reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

aga - trzymam kciuki za malucha, żby w brzuszku grzecznie siedział (a przy oazji o to samo proszę;-))

malutka - bądź dobrej myśli! - u mnie najmniejszy jest wymiar nóżek - ostatnio było prawie 4 tyg. różnicy w stosunku do główki! (w poprzedniej ciąży identycznie) poprostu nie zawsze i nie wszystko się równomiernie rozwija, ałatwo niedomierzyć - w końcu mierzy się dość niewyraźny obraz na ekranie:happy:

sylvii - ja sie modlę, żeby nie mieć wywoływania! bo miałam w poprzedniej ciąży dlatego, że pękł pęcherz a akcji porodowej zero - u mnie skurcze na oksytocynie mega bolesne i z zerową skutecznością:wściekła/y: z kolei u kuzynki wywoływanie po terminie - po oksytocynie pierwszy poród w półtorej godziny:szok: - więc loteria:-D

ada - śliczne zdjęcie - ale najfajnieszy Twój m. widać że autentycznie szczęśliwy i banan od ucha do ucha!:-)

madzia 1989 - z tym zwierzaniem się rodzicom z małżeńskich sprzeczek to ja wyznaję zasadę, że póki nie ma poważnego problemu to nie ma ich co mieszać - bo dla nich jesteśmy ich najdroższymi skarbami i strasznie przejmują sie naszą krzywdą, my w złości im na męża nagadamy, za godzinę sie pogodzimy, a oni to zapamiętają i tylko potem w nich niechęć do naszej połówki rośnie i to o sprzeczki dla nas już niebyłe i nieważne - koniec końców ja złego słowa nie pozwalam mojej mamie na m. powiedzieć i sama nic złego nie mówię, nawet jak się wściekam na niego, zwłaszcza, że wina prawie nigdy nie leży tylko po jednej stronie;-)

reklama
ada slicznie wygladaliscie

lece ogladac bajeczke piorun bolt czy jakkolwiek ona jest przetlumaczona na pl i lulu.
buziaki i do jutra

Ostatnia edycja:
Heja dziewczyny,

ja tylko na chwilkę się pożegnać.;-)

Malutka wszystko napewno bedzie dobrze :-)

Ada jeszcze raz gratulacje!! Ślicznie razem wyglądacie :-)

Jutro muszę was troszkę doczytać.

Buzka!!! Miłych snów :happy:

Ma_Dunia - niezły wpisik :D

Malutka u mnie maluch też ma chudszy brzuszek ale jak się pytałam mamy brat też tak miał chudy a długi :D
A co do reszty to cierpliwie czekaj na konsultację i niestety słuchaj się lekarzy a powinno być dobrze - ważne, że Twój lekarz nie zbagatelizował i odesłał Cię na konsultację :D

Ada śliczna fotka :D

No i dotarłam do tematu teściów... moi są w porządku i mąż chyba ma podobną opinię o swoich... najważniejsze, że mamy do nich 350 km. więc jak jesteśmy to się o nas biją a jak nas nei ma to nie mają jak się wtrącać i to chyba klucz do sukcesu :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
no i z tego wszystkiego nie napisałam co u mnie...
lekarz stwierdził, że wyniki z USG mogą być niewiarygodne (USG wykonane przez radiologa w ramach NFZ) ale po badaniu potwierdził że faktycznie szyjka jest skrócona i powinnam się bardziej oszczędzać i więcej leżeć także i mnie dopadło :p Mąż się przejął niesamowicie i od razu mi wypomniał noszenie zakupów...
No i gorsza wiadomość dla mnie to niestety mój GP rozwiązał umowę z placówką w której przyjmował. Do Gubina nie będę raczej do niego przyjeżdżała więc na razie zapisałam się do gin. którego polecił w ramach tej przychodni... w związku z powyższym poszukam kogoś bo trochę mnie już Aldemed wkurzył... to mój 3 gin u nich i wszyscy od nich uciekają jak najdalej się da

Ostatnia edycja:
nio i znowu sama w domu zostalam:-( wyprawilam mezusia do pracy i teraz nie mam co z soba zrobic:dry:
dzieki dziewczynki za cieple slowka:tak: jakos mi tak lepiej jak czytam takie rzeczy i wiem, ze tyle kolezanek z bb trzyma za nas kciuki;-)
jutro jedziemy do tej poradni, mam nadzieje, ze cos sie juz dowiemy.. nio i ze nas przyjma w miare szybko..
nio i powiem wam, ze w calej tej sytuacji rozbawil mnie moj tata:-D hi hi tak juz sie stresowal nasza wizyta, ze wydzwanial cochwila od 15, a ze bylo male opoznienie i nam troche zeszlo w gabinecie to sie zebral i przyjechal do kliniki i pytal pielegniarki o nasza wizyte:szok: jak wyszlismy to ona do mnie z usmiechem na ustach mowi, ze przyszly dziadzius bardzo sie goraczkuje i czeka w samochodzie az wyjdziemy.. nic, ze kupa ludzi w poczekalni i wszyscy mieli niezly ubaw z niego.. oczywiscie wypytal o wszystko i pojechal w swoja strone, bo mial jakies sprawy na miescie.. za jakis czas zadzwonila zona mojego taty i zaczela sie wypytywac o ta wizyte i w pewnym momencie wybucha smiechem.. okazalo sie, ze tata do niej zadzwonil i powiedzial, ze synus ma za duza glowke w stosunku do mojego brzucha i ma malo miejsca i dlatego musze na patologie isc:-D hi hi tak wyszlo jakby rozmiar mojego brzucha byl za maly na jego glowke:rofl2: usmialam sie jak niewiem co, tymbardziej, ze on obdzwonil juz cala rodzine i wszystkim tak powiedzial:-D hi hi

malutka ale masz kochanego tate! i jaki przejety! jakie to słodkie!:-)

ada piekna panna młoda z Ciebie :-)

auliya oszczedzaj sie bo szyjka sie już jnie cofnie trza dbnac aby sie nie pogorszyło...odpoczywaj duzo...

szczesliwa nio fakt:tak: tate mam prze aparata:-D hi hi przynajmniej on sie przejmuje, w przeciwienstwie do mojej matki:tak:
auliya nio to chyba przyszla pora, zeby troche poodpoczywac.. na szczescie juz nie dlugo;-)
nio widzialam tez, ze byl poruszany temat tesciow.. ja poki co na swoich nie moge narzekac;-) tesciowa czasem probuje sie mieszac, ale szybko ja do porzadku z mezusiem doprowadzamy:tak:
i tak mi wpadlo do glowy, ze z wiesci wizytowych nie napisalam, ze synus sie ulozony glowka w dol i lekarz stwierdzil, ze jest dosc nisko ulozony.. wsumie to czuje, bo ostatnio jak mnie walnie wiecie gdzie;-) to az mnie cos skreca..

reklama
Malutka trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję, że wszysko będzie ok :)
Jutro ok 9 mają przyjechać panowie i zamontować nam odkurzacz centralny:)
Dobranoc kochane i życzę słodkich snów :)

Do góry