reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Testy owulacyjne

Witam czytam wasze posty i widzę że dużo wiecie na temat testów owulacyjnych, ja jestem młodą mężatką i staramy się o dziecko. Bardzo proszę o polecenie mi testów bo przeglądałam i oferta jest bardzo obszerna, także mam problem które wybrać

reklama
monaliza ja stosowałam LH testy, w takim błękitno-zielonym opakowaniu, ale teraz znajoma z innego portalu sprzedaje testy owu i ciążowe po niecałe 3 zł za sztukę i zamówiłam u niej sporo :-)

Witam czytam wasze posty i widzę że dużo wiecie na temat testów owulacyjnych, ja jestem młodą mężatką i staramy się o dziecko. Bardzo proszę o polecenie mi testów bo przeglądałam i oferta jest bardzo obszerna, także mam problem które wybrać
Ja kupiłam testy na Allegro - u "hCGLH". Są na pewno dobre - wyniki zgadzają się z tym, co mówił na monitoringu lekarz.

monaliza ja stosowałam LH testy, w takim błękitno-zielonym opakowaniu, ale teraz znajoma z innego portalu sprzedaje testy owu i ciążowe po niecałe 3 zł za sztukę i zamówiłam u niej sporo :-)
Ja też miałam testy LH, nie wiem czy dobre czy nie.... tak naprawdę będę mogła je polecić kiedy będą efekty:)

Dziewczyny pomórzcie,
Mam niedoczynność tarczycy, domyślam się że zanim zaczęłam leczenie miałam cykle bezowulacyjne. Ostatnio wyniki hormonów tarczycy są OK. Chciałam sprawdzić czy jest owulka.
Niestety spóźniłam się zakupem testów…:baffled:
Wczoraj rano (ok. 7:30) miałam ostre kłucie w jajniku, przypuszczam że to na skutek pęknięcia pęcherzyka. Test (LH) zrobiłam ok. 17ej, pojawiła się bladziutka kreska testowa.
Czy natychmiast po owu testy wykazują wynik ujemny? :confused:
Pozdrawiam
mon

@ pojawiła się wcześniej, także wydaję mi się że mój test zrobiłam jednak dobrze, tzn. niedobrze bo OWU była wcześniej niż myślałam. Także nie przeszkadza to że test był bardziej zanuzony. Wskazał poprawnie, bo cykl miałam jednak krótszy (o ok 4 dni). Teraz zaczynam się testować wcześniej (choć i tak nic to nie da, bo M. niedługo wyjeżdża). Ale muszę poobserwować. Zamierzam też mieżyć tempkę. Powiedzcie mi tylko od którego dnia powinnam to robic??

Dzięki za rady kupiłam testy LH i dzisiaj o godz. 17 wyszedł pozytywnie jak radzicie odczekać 24 h tak jak zalecają czy przytulać sie wcześniej?

reklama
Katarzynko czytam i domyślam sie że wiesz dosyć dużo na temat testów chciałam Cię zapytać bo dzisiaj o 17 miałam pozytywny wynik testu poza tym bolą mnie jajniki czy mam czekać 24 h czy może od razu przejść do przytulania

Do góry