reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

to moze lepiej wybrac sie do dietetyka żeby ustawił węgle zamiast molestować zołądek tabsami.
Mój cel od początku do konca to 35kg a więc sporo bo dąże do wagi licealnej:rofl2: przedciążową juz przekroczyłam, ale w moim przypadku bez profesjonalnych wspomagaczy i całej resztey zrzucałabym to 2 lata i najprawdopodobniej w psychiatryku bym wylądowała:rofl2:
Jakie robisz ćw z pilatesu?? ja robie serie na brzuch ale sen z powiek spędzają mi naj naj uda, no więc pracuję, jeszcze 8kg do końca....

reklama
Jejku dziewczyny jak was posłucham chyba też wezme sie za siebie a tymczasem na obiad ziemniaczki i kurczaczek pieczony z pieczarkami.Masakra chyba sie wezme za siebie..
Wiecie co ja zostałam przekonana do diety optymalnej kwaśniewskiego i rodzina K ją stostuje i faktycznie wszyscy są szczupli a co najważniejsze to sie jest zdrowym bo zjedzeniem to tak jak z paliwem jak sie wleje jakieś szajskie to samochód szwankuje tak samo z jedzeniem.
U niego w rodzinie zachorował mujek na białaczke i nie dawali mu szans wiec spróbowali nic nie mieli do stracanie tą diete podawać tłuszcze noi po 1 mies inne wyniki.I mnustwo jest takich ludzi.W tej diecie tłuszcze i nabiał podstawa wszystko inne do bani żaden chleb zadne węglowodany.

a ja jak pomyślę, że miałyby mi kilogramy sen z powiek spędzać, to mi się moja nadwaga zaczyna podobać :-p

kurde ja sie przy was nabawie kompleksów ja przez dwie ciąże pod rząd miałam troche do zrzucenia i jeszcze jestwem na diecie i chyba mi sie ona nigdy nie skończy:-( teraz pocieszające jest że w końcu można na pole z tymi dzieciaczkami wyjść i troche pobiegać bo tak w domku to nie robota
O właśnie jeden chrabąszcz już na kolanach Kubuś ma dwa latka pora się teraz nim zająć może jeszcze wieczorkiem uda mi się coś wystukać i poczytać
miłego dzioneczka rzycze wszystkim:-):-):-)

Justyneczka wielkie Gratulacje . Wiesz ja głupie odchudzanie mam za soba w liceum schudlam ponad 30 kg w 4 miesiace i skonczylo sie szpitalem i uczeniem mnie jedzenia. Pozostalosci sa w psychice ze chyba siebie nie kaceptje raz bylam u dietetyczki to mi powiedziala ze za malo jem wiec daruje sobie wizyte. Ja ma swoj ce 50 kg i robie to dla siebie . Jem duzo warzyw owocow niezbyt bo to zdradliwe duz ryb i mam nadziee ze bedzie ok. Tez cwiocze brzuch i uda

a ja myslę ze wszystko zależy od organizmu, są tacy co jeden dzien nie jedząc mdleją a są tacy co nie. ja należy do tych drugich i sie ciesze ze nie jestem taka mizerna a moja dieta nie polega na niejedzeniu; nie wiem czym dla ciebie jest głupie odchudzanie bo dla mnie np anoreksksja czy bulimia tym jest. ja nie mam ani jednego ani drugiego. Jeśli mówisz że masz problem ze sobą a dietetyk steirdził ze mało jesz to tez chyba nie jest w normie bo albo dietetyk źle obliczył zapotrzebowanie na kcal albo problem nie leży w wadze tylko psychice a więc jedzenie tabletek dla 2kg wody jest mądre czy głupie?
to już pozostawiam tobie.

Musze zmykać odkurzyć jeszcze póki Lilianka lulka a Laura się bawi. Dziś przychodzi babka na paznokcie wiec czas mam dzis troche ograniczony.
Miłego popołudnia :)

wiem ze glupie ale psychika " bylego grubasa" mnie przeraza wiec dmucham na zimne a glupie odchudzanie to co kiedys robilam nie jadlam teraz tego nie robie

Hmmm. Popołudniowe czołem!
U nas dopiero 4 i jeszcze wszystko przed nami. Spacer jak młoda wstanie, bo chcę ja wsadzić w chustę i połazić dookoła osiedla, co by się pogapiła na świat.

Zaczęłam do "hmmm", bo widzę, że dieta w temacie. A ja jestem w tej materii durna jak but więc powodzenia wszystkim życzę i osiągnięcia celów w sposób bezpieczny i przyjemny (albo znośny przynajmniej).
Dopinguję już Magdziunię (Ma!-dzia!, Ma!-dzia! Ma!-dzia!), a od teraz będę trzymać kciukasy za wszystkie laski!:tak:
Justyneczka, jak mamcię kocham, powinnaś zostać specem w te klocki. Ktoś mi już kiedyś w podobny sposób opowiadał o L-Karnitynie, spalaczach i ogólnie dietach i to była dziewucha z mgr od żywienia:szok:
Kiedyś używałam L-Karnityny, ale to przez treningi i ogólnie sportowy tryb życia.
Jak sobie pomyślę jaki harpagan byłam.... A teraz oaza spokoju, żona mężowi, matka dziecku i do tego księgowa:baffled:

Evalajna, nie nabijaj się proszę:-D ja tylko dużo o tym czytam (nocami przeważnie;-)) i sama próbuję te wszystkie informacje jakoś ogarnąć w jedną sensowną całość bo co człowiek to inne opinie a moja jest taka, że przy biernym trybie życia lepiej nie brać się za żadne tabletki a jak brać to nie to co jest na topie tylko co będzie odpowiadało mojemu trybowi życia, aktywności, aktualnej wagi i jakie mam cele itd itd- nic nadzwyczajnego, oczywiste fakty. A Lkarnityna też nie należy do bezpiecznych zabawek, zreszta zadne tabletki a te akurat zostały mocno rozreklamowane dlatego wiele osóób uważa je za całkowicie bezpieczne, za te co sa w granich normy bez skutków ubocznych a takich poprostu nie ma. A chrom z kolei może pomóc w odchudzaniu ale nie włąściwe stosowanie chromu jest przyczyna wielu chrób m.in nowotworu ukł. oddechowego.
Wszystko jest szkodliwe tak naprawdę ale w tym wszystkim trzeba zachować umiar no i odnieść do własnego organizmu to co zamierzamy w niego wrzucić.
Jak którąs z was to interesuje to mam pare fajnych artykułów nt układania dobrze zbilansowanej diety, zapotrzebowanie kaloryczne w %
Ja teraz wyszukuje i czytam troche co czym można zastąpic żeby wyszło na zdrowie a nie na chorobe za kilka lat i tak dla przykładu zamiast chromu można wcinac surowe drożdże;-) żeby wzmożyc wydatki energetyczne- ptrzed spaniem zielona herbata a na ostatni posiłek chudy twaróg;-)
fajne rzeczy można wyszperać, nawet na tzw. podziemnych forach;-)

reklama
Do góry