reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
a chciałam zmienic temat:-)
Dziewczyny, czy Wy płaczecie na różnych filmach lub programach:tak:
Bo ja to mam wrażenie, że mogę chyba na każdym;-)
Mój M się już nawet pzrestał ze mnie nabijać z tego powodu:-p
Nawet na tym amerykańskim programie, co remontują domy dla rodzin, które coś dobrego zrobiły - po prostu ryczę:zawstydzona/y:
ja rycze jai bóbr!!!! :-D:-D:-D wystarczy ze jakis film na faktach autentycznych albo psychologiczny :dry: i az maż przychodzi i musi mnie przytulic bo rycze ze spazmami! :nerd:
a co do serialu dr Hause - swietny wczoraj myslalam ze padne ze smiechu jak znecal sie nad psem! :-D:-D:-D:-D:-D
Eve, może cię przebiję:
dysgrafia,
dysortografia,
dysleksja,
wszystko nabyte najprawdopodobniej po wypadku samochodowym w wieku siedmiu lat przez jakiegoś pijak małoletniego!
Musiałam zrobić papiery przed maturą bo bym nie zdała nawet zawodowego egzaminu. Chodziłam do poradni przez dwa lata kilka godzin w tygodniu nawet w wakacje przez miesiąc.
Przy czym przed wypadkiem byłam asem bo umiałam czytać i pisać już jak miałam cztery lata. Nawet miałam iść do szkoły wcześniej ale dyrekcja ponoć dała du-y.

Co do lasek i aut - właśnie dlaczego nie puszczą facetów z niezłym torsem przy autach typowo kobiecych, to już by było coś:-D

Truskawki można rozsadzać wiosną późnym latem i jesienią, te co wiosna ponoć najlepiej się przyjmują, a jesienią najwięcej może wymarznąć. Drzewkom też należy się pielęgnacja, zwłaszcza jak biorą je jakieś choroby albo brzydko sie rozkrzewiają., Wygrabienie trawy najlepiej pazurkami i spulchnienie ziemi kwiatom, wokół krzewów. Co do warzyw to najlepiej sugerować sie tym co na opakowaniu piszą, ja tak zawsze robie
oj kochana ja mialam to samo w 8 klasie mnie dorwali i caly rok spedzilam w poradni psychologiczni - pedagogicznej ladnie z testami na inteligencje! :dry: pozniej mialam powtórkę z rozrywki w klasie maturalnej!!! :baffled: i nastepny papier! nie wiem tylko czemu to łączą z tym ze jestem leworęczna! :confused:
z tymi torsami to racja! :-D
a z tym ogrodem to sporo roboty! :dry: a ja taka leniwa! :sorry2:
Dziewczyny - dysleksja, to zmora dzisiejszych czasów, kiedyś było mniej (ja pracuję w poradni) - co drugie dziecko, które do nas przychodzi ma dys lub ADHD, a prawda jest taka, że nasz obecny system nauczania sam produkuje dyslektyków i nadpobudliwych - a jeszcze jak pójdą 6-latki do szkoły to będzie ponad 50% więcej:no:
no tak w sumie cos w tym jest! poza tym rodzice nie maja czasu na samym poczatku zeby z dziecmi posiedziec! :sorry2: i ich dopilnować pouczyc itp!
ej nie nadążam za wami :-:)-:)-(
;-) nie smutaj sie ja tez nie nadązam!:baffled:

Dokladnie jest t ak jak piszesz przez te starania badania niemoznosc starania wygladam o 10 lat starzej czuje sie wymeczona i wszyscy mi to mowia w pracy. Ze wygladam nieszczesliwie wiecznie zamyslona itd I dokladnie z tym usmiechem ostatnio mialam rozmowe ze znajomymi z pracy o moim zachowaniu. Ze mam wlasnie taki przyklejony usmiech na 2 sekundy dla kazdego i oni to widza ze caly czas jestem myslami gdzies daleko itd rozbawili mnie to analiza mojego zachowania zaczelam sie smiac i tu kolejna rzecz mi powiedzieli nie smialam sie juz tak szczerze dawno dawno nawet zrobili mi odliczanie smiechu (smialam sie 30 sekund.) Uswiadomilam sobie wtedy ze ludzie widza te nasze zmiany choc mi sie wydawalo ze nie daje po sobie poznac. Co jest najgorsze ten moj stan trwa juz od czerwca 2008 wtedy juz tak bardzo chcialam miec dziecko ale moj M nie chcial potem chcial a teraz nie mozemy sie starac :-:)-:)-(. .....
ja jeszcze nie doszlam do takiego stany, ale jestem pewnie blisko.... mys staramy sie tak naprawde powaznie dopiero teraz od stycznia ale w zeszlym roku przez pare miesiecy robilismy dzieciaczka tak jak bedzie to bedzie(niestety nie bylo) potem przerwalismy na ponad pol roku bo slub , bo praca..... ale i tak czuje sie jakbysmy sie starali od zeszlego roku odkad sie tu zapisalam jako staraczka...... i czuje ze jak przez najblizsze miesiac sie nie uda to chyba zaczne wariowac......

Eve to mnie przerazilas z tymi wynikami musze je powtorzyc w zwiazku z tym. I zrobie to zaraz po tym zabiegu. OB tez mialam wysokie.
no tak jak i OB podwyzszone to jakis stan zapalny jest pewnie jakas niegrozna infekcja! ;-) nie martw sie tylko na zapas! :sorry2:a jakiej wielkosci masz OB??

Od przyszłego poniedziałku na Polsacie o 17-stej Ostry Dyżur nowe odcinki.
o wiem wiem slonce, jesli chodzi o seriale to uwierz mi ze jestem nabierząco ze wszystkim co gdzie leci heheheh ale akurat ostrego dyzuru nie ogladam ale moze teraz na wolnym to bede ogladac :-)
kiedys bylam maniaczka telewizyjna(po mamie) i znalam caly program TV na pamiec:-) teraz juz tak nie mam ale i tak wiem co gdzie i kiedy leci , zwlaszcza seriale:-)ze wzgledu na prace nie abrdzo mialam kiedy je ogladac ale teraz pewnie sie to zmieni:-D
eve84 kochanie ja to bym chciala na wszystkie posty poodpisywac ale jestem tak do tylu ze czuje sie nie z gadka nie na czasie hheheh

a wogole to stwierdzilam ze musze na jakąs silownie sie zapisac albo pilates.... zeby mi jakies glupoty po glowie nie chodzily z nudów:tak:

Mari, może właśnie o to chodzi, żebyś znowu zaczęła żyć, cieszyć się tym co macie... I wtedy samo się ułoży... Trzymam kciuki:)

ja jeszcze nie doszlam do takiego stany, ale jestem pewnie blisko.... mys staramy sie tak naprawde powaznie dopiero teraz od stycznia ale w zeszlym roku przez pare miesiecy robilismy dzieciaczka tak jak bedzie to bedzie(niestety nie bylo) potem przerwalismy na ponad pol roku bo slub , bo praca..... ale i tak czuje sie jakbysmy sie starali od zeszlego roku odkad sie tu zapisalam jako staraczka...... i czuje ze jak przez najblizsze miesiac sie nie uda to chyba zaczne wariowac......
Podobnie jak u nas.... My nie zabezpieczaliśmy się od jakiegoś czasu, ale uważaliśmy (stosunki przerywane). nie chciałam brać znowu tabl. anty. Dopiero od października/listopada staramy się... na początku bez cudowania (tzn. czytania, brania specyfików, pozycji, badania owulacji itp.) ale z każdym cyklem dokładam coś nowego (w dużej mierze przez was, bo się naczytałam).
Mam tylko nadzieje że korba mi nie uderzy jakaś... BO SZYBKO ZAFASOLKUJĘ :-):-):-)

Laseczki bawcie się dobrze ja uciekam bo mam dzisiaj trochę spraw do załatwienia.

Oczywiście nie wątpię w was i na bank naskrobiecie tyle, że mi dysleksja raczej nie grozi.

Buziaki

oj kochana ja mialam to samo w 8 klasie mnie dorwali i caly rok spedzilam w poradni psychologiczni - pedagogicznej ladnie z testami na inteligencje! :dry: pozniej mialam powtórkę z rozrywki w klasie maturalnej!!! :baffled: i nastepny papier! nie wiem tylko czemu to łączą z tym ze jestem leworęczna! :confused:
z tymi torsami to racja! :-D
a z tym ogrodem to sporo roboty! :dry: a ja taka leniwa!

Ja nie jestem leworęczna a jednak wyszło. Na kompie podpieram sie automatycznym słownikiem. Teraz to już co jakiś czas muszę się uczyć aby na stare lata nie wypaść na tłu..... Ale nawet w poradni stwierdzili, ze to może być przez wypadek z dzieciństwa. Leworęczność nie ma tu nic do rzeczy moim zdaniem. Wiele osób jest na bakier z ortografią itp i jakoś są praworęczne.
Podobno mój dziadek szkoły nie skończył bo nie mógł nauczyć sie pisać piórem.
Myślę, że takie rzeczy zapisane są w genach.

o wiem wiem slonce, jesli chodzi o seriale to uwierz mi ze jestem nabierząco ze wszystkim co gdzie leci heheheh ale akurat ostrego dyzuru nie ogladam ale moze teraz na wolnym to bede ogladac :-)
kiedys bylam maniaczka telewizyjna(po mamie) i znalam caly program TV na pamiec:-) teraz juz tak nie mam ale i tak wiem co gdzie i kiedy leci , zwlaszcza seriale:-)ze wzgledu na prace nie abrdzo mialam kiedy je ogladac ale teraz pewnie sie to zmieni:-D
a wogole to stwierdzilam ze musze na jakąs silownie sie zapisac albo pilates.... zeby mi jakies glupoty po glowie nie chodzily z nudów:tak:

Ja z programem nie bardzo, przez przypadek usłyszałam reklamę.

Co do nudów. Sport to tylko zdrowie.

reklama
Podobnie jak u nas.... My nie zabezpieczaliśmy się od jakiegoś czasu, ale uważaliśmy (stosunki przerywane). nie chciałam brać znowu tabl. anty. Dopiero od października/listopada staramy się... na początku bez cudowania (tzn. czytania, brania specyfików, pozycji, badania owulacji itp.) ale z każdym cyklem dokładam coś nowego (w dużej mierze przez was, bo się naczytałam).
Mam tylko nadzieje że korba mi nie uderzy jakaś... BO SZYBKO ZAFASOLKUJĘ :-):-):-)
napewno wam sie szybko uda zafasolkowac :):tak:;-)
ja jestem przekonana ze wlasnie przez to ze sie tyle naczytalam tu na BB i na inych stronach na temat wszystkiego co dotyczy staranek o dzidzie , to ma najwiekszy wplyw na nasza psychike i na to ze jestesmy jakos zablokowane.... kolezanki ktore kompletnie nie czytaly nic a nawet nie wiedzialy kiedy maja owulacje albo co to wogole jest hehehe zachodzily bardzo szybko...... dziwny jest ten siwat.... wyglada na to ze lepiej chyba zyc w niewiedzy.....

Do góry