reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

Witam się po przerwie i od razu przesyłam zdrówka dla Chorótków :baffled:
Wczoraj zasiadłam do nadrabiania i zrobiłam błąd, bo już na wątek główny nie starczyło czasu. Jakoś nie mogę się zorganizować. Od jakiegoś czasu ciągnie mi się ogon. Prasowanie zalega, pranie zalega, porządki, naczynia. Czas się kopnąć w d..., bo chatę zaniedbam i będę świecić oczami ;-)
Wczoraj byłyśmy z Martynką na basenie. Ale jej się odmieniło. W wakacje płakała jak miała wejść do wody, a teraz na odwrót. Niby tylko pół godziny, a przez resztę dnia nie miałam na nic siły - ale kondycha :zawstydzona/y:
Moje wrażenia po filmie "kochaj i tańcz" takie sobie. Dla mnie to za duży chaos w tych scenach tanecznych, bo historia banalna, ale to jest do przewidzenia. Ten z Przybylską może być śmieszny.

Wesolutkaaa
to dobrze, że w końcu się doczekałaś radości z kontaktów z córką
Justyna podziwiam za wytrwałość, efekty mobilizują :tak:
Dorota już niedługo jeden stres Ci odejdzie

Hmmm, dzieci mi się pobudziły :baffled:, dokończę wieczorem

Hej dziewczyny dzieci uśpione można coś napisać:)
Piszecie że dzieci marudzą moje też daja troche w kość jak jedno uśnie drugie jest już wyspane i cuż to są dzieci;-) naszczęście choroby trzymają się nas z daleka.
Karolci wyszedł pierwszy ząbek i wszystko jasne dlaczego była taka zrzęda teraz się ładnie bawimy i uczymy się siadać mała się śmieje i podnosiwysoko głowę mam tylko nadzieję że to jeszcze nie za wcześnie.
Nie martwcie się dziewczyny chumor wam wróci bo wiosna idzie:-)
Kaska a ja mam gdzies juz moja chałupe daje na luz jak mi sie udaje to sprzatam jak nie to nie:rofl2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
witam i ja mały na macie, jeszcze nie pszczy więc mam chwilke

My po spacerku-las, stajnia i zaczełam robić porządek przed wejsciem ale zgonił nas grad, a teraz znowu swieci słoneczko. Prasowanie nadgoniłam, ale kolejne pranie schnie, jejku marzy mi sie dzień bez żelazka.
hehe ja nie wspomne o moich marzeniach:-p:-p:-p
Evalajna, nie nabijaj się proszę:-D ja tylko dużo o tym czytam (nocami przeważnie;-)) i sama próbuję te wszystkie informacje jakoś ogarnąć w jedną sensowną całość bo co człowiek to inne opinie a moja jest taka, że przy biernym trybie życia lepiej nie brać się za żadne tabletki a jak brać to nie to co jest na topie tylko co będzie odpowiadało mojemu trybowi życia, aktywności, aktualnej wagi i jakie mam cele itd itd- nic nadzwyczajnego, oczywiste fakty. A Lkarnityna też nie należy do bezpiecznych zabawek, zreszta zadne tabletki a te akurat zostały mocno rozreklamowane dlatego wiele osóób uważa je za całkowicie bezpieczne, za te co sa w granich normy bez skutków ubocznych a takich poprostu nie ma. A chrom z kolei może pomóc w odchudzaniu ale nie włąściwe stosowanie chromu jest przyczyna wielu chrób m.in nowotworu ukł. oddechowego.
Wszystko jest szkodliwe tak naprawdę ale w tym wszystkim trzeba zachować umiar no i odnieść do własnego organizmu to co zamierzamy w niego wrzucić.
Jak którąs z was to interesuje to mam pare fajnych artykułów nt układania dobrze zbilansowanej diety, zapotrzebowanie kaloryczne w %
Ja teraz wyszukuje i czytam troche co czym można zastąpic żeby wyszło na zdrowie a nie na chorobe za kilka lat i tak dla przykładu zamiast chromu można wcinac surowe drożdże;-) żeby wzmożyc wydatki energetyczne- ptrzed spaniem zielona herbata a na ostatni posiłek chudy twaróg;-)
fajne rzeczy można wyszperać, nawet na tzw. podziemnych forach;-)
Justynka podobna jestes do mojej sis jezeli chodzi o diety:tak::tak::tak::tak: ale u niej klapa wiecej nie napisze aby nie zrazic;-)

A ja popijam winko i sciagam To nie tak jak myślisz kotku:-p

reklama
ja tez mam mase prasowania odkąd Lilianka jets z nami i nie moge sie nigdy wyrobic; przy twoich zakupach widzę uśmiech :) hehe, ja tez ostatnio zaczęłam sobie cos kupować wreszcie po 1,5 roku:rofl2: ale juz mam takie skrzywienie ze zawsze najpierw na dziecięce patrze choć dziewczyny i tak ubrane na fulla hehe

z tąpełnią przypomniało mi sie jak w ciąży byłyśmy i pisałam, że te okołoporodowe mogą urodzic i że wysyp wtedy na porodówkach jest, aż mi sie łezka zakręciła w oku;-)

co ty za groszek wcinasz?? konserwowy??

ja jestem zdania ze macierzynski rok powienien trwać:-) to smutne ze matki muszą zostawiać takie maleństwa

no i gratki spadku:-)

współczuję, tulę ale po burzy zawsze jest słońce i tęcza:-)

oj tam, przestań pitolić, że nie zasługujesz. faceci mają swoj swiat, oni są z marsa, sa zupełnie inni niż kobiety i prawdopodobnie bardzo często nie zdają sobie sprawy o małych szczególikach które dla nas są są mega ważne i mogą mega zaboleć.
ja mojego mena musiałam nauczyc czego chce, czego potrzebuje do szczęścia, do uśmiechu każdego dnia, do tego żeby wstawać co rano i czuć ta siłe na cały czekający mnie dzień.

No a co u nas... Laura zdrowa ale po tej chorobie zmniejszył sie jej apetyt, jak kiedys jadłą b dużo tzn wszystko to teraz musze jej prwie wciskac jedzenie, Lili wraca do formy ale słabo tzn juz sądzę ze po chorubsku tylko widze ze ząbale jej sie cizną 2 jedyneczki, dziąsło ma strasznie rozjechane ale bidula cierpi, widac jak sie wścieka na ten bół:baffled:
Mój dzien kobiet zaczął sie juz w sobote wieczorem bo mój husband kupił kwiaty i potem swteirdził ze zmarzną w nocy w samochodzie to dostałam wieczorem bukiet tulipanów:rofl2: a niedziela była fajna rodzinna, obiad typowy ale sama zaświętowałam i zjadłam też; ziemniaki pierwszy raz od Bożego Nardzodzenia z sosem itd...:rofl2: chyba mam ostro żołądek skurczony bo zjałam niewiele więcej od Laury a byłam obżarta do samego wieczora jakbym 5kg tych ziemniaków zjadła hehe, a dzis pierwszy dzien na diecie kapuścianej i sikam co chwile jak wściekła:crazy: jak cud sie spełni i zjade 3 kilosy to pojade z nią drugi tydzien a jak nie to w poniedziałek przechodze na proteinową. Obaczymy. W ostatnie półtora tygodnia zjechałam 1,5 kg wiec ok ale wcześniej był przestój:baffled: Zostało mi 6kg do maxymalnej wagi jaka musze osiągnąć, musze bez dyskusji, a potem etapami jeszcze 2, potem 3 ale to juz cel do końca rokju hehe
Za 6 tygodni wyjazd do polandii:rofl2: ale sie ciesze:-):-):-):-):-):-)
No własnie, teściówka załatwiła nam chrzest i ciesze sie bo na sobote i bez mszy. Musze kupic świece na allegro jeszcze i pare rzeczy. Pakowanie będzie masakryczne.Lecimy w czwartek a wpiatek odrazu chce isc paszport załatwiac, zobaczymy czy w 2 tygo uda sie odebrac.
Dobra spadam dalej poczytac inne wątki.
To kiedy lecicie bo chyba nie doczytalam:zawstydzona/y:

Dzień Dobry
Agamir moja Jagna nie raz wstawała o 5 wiec witaj w klubie dziś po 6 czasem zdarzy jej sie po 7 ale to zadkość.Ale oczywiście po ocnej pobudce na jedzenie nie chciała spać i ja musiałam jej co chwile podawać smoczek by zasneła tak z 15 razy i w końcu zasneła.Teraz też poszła spać.

Justynka PODZIW PEłEN DLA CIEBIE że sie ciągle odchudzasz a taka laseczka z Ciebie że hohoho.Wiec nie wiem po co aż tyle kg chcesz schudnąć.Ja to chyba nie umie sie odchudzać w zasadzie jeszcze nie próbowałam po porodzie i codziennie jem coś smażonego słodkiego itp i jest ok.Może kiedyś sie zmotywuje i zżuce te 5 kg:)Hehe Może

Dorotko ja tez jestem taka zakatażona że dizś nie ide na spacer z Jagną normalnie całe zatoki mnie bolą boje sie by sie nie zaraziła bo w przyszłym tyg mam szczepienie a to ten rotawirus i musi go wziąść teraz bo później bedzie zapóźno.

Moja Jagunia naprawde jest teraz wspaniała jak sobie pomyśle że płakała mi od rana do wieczora a w zasadzie darła jakbym ją ze skóry obdzierała to normalnie aż mam dreszcze.A teraz tylko marudzi jak jest śpiąca.Ale w zasadzie nawet sama zasypia w łóżeczku. Naprawdę super, szkoda że od początku nie mogłam sie cieszyć w pełni macierzyństwem:)Buziak
Wesolutka cudowna przemiana, oby juz tak zostalo :tak:

Wpadłam na chwilę - dziś sprzątam, gotuję i nie wychodzę z domku ... pogoda do bani.
Ufarbowałam sobie sama włoski jakieś 40 minutek temu i już mam śliczne :-D
Zaraz zabieram się za obiadek.

Do później.
Ja chyba spowrotem przefarbuje na brąz, bo sie do blondów nie mogę przyzwyczaić:baffled:

to dla 2kg bierzesz te tabletki??:nerd: a wiesz że do 5kg utraty to woda a nie tłuszcz? wystarczyłoby przy tak minimalnej redukcji zmieniejszyć diete o np 200kcal, lub poćwiczyć trochę...albo zastosować naturalne termogeniki (co szczerze polecam każdej ;) działa ;)
Sterowanie gospodarką cukrową i poziomem insuliny na własną rękę przy 2 kg i do tego bez ruchu wydaje mi się trochę :eek:
Poza tym 2kg mogą nagromadzić się w organizmie kobiety w okolicach @

PATI dzięki za info, dziś nadal nie chce jeść no zobaczymy jeszcze pare dni.
Justyna respect, to sie naczytałaś i wiedza nie poszła w las :tak:
A u nas? hmmm.... nieciekawie, no i nawet na bb nie mam ochoty. Sorki

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=oO0AI4t4DvA"]YouTube - Dobranoc[/ame]

1a0ea9f4e272f75e.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
JUSTYNKA :-)
WIOLU co sie dzieje?Moze jak sie wygadasz np na zamknietym bedzie ci lepiej ?Czekamy na fotki blad :-)
KASIU z tym listem to bedzie dobrze zobaczysz :-)

Ja poszlam spac przed 22 do niuni wstalam o 2,30
G poszedl spac do sypilani z Oli a ja do drugiego pokoju i spalam do 5
Pozniej G wstawal do pracy wiec ja zas poszlam do sypilani i Oliwia dala mi pospac do 7 Teraz ona ma drzemke a ja na BB
Czuje sie ciut ciut lepiej
Pogoda jest dobijajaca Wiec nigdzie nie wychodze z Oli A JUTRO ROZPRAWA ROZWODOWA

czarna a masa robotki przy marzeniach jest, dzisiaj wydzwaniam za sianem bo mamy zapas na 10 dni tylko:(
ania oj przykro mi
justyna a ja żywienia i dietetyki nie lubiłam, ale mało interesujące jest układanie mieszanek np dla drobiu:)
dorotka powodzenia jutro
kasia będzie dobrze

U nas Kamiś zasnął o 21, ale przebudził się na dokladke o 22, potem zrobił nam pobudke o 1, ale sam po chwili zasnął i spał do 6., któtka drzemka i urzęduje od 7, zaraz zmykamy na ranne mycie, a ja potem jak Kamis mi da- randki z żelazkiem cd

Cześć dziewczyny. Ostatnio nic nie pisze bo totalnie się rozłożyłam i z łóżka się nie ruszam. Jak dojdę do siebie to napisze co i jak.

Hej.

Ja przy porannej toalecie śmigam Hankę chusteczkami do pupy;-)

Dziś prawdopodobnie odwiedzi mnie kuzyn z żoną (3 miesiąc ciazy:-)). To sie pozbędę troche tych maluśkich rzeczy. Troche mam mieszane uczucia do jego żonki no ale może się mylę.
Czasami odnosiłam wrażenie, ze z niej taka paniusia:sorry2: Niby chciała ciuszki po Hance ale chyba nie była przekonana:confused: Przygotowałam same naprawde niezniszczone śpiochy i bodziaki - te które ja sama kupowałam dla Hanki. Zobaczymy co powie;-)

Idu posprzątac chałupsko i sie ubrac.

Wasze gg też ostatnio długo się włącza?? Matko u mnie czasem z pół godzinki:crazy:

reklama
Do góry