reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Ale-w takim razie dlaczego lekarze-w sumie dwoje lekarzy-mi powiedzialo, ze mam za niski progesteron w II fazie i stąd te mikroporonienia...bo nie moze się utrzymac zarodek...czy chodzi o to, ze potem jeszcze po tym tygodniu od owulacji -kiedy jest na poziomie wlasciwym czyli >10...już nie przyrasta wystarczajaco???
A czy duphaston ma jakies skutki uboczne???
Odczuwacie cos podczas brania go?
Mi ginka mówiła, że mam dobry progesteron, wie że już raz poroniłam a mimo tego nie daje duphastonu. U mnie skutki uboczne były ze strony układu pokarmowego i bolały mnie piersi zawsze po owualcji aż do @.
Czytałam gdzieś, że nie którzy lekarze uważają że duphaston nie do końca wpływa na utrzymanie się zarodka.
Warto ufać swojemu lekarzowi, każdy lekarz ma inne podejście.
Jak masz jakieś pytanka o pisz śmiało :tak::tak:

witam po dluzszej przerwie dziewczyny jak to jest z tymi jajnikami ja mam czesto stany zapalne moj g twierdzi ze przyczyna sa zimne nogi i ogonie przeziebienia niestety ja nawet w lecie mam zimne stopy wiec nic nie moge na to poradzic a moje pytanie to czy mimo zapalenia dochodzi normalnie do owu i moze dojsc doo zaplodnienia?
Nie wiedziałam o tym. Jak się przejawiają stany zapalne?

Wyczytałam, że powinnam zrobić:
3dc - FSH, LH, estradiol
14 dc - FSH, LH, estradiol
21 dc - progesteron, prolaktyna, testosteron
Poprawcie mnie jak o czymś ważnym zapomniałam.
:-) Mi jeszcze przed starankami kazali zrobić badanie na toksoplazmoze i sprawdzić czy mam przeciwciałam na różyczkę.

Testy owulacyjne

Mi tam zawsze ten skok pokazuja i jak kreska kontrolna jest ciemniejsza od testowej to nawet wiarygodny wynik i pokrywa mi sie z inormacją od ginekologa po usg

Hej! Miałam isc na specer a skonczyło sie na mysiu samochodu...i teraz sie pięknie blyszczy:tak:...ale dzisiaj piękna pogoda, az sie nie chciało do domu wchodzić:-)
dzieki :-)
tylko czy przytulac sie co dziennie czy robic dzien odstepu
moj m dzisiaj powiedzial ze nie jest pewien czy jego wacus :-D to wszystko przetrzyma
Agalotta-no nareszcie wróciłas do nas! Jak sie jeszcze Adolfinka pokaze to juz wogóle bedzie niemal komplet:-)
Kochanie-ja myslę ze przytulac mozna sie codziennie...co Ci szkodzi...choc wiem, ze są takie teorie, zeby co 2 dni...ale ja tam za tym codziennym jestem...a o wacusia sie nie martw:-D:-):-D to w koncu po to jest...wiec uspokój m...wacuś nie tylko to wytrzyma ale mu jeszcze za to podziękuje :-D:-D:-D:-p
Witam Was kochane
Przeczytałam już chyba wszystko co było do przeczytania. W tym cyklu już nic nie zrobię ale przygotuję się na następny. Ale się lekarz zdziwi, że sama się prowadzę.

Wyczytałam, że powinnam zrobić:
3dc - FSH, LH, estradiol
14 dc - FSH, LH, estradiol
21 dc - progesteron, prolaktyna, testosteron
Poprawcie mnie jak o czymś ważnym zapomniałam.

A i chciałam się podpytać dziewczyn, które stosowały testy owulacyjne. Działają czy to tylko pic na wode fotomontaż.

Haniu-ja robilam prolaktynę w 3dc..zresztą ona nie ma wpływu na cykl i może byc pobierana kazdego dnia, tylko-ważne!!!- musisz byc po przespanej nocy, bo prolaktyna wzrasta wraz ze stresem i przemęczeniem, wiec musisz być wyspana i wypoczeta na badaniu.
Czasem robi się tzw.prolaktyne z obciazeniem...ale na poczatek zrób zwykla.

