reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

Co do kąpieli to nie powinny one być długie (15-20 min) i w wodzie której temp. nie przekracza temp.ciała. Ja słyszałam ze to dlatego ze w ciepłej wodzie podwyższa się temperatura ciała a to może spowodować skurcze macicy.

Jesli chodzi o jedzenie, to nie powinno sie jesc serów pleśniowych i pasztetu, oraz wątróbki.
Oczywiście te zakazy "nie jeść" oznaczają nie obżerać się. Myśle ze raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale wszystko z głową :-)

reklama
Mnie w tym watku chodzi przede wszystkim o to by i zdobyc troszke informacji i troszke sie sie posmiac.
Wolno mi np jezdzic na motorze zachowujac umiar i rozsadek tak dlugo jak mieszcze sie w kombinezon
Nie wolno mi przedewszystkim nurkowac ;o) ale wolno chodzic na basen.
To tyle jesli chodzi o zakazy zwiazane z hobby.
Poza tym to jestem calkiem wyglupiona - melduje sie u gina tak jak mi kaze i poza slowami "wszystko w porzadku" nie dostaje ZADNYCH wskazowek - ani tych dotyczacych jedzenia, ani ewentualnych witminek ktore moglabym brac a juz wcale nie slysze o jakis dodatkowych badaniach ... Do tej pory badali mi tylko dosc kompleksowo krew i reguralnie mocz.
Poza tym ze wiem w ktorym jestem tygodniu nie wiem NIC ;o)

Zastanawia mnie co z alergiczkami? Ja np mam alergię od kwietnia do października - jestem wtedy na lekach. Czy wolno je stosować u ciężarnych , jeżeli nie te najczęściej stosowane to chociaz homeopatyczne?

Witam :-)
Wreszcie wiosna i do nas dotarła :happy: Ptaszki za oknem świergolą ;-) Słoneczko zagląda. Moje dziecko wreszcie bez gorączki. Ślicznie jest :-)
Jak czytam o waszych bólach głowy i dolegliwościach, to stwierdzam ,że jestem szczęściarą, bo u mnie prawie brak. Mdłości już prawie minęły, senność nie większa, niż zwykle - zawsze lubiłam popołudniu pospać, więc i teraz czasem się zdarza, ale nie notorycznie. Ale to chyba dlatego, że nie chodzę do pracy. Gdybym chodziła byłabym bardziej zmęczona.
Kroptusia ale miałaś stresów - teraz leż i odpoczywaj. Dużo ostatnio miałaś nerwów i pracy - teraz leżenie i pewnie jakieś leki i skurcze się wyciszą. Musi być dobrze!

Ostatnia edycja:
Zastanawia mnie co z alergiczkami? Ja np mam alergię od kwietnia do października - jestem wtedy na lekach. Czy wolno je stosować u ciężarnych , jeżeli nie te najczęściej stosowane to chociaz homeopatyczne?

Moja znajoma brala Citrizin i bardzo sobie chwalila.
Podobno wszystkie leki z Rathiopharm sa dobre dla kobiet w ciazy - wszystkie podobno sa na bazie ziolowej wiec tracaja troszke o homeopatie ;o)

Slyszalam jednak ze z homeopatia tez nalezy ostroznie - w kolejnych "Nie wolno"
znalazlo sie u mnie picie herbatek mietowych i pokrzywy :o( - pierwsza ma dzialanie zbyt (???) rozluzniajace a druga zbyt(???) moczopedne.
Nie wiem nic na pewno ale je odstawilam na tzw "wszelki wypadek"

Jak czytam o waszych bólach głowy i dolegliwościach, to stwierdzam ,że jestem szczęściarą, co u mnie prawie brak. Mdłości już prawie minęły, senność nie większa, niż zwykle - zawsze lubiłam popołudniu pospać, więc i teraz czasem się zdarza, ale nie notorycznie. Ale to chyba dlatego, że nie chodzę do pracy. Gdybym chodziła byłabym bardziej zmęczona.

Empolan - ja po "pierwszej" wizycie i otrzymaniu wiadomosci chodzilam jak nawiedzona :o) - strasznie sie balam i z niecierpliwoscia czekalam na kolejna wizyte bo ... nie mialam i nie mam absolutnie zadnych objawow.
Zmeczona owszem - bywam - ale chyba przede wszystkim dlatego ze moj dzien zaczyna sie najpozniej o 5.30 wiec o 20.00 tesknie juz za wyrkiem ;o) (oki - przyznam sie ;o) - wczesniej wytrzymywalam do 23.00)

iwona - witaj wsrod wrzesniowek ;oD

reklama
Dzien dobry :)
Truskawki są w carrefourze ;-) Dziś widziałam. Ale drogie, ponad 6 zł za 250 g, a 12 z hakiem za 500 g. Za mną jakiś czas temu chodziły truskawki i wtedy je nabyłam i pożarłam :sorry: Za mną dziś chodziły chrupki orzechowe. :zawstydzona/y:
Rezeda ja bylam w Auchanie i tez byly, z Hiszapnii ,ale wogole nie pachnialy truskawkami i wielkie byly jak slonie, jakie jak z fabryki, poczekam cierpliwie na nasze polskie prosto z grzadki :tak:

Wreszcie wiosna i do nas dotarła :happy: Ptaszki za oknem świergolą ;-) Słoneczko zagląda. Moje dziecko wreszcie bez gorączki. Ślicznie jest :-)
Pozzdrosci u mnie pada od rana :-(
Witam :) jestem tutaj nowa ... moja kruszynka przyjdzie na świat około 20 września :-)
witam nowa wrzesniowke :tak:
oli dziekuje, jak znajde chwile to sie pobawie ;-)wczoraj jeszcze przesledzilam to co mi umknelo i znalazlam Twoje czary
My z M wybieramy sie za1 na dalsze poszukiwania wymarzonego wypoczynku, oby udalo sie cos wybrac..
Milego dnia wszystkim zycze :tak:

Do góry