reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Eh kochane jakas zdolowana jestem :no: Chyba zawiodlam sie bardzo tym usg i teraz sie to odbija na moim humorze. Strasznie mi smutno, plakac mi sie chce, czuje sie odrzucona... Chcialabym zeby M sie mna zajal, zeby poprawil mi humor dobierajac sie do mnie, chcę zebysmy sie kochali, ale on jest jakis dziwny i jego niski poped mnie w takich chwilach dobija :no: Łasił sie dzisiaj do mnie, bo chcial zebym cos dla niego zalatwila u Dziadka... :baffled: dotknal mnie pare razy, bo chcial mnie przekupic, ale na seks nie mam co liczyc, jakos nie wierze zeby nagle mu sie zachcialo :wściekła/y: A nie chce mu mowic wprost, nie chce zebym to ZNOWU ja inicjowala cokolwiek... Czy on sam z siebie nie moze? :no: Strasznie mi zle, czuje sie przez to nieatrakcyjna i to jeszcze bardziej mnie doluje :no: My teraz powinnismy (a ja mam ochote!) miec przytulanki co drugi dzien od dzisiaj poczawszy - ale przeciez go nie zmusze, nie chce sie przed nim plaszczyc i zebrac :no:

Moge wiedziec ile Twoj maz ma lat?

Ja mam odwrotna sytuacje, nie moge sie od meza odgonic, ja mam zdecydowanie mniejsze libido , moze to przyczyna podwyzszonej prolaktyny.

Czasem mam dol , ze go nie zadowalam.

elfa75, kroptusia,karola.de, shingle, shenkoka, kaprycha, lilu19, Julitka, w. kropeczka, romka, tikanis, kinguś, jeśli kogoś pominęłam przepraszam i też dziękuję;-) kochane dzięki za te miłe słowa nawet nie umiem opisać jak jestem szczęśliwa, że Was poznałam i że będę mieć dzidzię:-)

w.kropeczka jak tam nóżka zdrowieje??

Tikanis jak dzidzi mocno kopie??

Kinguś nie trać wiary uda się zobaczysz, ja w to mocno wierzę. My jesteśmy tu i pomożemy, podniesiemy na duchu. A do mnie możesz "walić jak w dym"

Ja Was tu nie opuszcze, jeszcze musicie się ze mną trochę pomęczyć:-D Nigdy nie zapomnę Wam tego wsparcia, pomocnej dłoni w ciężkich chwilach, dzięki Wam mam fasolinkę:-)

Trzymam kciuki aby dzidzia sie zdrowo rozwiajała..
Thx za fluidki :)
Witam serdecznie moje kochane stokrotki, nie wiem jak u was ale u mnie swieci piekne, cieplutkie słoneczko- wiosenne słoneczko- które dodaje nadzieji i znacznie poprawia humorek, jak dla mnie to mogłaby sobie ta zima-niezima prysnąc jak bańka mydlana.

Jeszcze 1,5 misiaca i znów bedę mogła sie razem z Wami starać, juz nie mogę się doczekć:sorry2::-D:-D:-D:sorry2:.
Jak narazie czekam na sznaowną @, i już czuje jej pierwsze objawy......:baffled:
Ale nawet sie tym ciesze bo to jeszcze jesen znak że do staranek juz z górki:-)

GRATULACJE DLA NASZYCH ZAFASOLKOWANYCH -bardzo się cieszę!!!!!

Hanka - Witaj wsród nas !!!

Serdecznie was pozzdrawiam Katarzynko, Kropeczko,Adolfinko, Tikanis, batterflay Lilu, Emma Lilita, Martynka . Romeczko Lolitko, Pixellko, Kaprysiu, Eva, niunia sylwka, Mezatka Kingus Marzenixx

Ale kolorowo :) Jak w Twoim ogrótku gdy kwiaty zakwitna, oby jak najszybciej do wiosny...

