reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Sliczny brzuszek!!!!!! :-D ja tez chciec taki! :dry:kciuki zacisnietej wiec daj znac po usg!!!! :tak:

Tez sie doczekasz :-) ja czekalam naprawde dlugo, Wika ma 5,5 roczku a chcialam by byla roznica 2-3 latka wiec...a bedzie 6, w tym 3 lata ciezkich, burzliwych i nerwowych czasem staran, ilez to przeplakanych malp, testow negatywnych calej masy objawow ktore okazaly sie urojone bo przychodzila @ a jak zaszlam objawow nie bylo w sumie :-) ilez to rozmow, kombinacji, liczenia, moj kalendarz to bylo od cyklu do cyklu, od @ do owu a potem do @ zwariowac szlo i mierzenie tempek, sluzy, testy owu i na luz wrzucane i wyjazdy w gory, nad morze co roku na wczasy i wielkie G.....az w koncu nastapil piekny cud i mimo ze przez te 3 lata wyobrazalam sobie moment zrobienia testu i ujrzenia II kresek ten moment przegapilam bo zaciazylam w momencie gdy sie nie spodziewalam, gdy nie liczylam gdy nie bylo przytulanek gdzie byl stres i mysl tylko o pracy a test byl pierwszym w zyciu i jedynym testem zrobionym DLA JAJ bo lezal a mi sie nudzilo i to w dodatku 5/6 dni przed @ wiec nawet nie czekalam 3 min bo od razu zalozylam ze bedzie I bo co moze byc i chcialam wyrzucic i wtedy ujrzalam cien II kreski i zaczela sie jazda na maxa ktora trwa do dzis :-)

reklama
ależ komplementem mi sie dostalo! :tak: dziekuje dobra kobieto! :tak::-D

Sie zasłużyło to sie dostało:-D:tak::-D
Eve-obrotna kobitka z ciebie, na pewno szybo do nas wrócisz. Powodzenia dla Tofika u weta...mam nadzieje, ze to tylko rutynowa kontrola mordeczki?...
I trzymam kciuki za wyniki, napisz jak wrocisz jak wyszly!

No ja sobie poczytalam o cytomegalii...kiedys o tym slyszalam by toxo i cyto zrobic przed ciaza ale czlowiek tak nie przyklada wagi jak nie wie co to a jak przeczytalam gesia skorka Kafeteria - Cytomegalia - fakty i mity sama kochana przeczytaj...naprawde warto. A to ze wyszedl taki wynik to poprostu tyle pewnie masz przeciwcial...Ja prawie osiwialam bo czekalam na wynik tydzien czasu i ciagle mysl czy mam wirusa ktory przenika przez lozysko i robi spustoszenie z groszkiem :-( mi gin powiedzial ze toxo sie leczy a to podobno nie nie wiem wiec bylam przerazona....Dzis sie dowiem co i jak dzieki za cieple slowa...Sledze Twoja historie, trzymam kciuki za sprawna nozke by szybciutko byla i by sie pojawila fasolina :-)

dziekuje Kroptusiu...jej ta cytomegalia to faktycznie powazny temat...nawet nie przypuszczalam, ze az tak!
...no ale Ty masz przeciwciala, masz ujemny wynik obecny wiec nie mart sie -wg mnie ciebie juz problem ten nie dotyczy i dzidzia jest bezpieczna i spokojna w twoim brzuszku!
naisz po wizycie czy moje diagnozy sie potwierdzily!

... Ja czasem mam problem z nadrobieniem postwo z paru dni ;)
Co do nasienia meza, mam podobny problem z moim m. ma plemniczkow tylko 15 mln (norma od 20 mln) i malo ruchliwe sa w dodatku..

No ja tez mam przeciwciala na tokso, przynajmniej mozna byc spokojnych ze chorobe sie przebyło i nie ma zagrozenia zarazenia sie nią podczas ciazy...

Co to foliku to wazna sprawa, nie myslałam o tym wczesniej, ale słyszałam ze nawet cos za krwinkami moze byc nie tak przy lykaniu foliku....
Ja biore go juz rok, moze tez czas na mala przerwe

Elfa...e tam pozno za maz, nie pozno...kazdy wiek jest dobry jak tylko sie chce i ma sie wlasciwego kadydata! Ja wychodzilam jak ialam 29 i w rodzinie juz wtedy uchodzilam za stara panne, a moj brat dla odmiany sie zenil jak mial 18scie lat (wpadka oczywiscie byla powodem) i wszyscy przezywali, ze za wczenie...takie gadanie....ludzie swoje a zycie swoje. najwazniejsze ze znalazlas meza a on ciebie i macie sie juz nawzajem...wiek moim zdaniem nie gra tu roli!

O foliku kochanie tomoze jak bierzesz tak dlugo...to tez masz juz go wystarczajaco...nie wiem, ja bylam zdziwion ajak mi tak lekarz powiedzial no ale posluchalam...mala przerwa nie zaszkodzi chyba. A o wplywie kwasu foliowego na komorki krwi...nie slyszalam-a znasz szczegoly?