A co do testów owulacyjnych -ja robiłam i się sprawdzily, zreszta pytałam o nie 2 ginekologów i oboje powiedzieli zeby robic jak najbardziej...wiec co Ci szkodzi! Tylko nie rób ich rano!!!

Mi ginka mówiła, że mam dobry progesteron, wie że już raz poroniłam a mimo tego nie daje duphastonu. U mnie skutki uboczne były ze strony układu pokarmowego i bolały mnie piersi zawsze po owualcji aż do @.
Czytałam gdzieś, że nie którzy lekarze uważają że duphaston nie do końca wpływa na utrzymanie się zarodka.
Warto ufać swojemu lekarzowi, każdy lekarz ma inne podejście.
Jak masz jakieś pytanka o pisz śmiało :tak::tak:
.

dziekuję Kinguś! No w takim razie skoro i przepisali to będe brała...ale zgodnie z zaleceniem lek. dopiero jak bede "z mezem"...tak to ujął doktorek;-)
A problemy z ukl.pokarmowym tzn co? Mdliło cię, czy miałas wymioty??? czy się po tym tyje?
Kto jeszcze bierze teraz duphaston?
I jak ten tescik, cooo?

A zapalenie jajników-mnie si e to kiedyś zdarzyło...ale mysle, ze to nie wyklucza owulacji...a objawiało się u mnie bólem w podbrzuszu i jak lekarz badał mnie to stwierdził ze mam zapalenie bo sie gdzies naziebiłam ...
zreszt ą ja też do zimnostopych należę...i jeszcze nos zawsze tez mam zimny...jak u pieska:-)

Ciekawe jak ta, n asze balowiczki czy już się wystroiły/wypachniły i wyruszyły na tance??? Milej zabawy dziewczyny-sisi i butterfly!

kropeczka- hehe no pewno ale najpepierw zakupki dla mamusi czy takie maxi..?? :-D hmmm malo co przytylam bo narazie tylko 8 kg :rofl2:
kroptusia-- szybko ci zleci kochana, a co do odczucia kopniaczkow napewno poczujesz szybciej.. a ja ci zazdroszcze ze ci odpadnie czesc kosztow,, choc sa to koszty slodkie i cieszy serce gdy sie kupuje jednak trzeba z paru rzeczy zrezygnowac zaoszczedzic i wtedy mozna isc na zakupki.. ale ja sie ciesze i nie moge sie juz tych zakupkow doczekac :rofl2:

Hej! Miałam isc na specer a skonczyło sie na mysiu samochodu...i teraz sie pięknie blyszczy:tak:...ale dzisiaj piękna pogoda, az sie nie chciało do domu wchodzić:-)
dziekuję Kinguś! No w takim razie skoro i przepisali to będe brała...ale zgodnie z zaleceniem lek. dopiero jak bede "z mezem"...tak to ujął doktorek;-)
A problemy z ukl.pokarmowym tzn co? Mdliło cię, czy miałas wymioty??? czy się po tym tyje?
My właśnie wróciliśmy ze spacerku, byliśmy też pomodlić się w kościółku.
Po nim często do wc musiałam biegać :baffled: ale czego się dla dzidzi nie zrobi. Nie tyłam po tym leku. Brałam na noc.

My właśnie wróciliśmy ze spacerku, byliśmy też pomodlić się w kościółku.
Po nim często do wc musiałam biegać :baffled: ale czego się dla dzidzi nie zrobi. Nie tyłam po tym leku. Brałam na noc.

Kingus-dziekuje za odp. kochanie.
W takim razie bede brala od kwietnia.

kropeczka- hehe no pewno ale najpepierw zakupki dla mamusi czy takie maxi..?? :-D hmmm malo co przytylam bo narazie tylko 8 kg :rofl2:
:rofl2:
Tikanisku-brzuszek fantastyczny a skoro nie tyjesz szalenie tylko tak w sam raz-to tylko sie cieszyc!!! Łatwiej bedzie Ci potem zrzucic to co pozostanie po porodzie.
Ajajaj...ale chcialabym tez juz móc robic takie słodkie zakupki...ech...good 4 u!

reklama
Do góry