reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witaj Klaudyna. robiłaś jakieś badanka, masz dobrego gina? Idź, porozmawiaj. Na bank będzie fasoleczka tylko może trzeba jej troszeczke pomóc :-):tak:

Badania narazie robił mąż - na szczęście wszystko oki :) w przyszłym tygodniu ide do nowego gina. A zeszły rok spędziłam prawie cały u lekarza :-D zaczęło sie od III na cytologii, potem maleńka nadżerka, a na koniec zapalenie jajników, wiec w sumie to tylko 6 miesięcy starania o Maleństwo ... mierzę temperaturkę, tylko martwią mnie krótkie cykle - 26 dni, a czasem naet 24 ... poczekam do przyszłego tygodnia i zobacze co na to lekarz :)

reklama
cześć dziewczyny,

witam nowe i trzymam kciuki:)

u mnie bez zmian...ciąłge staranka:) my tam z M codziennie..a co....:-):-)
tak myślę,że może dopiero teraz mam owu...bo od 2 dniu testy owu wychodzą takie ładne II kreski...dziś mój 19 dc...ale ostatni cykl miał 36 dni...więc może faktycznie teraz...staram się nie nakręcać i tak sobie myślę, że fajnie by było ale jak się nie uda to zaczynamy od nowa...:) zawsze trzeba mieć nadzieję.

....a i jeszcze jedno pytanie , ale codziennie się starać po dniu ostatniego krwawienia czy moze blizej owulacji?:) pozdrawiam !:-)
my tam codziennie szalejemy :-) sama decyzja robienia dzidziusia tak nas nastraja :-)

Dziewczynki, trzeba się wziąć w garść i teraz zafasolkować. W następnym cyklu odpada :no: nie chcę na święta wylądować w szpitalu, a znając moje szczęście to własnie tak będzie.

Witajcie moje Kochane Dziewczynki!

Troszkę mnie nie było i tak raczej zostanie. Zaglądam do Was,ale już rzadziej niż wcześniej. Wiecie.... nakręcam się i w ogóle. ;-)Wyluzowałam się w końcu i @ sama się pojawiła. Ostatnia była 23.12.08. A już miałam wywoływać. W sobotę idę zrobić badania hormonów. Prosto z laboratorium jedziemy z mężulkiem w góry żeby odpocząć od tego wszystkiego. Po powrocie zaczynam monitoring bo coś mi się zdaje,że nie mam w ogóle owulacji. :-(
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie ściskam gorąco i trzymam kciuki!

PS. Ninonka kochanie jak tam u Ciebie?

Hej Dziewczyny,

Ja padam na pyszczek, cały dzień biegania plus dostałam temperatury więc oczy się kleją.

no i wykrakałam 1 krecha :( ;(((((((((((((

Wrrrrrrrrr, nie będę Ci pisać że za wcześnie na test itp. Może tak a może nie, niestety trzeba poczekać na @. I się okaże, albo fasolka albo staranka. Ale główka do góry, myślimy pozytywnie. :-) Nie teraz to za chwilę. :tak:

Ojej jak mi przykro bo na dodatek dzisiaj moje urodziny i myslalam ze sobie taki piekny prezent sprawimy- ale coz trza sie wziac w garsc i do dziela- buziolki dla Was- musi byc wysyp fasolek w 2009- 3mam kciuczki za reszte gangu

Sto lat, Sto lat, niech żyje nam OLA - Wszystkiego Naj Naj Naj - Zdrówka i Maleństwa życzę :-):tak:

Badania narazie robił mąż - na szczęście wszystko oki :) w przyszłym tygodniu ide do nowego gina. A zeszły rok spędziłam prawie cały u lekarza :-D zaczęło sie od III na cytologii, potem maleńka nadżerka, a na koniec zapalenie jajników, wiec w sumie to tylko 6 miesięcy starania o Maleństwo ... mierzę temperaturkę, tylko martwią mnie krótkie cykle - 26 dni, a czasem naet 24 ... poczekam do przyszłego tygodnia i zobacze co na to lekarz :)

Klaudyna - mój jeszcze badań nie robił ale powiedział że nie ma problemu. Spytał tylko czy pójdę z nim i mu pomogę ;-) :-D:-D:-D Świntuch.
Ja podobnie, w przyszłym tygodniu idę do nowego gina - w poniedziałek - juuuuż się boję :-(

Witajcie. Może dołączę do Was.

