reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Oj nie wytrzymam z Wami...Jedna przez druga bardziej niecierpliwa....

Nie plakuj teraz. Kolejny miesiac zaraz sie zaczyna, i nowe staranka.

dzieki za pocieszenie,
Z jednej strony to chcialabym dac sobie dac spokuj z tymi pomiarami itp, ale z drugiej chcialabym poznac moj cykl na tyle by pozniej nie korzystac z "pomocy naukowych"

WITAJCIE KOCHANE!!!

Dawno mnie tutaj nie było. Chyba jestem w ciąży!!! Opowiem Wam Skarby od początku dlaczego mam takie podejrzenia. Więc tak: ostatnio okres skończył mi się 31 stycznia i przez cały luty 28 dni nie miałam okresu. Zaczął się marzec i dziś jest 7 marca i w dalszym ciągu nie mam miesiączki... Zrobiłam 5 testów ciążowych i na każdym z nich wyszły mi 2 kreseczki. Najpierw druga była taka blada a teraz są obie mocno czerwone. Jednak mam wątpliwości do tego czy jestem w ciąży bo od urodzenia mam straszne bakterie w moczu, które mogły sfałszować wynik testu...;-( Jak myślicie czy mogę być w ciąży patrząc po dacie ostatniej miesiączki? Podobno jak jest się w ciąży to się to czuje a ja tak naprawdę nic nie czuje ;-(

Cukiereczku-gratuluje sredecznie!!!! 5 testow mylic sięnie moze!!! Umawiaj sie do lekarza!!! I dbaj o siebie mamusiu!

[]

]

DOSTAŁAM NAJPIĘKNIEJSZY PREZENT NA DZIEŃ KOBIET.
Zrobiłam test w 12 dfl i są II kreski !!!!

Nie mogę uwierzyć w to co się wydarzyło. W to, że się udało w końcu w 4 cyklu starań !!!

Wg moich obliczeń termin mam na połowę listopada.
Do gina już wcześniej się zapisałam na 01.04 (w prima aprillis)- mam nadzieję, że moja ciąża to nie żart :)

Druga kreska jest słaba , ale teraz ją widać bardziej :)
Test zrobiłam o 5 20 po zmierzeniu tempki. Wówczas kreska była ledwo widoczna i pomyślałam, że siłą woli chyba ją widzę,a tak naprawdę jej nie ma :-D

Cudem zasnęłam i wstałam po 7 00 i patrzę na ten test i szok !!
Jak pasek testowy wysechł to kreska zrobiła się wyraźniejsza :))

Na betę nie idę, bo nie mogę się zabardzo już zwalniać z pracy rano. Musiałabym znaleźć gdzies betę popołudniu, ale już chyba sobie ją podaruję i pójdę poprostu do gina 01.04.
To będzie 9tc :-)
Od męża dostałam kolczyki na dzien kobiet,a on dostał teścik :-)

Olica-gratulacje na maksa!!! :-):-):-)Moj m ma urodziny w czerwcu...tez chcialabym dac mu taki prezencik...:confused:
No widzisz to chyba los sie odwdzieczyl za pomoc marzenixxx...dobro powraca:-)
Nie smutaj sie teraz tylko i nie doszukuj!!! Wszystko bedzie dobrze!!!
Tylko do 9 tygodnia to ja bym chyba nie wytrzymala bez wizyty...ale ja wogole narwaniec jestem...:-)

A my dziś mamy 12 rocznicę poznania z moim K... No i czas staranek zacząć bo to już 10 dc... będzie się działo. Mam nadzieję, że na rocznicę ślubu w sierpniu będziemy już we czworo:-):-)

Gosiu-w takim razie najlepszego i gratuluje pieknej rocznicy...swiętuj jak trzeba-skutecznie!!!:tak:

Usrałaś się z tymi trojaczkami, kto to będzie karmił???????. Jak takaś chętna to przyjeżdżaj z cyckiem do trzeciego, bo ja mam tylko 2 cycki wolne.:-D:-D:-D

.

