reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

Dzień Dobry
Agamir moja Jagna nie raz wstawała o 5 wiec witaj w klubie dziś po 6 czasem zdarzy jej sie po 7 ale to zadkość.Ale oczywiście po ocnej pobudce na jedzenie nie chciała spać i ja musiałam jej co chwile podawać smoczek by zasneła tak z 15 razy i w końcu zasneła.Teraz też poszła spać.

Justynka PODZIW PEłEN DLA CIEBIE że sie ciągle odchudzasz a taka laseczka z Ciebie że hohoho.Wiec nie wiem po co aż tyle kg chcesz schudnąć.Ja to chyba nie umie sie odchudzać w zasadzie jeszcze nie próbowałam po porodzie i codziennie jem coś smażonego słodkiego itp i jest ok.Może kiedyś sie zmotywuje i zżuce te 5 kg:)Hehe Może

Dorotko ja tez jestem taka zakatażona że dizś nie ide na spacer z Jagną normalnie całe zatoki mnie bolą boje sie by sie nie zaraziła bo w przyszłym tyg mam szczepienie a to ten rotawirus i musi go wziąść teraz bo później bedzie zapóźno.

Moja Jagunia naprawde jest teraz wspaniała jak sobie pomyśle że płakała mi od rana do wieczora a w zasadzie darła jakbym ją ze skóry obdzierała to normalnie aż mam dreszcze.A teraz tylko marudzi jak jest śpiąca.Ale w zasadzie nawet sama zasypia w łóżeczku. Naprawdę super, szkoda że od początku nie mogłam sie cieszyć w pełni macierzyństwem:)Buziak

reklama
Wesolutka a Ty nie chodziłas nerwowa jak byłaś ze swoim M. Bo taka cudowna przemiana moze swiadczyc o tym, że albo wyluzowałaś albo po prostu sie dziewczynie odmieni lo. I dobrze. W koncu odpoczniesz. My kończymy porządki i czekamy na teściówke.

Co do groszku to konserowoy:-D. Jakies 300 kalorii;-) Niski indeks glikemiczny więc chyba nie przytyje po nim:rofl2:

Jezu groszke a ja wcinam kanapki z wędliną serem pomidorkiem żodkiewką i szczypiorkiem mniammmmmm.

Nie nie chodziłam nerwowa zresztą ona już zgrzeczniała w domku,a teraz z każdym dniem jest fajniejsza.Poprostu coś tam jej było.

WESOLUTKA ciesze sie ze Jagna juz jest innym dzieckiem i ze wygrzeczniala :tak:
AGAMIR ja zawsze wazylam okolo 55 kg a teraz 62,5 wiec jest roznica :-(Podaj prosze nazwe tych tabletek

G zostal w domu i dobrze bo przynajmniej nie zostalam sama z Oli a zle sie czuje wiec zabardzo nie mam sil :baffled:
A z drugiej to jestem zas po klotni z G ja nie wiem jak tak dlugo wytrzymam

Co do diety to głównie mniej jeść. Pic wiecej wody. I nie jeść po 18stej. Trochę poczytałam o różnych dietach i w sumei robie miksa...zobaczymy co z tego wyjdzie:-D

Nikt nie powiedzial ze jak juz urodzimy to bedzie wszystko cacy, dzieci marudza, choruja, placza i nie zawsze jest rozowo alecoz takie uroki macierzynstwa...
święte słowa
CZESC BDZIEWCZYNY

ja mam mega lenia..... wpadłam poczytać w żółwim tempie:rofl2: ale relaksująco:tak::-)

AGAMIR co ty za tablety bierzesz????

ja jak brałam to -3kg tygodniowo średnio wychodziło, z tym, że to pewnie inne niż twoje
Ta czarownica nie chce podać ich nazwy!!!!!!!!!!!!!!!
witam i ja najpoierw napisze co tam u nas i biore sie za zaległości

wczoraj dzień zleciał, co chwila ktoś wpadał z kwiatkiem, u nas była M siostra z rodzinką- razem spacer w lesie, potem my bylismy u teściów. Przez wekend nazbieraly mi się 3 pralki prasowania i jeszcze nie wyszłam na prostą a tu kolejne się suszy i następne w pralce:(.
dzisiaj prasowanie, mały, spacer- las, stajnia, potem wzieóło mnie by oczyscić płyte na myjce, bo koniowate jak tam latały to zasypały ją kompletnie, mały spał z wóżkiem a ja szufla, grabie, miotła i udało się:). Jutro może zrobie porządek z płyta przed stajnią:). Po południu Kamiś został z dziadkami, a my skoczyliśmy na zakupki. Zamówiliśmy fotelik dla niunka, ja kupiłam kurtke i buty:). Acha i Kamis walnął w końcu kilka kup bo wczoraj ani jednej -pierwszy raz
i jaki zamówiliście fotelik????????????
hej laseczki Ja juz na nogach ale to przez to ze ROZLOZYLAM SIE JUZ TOTALNIE :no:Z Nnosa cieknie ,mowic nie umiem tak mnie boli gardli i wsio tez mnie boli :-(Pol nocy nie umialam spac Oliwia dzis fajnie spala bo jak zasnela przed 21 tak do teraz miala jedna pobutke o 2,20 za to ja nie umialam spac pol nocy Po 2 poszlam do drugiego pokoju a G poszedl do niuni No i zdrzemnelam sie na jakies 2 godziny i zas juz nie umiem spac Jejku juz czuje jaki fajny mnie dzis dzien czeka Mam mala nadzieje ze G nie pojdzie do pracy ale to tylko marzenia
Lece was poczytac
ojjj zdróweczka oby oli nic nie załapała:no::no::no:
Moja Jagunia naprawde jest teraz wspaniała jak sobie pomyśle że płakała mi od rana do wieczora a w zasadzie darła jakbym ją ze skóry obdzierała to normalnie aż mam dreszcze.A teraz tylko marudzi jak jest śpiąca.Ale w zasadzie nawet sama zasypia w łóżeczku. Naprawdę super, szkoda że od początku nie mogłam sie cieszyć w pełni macierzyństwem:)Buziak
Super że Jagunia robi sie coraz spokojniejsza. Potrzebne wam teraz wam to:tak::tak::tak: oby juz było coraz lepiej;-)

