reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Ja robiłam teścior wczoraj rano ale wyszedł negatywny. Teraz poczekam do piątku i zrobię następny. Choć pamietam że w pierwszej ciąży wyszedl mi chyba 1 tydz po planowanej@. Kroptusia myślę że jesteś szczęsciarą że tak wcześnie ci wyszedł niejedna z nas by tak chciala:tak:

Kochana nie zycze nikomu czekac na te II kreseczki 3 lata nawet jakby mial wyjsc wczesniej :)) A wyszedl przez pomylke poprostu to byl cykl skreslony (pisalam w swojej historii pare stron wczesniej) i zrobilam go dla jaj bo lezal w szufladzie, nawet 3 min nie czekalam, tylko nasiusialam wyszlam kontrolna krecha I i poszlam wywalic i wywalajac patrze a tam cien II..Wiec zbladlam, bo jak mowie byl od tak by nie kusic, zrobiony z usmiechem na ustach i nawet ta I krecha go nie zmazala bo na nic nie liczylam...I nie zycze nikomu tak wczesnie bo potem mialam gehenne do dnia @ czy dostane czy nie :)

Coś czuje że ktoś zafasolkował:tak: dajcie znać dziewczyny! Koniecznie. Ja z kolei wcale się nie nastawiam mimo że @ nie ma, ale starania były marne. Moja mała mnie wzywa.

Witam z wieczorka,

Ja w sumie na chwilkę bo dopiero wróciłam z pracy a jutro mam na 7:15 i muszę się jeszcze przygotować. Buuuuuuuu

:):-)Ja również zaopatrzyłam sie w testy owulacyjne, mam 23 lata i jestem z Gdańska:)
Moj mężczyzna jest zmuszony :tak: połykać cynk oraz witaminki,żeby usprawnić swoich chłopców:) Zakupiłam równiez Oreapol. Martwi mnie tylko jedna rzecz w ostatnim cyklu owulacja przesunęła mi się o całe 3 dni i nie wiem kiedy najlepiej teraz zacząc staranka :) czy od razu po ukazaniu 2 kreseczek na teście owulacyjnym ( bo miałam je bardzo widoczne 4 dni) czy może dopiero dzień później i przez kilka dni.
Pomóżcie kochane

Pozdrawiam serdecznie!!!:)

Witaj Kochana, widze że stajesz dobrze przygotowana do walki o dzidzię :-D:tak:. Z tymi testami to jest tak, że obie kreski muszą być w tym samym kolorze lub testowa nawet ciemniejsza. Ja w tym cyklu zaczęłam robić już w 7dc i wychodzą mi dwie ale ta testowa jest nadal jaśniejsza więc to jeszcze nie to.

cześć Dziewczyny!
dołączam do Was... staramy sie juz przeszło rok :( i nic ... co miesiąc płacz w poduche, ale ciągle mam nadzieje :-) ... nowy cykl ... nowa nadzieja! trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was :tak:

Witaj Klaudyna. robiłaś jakieś badanka, masz dobrego gina? Idź, porozmawiaj. Na bank będzie fasoleczka tylko może trzeba jej troszeczke pomóc :-):tak:

Dziewczyny znalazłam takie zdanie w necie :

Badania hormonów a wczesna ciąża

- zazwyczaj jeżeli robimy badania 7 dni po owulacji wyniki wyglądają dziwnie poziom progesteronu jest w górnej granicy, zaś poziom prolaktyny często przekracza normę, dlatego z leczeniem np. hiperprolaktynemii zawsze należy się wstrzymać do nowego cyklu

Teraz sie na maxa nakręciłam, ze jestem w ciązy...

Karola poczekaj :)

Ja nie wytrzymam i zrobi jutro test ciązowy, jestem dopiero 4 dni przed spodziewana @ ... ale sie nakręciłam

Elfa - trzymam baaaardzo mocno kciuki. Daj znać Kochana :-):tak:

Jakoś teraz pustki, widzę, że wiele dziewczyn się pochowało. Tak forum uzależnia może niektóre dziewczyny nakręca:-(
Widzę nowe dziewczyny:-) Witam:-)
No i zmykam:-) Pa dziewczynki :-) Powodzenia:-)
U mnie bez zmian:nerd:
Może coś opiszę jak zapali sie światełko w moim tunelu;-)

Kobietki własnie odebrałam wyniki badania hormonów prolaktyny i progesteronu , robiłam je w 23 dc oto moje wyniki:

Prolaktyna

26.85 ng/ml

N: 4.79-23.3

Progesteron

54.19 ng/ml

N: Faza folikularna: 0.2 -1.5
Srodek cyklu : 0.8 - 3.0
Faza lutealna: 1.7 -27.0
I trymestr ciązy: 16.4-49.0
II trymestr ciązy: 19.7-52.0
III trymestr ciązy: 25.3-93.0

Bardzo dziwne bo mam poziom progesteronu jak kobieta w ciąz w III symestrze :)

Znacie sie na tym? Jakie wy macie wyniki progesteronu i prolaktyny??
ja pojęcia nie mam, właśnie miałam zapytać o co chodzi.....

:):-)Ja również zaopatrzyłam sie w testy owulacyjne, mam 23 lata i jestem z Gdańska:)
Moj mężczyzna jest zmuszony :tak: połykać cynk oraz witaminki,żeby usprawnić swoich chłopców:) Zakupiłam równiez Oreapol. Martwi mnie tylko jedna rzecz w ostatnim cyklu owulacja przesunęła mi się o całe 3 dni i nie wiem kiedy najlepiej teraz zacząc staranka :) czy od razu po ukazaniu 2 kreseczek na teście owulacyjnym ( bo miałam je bardzo widoczne 4 dni) czy może dopiero dzień później i przez kilka dni.
Pomóżcie kochane

Pozdrawiam serdecznie!!!:)
ja radzę sttarać się zawsze, nizaleznie od testów
:)ja w sumie dlatego kupiłam te testy , bo słyszałam ,że codzienne współżycie osłabia plemniczki i lepiej podobno co 2 dni:), pozdrawiam!;-)
my się staraliśmy codziennie i się udało (z Kubusiem)

Dziewczyny znalazłam takie zdanie w necie :

Badania hormonów a wczesna ciąża

- zazwyczaj jeżeli robimy badania 7 dni po owulacji wyniki wyglądają dziwnie poziom progesteronu jest w górnej granicy, zaś poziom prolaktyny często przekracza normę, dlatego z leczeniem np. hiperprolaktynemii zawsze należy się wstrzymać do nowego cyklu

Teraz sie na maxa nakręciłam, ze jestem w ciązy...
hihihi, nakręcam się i ja z tobą :-)
Nakręciłam się i ja:tak:
Owulkę miałam 31.01 tak mi się wydaje ponieważ test LH 30.01 wykazał dwie grube kreski.
Więc może iśc na te badanie czy zaczekać jeszcze te 10 dni?
ach głupotki mam w głowie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
karola, lepiej poczekaj, czasem nawet z krwi tak wczesnie nie pokazuje. Ja robiłam w 6 tc z krwi i mi wyszedł negatywny :sorry2:

a ja jeste zla na maxa!!!!!! :wściekła/y: @ się skończyła. Lece do domu, po drodze tylko bita śmietanę kupiła ;-)a mojego męża nie ma! Polazł sobie do baru :wściekła/y:i nawet mnie nie zawiadomił :wściekła/y:własciwie to jeszcze z pracy nie wrócił:wściekła/y:

kilolek;)Ja też chcę takiego ślicznego Kubusia:), to postaram się wdro żyć radę i będę się starała jak najczęściej będę mogła:)))))))Pozdrawiam serdecznie

Mon itoring polega na tym...w moim przypadku w 2dc ide na monitoring w 3dc biore Clostilbegyt na pobudzenie owulacji po 5 dniach ponowna wizyta , kontrola jajników wielkośc pęcherzyków na ogół 13-14dc ide na ponowna kontrole jajników jezeli sa w wystarczajace duze dostaje zastrzyk( sorki niepamietam nazwy) po czym zarzywam Dupahston... i czekam na wyniki!

reklama
Do góry