No i wrócił dopoleniec:-D Witaj Haniu kochanie:-p

Zrobiłam pre test są dwie kreseczki ta druga blada ale jest.
Jestem w ciąży ale jestem skołowana o kurde lekki szok mam teraz dziewczyny.

Karola de-gratuluje z calych sil!!! wspaniale wiesci!!! Duzo zdrowka i spokoju dla mamusi i maluszka!!!

dziewczyny musze się wam wygadać. strasznie się stresuje usg...boje się ze nie będzie serduszka..ustały mi mdłości - już 3 dzień ich nie mam, a to chyba zły znak :(
tak strasznie się boję........ naczytałam się o pustych jajach płodowych i poronieniach i boje się jak cholera... nigdy nie byłam takim cykorem, a teraz...szok....
dlaczego ustały mi mdłości w 6 tygodniu???

Kasiu79-no ja Ciebie naprawde bardzo prosze, blagam...nie rób tego fasolce i sie nie stresuj!!! terapia hanki jest w deche-stosuj co chwilke zamiast myslec o najgorszym, Ciebie to nie dotyczy!!!!
Do wtorku juz tylko 2 dni...damy rade!
Sciskam mocno!

Ja jestem z zawodu pedagogiem ;-) to może jeden wystarczy :-)
Mi takie ziołowe to nie podchodzą ;-)ale dzięki:-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fluidki lapie i chowam w sloiczek...juz mam ich tam troche:-) A imbir to warzywo a nie ziolo:tak: wyprobuj-serio powinno pomoc, buziaki!

Ok ja uciekam bo maluchy dom roznosza...ale za to po calym dniu jak milusio sie z bajtlami spi:-)

Milej niedzielki i wsiego najlepszego z okazji dnia kobiet-duzo radosci i wiosny w sercach!!!
I fasolek, groszkow i motylkow w brzuszkach dla kazdej z nas!!!
Do jutra!!!

Siema :-D:-):-D

Cholera jasna, nie mam mnie jeden dzien a tu wszystkie pozaciazane!!! Ledwo sie czlowiek odwroci, a tu fasolkami dziela. Kiedy ja sie zalapie na moj przydzial fasolkowy!!!!

Ciezarowki- GRATULUJE !!!! Nie da sie chyba wymarzyc lepszego prezentu na Dzien Kobiet, niz dwie kreseczki :-D Zycze zdrowka, spokojnej ciazy i szczesliwego rozwiazania :-D:-):-D

Hanka, wariacie ciesze sie ze wrocilas, bo ja bez Ciebie zyc na BB nie moge. HIHIHIHI :-D

Witajcie Dziewczynki :-)

Zafasolkowanym serdecznie G R A T U L U J E :-D

Wszystkim zycze Wszystkiego Dobrego z okazji NASZEGO SWIETA :rofl2:

I mam pytanko: znacie moze jakis dobry sposob na brokuly ?

Witam, co się tutaj dzisiaj dzieje, no nie wierzę...

Nie mogę uwierzyć w to co się wydarzyło. W to, że się udało w końcu w 4 cyklu starań !!!

Wg moich obliczeń termin mam na połowę listopada.
Do gina już wcześniej się zapisałam na 01.04 (w prima aprillis)- mam nadzieję, że moja ciąża to nie żart :)

Druga kreska jest słaba , ale teraz ją widać bardziej :)
Test zrobiłam o 5 20 po zmierzeniu tempki. Wówczas kreska była ledwo widoczna i pomyślałam, że siłą woli chyba ją widzę,a tak naprawdę jej nie ma :-D
:-)

OLICA MOJE WIELKIE GRATULACJE !!!!! :-)

JA SIE ZAPISAŁAM W 7 I JUŻ JAJO ZNOSZĘ:) więc jak masz możłiwość to spróbuj przełożyć na 7 tydzien. Jak dzwonilam do gina to powiedziala, ze jesli nie ma niepokojących objawów to pierwsza wizyta powinna byc w 7 tygodniu, ale jeśłi masz cierpliwośc to pocekaj do 9.