Zapraszamy, a coś więcej o sobie napiszesz??? ;-):-)

Ola85 wszystkiego naj Kochana w dniu urodzin przede wszystkim szybkiej fasolki:tak:

U mnie bez zmian @ nie ma.

@ nie ma więc czekamy, informuj na bieżąco ;-)

Witajcie moje Kochane Dziewczynki!

Troszkę mnie nie było i tak raczej zostanie. Zaglądam do Was,ale już rzadziej niż wcześniej. Wiecie.... nakręcam się i w ogóle. ;-)Wyluzowałam się w końcu i @ sama się pojawiła. Ostatnia była 23.12.08. A już miałam wywoływać. W sobotę idę zrobić badania hormonów. Prosto z laboratorium jedziemy z mężulkiem w góry żeby odpocząć od tego wszystkiego. Po powrocie zaczynam monitoring bo coś mi się zdaje,że nie mam w ogóle owulacji. :-(
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie ściskam gorąco i trzymam kciuki!

PS. Ninonka kochanie jak tam u Ciebie?

Cześć Słońce, no wreszcie. Pisałam posty, nawoływałam a tu ciiiiiiiiiiiiiiiiisssszzzaaaaaaaaa. Super pomysł z tym wyjazdem. Badanka a potem relaksik. Odezwij się po powrocie z gór koniecznie i daj znać jak było. :tak::-) (ale Ci zazdroszcze :-D).

Słodkich snów dziewczyny, ja mykam do łóżka :-):-D:-)

Witam Kochane staraczki po długiej przerwie!! Niektóre mnie może pamiętają, widzę wiele nowych staraczek i wieeeele nowych stroniczek niestety nie jestem w stanie nadrobić zaległości :-(

Niektóre wiedzą że ja jestem zafasolkowaną, ale zanim to nastąpiło to tutaj u Was szukałam wsparcia i je znalazłam za co jeszcze raz dziękuję!!

Jestem teraz w 8 tyg i bardzo się martwię opinię na temat ciąża na Wyspach ( ja mieszkam w Szkocji ) są podzielone. Ja niestety już odkryłam złe doświadczenia :-( i nie wiem jak to się skończy dla mojej dzidzi. Wszystko to dla nich Infekcja układu moczowego niezależnie od objawów. Lekarz ogólny wcześniej wyjdzie z siebie i stanie obok niż wyśle Cię do specjalisty. Lekarz ogólny to Bóg zajmuję się wszystkim dziećmi dorosłymi ciążami problemi z nerkami i oczami. Jestem załamana :-( Na pierwsze USG muszę czekać do 12 tyg bo do tego czasu jak to oni mówią może się wiele wydarzyć czyli co możesz poronić. Dla nich to zjawisko naturalne i traktują je bez emocji jako fakt ich statystyki mówią 1 na 5-4 ciąż zostanie poroniona i tyle. Nie ma czegoś takiego jak podtrzymywanie ciąż wczesnych nie istnieje podawanie Luteiny w pierwszym trumestrze w tym czasie właściwie nie robią nic. Mówią żeby czekać nawet jak czujesz się beznadziejnie i wiesz że coś jest nie tak :-( Porażka porażka porażka. W Polsce naprawdę jest lepiej pod tym względem nie ma porównania. Jest mi ciążko bo sie boję wiem że coś jest nie w porządku mam krew w moczu ale mogę sie tylko modlić.
Trochę się wygadałam.

Mam nadzieje że te co zaciężyły z naszego grona nie mają problemów z utrzymaniem ciąży a te które się starają dopinguję mimo że nie bywałam ostatnio u was w ogóle.
Pozdrawiam cieplutko.

reklama
Olu, duzo zdrów i wielu radości z okazji urodzinek (troszke spóxnione :zawstydzona/y:)

Katerinka, u nas tez pierwsze usg jest dopiero po 12 tc, chyba, ze prywatnie.
Jak sie martwisz to rozejrzyj się za polskim ginem, troszke ich tam jest.

Dziewczyny, słyszałyście o tych 8-raczkach? Właśnie słyszałam w tvn24, że to było zapłodnienie in vitro. Świadomie wszczepiono 8 zarodków matka nie chciała żeby się zmarnowały, bo zostały jej z poprzedniej ciąży, w wyniku której urodziła 6-raczki razem 14 Mało tego! Jest samotnna, bez pracy i mieszka z rodzicami na moje to lekko szurnięta baba :dry:

Do góry