reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

pomocy!
bardzo bym chciała trafic chłopca, bo mam juz dziewczynke, bardzo duzo czytałam na temat płodnosci i owulacji, ze nie powinnan miec z tym problemu, zeby trafic w owulacje, ale jest male ale...
a wiec mam cykle zawsze 28 dni, mierzyłam temperature, obserwowałam sluz, szyjke macicy i zrobiłam test owulacyjny:
6dc- 36,7 7dc- 36,6 8dc- 36,7 9dc- 36,6 10dc- 36.7
11dc- 36,5 12dc- 36.5 (test owulacyjny godz.14.00-pozytywny, sluzu strasznie dużo, okropne uczucie wilgotnosci i straszny bol lewego jajnika musiałam wziasc wieczorem tabletke) 13dc-wspołzyłam nad ranem,po 3 godzinach snu temp-36,8, lekkie pobolewania lewego jajnika, sluzu mało aczkolwiek był jeszcze przez nastepne 14 dni,test owulacyjny o 14.00 negatywny, 14dc-36,7, szyjka macicy badana rano nisko i zamknieta,pobolewanie jajnika, sluzu mało, 15dc- 37,0 i taka temperatura jest do teraz, sluz tez sie utrzymywał ale jest go mało, pobolewania lewego jajnika tez mam ale lekkie, jestem w ciazy, udało sie :tak:
TYLKO JESTEM CIEKAWE KIEDY MIAŁA MIEJSCE OWULACJA, CZY TRAFIŁAM ZE WSPOŁZYCIEM W OWULACJE, POMOZCIE JAK MYSLICIE? POZDRAWIAM

reklama
Nie miewam innych objawów, tzn przynajmniej takich które można odczuć. Nigdy nie obserwowałam też jakoś specjalnie śluzu (ale chyba muszę zacząć). Pierwszy test źle zanurzyłam i chyba to była przyczyna tego wyniku.
PROŚBA: nawet jeśli ten poniedziałkowy test wyszedł mi ok (robiłam ok 19 wieczorem) to jeśli przytulałam się z mężem tez wieczorem ok18-19 to jest szansa na to że miałam jeszcze owulację??

mysle ze tak. Pod warunkiem ze owu wystąpiła po teście poniedziałkowym.
Mysle ze zanurzenie testu nie ma znaczenia ja zawsze zanurzałam za głeboko i nie wpływało to na wynik.

Ja przytulałam się tego samego dnia co wyszedl test pozytywny i mam II ;-) fakt ze przytulałam sie jeszcze 2 dni wczesniej i nie wiem z ktorego to strzału:-)

pomocy!
bardzo bym chciała trafic chłopca, bo mam juz dziewczynke, bardzo duzo czytałam na temat płodnosci i owulacji, ze nie powinnan miec z tym problemu, zeby trafic w owulacje, ale jest male ale...
a wiec mam cykle zawsze 28 dni, mierzyłam temperature, obserwowałam sluz, szyjke macicy i zrobiłam test owulacyjny:
6dc- 36,7 7dc- 36,6 8dc- 36,7 9dc- 36,6 10dc- 36.7
11dc- 36,5 12dc- 36.5 (test owulacyjny godz.14.00-pozytywny, sluzu strasznie dużo, okropne uczucie wilgotnosci i straszny bol lewego jajnika musiałam wziasc wieczorem tabletke) 13dc-wspołzyłam nad ranem,po 3 godzinach snu temp-36,8, lekkie pobolewania lewego jajnika, sluzu mało aczkolwiek był jeszcze przez nastepne 14 dni,test owulacyjny o 14.00 negatywny, 14dc-36,7, szyjka macicy badana rano nisko i zamknieta,pobolewanie jajnika, sluzu mało, 15dc- 37,0 i taka temperatura jest do teraz, sluz tez sie utrzymywał ale jest go mało, pobolewania lewego jajnika tez mam ale lekkie, jestem w ciazy, udało sie :tak:
TYLKO JESTEM CIEKAWE KIEDY MIAŁA MIEJSCE OWULACJA, CZY TRAFIŁAM ZE WSPOŁZYCIEM W OWULACJE, POMOZCIE JAK MYSLICIE? POZDRAWIAM

wg mnie owulacja była 13 dnia cyklu. Gratuluję i zycze SYNKA

mysle ze tak. Pod warunkiem ze owu wystąpiła po teście poniedziałkowym.
Mysle ze zanurzenie testu nie ma znaczenia ja zawsze zanurzałam za głeboko i nie wpływało to na wynik.

Ja przytulałam się tego samego dnia co wyszedl test pozytywny i mam II ;-) fakt ze przytulałam sie jeszcze 2 dni wczesniej i nie wiem z ktorego to strzału:-)

Ja też bym bardzo chętnie przytulała się Już od pierwszego testu:) ale niestety nie miałam takiej możliwości.:-( Mąż wrócił dopiero wczoraj (po kilku tyg. nieobecmości), a ja byłam w pracy do 17 więc nie szło wcześniej się przytulać... Chyba że z kimś innym:D

Ja też bym bardzo chętnie przytulała się Już od pierwszego testu:) ale niestety nie miałam takiej możliwości.:-( Mąż wrócił dopiero wczoraj (po kilku tyg. nieobecmości), a ja byłam w pracy do 17 więc nie szło wcześniej się przytulać... Chyba że z kimś innym:D

jesli test pozytywny był z poniedzialku to szanse masz, jesli ten wczesniejszy to niestety nie :-(

Dziękuję dziewczyny na pewno zakupię sobie te testy na przyszły miesiąc. Tak bym chciała, żeby sie udało.

jesli test pozytywny był z poniedzialku to szanse masz, jesli ten wczesniejszy to niestety nie :-(
Właśnie obawiam się że ten wcześniejszy:-( Ale najbardziej wkurza mnie to ze w następnym cyklu nie będzie nawet szans na zafasolkowanie bo męża nie bedzie:crazy:
I bądź tu człowieku mądry i nie denerwuj się... No pytam się: jak????:-p

Zajączek81 ja się z moim chłopakiem widuję w zasadzie raz na miesiąc lub półtora i też ciężko trafić w odpowiednie dni :-(
w sumie staramy sie już ponad 2 lata, ale z tego 13 cykli było, kiedy byliśmy razem w trakcie owu :-)

Zajączek81 ja się z moim chłopakiem widuję w zasadzie raz na miesiąc lub półtora i też ciężko trafić w odpowiednie dni :-(
w sumie staramy sie już ponad 2 lata, ale z tego 13 cykli było, kiedy byliśmy razem w trakcie owu :-)
To podobnie jak u mnie - staramy się 5 miesięcy - a w tym 4 cykle:no: W tym momencie niby mąż wrócił w trakcie cyklu, ale jak się okazuje może za późno...W następnym na pewno go nie będzie. Szlag mnie już trafia czasem.

reklama
Do góry