reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Witam wszystkich!!!
Dopiero dzisiaj dołączyłam do Waszego grona. Mam na imię Agnieszka i w kwietniu skończę 26 lat. Termin porodu mam na 27kwietnia, ale moje Maleństwo (wg USG - dziewczynka) chyba ma inne plany, bo zaczęła się do nas spieszyć. Od kilku tygodni muszę jak najwięcej leżeć ze względu na skróconą szyjkę, zażywam Duphaston i cieszę się z każdego mijającego dnia, kiedy moja Ania rośnie w brzuszku. Oby posiedziała tam jeszcze trochę. Zwłaszcza, że w mieszkaniu mamy remont i trwa wyścig z czasem (a raczej z naszą córeczką;-) ).
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia i kopniaczków od Waszych maluszków!!!

Witam w naszym gronie i życzę szybkiego zakończenia remontu ( i powiem , że nie jesteś sama w kwietniówkach, która walczy z remontem ) no i żeby córeczka nie śpieszyła się z wyprowadzką od mamy:-D

reklama
Hej diabliczka83!
Widzę, że mamy ten sam termin porodu i podobnie szybkie laseczki w brzuszku :tak:. Moja chciała wyjść już w 25 tg. Też byłam na duphastonie i kaprogescie. Teraz już nic nie biorę i moja panienka się uspokoiła - ale 3 tyg leżałam plackiem. Buziaczki:blink:

Ponieważ mąż pilnuje mojego leżakowania to mi się przysnęło przy kompie w łóżeczku dlatego dopiero teraz mogę się przywitać :D

...Dlaczego ciągle piszesz o GP? GP to w Anglii General Practicioner, czyli lekarz ogólny, tzw. lekarz rodzinny, a Tobie chyba chodzi o ginekologa, bo przecież mieszkasz w PL :confused:
Jakoś tak mi ginekolog prowadzący wyszedł...
... Termin jest 2 tyg. przed terminem i 2 tyg. po nim. Dlaczego po 40 tyg. od razu na patologię? :confused:
Nam się kazali zgłosić w przypadku "przenoszenia" ciąży po skończonym 41 tygodniu a nawet do 10 dni po ukończeniu 40 tygodnia
U nas też trzeba mieć swoje pampersy, ale jak się nie ma to dają tetry. Mój J przywiózł mi pampersy chyba dopiero pod wieczór, albo następnego dnia.
nam zapowiedzieli, że jest wszystko i podkłady i pampersy i koszule... ale jak rodzi się w piątek po południu lub sobotę to można trafić na braki... dlatego ja już wiem, że jakieś pojedyncze sztuki będą w naszej torbie...
... Wczoraj wieczorem chodziły u nas w bloku dzieci z pomalowanymi buziami i śpiewały jakąś śmieszna piosenkę pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam mój mąż śmiał się jak szalony ale dał i po piątaku :-D
Do nas nie przyszły w tym roku żadne dzieci po ostatki... a nawet miałam dla nich słodycze awaryjnie bo pamiętałam...

zdrówka i dużo sił dla kwietniowego malenstwa

diabliczka83 witaj wśród nas:D

A ja teraz zmykam do wanny i wstawić pranie bo przyszły ciuszki z allegro i nawet się sprzedający rozpędził i bonusa wrzucił do środka :D

Oj, tak, bardzo niecierpliwe te nasze córeczki. Nie chcą zaczekać do wiosny, słońca i ciepła:-)
Mam jednak nadzieję, że pomieszamy Ani plany i trochę ją jeszcze w brzuszku zatrzymamy;-)
Czego i Tobie Szwedka życzę:-)
Ja od wczoraj też do Duphastonu mam dołączony Kaprogest w zastrzykach co 3 dni - trochę tyłek boli, ale czego się nie robi dla dobra tej cudownie kopiącej w brzuchu istotki...

Ostatnia edycja:
Hej, laski.
Dzięki Niuni za odpowiedź.Endokrynologa oczywiście zaliczyliśmy.Oj szczegółową diagnostykę miał M,włącznie z biopsją dwunastnicy.Wszystkie wyniki zawsze ok.
Trochę mnie uspokoiłaś.Teraz będę robić badanka,to sobie przy okazji strzelę na CMV.Ale wiem,że czasem mimo infekcji wiele bakterii i wirusów tak naprawdę trudno wykryć tymi najprostszymi badaniami.Nawet pcr z płynu rdz.-mózg. często nie wychodzi.Ech,oby się choróbska z dala trzymały.
Zdrówka dla Twojej małej,żeby już na prosta wychodziła.:tak:
Frezja,dobrze,że się odezwałaś.Jeszcze trochę trzeba wytrzymać.
Widzę,że do fryców sie wybieracie.Ja marzę.Ale...akurat koniec mojego suwaczka lezeniowego to są moje urodziny.Jak doleżę,to będe już mogła chodzić i w planach jest fryzjer:-D
Malutka,nie wiem czy dłuższe włosy przy maluchu łatwiej.Po ciąży zazwyczaj wypadaja.Mi tak wypadały,że normalnie wszędzie był dywan.Scięłam króciutko.Ja w ogóle lubie króciutkie,im krócej tym lepiej.Teraz sa jak na mnie długaśne.Raz,że leżę,a dwa,że syn prosił,żebym w końcu jak dziewczynka wyglądała:sorry2:
Koga,ten omlet z gruszkami:szok: ja też chcę.
Osa,wszystkiego najlepszego dla Dwulatka.I dla Ciebie,bo to Twoje święto też.:tak:
Aniołek,poodpoczywaj i nie czytaj pierdół;-)
Spaczyna,o to duży Twój Maluch.życzę,żeby jednak te bakterie nieaktywne były (może paciorkowce?)
Malutka,powodzenia w poradni.
Ja pierogów nie lubię.Także jak zwykle Wasze zachciewajki mnie nie ruszają:-D
Diabliczka witaj wśród kwietniówek.Cierpliwości w leżeniu,wiem coś o tym,bo gnije w wyrku prawie 4 miechy (od początku listopada):zawstydzona/y:I u mnie w brzuchu też Ania (chyba).
Margaret,pewnie,że trzymamy kciuki za malutką kwietnióweczkę.A ten zabieg to praktycznie zawsze u wcześniaków.
Uff,dziecko sie grzecznie bawi to Wam poodpisywałam:rofl2:
Miłego dnia.Buziaki.

Hej diabliczka83.

Ja mam termin na 26 kwietnia i razem z Simran trzymamy kciuki za twoja szyjkę...Moja malutka powiedziala mi ze wysyla telepatycznie do twojej córci przekaz zeby siedziala jeszcze chociaz z miesiac...

gorące buziaki i przede wszystkim oszczedzaj sie podczas remontu tak jak ja to robie...

Poczytałam ;-)

Nawet nie mam czasu odpisać, muszę się zbierać, bo idę z moim chrześniakiem do logopedy...
Noc dziś kiepska dla mnie była, wogle spać nie mogłam :wściekła/y:

Witam nową kwietniówkę

Lecę. Miłego dnia

witam sie z wyrka, ale optymistycznie :-)

witaj diabliczka wsród kwietniówek i witaj w gronie remontujących sie hihi-u mnie też szaleństwo...

aha dzięki :-) rano boli mniej -najgorzej wieczorami...

malutka ja dzis na obiad mam piergogi z truskawkami... oh ty...z góry dzis powiedz szybciej co jesz dzis bo znów ochoty narobisz i trzymam kciuki za wiyte w poradni!

reklama
witam cie diabliczka83!
ja mam termin na 16 kwietnia ale tez według USG mała sie spieszy mam termin na 6 kwietnia . Musze lezec bo szyjka jest miekka i sie skraca i brzuch sie stawia:szok:
biore luteine i diprophiline aby nie było skurczy. musze wytrzymac do połowy marca. Zuzia duza rośnie w 31 tygodniu dokładnie rozpoczoł sie wtedy 32 tydzień według OM miała 2251g i lekarz powiedział ze musze jeszcze troche wytrzymać to znaczy telepatie uprawiać z Zuzia i nie pozwolic jej wyjść przed 36 tygodniem:)
jutro o 15 mam wizyte kontrolna u ginekologa a wiec zobaczymy:)

Do góry