czesc dziewczyny!to mój debiut na tej stronce!ale tak właśnie tez sobie czytam te wasze wpisy i stwierdzam ,ze nie tylko ja mam takie wątpliwo.sci,obawy itp. pred ciążą...no bo tez się staramy z mężulkiem o bobaska...juz którys miesiąc....chciałabym spróbowac testy owulacyjne...co Wy na to? kiedy to się powinno zacząc stosawać ..jestem teraz w 13 dniu cyklu....a cykle mam 30-32 dniowe....
reklama
kulaszusza
Fanka BB :)
Julka, androvit to zestaw witamin szczegolnie potrzebnych mezczyznie w okresie staran o dzidziusia.Podobno warto sprobowac bo uzupelnia m.in niedobory cynku niezbednego do produkcji zolnierzykow, zawiera aminokwasy jak i wiele innych witaminek.A wiadomo,ze nie zawsze wszystko jestesmy w stanie wychwycic z zarelka.
Moj mezulo dopiero 3 tableteczki zjadl wiec nie mamy co jeszcze na wielkie efekty liczyc.Z testami to tez bedzie nasz drugi cykl.W pierwszym za pozno zaczelam testowac. Wydaje mi sie, ze przy tej dlugosci cyklu warto zebys juz zaczela to robic zeby nie przegapic najlepszego momentu na poczecie bobaska.Pozdrawiam i powodzenia!
w.kropeczka
No taaaak człowiek nawet chory jak się uzalezni to spokojnie w łóżku nie wylezy...wylazlam znowu te 2 piętra w gore i co...i klikam:-) w koncu kolanem nie wale w klawiaturę wiec nie powinno marudzic
Te badania Zajaczku porobią Ci w laboratorium, ginekolog za wiele nie zdziala...chyba ze jest szansa na skierowanie na któres z hormokow od ginka dostac...
tego nie wiem, ja robilam prywatnie.

Trzymam się...dzielnie jak zawsze...no moze prawie zawsze:-)-dziękuje Pysiaczku!
Kochanie te wszystkie badania-pisalam ci wcześniej-wykonuje sie z krwi...wiec idziesz na czczo do laboratorium, tam cię najpierw w kolejce cholera jasna bierze, krzesla zajete więc stac musisz, nikt Ci nie ustąpi, bo aniś stara aniś z brzuchem..., mdli cię...bo rano jest przeciez, godzina minęla od wstania i jesteś przeciez na czczo, stresa masz...bo myslisz se najpierw: a jak w zyłe konowałka nie trafi to co bedzie?, a potem myslisz a jak trafi i mi sie słabo zrobi to co bedzie, a potem a jak wczesniej zemdleje i nie bedzie nawet próbowala trafiać?...itd itp...no a potem wkraczasz do pokoju-podwijasz rękaw, walisz okiem w sciany i sufit byle tylko nie patrzeć na biedną raczke i tego kata w białym fartuchu...czujesz małe "aj" i na spokojnie już, dumna że dałas radę i nie wrzeszczałaś z bólu na pol miasta -wywalasz portfel...i lzejsza o pokaźną sumke wracasz do domciu i dumnie prezentujesz mężusiowi biedną rączke i ślad po ukluciu do zacałowania...TAK TO BEDZIE WYGLADALO... przynajmniej tak sie odbywa u mnie
:-)
A pozostałe badania (toxoplazmoza, cetomegalia, różyczkaitp.itd.-powinno sie wykonać zarówno na IgG i IgM-to znaczy na przeciwciala "z przeszłosci" i obecne. I to tez bada się kochanie z krwi-za jednym ukłuciem pani pobierze jej troszkę wiecej zeby zrobic badania hurtem. No i warto moze morfologie-bo kosztuje niewqiele a sprawdzić krewke się przyda od czasu do czasu.
No to faktycznie....a gdzie ona ma takiego lekarza? Bo jak w UK to się nie dziwie ...ale jak na polskie warunki to paranormalne

Olica trzymam kcuki by tescik powtórzył ten pierwszy wynik, zresztą to już chyba jedynie formalnosc...z tego co piszesz, tzn. z objawów wsio wskazuje na fasolkę!
A rozmawialąs o kamyku z ginekologiem? Mnie ginka i chirurg robiaca usg nerek powiedzialy zebym wyleczyla kamien zanim zajdę w ciązę, a drugi lekarz jak byłam na konsultacji-też ginekolog-powiedział ze on przeciwwskazan do ciąży z kamykiem nie widzi...
Ciekawe co Ci powiedza-napisz koniecznie, bo też mam ten dylemacik.
I nie martw sie słonko-jesli juz myślisz o bobasku w ciągu tych 9 miesiecy to skup sie na samych radosnych myślach...buziaki kochanie!

Malutka - jesteś Wielka:-)
Z tego co wymieniłaś robiłam tylko cytologię. Wynik wzorowy
Wszystko spisałam i idę to tej mendy żeby mi porobiła te badania. Albo pójdę do kogoś innego bo ta moja chyba się zna jak świnia na gwiazdach
Męża na co mam wysłać??:-)
Te badania Zajaczku porobią Ci w laboratorium, ginekolog za wiele nie zdziala...chyba ze jest szansa na skierowanie na któres z hormokow od ginka dostac...

Dzięki...ale wyczołgalam sie tu znowu...jescze nie umieram dziewczynyMoje biedactwo:-(

Trzymaj sie dzielnie Kropeczko![]()
Trzymam się...dzielnie jak zawsze...no moze prawie zawsze:-)-dziękuje Pysiaczku!
dzieki dziewczyny , a jeszcze mi powiedzcie co to za badanie to FSH i LH? i jak sie wykonuje te badania? wszystko to pobranie krwi??
a te badanie co pysia mowi to jak je sie wykonuje???
Kochanie te wszystkie badania-pisalam ci wcześniej-wykonuje sie z krwi...wiec idziesz na czczo do laboratorium, tam cię najpierw w kolejce cholera jasna bierze, krzesla zajete więc stac musisz, nikt Ci nie ustąpi, bo aniś stara aniś z brzuchem..., mdli cię...bo rano jest przeciez, godzina minęla od wstania i jesteś przeciez na czczo, stresa masz...bo myslisz se najpierw: a jak w zyłe konowałka nie trafi to co bedzie?, a potem myslisz a jak trafi i mi sie słabo zrobi to co bedzie, a potem a jak wczesniej zemdleje i nie bedzie nawet próbowala trafiać?...itd itp...no a potem wkraczasz do pokoju-podwijasz rękaw, walisz okiem w sciany i sufit byle tylko nie patrzeć na biedną raczke i tego kata w białym fartuchu...czujesz małe "aj" i na spokojnie już, dumna że dałas radę i nie wrzeszczałaś z bólu na pol miasta -wywalasz portfel...i lzejsza o pokaźną sumke wracasz do domciu i dumnie prezentujesz mężusiowi biedną rączke i ślad po ukluciu do zacałowania...TAK TO BEDZIE WYGLADALO... przynajmniej tak sie odbywa u mnie

A pozostałe badania (toxoplazmoza, cetomegalia, różyczkaitp.itd.-powinno sie wykonać zarówno na IgG i IgM-to znaczy na przeciwciala "z przeszłosci" i obecne. I to tez bada się kochanie z krwi-za jednym ukłuciem pani pobierze jej troszkę wiecej zeby zrobic badania hurtem. No i warto moze morfologie-bo kosztuje niewqiele a sprawdzić krewke się przyda od czasu do czasu.
Właśnie zajrzałam na wątek październikowy żeby zobaczyć co u Jarzębinki i przy okazji spotkałam tam Catedrę.
Dziewczyna ma przeboje z ginem, że hoho.
Ma zagrożoną ciążę, 4 grupę cytologii i gin usg jej chce zrobić dopiero w kwietniu !![]()
No to faktycznie....a gdzie ona ma takiego lekarza? Bo jak w UK to się nie dziwie ...ale jak na polskie warunki to paranormalne

Kochanie jutro zrobię drugi test dla upewnienia, bo w niedzielę zrobiłam tylko jeden, ale naprawdę czuję się już inaczej, więc nie podejrzewam, że okrres przyjdzie :-)
Przede wszystkim co jakiś czas ciągnie podbrzusze jak na okres.
Piersi mam nabrzmiałe i przed okresem są twarde, a teraz są napompowane jakby jak balon i trochę twarde.
Na szczęście nudności żadnych nie mam i oby jak najdłuzej ich nie było, za to apetycik jest :-)
Aaaaa najgorsze to sikanie. Zawsze mało piję i mało sikałam, a teraz sikam za trzech :-)
No i nie będę się powtarzać, ale same zobaczycie po euforii przychodzi strach i on chyba będzie trwał 9 miesięcy....
W lewej nerce mam małego 2 cm kamyczka i teraz się zaczęłam martwić czy mi on nie będzie kolidował z brzuchem.....
Olica trzymam kcuki by tescik powtórzył ten pierwszy wynik, zresztą to już chyba jedynie formalnosc...z tego co piszesz, tzn. z objawów wsio wskazuje na fasolkę!
A rozmawialąs o kamyku z ginekologiem? Mnie ginka i chirurg robiaca usg nerek powiedzialy zebym wyleczyla kamien zanim zajdę w ciązę, a drugi lekarz jak byłam na konsultacji-też ginekolog-powiedział ze on przeciwwskazan do ciąży z kamykiem nie widzi...
Ciekawe co Ci powiedza-napisz koniecznie, bo też mam ten dylemacik.
I nie martw sie słonko-jesli juz myślisz o bobasku w ciągu tych 9 miesiecy to skup sie na samych radosnych myślach...buziaki kochanie!
Wrocilam!! Weekend byl wyjatkowo szybki, pracowity ale tez zdazylam pogadac troche z rodzinka, spedzic czas z Siostra, jej dzieciakami, Mama. Wrocilismy w srodku nocy a od rana jestem w pracy wiec troche snieta jestem, ale i tak bylo warto)Remont lazienki prawie skonczony wiec postanowilismy isc za ciosem i jedziemy dalej z przedpokojem i kuchnia. Jeszcze nigdy w takim tempie nie robilam zakupow. Na zakup materialow do szafy w zabudowie, farb do scian, kafli do kuchni, podlog do calego mieszkania,wszystkich drzwi, oswietlen i 100 innych ******* mialam kilka godzin. Teraz mam czas do maja na wymyslenie mebli do kuchni, AGD i tego co zrobic z pokojami. Niby przyjemne takie urzadzanie swojego kata, ale w takim tempie jest jednoczesnie strasznie meczace. quote]
No tos poszałala!!! I dobrze!!! A z tym mieszkaniem to podziwiam, ja nie umiałabym na odległosc prac prowadzic, ale ja upierdliwa jestem i musze mieć wszystko od a do z...i jak cois nie po mojej mysli to ...wióry lecą...
fajnie ze mieszkanko nabiera kształtów! Teraz tylko bobasek potrzebny zeby wypelnił przesatrzen!
WITAM!
Ale Wy produkujecie - ja jestem u babci, ale dorwałam się w pzrerwie do kompa i na króciutko wpadłam:-)
biedactwo - odpoczywaj ile się da![]()
Andzia-dziękuje, ostatnio nic tylko odpoczywam:-)juz mam zapas na reszte zycia chyba:-)
kochanie-miło ze wpadłaś do nas od babci! Miłego pobytu!!!
Olapop-zgadzam sie z twoimi odczuciami, forum jest the best!!!Tak sobie Was czytam i mam coraz wieksza nadzieje, ze uda sie nam wszystkim zaciazyc :-) To forum jest swietne, odrywam sie od swiata, liczymy sie tylko my i to co sobie tu piszemyDodaje mi to sil... a jutro pierwszy zastrzyk z menopuru
![]()
Trzymam kciuki za jutro-badź dzielna!!!
Kropeczka tu nam cygani ze nózka boli a tak naprawdee to skika, tańczy i pewnie nam tu zaraz małymi kropeczki bedzie sie chwalic.
.
Oj Pysiula...ale dałas czaduno wiesz!!!
Ale moze niedlugo bedzie jak mówisz, ze i poskakam i potancze i z czasem się nowa kropeczką Wam pochwalę...ale poki co: chłopa nie ma, ja sama w kraju, noga spuchnięta i zero atrakcji:-(
A jak u Ciebie??? Cosik nowego??? Jak z malymi pysiaczkami wbrew zakazom??? Trzym kciukasy!
Kupilam jednak jakis zestaw witamin dla kobiet i androwit dla przyszlego Tatusia.![]()
No właśnie co lepsze-androwit czy salfazin??? Co mam kupic mojemu???
Ostatnia edycja:
w.kropeczka
jak rzuciłam ten temat najpierw skosztował maz, potem ja sie odwazyłam
wy sie lepiej nie dzwicie jak to zrobilam, tylko cos poradzcie, ja takie poswiecenie zrobilam
ale z tego co widze, to chyba nie wiecie, dałam sie chyba wprowadzic w bład, a tu gdzies na BB to wyczytałam![]()
Elfa-sikaj tego testa bo Ty siebie i nas wykonczysz tą niepewnoscia!!! Śląsk jest na to gotowy! No dawaj!
A na te smaki to ja bym się nie pisala...zreszta chyba tzreba by wiedzieć jak bywa zwykle i dopiero porównywac...