Ja dziewczyny czekam na @ Dzis powinnam ja dostac ! Tempka 37,2 spadla o 2 kreseczki 3 dni temu, niewiem czy to juz spadek progesteronu czy jeszcze nie..
Gdy nie przyjdzie do Poniedziałku - kupuje test ciązowy..
Nie na krecam sie , jestem spokojna co ma byc to bedzie...

reklama
Kingus-dziękuję, kochana jesteś-buziakczek za to;-)
Z progesteronem mam takie wyniki -robiłam 3 razy w cyklu-tak kaza lekarz zeby spr.zmiany:
3dc-mniej niż 0,03 ng/ml
19dc (około 2 dni po owulacji) 5,84 ng/ml
26dc (około 9 dni po owulacji) 11ng/ml

Kingus...mozesz mi coś napisac o tych wynikach-jak sądzisz czy mam za malo tego progesteronu po owulacji???
Bardzo dobry wynik :tak::tak: Ja wg Twojej jednostki miałam około 10 i ginka powiedziała że bardzo dobry wynik, była pełnowartościowa owulacja.

kropeczko- no jednak mozna wyleczyc sie lekami za 8zl.. a termin kochanie mam na 25.05.2009 ale z pewnoscia bede miala wczesniej gdzies ok tygodnia wczesniej.. :rofl2: nie moge sie doczekac...

na zakupy dla mamusi czyli dla mnie idziemy po 15 marca a dla dzidziusia po 15 kwetnia... nie moge sie doczekac :) fajnie :) nie moge sie doczekac... :rofl2:

Tikanis-czyli najblizszy Dzien Mamy będzie juz na całego Twoim świetem:-) Ale fajnie!!!
Ależ brzmią te zakupki...rozumiem ze po ciuszki startujecie...dla Ciebie maxi i dla kubusia mini, tak?...jak widzę w galerii-brzusio pieknie Ci rośnie! Wygląda ślicznie!;-)

Ja mam odwrotna sytuacje, nie moge sie od meza odgonic, ja mam zdecydowanie mniejsze libido , moze to przyczyna podwyzszonej prolaktyny.
Ja dziewczyny czekam na @ Dzis powinnam ja dostac ! Tempka 37,2 spadla o 2 kreseczki 3 dni temu, niewiem czy to juz spadek progesteronu czy jeszcze nie..
Gdy nie przyjdzie do Poniedziałku - kupuje test ciązowy..
Nie na krecam sie , jestem spokojna co ma byc to bedzie...

Elfa-trzymam kciukasy zeby @ do Ciebie nie przylazła i żeby pojawily się II na tescie i wysoka temperaturka juz nie spadała ani o kreseczkę! I gratuluje stoickiego spokoju!!! Tak trzymaj! Powodzenia!!!

A z tym libido..to u mnie tez mniejsza ochota zwykle niz u meza...ale jakoś się zgrywamy:rofl2: i nie jest źle:-)))

Bardzo dobry wynik :tak::tak: Ja wg Twojej jednostki miałam około 10 i ginka powiedziała że bardzo dobry wynik, była pełnowartościowa owulacja.

Kinguś kochanie-dziękuje za odp. -ja właśnie wyczytałam, ze jesli 7-8 po owulacji progesteron jest wiecej niz 10 to oznacza ze była owulacja ... no i u mnie była napewno w tym cyklu -sprawdzalam to bo miałam monitoring, robilam testy itd.
Ale-w takim razie dlaczego lekarze-w sumie dwoje lekarzy-mi powiedzialo, ze mam za niski progesteron w II fazie i stąd te mikroporonienia...bo nie moze się utrzymac zarodek...czy chodzi o to, ze potem jeszcze po tym tygodniu od owulacji -kiedy jest na poziomie wlasciwym czyli >10...już nie przyrasta wystarczajaco???
Na wyniku z laboratoriu w II fazie norma to 1,7-27ng/ml ja mam w 26dniu cyklu wynik 11 czyli tak posrodku-a moze powinien byc bliższy tej gornej granicy czyli 27?
No bo juz sama nie wiem -mam te plamienia, dali mi duphaston...i już sama nie wiem czy mam go brać czy nie...
A czy duphaston ma jakies skutki uboczne???
Odczuwacie cos podczas brania go?

