie to nie musi byc taka przyczyna.. lepiej umow sie na wizyte z lekarzem
PS co jest z moim suwaczkiem z owu, że jest taki sam jak wczoraj a sie nie zmienia..
Sylwijka1981
Aktywna w BB
Witam
Rano byłam z mała na bilansie dwulatka:-) U mnie też @ się spóźnia już 3 dzień, ale ostatnio było i 10 więc się nie nakręcam. Ola85 trzymam kciuki za wizytę. A u reszty dziewczyn za owocne staranka. A ja wracam do obowiązków:-(masa prasowania póki mała śpi. Odezwę się wieczorkiem. Miłego dnia!
Rano byłam z mała na bilansie dwulatka:-) U mnie też @ się spóźnia już 3 dzień, ale ostatnio było i 10 więc się nie nakręcam. Ola85 trzymam kciuki za wizytę. A u reszty dziewczyn za owocne staranka. A ja wracam do obowiązków:-(masa prasowania póki mała śpi. Odezwę się wieczorkiem. Miłego dnia!
Nektarynka no tez doczytałam tez o mozliosci guza .. wystraszylam sie teraz, napewno pokaze te wyniki lekarzowi...
Dziwi mnie tylko to : podobno zbyt wysoki poziom prolaktyny obniza poziom progesteronu, a w moim przypadku oba te hormony mam za wyzone..
Ojejku zaczynam sie martwiśc ;(
Dziwi mnie tylko to : podobno zbyt wysoki poziom prolaktyny obniza poziom progesteronu, a w moim przypadku oba te hormony mam za wyzone..
Ojejku zaczynam sie martwiśc ;(
martuska 12310
Zaangażowana w BB
Moj mężczyzna jest zmuszony

Pomóżcie kochane
Pozdrawiam serdecznie!!!
Witam
Dzieki
:-)Ja również zaopatrzyłam sie w testy owulacyjne, mam 23 lata i jestem z Gdańska
Moj mężczyzna jest zmuszonypołykać cynk oraz witaminki,żeby usprawnić swoich chłopców
Zakupiłam równiez Oreapol. Martwi mnie tylko jedna rzecz w ostatnim cyklu owulacja przesunęła mi się o całe 3 dni i nie wiem kiedy najlepiej teraz zacząc staranka
czy od razu po ukazaniu 2 kreseczek na teście owulacyjnym ( bo miałam je bardzo widoczne 4 dni) czy może dopiero dzień później i przez kilka dni.
Pomóżcie kochane
Pozdrawiam serdecznie!!!![]()
Hejka- ja jeszcze nie korzystalam z testów owulacyjnych, jak tylko skonczyl sie okres to staranka sie zaczely codziennie- stwierdzilam nie ma co liczyc, testowac- tylko korzystac z przyjemnosci- jak narazie takie jest moje zdanie- to dopiero pierwszy cykl staran- zobaczymy na przyszlosc moze sie skusze na testy- na szczescie moj M jest bardzo zadowolony z codziennego seksu- wiec nic tylko do dziela- pozdrawiam
martuska 12310
Zaangażowana w BB
reklama
ja w sumie dlatego kupiłam te testy , bo słyszałam ,że codzienne współżycie osłabia plemniczki i lepiej podobno co 2 dni
, pozdrawiam!;-)
Troszke zle to napisalam- w pierwszych dwoch tygodniach po okresie staranka byly na zmiane codziennie albo co dwa dni- roznie jakos to bylo-
Podziel się: