reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Hej kobitki.
Kilka dni mnie nie bylo i nie daje rady nadrobic tego wszystkiego co tu napisane :) Jakie wWy płodne jesteście :)
Nie było mnie bo rozłożyłam sie na dobre (te nieszczęsne zatoki żyć mi nie dają), a na dodatek moja mała dostała zap. oskrzeli. Zalamalam sie troche bo w przyszly wtorek musi byc zupelnie zdrowa - idzie na operacje do szpitala. Nie zrobia zabiegu, bo anestezjolog nie podejmnie sie narkozy jesli bedzie nawet drobny katar....załamka. Mam nadzieje ze sie zdąży podkurowac i przed porodem uda nam sie ten zabieg zrobic, bo potem moze byc cienko.....
Co do brzucha to mam teraz 94 cm, ale wydaje mi sie już naprawde spory.
Pisałyście też wczesniej o biustonoszach - własnie sie zastanawiam gdzie mozna kupic takie zapinki do przerobienia na 'karmnik'? Bo ja ma, teraz 70 H juz ledwo sie w niego mieszcze, a na wiekszy to juz tym bardziej nie licze w wersji 'do karmienia', wiec bede musiala zwykly przerobic. Tylko wlasnie nigdzie nie moge dostac tych zapiec.....Moze podrzucicie jakis pomysl ?? plz

reklama
ja tez mam niewyparzona gebe, tylko niechcialam na wredna s**e wyjsc ale juz niewytrzymalam, przedchwila jak bylam w kuchni zupke pomieszac julka zrzucila ciuchy z suszarki a ten gnojek sie smial ja w nerwach kazalam mlodemu sie ubrac i isc do swojej bacbci bo ja sie zle czuje, do meza siostry zadzwonilam i powiedzialam ze dzieciaka u mamy odbierze bo ja nianka niejestem i jeszcze jej nagadalam, Julka momentalnie sie grzeczna zrobila jak on wyszedl w dupie juz to mam.
Moj brat ma 11 lat i jak przychodzi to sie zajmuje J bawi sie z nia i wogole ja mala z nim to nawet moge zostawic i isc na miasto na zakupy on tak sie nia zajmoje zebym ja sobie mogla odpoczac a ten tylko komputer i bajki i mialam takim sposobe 2 dzieci na glowie:wściekła/y:, zadzwonilam do meza powiedzialam ze sie z jego siostra poklucilam zebym na wredna malpe niewyszla, bo znajac zycie ona zadzwonila do mojej tesciowej a tesciowa zaraz Tomkowi bedzie gadac jaka ma wredna zone, ale mezus mnie poparl:tak: wogole to sie poprawil w sobote cale mieszkanko posprzatal tak ze niepamietam kiedy tu az tak czysto bylo:-)

mam juz wszystko dla dzidziusia poprane poprasowane i poukladane dzis skonczymy z mezusiem szykowac kacik dla malucha, wozek caly juz wyczyszczany i poskladany stoi w mieszkanku, w sobote male przemeblowanie maz zrobil w salone i u Julki normalnie jestem gotowa na przyjscie dziecka na swiat,.
ciuszki mam od roz 56 do 68 w domku, reszta jeszcze popakowana w piwnicy czeka na swoja kolej:-)

Niuni,ja całe życie miałam problem ze stanikami,obwód do miseczek nie pasuje.Polecam kupić większy rozmiar i zwęzić w obwodzie.
Ja kupiłam stanik do karmienia na allegro,gościu mi przysłał tabelę z rozmiarówką i miseczki były do G.Przy czym regulacja obwodu na 6 haftek:szok:
Niestety nie mogę znaleźć nazwy tego sprzedawcy,ale stanik firmy Alles.

Ja nie ryzykuję, nie wychodzę na dwór

Ja niestety muszę codziennie wychodzić do pracy. Ale mężuś mi kupił porządne buty - takie górskie z porządną bieżnikowaną podeszwą, bo te zwykłe zimowe to wszystkie miały zupełnie gładką podeszwę :szok::wściekła/y:

mi mama opowiadała o tym jak ze mną w ciąży była to w 8 lub 9 miesiącu dobiegała do autobusu i się poślizgnęła...

może znacie jeszcze jakieś organizacje, którym warto było by przekazać pieniążki?

Moja mama jak była ze mną w ciąży to też się przewróciła. Podobno przez to sie obróciłam i rodziłam się pośladkowo. :confused:

Co do 1% podatku to tu na BB jest wątek możesz pomóc - jest tam parę chorych dzieci potrzebujących pomocy. Wpłacałam tak w zeszłym roku.

Nie pakuję już do worków, od razu do komody poukładałam :)
Na zdjęciu są wszystkie od rozmiaru 56 do 74 ale tych dużych to kilka sztuk. :)

To nie za szybko trochę to porałaś? Przecież te na rozmiar 68 ubierzesz pewnie za 4 miesiące, a na 74 za 7 miesięcy! Z pewnością zdążą Ci się zakurzyć, a do tego czasu to już 100 razy będziesz pranie robić.

Niektórzy mówią, że już się nie powinno prowadzić, no ale jak się dobrze czuję i nic mi nie dolega, to jeszcze nie widzę przeciwskazań, przestane pewnie tydzień przed porodem ;-)
Ja w pierwszej ciąży to byłam w pracy samochodem 2 tyg przed porodem.

tak siedze i czytam o tych ubrankach i cos mi sie wydaje, ze chyba my mamy duzo w nadmiarze:szok: wczoraj pol nocy prasowalam tylko body z krotkim rekawem na rozmiar 56 i naliczylam ich 19 szt.. reszty juz nawet nie licze..

Obawiam się, że masz dużo za dużo. Z rozmiaru 56 dzieci bardzo szybko wyrastają. Zależy od wielkości dziecka, ale maks. do miesiąca. Ja nie miałam w ogóle w rozmiarze 56. Może niektórych nawet nie zdążysz założyć. :-(

mandarynka co do ciuszkow to mi duzo znajomych juz powiedzialo ze szkoda ze nie wiem co bedzie bo nie wiedza jakie ciuszki kupic a z pustymi rekoma nie wyppada, wiec licze na nich:-D

Wiadomo od znajomych co wpadali to też dostawałam nowe ciuszki, ale tego nie było tak dużo i zazwyczaj w rozmiarze 68 lub 74.
Mi chodziło o to jak niektórzy dostają całe worki ciuszków po innych dzieciach.

Dobra zwijam się, bo na 16 do pracy, a jeszcze mam trochę roboty i muszę obiad zrobić. Do wieczorka! Miłego dnia!

to jak bedzie baba u mnie to od siorki dostane ale ogolnie to nie chcem kupowac bo dzieciaczki rozna tak szybko i nie chcem aby wyroslo z ciuszkow zamim oderwwe metki

Niuni,ja całe życie miałam problem ze stanikami,obwód do miseczek nie pasuje.Polecam kupić większy rozmiar i zwęzić w obwodzie.
Ja kupiłam stanik do karmienia na allegro,gościu mi przysłał tabelę z rozmiarówką i miseczki były do G.Przy czym regulacja obwodu na 6 haftek:szok:
Niestety nie mogę znaleźć nazwy tego sprzedawcy,ale stanik firmy Alles.
Dzieki sliczne, zabieram sie wiec za wertowanie allegro :) Choc przyznam szczerze ze zaden stanik przerabiany (zwezany w obwodzie) nie lezal na mnie tak super jak te ktore kupilam 2 miesiace temu dokladnie dobrane (70 H)......

Julka polowy rzeczy nieubrala bo najpierw zaduze a kiedy myslalam zebeda dobre to juz zamale, pol worka to rzeczy jeszcze z cenami, mam nadzieje ze chociaz maly w nich troche pobedzie, bo to nawet szkoda oddac

reklama
Eh dziewczyny ja sie powoli zalamuje jak czytam co Wy juz zrobilyscie,co macie przygotowane itd:-(

aniolek20k no to ja Ci naprawde szczerze wspolczuje...ale tez gratuluje odwagi i szczerosci,bo nie kazdy by sie na to odwazyl:-)

A tak wogole to zalamke dostalam...z mezem sie poklocilam i az plakac mi sie chce:-:)-:)-( teraz odczuwam brak mojej rodziny i znajomych,ktorych zostawilam w rodzinnym miescie:-( i jeszcze mnie mama troche podlamala,bo rozmawialam z nia i tak sie zgadalo o mnie i mezu...mama powiedziala,ze ja boli to ze K. mna rzadzi i zebym mu sie postawila ale ja juz bezradna jestem:-( zaczyna mnie to dolowac coraz bardziej,bo nie mam przy sobie nikogo bliskiego(oprocz meza ktory mnie niekiedy nie rozumie) do kogo moglabym pojsc,z kim moglabym sie spotkac:-:)-:)-(
Tak jakos wzielo mnie na zale i smutki ale czuje sie tutaj bardzo samotnie a nie ze wszystkimi bliskimi moge porozmawiac zawsze:-(

Co do gardla to ide dzisiaj do lekarza ok 16,bo nie ma na co czekac(chociaz i tak zwlekalam) mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok i ze to nie angina ropna:-(

Do góry