Ostatnia edycja:
witam po dluzszej przerwie dziewczyny jak to jest z tymi jajnikami ja mam czesto stany zapalne moj g twierdzi ze przyczyna sa zimne nogi i ogonie przeziebienia niestety ja nawet w lecie mam zimne stopy wiec nic nie moge na to poradzic a moje pytanie to czy mimo zapalenia dochodzi normalnie do owu i moze dojsc doo zaplodnienia?
i jeszcze pytanko do babeczek juz zafasolkowanych pradzcie jak czesto powinnam sie przytulac i czy czekac po tescie owu te 12 godz czy wskakiwac od razu pod pierzynke ;) z gory dziekuje za poomc

Butterfly

Z ta tempka jest tak, ze ona w wiekszosci przypadkow wzrasta po owu. Nie jest gwarancja, ale z duzym prawdopodobienstwem wskazuje o tym, ze owu byla.
Mowi sie ze predzej tempka skoczy bez owu, niz ze owu bedzie bez skoku tempki.

Ostatnia edycja:
witam po dluzszej przerwie dziewczyny jak to jest z tymi jajnikami ja mam czesto stany zapalne moj g twierdzi ze przyczyna sa zimne nogi i ogonie przeziebienia niestety ja nawet w lecie mam zimne stopy wiec nic nie moge na to poradzic a moje pytanie to czy mimo zapalenia dochodzi normalnie do owu i moze dojsc doo zaplodnienia?
i jeszcze pytanko do babeczek juz zafasolkowanych pradzcie jak czesto powinnam sie przytulac i czy czekac po tescie owu te 12 godz czy wskakiwac od razu pod pierzynke ;) z gory dziekuje za poomc

dziwne wiesz, ja tez mam czesto stany zapalane no i zimne nogi bo mam słabe krązenie , niewiedzialam ze to ma jakis związek hehe

ja co prawda nie zafasolkowałam, ale jak na tescie owulacyjnym mam dwie krechy - kontrolna ciemniejsza od testowej to juz przechodze do działania :)

kropeczko- no jednak mozna wyleczyc sie lekami za 8zl.. a termin kochanie mam na 25.05.2009 ale z pewnoscia bede miala wczesniej gdzies ok tygodnia wczesniej.. :rofl2: nie moge sie doczekac...

na zakupy dla mamusi czyli dla mnie idziemy po 15 marca a dla dzidziusia po 15 kwetnia... nie moge sie doczekac :) fajnie :) nie moge sie doczekac... :rofl2:

Ehhhh ale Ci zazdroszcze :)) ja dopiero termin na 30.08-01.09 i tez sie nie moge doczekac kopniaczkow hihi, to moja 2 ciaza wiec moze wczesniej poczuje 16-17 tydzien?? Ja juz zdrowa tylko troszke katarek ale symboliczny, remonty tez zaplanowane na wiosne i zakupy dopiero w leci bo duzo mam po coreczce: wozek, 2 spacerowki, wanienka, przewijak, lozeczko i pelno workow z ciuszkami niezniszczonymi...dobrze ze zatrzymalam :)

dziwne wiesz, ja tez mam czesto stany zapalane no i zimne nogi bo mam słabe krązenie , niewiedzialam ze to ma jakis związek hehe

ja co prawda nie zafasolkowałam, ale jak na tescie owulacyjnym mam dwie krechy - kontrolna ciemniejsza od testowej to juz przechodze do działania :)
dzieki :-)
tylko czy przytulac sie co dziennie czy robic dzien odstepu
moj m dzisiaj powiedzial ze nie jest pewien czy jego wacus :-D to wszystko przetrzyma

Witam Was kochane
Przeczytałam już chyba wszystko co było do przeczytania. W tym cyklu już nic nie zrobię ale przygotuję się na następny. Ale się lekarz zdziwi, że sama się prowadzę.

Wyczytałam, że powinnam zrobić:
3dc - FSH, LH, estradiol
14 dc - FSH, LH, estradiol
21 dc - progesteron, prolaktyna, testosteron
Poprawcie mnie jak o czymś ważnym zapomniałam.

A i chciałam się podpytać dziewczyn, które stosowały testy owulacyjne. Działają czy to tylko pic na wode fotomontaż.

reklama
Do góry