reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Wczoraj tak sobie myślałam w łóżku, że co dwa dni to trochę długo. Skoro ma spermę ok to szybciej uzupełni zapasy.
Wczoraj obmyśliłam sobie plan, że planowo dzisiaj wieczorem 15dc i potem już codziennie do 17dc, i pierdzielić lekarza.
Ale dzisiaj już mi nowy plan w głowie siedzi. Dzisiaj w dzień, jutro wieczorem i pojutrze wieczorem.

Nie no kurcze jesli maja po pregnylu peknac w ciagu 48h to lepiej zebys go dorwala dzisiaj jak najszybciej... I zapodaj sobie jutro rano test owu, jesli nadal beda dwie kreski, to sugeruje jutro wieczorem znowu do wyra i kolejny testpojutrze rano... (ale oczywiscie nie z porannego moczu - tak jest napisane w ulotce)

reklama
Wczoraj tak sobie myślałam w łóżku, że co dwa dni to trochę długo. Skoro ma spermę ok to szybciej uzupełni zapasy.
Wczoraj obmyśliłam sobie plan, że planowo dzisiaj wieczorem 15dc i potem już codziennie do 17dc, i pierdzielić lekarza.
Ale dzisiaj już mi nowy plan w głowie siedzi. Dzisiaj w dzień, jutro wieczorem i pojutrze wieczorem.

ja bym dała dziś popołudniu, jutro rano i wieczorem.

A co to za lek???? Podobne coś do clo tylko w zastrzyku??????

Tak, cos na wzrost pecherzykow, w zastrzyku domiesniowym lub podskornym. Mam wziac w tym cyklu 5 ampulek w 3 dni i zadzwonic do gin i zapytac co dalej (decyzja na podstawie usg). Nadal szukam najtanszej apteki, na razie najtaniej jak znalazlam to 86 zl za ampulke...

Też tak myślę laski, że nie ma co czekać. Jak tylko będzie mógł się wyrwać to go ściągnę. Ma dzisiaj auto, blisko do domu więc zajmie mu to 30 min.

A właśnie tych testów. Jeżeli owulacja jest w danym momencie a ja zrobie sobie test to powinny być 2 kreski czy jedna.
Bo test wykrywa nagły skok LH jak zrozumialam i należy się spodziewać owu do 36 godzin. A podczas owulacji dalej jest ten skok????

Tak, cos na wzrost pecherzykow, w zastrzyku domiesniowym lub podskornym. Mam wziac w tym cyklu 5 ampulek w 3 dni i zadzwonic do gin i zapytac co dalej (decyzja na podstawie usg). Nadal szukam najtanszej apteki, na razie najtaniej jak znalazlam to 86 zl za ampulke...

Patrzyłam ci za tym lekiem w aptece co ja nieraz zamawiam i tam jest opakowanie 5 ampułek za 452,18 zł więc znalazłaś tanio.

Też tak myślę laski, że nie ma co czekać. Jak tylko będzie mógł się wyrwać to go ściągnę. Ma dzisiaj auto, blisko do domu więc zajmie mu to 30 min.

A właśnie tych testów. Jeżeli owulacja jest w danym momencie a ja zrobie sobie test to powinny być 2 kreski czy jedna.
Bo test wykrywa nagły skok LH jak zrozumialam i należy się spodziewać owu do 36 godzin. A podczas owulacji dalej jest ten skok????

wg mnie samej owulacji nie pokazuje. Bo ja test robilam w dzien owu i wyszedl negatywny, a mysle ze wlasnie wtedy mialam owulacje poniewaz było to dzien po teście pozytywnym, bolał mnie lewy jajnik itd.

No ja testowałam około 17:50 każdego dnia. Zrobiłabym teraz test ale tam jest napisane, że powinno się robić o tej samej porze. A mam ostatni test.
Od wczoraj mnie tak jajniki napierdzielają, że masakra.
Ludzie zwariować można.

olapolap- widze ze jestes z warszawy, znalazlam apteke na mokotow gdzie 5 ampulek menoporu kosztuje 430 zl. tu jest link :
http://www.tanielekarstwa.pl/index.php

A tutaj jeszcze taniej ( apteka internetowa ) http://www.aquavitae.com.pl/product-pol-4940-Menopur-75-jm-FSH-75-jm-LH-5-ampulek.html

i jeszcze tu : http://www.aptekapodgryfem.pl/p/ferring/menopur-75-jm-fsh-i-75-jm-lh-5-ampulek

Ostatnia edycja:
reklama
No ja testowałam około 17:50 każdego dnia. Zrobiłabym teraz test ale tam jest napisane, że powinno się robić o tej samej porze. A mam ostatni test.
Od wczoraj mnie tak jajniki napierdzielają, że masakra.
Ludzie zwariować można.

Oj jak jeden zostal to lepiej poczekaj do 18
:tak:

Dziekuje, tez znalazlam obie, rzeczywiscie w tej w bialymstoku jest taniej, no ale jak mam recepte na 2 opakowania, a mam wykupywac po jednej ampulce, to bym sie nie doczekala az mi przysla ;-)

Do góry