Kobietki byłam wczoraj w tym kinie. FILM BOSKI!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!! teraz mi sie marzy iść na Złoty środek czy jakoś tak z Przybylską:-p:-p:-p:-p
I musze przeprosić M bo wzorowo zajął się dzieciaczkami:tak::tak::tak: Nakarmione szczesliwe aż milutko:-D:-D:-D:-D

A dziś "DZIEŃ MĘŻCZYZNY"

Więc wszystkim naszym kawalerom dużo uśmiechu i zdróweczka;-)

I duże gratki dla wszystkich maluszków co kończą 5 miesięcy;-)

Wpadłam na chwilę - dziś sprzątam, gotuję i nie wychodzę z domku ... pogoda do bani.
Ufarbowałam sobie sama włoski jakieś 40 minutek temu i już mam śliczne :-D
Zaraz zabieram się za obiadek.

Do później.

MAGDASF a jak podajesz te biszkopciki Zwykle piszkopy kupujesz i maczasz w herbacie ?
Gratuluje spadku wagi :-)
MADZIU no to czekamy na zdjecia wloskow :-)
WESOLUTKA oby do przodu :-)
CZARNA jeszcze bardziej narobilas mi teraz checi na ten film :-)
I ciesze sie ze M sie wczoraj spisal na medal :-)

WSZYSTKIM NASZYM KAWALEROM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :-)

Ja sie zdrzemnelam Ale oglonie jak leze to sie gorzej czuje niz jak chodze i cos robie
Nie chce przechwalic ale Oli jak narazie dzis wraca do starej dobrej i grzecznej Oliwi Narazie dzis jeszcze nie marudzila :-)
Ale CIIII aby jej nie przechwalic

AGAMIR wlasnie podaj ta nazwe tych tabletek :-)

U mnie pogoda w kratke Raz sloneczo a za kilka minut sypie snieg z deszczem i zas po tym sloneczko MASAKRA

reklama
Jezu groszke a ja wcinam kanapki z wędliną serem pomidorkiem żodkiewką i szczypiorkiem mniammmmmm.

Nie nie chodziłam nerwowa zresztą ona już zgrzeczniała w domku,a teraz z każdym dniem jest fajniejsza.Poprostu coś tam jej było.

aleś apetytu narobiłą kobietooooooooooooooooooo, ślina mi ścieka po kompie:rofl2:

Co do diety to głównie mniej jeść. Pic wiecej wody. I nie jeść po 18stej. Trochę poczytałam o różnych dietach i w sumei robie miksa...zobaczymy co z tego wyjdzie:-D

ja w sumie też najbardziej lubie mixy hehe; moje zasady to nie jesc ziemniaków, białego chleba, słodyczy, mięsa z tłuszczu (tylko gotowane np w warzywach lub z piekarnika czy z folii aluminiowej, no a do tego mam już skrzyw na patrzenie na naklejki z kaloriami na wszystkim żeby nie wypuszczac sie w sumie za bardzo ponad 1000kcal

Ta czarownica nie chce podać ich nazwy!!!!!!!!!!!!!!!

jUSTYNECZKA O DOROCIA JESTESCIE SZCZUPLE NIC WAM NIE POTRZEBA .

a ty co za tajemnice robisz??

takie typu bio cla, czy błonnik+ananas itp itd... na mnie nie działaja, wyrzucnie kasy w błoto, w śmerdzącą meride popularna jak cholera zdobywana kanałami bez recepty też sie nie bawie to LEK dla otyłych a nie suplement diety; ja brałam silny spalacz dla sportowców, tez trzeba dużo pic ale łączyć to z dietą i cwieczeniami no i miec głowe na karku. Spalaczy jest ful na rynku ale trza uważać. Jak chce sie zrzucic mniej niz 10kg to nie ma sensu sie brac za takie silne suple, ja w sumie miałam ponad 30kg do zrzucenia więc nie mało a zaczęłam od diety, potem wprowadziłam ćwiczenia a tabletki dopiero po miesiącu.

MAGDAsf ja pierwszy raz robie ta diete potem chce proteinową ale na pewno po skonczeniu nie wróce do dawnych nawyków żywieniowych bo od samego początku odchudzania staram się je zmnieniac i naprawde przyzwyczaiłam sie juz do "innego" tzn normalnego jedzenia, bez tłuszczy, soli itd itd Teraz po dietach będzie musiała zając się węglowodanami i poukładac to jakos rozsądnie bo zwiększył mi sie apetyt na słodycze jak zmniejszyłam węgle no i narazie czytam czytam czytam...

DORCIA dużo zdrówka for you :)))

spadam dekeilek umyć póki Lili śpi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry