reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

witam was
po kolacji milutko tylko muj stwierdzil ze przepiurek nie lubi bo jada ziemia. ale bylo milo sie odchamic i pujsc do lepszej restauracji fakt ze szefowa wziela 50 tylko od nas gdzie za taka kolacje inni placa 130, zlota kobieta.

jajek na miekko w koncu nie zjadlam ugotowalam je na twardo i zjadlam na kanapce.

Didi ja listy nie dostalam wiec jak mozesz to wyslij mi jeszcze raz a ja ci podam emaila na priv.

reklama
Margaret to co znalazłam : uznanie dziecka poczętego - Polega to na tym, że idziecie do USC, oboje z dowodami osobistymi i skróconymi aktami urodzenia, a ty dodatkowo musisz mieć karteczkę od lekarza, że jesteś w ciąży. W USC przebiega procedura uznania dziecka. A korzyści są takie, że już w szpitalu dziecko otrzymuje nazwisko ojca (musi się on wylegitymować papierkiem, że uznał dziecko), następnie, zgłosić dziecko do USC też może już tylko on (jeśli się nie ma uznania dziecka poczętego, to w ciągu 14 dni od narodzin dziecka i matka i ojciec, muszą się zgłosić od urzędu, żeby dziecko zapisać i je uznać, a może to być problem dla kobiety latać po USC zaraz po porodzie, a tak może to zrobić tylko facet; a jeśli facet chce uznać dziecko za swoje to musisz być przy tym obecna i się podpisać). Plusem uznania dziecka poczętego jest też to, że "w razie czego", gdyby stało się jakieś nieszczęście w czasie ciąży czy porodu, ojciec jest już ustalony "prawnie" i może podejmować różne decyzje.

Witajcie kwietniówki :-)
Siedzę z wami już od 1,5h i czytam czytam czytam i to nigdy sie nie kończy, bosko!!! :-D

Możecie mi wytłumaczyć co to są centyle i do czego służą?

Dzisiaj mój M. miał pierwszą próbę golenia, bo ja nic nie widzę, a lusterko wisi za wysoko ;-)
Stwierdził, że to okropnie skomlikowane i dziwi sie, jak ja to robiłam tak szybko i często :szok:

Osa - dużo zdrowia dla Taty, u mojego w czerwcu wykryli gruźlicę, mieliśmy chwile strachu, ale okazało się, ze nie prądkująca, a leczenie jeszcze sie nie skończyło.

Dużo zdrowia dla kwietniowych bliźniaków Roksanki i Patrycji, i mamusi Liliann!!!

Skunkanka - praca się pisze praca mgr, do końca tygodnia skończe teorię, a co dalej z badaniami to nie wiem...

auliya - ja też nie dotykam odkurzacza, nie znosze go, a mój M. przy nim sie uczy, usypia... :wściekła/y:

Didi - najlepiej umieścić listę na zamkniętym, w osobnym watku. A zamknięty już dziala? Jeśli tak, to gdzie?? Nie byłam na poprzednim...

życze miłego dnia i lecę szybko robić obiadek :tak:

ja na 4 dobe po cesarce juz latalam po miescie i po urzedach mala rejestrowac:-)
teraz tez powiedzialam ze razemo pojedziemy rejestrowac niunka bo jeszcze cos odpali mezusiowi i zmieni imie

Margaret to co znalazłam : uznanie dziecka poczętego - Polega to na tym, że idziecie do USC, oboje z dowodami osobistymi i skróconymi aktami urodzenia, a ty dodatkowo musisz mieć karteczkę od lekarza, że jesteś w ciąży. W USC przebiega procedura uznania dziecka. A korzyści są takie, że już w szpitalu dziecko otrzymuje nazwisko ojca (musi się on wylegitymować papierkiem, że uznał dziecko), następnie, zgłosić dziecko do USC też może już tylko on (jeśli się nie ma uznania dziecka poczętego, to w ciągu 14 dni od narodzin dziecka i matka i ojciec, muszą się zgłosić od urzędu, żeby dziecko zapisać i je uznać, a może to być problem dla kobiety latać po USC zaraz po porodzie, a tak może to zrobić tylko facet; a jeśli facet chce uznać dziecko za swoje to musisz być przy tym obecna i się podpisać). Plusem uznania dziecka poczętego jest też to, że "w razie czego", gdyby stało się jakieś nieszczęście w czasie ciąży czy porodu, ojciec jest już ustalony "prawnie" i może podejmować różne decyzje.

Wszystko się zgadza:-) Tylko u mnie do uznania nie trzeba skróconych aktów urodzenia, wystarczą dowody i zaswiadczenie od lekarza. A dopiero do rejestracji jest potrzebny akt urodzenia matki jeżeli jest panną.:tak:

a gdzie ja dostane skrócony akt urodzenia :zawstydzona/y: jak M wróci to bysmy to załatwili tez w tym tygodniu bo faktycznie po co sobie później życie utrudniać, no i to działa w obie strony ja bez niego już tez później będę mogła dziecko zarejestrować ??

w urzedzie stanu cywilnego tam gdzie sie urodzilas powinnas dostac akty urodzenia, podejzewam ze bedziesz mogla potem dzidzie sama zarejestrowac jesli zostanie wczesniej uznana przez tatusia:tak:

Hej dziewczyny, wpadłam na chwilę się troszkę pożalić:zawstydzona/y:
Skończyła się moja radość, tym że jeszcze nic mi nie dolegało
new_sad.gif

Otóż 4 dzień mam biedunkę, a dopiero wczoraj w nocy zadzwoniłam do lekarza i troszkę mu się nie podobało, że po tylu dniach dopiero informuję go o tym. Na ale ja myślałam, że to tylko niestrawność, a mogę mieć grypę jelitową
new_sad.gif
I przez oststnie 2 nocki miałam pulsowanie w dole brzucha, po pierwszej nocce myślałam, że mały ma czkawe, ale ja wczoraj wieczorem znowu się powtórzyło to uświadomiłam sobie, że gdyby była to czkawka to raczej cały brzuch by mi skakał, no i mam cały czas twardy brzusio i to zmusiło mnie do wieczornego telefonu do gincia. I dzisiaj mam się stawić do niego i zrobi mi ktg. Wrrrr mam nadzieję, że będzie ok i że się nie odwodniłam.

reklama
dziewczyny a o jakiej Wy liście mówicie bo ja nie wiem o co chodzi :zawstydzona/y: no i nic nie dostałam pewnie dlatego , że nowa jestem ale chciała bym wiedzieć o co kaman :)

Do góry