reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Słuchajcie - zaniosłąm L4 do pracy a dyrektorka do mnie w sekretariacie od razu pretensje, że po co ja przychodzę, że pozarażam i że tak się nie robi - jakby zapomniała, że mogłam ich wczoraj tą ospą pozarażać:wściekła/y:
A czy ktoś przypadkiem nie miał dzisiaj testować?

No maily testowac 2 dziewczyny, Alisa 79 i Olapop chyba...i nie wiem gdzie one sa...i czemu jeszcze nam fluidkow nie podsylaja, mialo byc zbiorowe testowanko o 8.00 pamietam taki plan...:confused:
Kochanie a ty sie konowalką (nastepna sie znalazla w sekretariacie) nie łam...bo jakby troche literuatury poczytala to by wiedziala ze zarazalas juz wczesniej i kto mialby zlapac chorobe to by juz od Ciebie zlapal...
Kuruj sie tam i wracaj nam do zdrówka szybko!!!

A ja raz jeszcze spytam-jakie jest wasze zdanie na temat robienia rezonansu magnetycznego w ciazy...bo ja slyszlama ze nie wolno...? Co myslicie???

Ostatnia edycja:
reklama
No maily testowac 2 dziewczyny, Alisa 79 i Olapop chyba...i nie wiem gdzie one sa...i czemu jeszcze nam fluidkow nie podsylaja, mialo byc zbiorowe testowanko o 8.00 pamietam taki plan...:confused:

A ja raz jeszcze spytam-jakie jest wasze zdanie na temat robienia rezonansu magnetycznego w ciazy...bo ja slyszlama ze nie wolno...? Co myslicie???

Kropeczko - ja nie wiem o rezonansie - ale chyba każde promienie nie są wskazane:no:

Alisa i Olapolap - jak testy!!!!

Eve-prepraszam za pomyłkę...ale obrona to obrona-a tytul...mniej wazny jaki- i juz się poprawiam...w takim razie jedna Twoja noga juz prawie jest inżynieryjna:-D;-)
A praca sama sie szybko napisze...zobaczysz jak gladko pójdzie, jedynie: kilka miesiecy nieprzespanych nocy, wertowanie tysiecy stron, myslenie, głowkowanie, pare zaliczonych schizow, lekka deprecha, a potem brak motywacji, z 5 wanieniek pelnych kawy, srodki p/nerwicowe, wieczne kłotnie z kazdym i o wszystko..."bo przeciez ja prace pisze", ciągla chec rozwalenia komputera co minute, zapomniane "save" i od nowa.......hmmm jakos samo sie napisze...zobaczysz:-):-D:-)
ok Kropeczko ależ ja sie nie gniewam! :-D:-D:-D a w moim zawodzie najwazniejszy jest inz wiec tym mgr to sie nie przejmuje! :-D wole zrobic inny kierunek czy jakes kursy podyplomowki niz mgr! :rofl2: ale ześ pieknie opisala to pisanie pracki!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok: ale wiem doskonale ze masz racje! :zawstydzona/y:

Znalazłam coś takiego:
Badanie MR może być wykonywane w czasie ciąży. W badaniach doświadczalnych i w praktyce klinicznej nie stwierdzono szkodliwego wpływu rezonansu magnetycznego na zdrowie. Zaleca się jednak wykonywać badanie MR u kobiet w ciąży po zakończeniu pierwszego trymestru jedynie w przypadku wskazań życiowych, po przeprowadzeniu konsultacji z ginekologiem, neurologiem i personelem lekarskim pracowni MR.
(to ze strony Centrum Teleradiologii Enel-Med)

Znalazłam coś takiego:
Badanie MR może być wykonywane w czasie ciąży. W badaniach doświadczalnych i w praktyce klinicznej nie stwierdzono szkodliwego wpływu rezonansu magnetycznego na zdrowie. Zaleca się jednak wykonywać badanie MR u kobiet w ciąży po zakończeniu pierwszego trymestru jedynie w przypadku wskazań życiowych, po przeprowadzeniu konsultacji z ginekologiem, neurologiem i personelem lekarskim pracowni MR.
(to ze strony Centrum Teleradiologii Enel-Med)

dzieki Andziu! Wlasnie tez szukam w sieci info na ten tamat i w jednym miejscu pisza ze ok a w innym ze lepiej nie...no ale pewnie jak znam siebie dla ostroznosci bede wolala sie nie narazac i odloze staranka o kolejny miesaic...jej...juz mam dosc tego przekladania, tymbardzije ze ciagkle po drodze wyskakuje cos innego...

