Szopek dzieki za odpowiedz.
Ten Ramatti wyglada calkiem sensownie.Nie wiem czy dokladnie ten model ale widzialam taki w smyku.
Co do coneco atos i innych tego typu o wiekszej rozpietosci wagowej dziecka to wydaje mi sie,ze sa sa chyba mniej bezpieczne niz takie 9-18. W koncu musi byc wiecej miejsca na te dodatkowe 7kg dziecka wiec takie mniejsze ma wiecej luzu i w razie wypadku bardziej lata w foteliku. Owszem jest przypiete pasami ale nie wiem.Moze to tylko moja dziwna teoria
Nad chicco key 1 tez myslalam kiedys i teraz o nim zapomnialam.Chyba Aenye chwalila ten model. Fajny ten zaglowek, chociaz boki fotelika wydaja sie plytsze niz w ramatti.
napiszę w punktach bo mi posta wywaliło i chcę być zwięzła/szybka jak błyskawica:
1. c
oneco tylko teoretycznie jest do 25, chwyt marketingowy.
Opieram się tylko na opiniach z portalu gazeta ( forum zakupy). Tam wyczytałam, ze Zenith szerokością nie różni się od tych do 18 kg, jest wyższy, ale ta wyższa część nie jest dobrze osłonieta, więc i tak nieprzydatna. Atos to kpia MX prriori a ten jest do 18 kg. Ciekawi mnie tylko jak ze stabilnoscią fotelika,
dziubek pisała, ze fotelik kolebocze sie na boki.
I zd maxi cosi priori
II coneco atos
2. chicco key, ma fajna poduszkę ale podobno przez nią dziecku podczas snu opada głowa.
3. nie widziałam ramatti, a zdjęcia są tak zrobione , ze nie widać, ze ma wysokie boczki. dzięki za info , poważnie się nad nim zastanowię, poczytam
Forum Szukaj - Szukaj - Gazeta.pl
Wiem tylko, ze chcico key i maxi priori maja po 3 gwiazdki w teście zderzeniowym, tylko tak się utarło, ze maxi cosi super safe a chicco plastiki.
Myślałam też o
chicco proximia, bo mozna do 13 kg wozić tyłem do kierunku jazdy a to jest dopiero zapewnienie bezpieczeństwa. W skandynawi dzieci tak jeżdżą zdaje sie do 4 roku życia.