Dziewczynki a mam pytanie jak wy na początku tą ciążę liczycie od zapłodnienia czy tam od owu czy też od pierwszego dnia miesiączki?

No i nie wytrzymałam nawet dwóch dni. Jeden dzień aż wytrzymałam, ale nie z silnej woli tylko z braku czasu. Jak już zawitałam do domu to koleżanka wpadła i siedziała do 23:00 to byłam w stanie tylko się rozebrać i ułożyć w łożu. No ale jak dzisiaj wstałam to tak jak na automatycznym pilocie. Kuchnia - kawa - pokój - komputer - BB.
Qurwa ja z wami nie wytrzymam uzależniłyście mnie od siebie.

Wiedziałam że tu szybko wrócisz, bez BB żyć nie możesz! :-D;-)

Naprawdę ale dzień, moje gratulcje a jeszcze wczoraj byłam ciekawa kiedy ty testujesz, nieźle, znów cudowny marzec i same fasolki, dawać fluidki to i może reszcie się uda.

dziewczyny musze się wam wygadać. strasznie się stresuje usg...boje się ze nie będzie serduszka..ustały mi mdłości - już 3 dzień ich nie mam, a to chyba zły znak :(
tak strasznie się boję........ naczytałam się o pustych jajach płodowych i poronieniach i boje się jak cholera... nigdy nie byłam takim cykorem, a teraz...szok....
dlaczego ustały mi mdłości w 6 tygodniu???

Dołączam do tego co napisała Hanka, masz się nic nie martwić, czy naprwdę kobiety w ciąży muszą się tak zamartwiać?

Mi zostało 10 cholernie długich dni.

Hania to możee my będziemy razem testować, choć ty to przynajmniej wiesz że miałaś jajeczka duże a ja nie sprawdziłam nic. A kiedy dokładnie masz testować 18 marca?

Dziewczyny ale ze mnie glupia cipa, podekscytowalam sie tymi nowymi fasolkami i zrobilam test :zawstydzona/y: jest (-) a teraz mam dola.

No i po co, ale ci się udziela! dobra przeznam się że też o tym myślałam.
Ale trzymam kciuki za następny cykl, a może za wcześnie?

Ja mam też dziewne uczucie w brzuchu ale tłumaczę to sobie tym że jestem chora, może ten brzuch to od kaszlu mi sięwzdyma i tyle, siusiu też biegam ale to też bo jestem chora i nic nie będe sobie wkręcać i test zrobię no np po Hance, bo ona na pewno zafasolkowana jest. Sama tu zostane na tym forum. Sama bez fasolki!
Eeee tam na pewno mi się uda, mozę koło czterdziestki. :baffled:

Trzymajcie kciuki za to żeby lekarz i wynik HCG we krwi potwierdził to, że w końcu po 7 miesiącach udało się....;)
gratuluje!!!!

:-)
kochana gratuluje ci z calego serca!!!cudowny prezent na dzien kobiet!!!!
a swoja droga to dlugo chyba czekalas z robieniem testu:confused:

Witajcie Kochane Kobietki!

Dzisiaj Nasze święto. Więc na samym początku chciałabym złorzyć Wam najserdeczniejsze życzonka z tej okazji :tak:To więc tak życzę Wam szybkich 2 kreseczek na teścikach, pociechy z męża, narzeczonego, chłopaka. Dużo miłości, samych optymistycznych dni, wylanych łez ale tylko ze szczęścia, dużo cierpliwości, wiary, nadzieji. Powodzenia w pracy, na studiach, w szkole. Żeby każda z Was (i może ja, jak okaże się, że nie jestem w ciąży) za rok o tej porze trzymała w swoich ramionach śliczne dzieciątko a jak się uda to dużo wcześniej :tak:!!!!