A i mam jeszcze do was jedno pytanie...na ostatniej wizycie lek. gin. powiedzial, ze moze moj M powienien tez sie przebadac...no teraz go nie ma, wiec jak do czerwca bedzie klapa to wtedy jak bedziemy w polsce to zrobimy te badania, ale mam pytanie-ile to kosztuje...tak orientacyjne? I jak dlugo czeka sie na wyniki spermiogramu?
bede wdzieczna za odpowiedzi!
! uciekam kochane moje na razie bo kolano coraz bardziej mi dokucza i musze sie polozyc:-(((...ale zagladne tu jeszcze wieczorkiem!
buzkai

Ostatnia edycja:
Tez sie doczekasz :-) ja czekalam naprawde dlugo, Wika ma 5,5 roczku a chcialam by byla roznica 2-3 latka wiec...a bedzie 6, w tym 3 lata ciezkich, burzliwych i nerwowych czasem staran, ilez to przeplakanych malp, testow negatywnych calej masy objawow ktore okazaly sie urojone bo przychodzila @ a jak zaszlam objawow nie bylo w sumie :-) ilez to rozmow, kombinacji, liczenia, moj kalendarz to bylo od cyklu do cyklu, od @ do owu a potem do @ zwariowac szlo i mierzenie tempek, sluzy, testy owu i na luz wrzucane i wyjazdy w gory, nad morze co roku na wczasy i wielkie G.....az w koncu nastapil piekny cud i mimo ze przez te 3 lata wyobrazalam sobie moment zrobienia testu i ujrzenia II kresek ten moment przegapilam bo zaciazylam w momencie gdy sie nie spodziewalam, gdy nie liczylam gdy nie bylo przytulanek gdzie byl stres i mysl tylko o pracy a test byl pierwszym w zyciu i jedynym testem zrobionym DLA JAJ bo lezal a mi sie nudzilo i to w dodatku 5/6 dni przed @ wiec nawet nie czekalam 3 min bo od razu zalozylam ze bedzie I bo co moze byc i chcialam wyrzucic i wtedy ujrzalam cien II kreski i zaczela sie jazda na maxa ktora trwa do dzis :-)

Az sie rozplakalam...:tak: super historia-"ku pokrzepieniu serc" dla wszystkich!!! kroptusiu-jestes wielka!!!

Witamina B9

Na tej stronce sporo pisze o kwasie foliowym, wynika jednak ze nie dobór kwasu foliowego może prowadzić do niedokrwistości.

Nie potrafie znaleźć tej informacji, gdzie pisało, ze nadmiar foliku moze wpływac na wyniki krwi - kiedys sporo o tym czytałam , bo w sierpniu mialam nieznaczną anemie..

Kropeczko

Gdy moj maz badal nasienie, to wyniki moglismy miec jeszcze w tym samym dniu, ale moze to zalezy tez od laboratorium, placilismy tylko 20 zl, to bardzo malo, ba sa tez laboratoria, które kasuje ok. 100 zł.
Przed oddaniem spermy nalezy miec 5 dniowy okres abstynencji sexualnej i alkoholowej.

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny, wlasnie wrocilam z uczelni. Myslalam, ze tam nie wysiedze, tak mnie zaczelo bolec podbrzusze po lewej stronie (z lewego jajnika byla owu). Jakos tak klulo, drapalo, ciezko powiedziec, ale bol strasznie nieprzyjemny. Teraz czuje cale podbrzusze, juz nie boli tak bardzo, ale musze siedziec lekko pochylona, bo jak sie prostuje to troche nieprzyjemnie mi jest. Brrr...

Nektarynko-dobrze ze bierzecie witaminki, wiem, ze dziewczyny tez kupuja mężom jakies cos na s...salfazin chyba...takie meskie witaminy...nie pamietam dokladnie nzawy ale jakos tak... to sa witaminy na poprawę zołnierzykow...moze tez sprobuj mu to kupic.
A ty bierz te Betowe witaminy, bo kwas foliowy jest bardzo wazny!
I nie poddawaj sie-jak sie czegos bardzo chce to sie to osiaga...choc czasem troszke trzeba poczekac, ale w koncu sie udaje i wam tez napewno sie uda!
poki co nie bede dodatkowych witamin kupowac bo nie ma co przesadzac z cynkiem jak juz bierze to niec bierze.. ewentualnie jak te sie skoncza to moze ten salfazin kupie..

Witaj Nektarynko ! Ja czasem mam problem z nadrobieniem postwo z paru dni ;)
Co do nasienia meza, mam podobny problem z moim m. ma plemniczkow tylko 15 mln (norma od 20 mln) i malo ruchliwe sa w dodatku..

Karmie go salfazin, pro men, maca, l-karnityna, bylismy wczorak z jego wynikami u androloga, kazal mu powtorzyc spermogram i zbadac poziom testosteronu, prolaktyny, THC i LH , jak pojdziemy z wynikami powiem ci co dalej, czy bedzie mial jakas kuracje...
wlasnie tez ma isc do androloga, jak pojde na wizyte do gina 9 marca to ma mu dac skierowanie do poradni i potem wiecej bede wiedziala..

