reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

reklama
. Ja jestem w 30 tygodniu ciąży wizytę mam na 05.03.2009r., to maja pierwsza ciąża.
ja mam termin na 30 kwietnia 2009r. ale lekarz mówi, że mogę urodzić 2 tygodnie wcześniej, wtedy umówimy się na cc.

Hej ancia, witaj!!!!

Ja według OM mam termin na 14 kwietnia, ale według USG aż na 30 kwietnia , więc tak jak ty i wydaję mi się, że jesteś w troszkę późniejszej ciązy niż 30 tydz. , według mnie to zakończył się 31 tydzień, zresztą tak jak wskazuje jeden z moich suwaczków :tak::tak:

Chyba , że się mylę.... bo należę do tych bardzo zakręconych i mogę się mylić :sorry2::sorry2:

Ja mam za to urodziny i pamiętały dopiero 4 osóbki... no plus te co na NK miały przypomniane...

no to w takim razie wszytkiego naj naj naj szybkiego porodu i duzo radosci z pociechy:tak:

acha ja mam termin na 28-29 kwiecien i u mnie na suwaczku jest 31 tyg i 2 dni, wg lekarza 32 tyg.

Ja pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 21 lat drugie będzie jak będę miała 27 lat i chciałabym urodzić trzecie dziecko w wieku 30 lat ale zobaczymy jak wyjdzie ...
Dokładnie jak ja :) Tylko z tym trzecim to u nas raczej sie nie uda - maz na pewno nie da sie namowic :) Wszystkiego najlepszego z okazji imieninek :-)

hejka ja tez idę spać:rofl2: padnięta jestem jakoś:-(
co do dni po porodzie to tez moja mama przyjedzie do nas na parę dni . Mieszka ok 100 km od Łodzi. Jak będę rodziła to mam dać cynk to przyjedzie i najpierw zajmie się Marlenka i jak wyjdę ze szpitala to jeszcze zostanie trochę z nami aby pomoc.
W łodzi to ja nie mam żadnej rodziny tylko jest rodzina mojego M ale na szczęście teściów mam super:-) teraz bardzo pomagają jak leże przy Marlence. Blisko mieszkają ale w nic się nie wtrącają . Jak będę rodziła to teściowa Marlenka się zaopiekuje dopóki mama moja nie przyjedzie. Mój M woli nawet aby moja mama przyjechała do nas niż miała by przyjść jego mama bo wie ze mama nie umie za bardzo gotować:rofl2: ...No i przy mojej mamie będzie jakoś lepiej dla mnie:rofl2::-D na szczecie on to rozumie:-)

Mi niestety nie ma kto pomoc po porodzie, moze moja babcia z Gdańska na tydzien wpadnie zeby jakis obiad zrobic albo mieszkanie ogarnac....mam nadzieje. Przy Oliwii tez mi nikt nie pomagal mimo ze mialam komplikacje po cc i duzo wiekszy dom - teraz mam mieszkanie a nie 4-ro pietrowa chalupe do sprzatania. No i zamiast psa mam kota wiec latwiej bedzie. Mama mieszka w Dabrowie Gorniczej, pracuje, ma 7letniego syna wiec na pewnonas nawet nie odwiedzi (przynajmniej do wakacji) a ojciec moj to wogole bez szans - biznesy pelna para, wiec nawet dla swojej 11-letniej corki nigdy nie ma czasu. Tesciowe mieszkaja co prawda w Wawie ale tesc nie specjalnie garnie sie do maluchow, tesciowa juz zapowiedziala ze co najwyzej Oliwie wezmie na weekend bo intensywnie pracuje na wysokim stanowisku i nie ma czasu, a dzieci to lubi jak juz same jedza, sikuaja i sie ubieraja
:-)

Ja już po wizycie. Wyniki ok, szyjka zamknięta, nic nie zapowiada zbliżającego się porodu...i dobrze. Niech mała jeszcze posiedzi w brzuchu. Z usg wiek ciąży - 37 tydzień! Więc już niedługo do wielkiego dnia.
Najserdeczniejsze gratulacje :) Super wiesci :tak: Teraz zostaje tylko czekac :-)

Ja mam za to urodziny i pamiętały dopiero 4 osóbki... no plus te co na NK miały przypomniane...
Wszystkiego najlepszego kochana - przede wszystkim zdrowia dla Was obojga, krótkiego porodu, mnostwa miłosci i szczescia ;-)

sorki że wam d... zawracam, ale mogłybyście mi napisać jak mogę sobie sprawić taki suwaczek?? wtedy będzie wszystko jasne . z góry dzięki a i Auliya ;wszystkiego najlepszego radości zdrówka i dużo szczęścia głowa do góry.

niuni moja kumpela wczoraj mi opowiadala jak to jej tesciowa przyjechala pomoc, caly msc siedziala przed tv i nawet sobie kanapki nie zrobila tylko czekala na synowa az jej zrobi, a wyjezdzajac zabrala jej teflonowa patelnie i garnek bo jej sie bardziej przyda. porazka

reklama
Do góry