dołączam sie do zyczen dla was babki!!!!
no i nastepna!!! gratulacje ogromne!!!!!
Dziewczyny ale ze mnie glupia cipa, podekscytowalam sie tymi nowymi fasolkami i zrobilam test :zawstydzona/y: jest (-) a teraz mam dola.
nic sie nie smutaj, poki @ nie przylazla jeszcze jest nadzieja, a jak przylezie to napewno w nastepnym cyklu sie uda!!
ja dziewczyny wczoraj ostro poimprezowalam, zasnelam po 6 rano:szok: wstalam o 13 a teraz siedze w szlafroku...... i chyba tak juz dzis zostane hehehe:tak:
buziaki :-D

Olica-gratulacje na maksa!!! :-):-):-)Moj m ma urodziny w czerwcu...tez chcialabym dac mu taki prezencik...:confused:
No widzisz to chyba los sie odwdzieczyl za pomoc marzenixxx...dobro powraca:-)
Nie smutaj sie teraz tylko i nie doszukuj!!! Wszystko bedzie dobrze!!!
Tylko do 9 tygodnia to ja bym chyba nie wytrzymala bez wizyty...ale ja wogole narwaniec jestem...:-)

Dzięki-sama nie wiem jak wytrzymam do 01.04....
Jutro będę błagać rejestratorkę żeby mnie gdzieś wcisnęła wcześniej....

A co do powracającego dobra to Marzenka mi powiedziała, żeby mi Bóg w dzieciach wynagrodził ..... i proszę :-)

Siema :-D:-):-D

Cholera jasna, nie mam mnie jeden dzien a tu wszystkie pozaciazane!!! Ledwo sie czlowiek odwroci, a tu fasolkami dziela. Kiedy ja sie zalapie na moj przydzial fasolkowy!!!!

Ciezarowki- GRATULUJE !!!! Nie da sie chyba wymarzyc lepszego prezentu na Dzien Kobiet, niz dwie kreseczki :-D Zycze zdrowka, spokojnej ciazy i szczesliwego rozwiazania :-D:-):-D

Hanka, wariacie ciesze sie ze wrocilas, bo ja bez Ciebie zyc na BB nie moge. HIHIHIHI :-D

Dziękuję skarbie.Łapta fluidki !!!!!!! :-)

Witajcie Dziewczynki :-)

Zafasolkowanym serdecznie G R A T U L U J E :-D

Wszystkim zycze Wszystkiego Dobrego z okazji NASZEGO SWIETA :rofl2:

I mam pytanko: znacie moze jakis dobry sposob na brokuly ?

Dziękuję za gratulacje.
Ja gotuję brokuły, osobno makaron, osobno smażę szpinak z czosnkiem, potem wszystko mieszam i dosypuję starty ser żółty. PYCHAAAAAAA

Witam, co się tutaj dzisiaj dzieje, no nie wierzę...

OLICA MOJE WIELKIE GRATULACJE !!!!! :-)

Dziewczynki a mam pytanie jak wy na początku tą ciążę liczycie od zapłodnienia czy tam od owu czy też od pierwszego dnia miesiączki?

Naprawdę ale dzień, moje gratulcje a jeszcze wczoraj byłam ciekawa kiedy ty testujesz, nieźle, znów cudowny marzec i same fasolki, dawać fluidki to i może reszcie się uda

Ja mam też dziewne uczucie w brzuchu ale tłumaczę to sobie tym że jestem chora, może ten brzuch to od kaszlu mi sięwzdyma i tyle, siusiu też biegam ale to też bo jestem chora i nic nie będe sobie wkręcać i test zrobię no np po Hance, bo ona na pewno zafasolkowana jest. Sama tu zostane na tym forum. Sama bez fasolki!
Eeee tam na pewno mi się uda, mozę koło czterdziestki. :baffled:

Dzięki :-)

Liczy się od terminu okresu raczej.
Ale jak masz owulacje np tydzień później niż typowa kobieta to dzidzia ma pewnie o tydzień mniejszy rozmiar niż tej typowej kobiety :-)
I termin będzie też troszkę późniejszy-tak mi się wydaje.

reklama
Do góry