ok Kropeczko ależ ja sie nie gniewam! :-D:-D:-D a w moim zawodzie najwazniejszy jest inz wiec tym mgr to sie nie przejmuje! :-D wole zrobic inny kierunek czy jakes kursy podyplomowki niz mgr! :rofl2: ale ześ pieknie opisala to pisanie pracki!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok: ale wiem doskonale ze masz racje! :zawstydzona/y:

kochanie-ja nie mialam za bardzo wyboru bo studiowalam ekonomie, wiec inzyniera sie nie dalo...dlatego startowalam na magisterce...

A i tak w zyciu okazuje sie pozniej, ze nie dyplomy i nie tytuly - tylko wiedza, determinacja i doswiadczenie sa w cenie...
A tego tobie kochanie nie brakuje wiec jestes na wygranej pozycji jeszcze przed obrona!

Wlasnie tez szukam w sieci info na ten tamat i w jednym miejscu pisza ze ok a w innym ze lepiej nie...no ale pewnie jak znam siebie dla ostroznosci bede wolala sie nie narazac i odloze staranka o kolejny miesaic...jej...juz mam dosc tego przekladania, tymbardzije ze ciagkle po drodze wyskakuje cos innego...

Kropeczko - niby nie szkodzi ale w I trymestrze nie robią:tak:
ja chyba też bym nie ryzykowała:no:

Kropeczko - niby nie szkodzi ale w I trymestrze nie robią:tak:
ja chyba też bym nie ryzykowała:no:

No wiec musze opuscic Pysie i Evie i najwczesniej bede mogla sie starac od lipca...bo 29 czerwca mam miec rezonans...
Jezu- to do lipca to przeciez wieki cale! I pomyslec ze jakby nie to mikroporonienie w grudniu to juz bym wtedy szykowala wyprawke...
oj chyba musze stad na chwile zniknac bo wpadne w jakis dolek...i tak sie skonczy wtorkowa przygoda z bb...

ide na obiad i musze zbierac sie do lekarza...

Ostatnia edycja:
No wiec musze opuscic Pysie i Evie i najwczesniej bede mogla sie starac od lipca...bo 29 czerwca mam miec rezonans...
Jezu- to do lipca to przeciez wieki cale! I pomyslec ze jakby nie to mikroporonienie w grudniu to juz bym wtedy szykowala wyprawke...
oj chyba musze stad na chwile zniknac bo wpadne w jakis dolek...i tak sie skonczy wtorkowa przygoda z bb...
ide na obiad i musze zbierac sie do lekarza...
ja ci tu zaraz znikne!!!!! :angry:
do lipca szybko zleci!!!! :sorry2: zobaczysz! a nie da razy jakos przyspieszyc tego rezonansu! moze prywatnie??? co? jakby cos to miejsce w maju masz zaklepane! :tak:

reklama
ja ci tu zaraz znikne!!!!! :angry:
do lipca szybko zleci!!!! :sorry2: zobaczysz! a nie da razy jakos przyspieszyc tego rezonansu! moze prywatnie??? co? jakby cos to miejsce w maju masz zaklepane! :tak:

dziekuje Eve...kochana jestes...
zobacze co powie mi ten lekarz dzisiaj wieczorem...
Pytalam- podczas rejestracji o ten rezonans i prywatnie kosztuje to u nas 700zlotych i co najlepsze nawet prywatnie trzeba czekac prawie miesiac na termin, ale ja tyle siedziec tu juz nie moge...przylecielam do kraju na boze narodzenie a mamy marzec...w przyszlym tygodniu musze juz wracac od Uk...
W sumie jestem zla na siebie i tamtego doktorka u ktorego bylam na poczatku, bo jakbym wtedy tym pokierowala, zaraz w styczniu jak sie zaczely problemy z noga to juz mialabym rezonans teraz jakos zrobiony...chocby prywatnie...
No ale tak to jest jak sie slucha porad lekarzy i nie bierze s[rawy w swoje rece...

Mam nadzijee tylko ze jak cos bedzie nie tak z moja nogą to te angielskie konowaly sie tym zajma nie gorzej niz u nas w kraju...oby:-)

ok-zmykam na teraz...buziaki dla wszystkich!

i gdzie te testujace???

Ostatnia edycja:
Do góry