Gdy moj maz badal nasienie, to wyniki moglismy miec jeszcze w tym samym dniu, ale moze to zalezy tez od laboratorium, placilismy tylko 20 zl, to bardzo malo, ba sa tez laboratoria, które kasuje ok. 100 zł.
Przed oddaniem spermy nalezy miec 5 dniowy okres abstynencji sexualnej i alkoholowej.

My tez jak oddawalismy do analizy nasienie to było z rana to juz popołudniu odebrałam wyniki.. w sumie to jedyne laboratorium u mnie.. a za badanie placilismy 30zł.. i w sumie mielismy abstynencje seksualna 6 dni.. a dzien pozniej przyszla wredna @.. i kurczak znow abstynensja..:angry:

Chciałam się wam pochwalić pysznym spagetti jakie zrobiłam i przed chwilą zjadłam z mężusiem, ale już któryś raz próbuję umieść post i nie mogę nie wiem o co chodzi, mam nadzieję, że tym razem się uda/....

KROPTUSIA piękny brzuszek, chwal się nim jak najczęściej:)))

A dzieki kochana, dzis z tym wynikiem jade do gina zobaczymy co powie, mam tez usg dzis genetyczne to trzymac kciuki bo badanie przeziernosci :-) skurcze tez jeszcze nie odpuszczaja co martwi ginka ale ogolnie ok...Groszek juz kopie delikatnie, muska po prawej stronie cuuuuuuuuuuuuuuuuudne uczucie brzuszel mi urosl spory co zalaczam na zdjeciu a to 14 tydz dopiero ... Pozdrowienia dziewczynki

cudowny brzuszek Kroptusia:-D:-D:-D dzidzia rośnie zdrowo:-D:-D

Chciałam się wam pochwalić pysznym spagetti jakie zrobiłam i przed chwilą zjadłam z mężusiem, ale już któryś raz próbuję umieść post i nie mogę nie wiem o co chodzi, mam nadzieję, że tym razem się uda/....

KROPTUSIA piękny brzuszek, chwal się nim jak najczęściej:)))
Uwielbiam spaghetti, w każdej postaci, na pewno było smaczne:-):-)

reklama
Witam dziewczynki, trochę mnie nie było a stron naprodukowałyście, że ho ho...

Ale mam pytanie-z tego co wyczytalam...na jeszcze innej stronie-wynika ze jeslli ma sie dodatnie cyto IgG -czyli to z przeszlosci, to swiadczy o tym , ze przeszlo sie ta chorobe wczesniej i ma sie juz na nia przeciwciala ...wiec mozna byc bezpiecznym w ciazy - bo choroba nie zaatakuje jako ze sa juz te p/ciala...tak mam to rozumiec? czyli ze ten moj wynik dodatni jest dobry? mowiac chlopskim jezykiem?

Ja miałam podobny przypadek jak robiłam badanie na różyczkę, szukałam swoich szczepień z dzieciństwa i do końca nie byłam pewna czy przechodziłam ta chorobę.
Robiąc badanie okazało się że mam przeciwciała było tego dużo, nie mam wyniku przy sobie ale okazało się że chorobę przechodziłam a ten poziom był tak wysoki bo akurat w tym, czasie synek koleżanki miał różyczkę i mimo że nie miałam z nim kontaktu a z jego mamą to organizm reagował (koleżanka miała w tym czasie półpaśca). Ale różczkę przechodzi się tylko raz, w przypadku cytomegalii i toxo to chyba inna sprawa.

witam

Jestem nowa w tym watku dotychczas bywalam w ":) Mamusie,staraczki w 2009 roku", mam nadzieje ze bede tutaj mile widziana:)

cos o sobie
w maju skoncze 24 lata moj M. w sierpniu 32, jestesmy poltora roku po slibie a ponad 6 lat sie znamy (poznalismy sie przez internet)..

od czerwca ubieglego roku staramy sie o dziedzie ale mozna powiedziec ze dopiero w grudniu zaczelismy sie do tego solidniej przykladac, wczoraj po wizycie u lekarza bylam podłamana, poniewaz okazalo sie ze nie dosc ze moj M. ma mało plemnikow to jeszcze tylko 30% jest zdolnych do zapłodnienia.. nie poddajemy sie, chociaz jakos stracilam nadzieje ze sie uda... moze minie mi po kilku dniach.. musze ochłonąc..

mam nadzieje ze nie bedziecie maily za zle.. ze nie nadrobie tych prawie siedmiuset stron napisanych przez Was..
Pozdrawiam
Nek

Witam cię na forum!
Nic się nie mart, z nami szbko zafasolkujesz! :tak:

A dzieki kochana, dzis z tym wynikiem jade do gina zobaczymy co powie, mam tez usg dzis genetyczne to trzymac kciuki bo badanie przeziernosci :-) skurcze tez jeszcze nie odpuszczaja co martwi ginka ale ogolnie ok...Groszek juz kopie delikatnie, muska po prawej stronie cuuuuuuuuuuuuuuuuudne uczucie brzuszel mi urosl spory co zalaczam na zdjeciu a to 14 tydz dopiero ... Pozdrowienia dziewczynki

Brzuś jest cudowny!!!! :-D

Do góry