czesc dziewczyny!to mój debiut na tej stronce!ale tak właśnie tez sobie czytam te wasze wpisy i stwierdzam ,ze nie tylko ja mam takie wątpliwo.sci,obawy itp. pred ciążą...no bo tez się staramy z mężulkiem o bobaska...juz którys miesiąc....chciałabym spróbowac testy owulacyjne...co Wy na to? kiedy to się powinno zacząc stosawać ..jestem teraz w 13 dniu cyklu....a cykle mam 30-32 dniowe....
Witaj Julka!!! Na forum jest super, ale ostrzegam-uzależnia jak narkotyk...a nawet gorzej, bo nie ma grup wsparcia i antidotuum jakbyś chciala się wyleczyć;-)
kochanie-na testach owul na ulotce zawsze pisze kiedy powinnas zaczac testować -ja robilam testy kilka miesięcy i mnie nie oszukaly-zgadzało sie wszystko jak być powinno...a raz kontrolowałam się na monitoringu u ginekologa i to co widzial na usg pokrylo sie z tym co mówily testy. Wiec ja testom wierze, ale zdania innych sa podzielone.
Wazne jak bedziesz testowała by nie byly to mocz poranny, ale popołudniowy/wieczorny i zebys za dużo przed testem nie piła i nie sikała około 2 godziny.
A tak wogole na dzien dobry napisz cos wiecej o sobie kochanie...mialas jakieś badanka? ile sie staracie? czy to pierwsze dziecko?
Buziaki!
w.kropeczka
No myslalam ze dam rade, ale nie dam...jak tak siedze to jednak ta noga za bardzo mi dokucza...więc uciekam-buziaki kochane!!!
PS Lilu -kochanie - masz namiary na tego lek. w Krakowie na privie:-)

PS Lilu -kochanie - masz namiary na tego lek. w Krakowie na privie:-)
Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
ahahahahahKochanie te wszystkie badania-pisalam ci wcześniej-wykonuje sie z krwi...wiec idziesz na czczo do laboratorium, tam cię najpierw w kolejce cholera jasna bierze, krzesla zajete więc stac musisz, nikt Ci nie ustąpi, bo aniś stara aniś z brzuchem..., mdli cię...bo rano jest przeciez, godzina minęla od wstania i jesteś przeciez na czczo, stresa masz...bo myslisz se najpierw: a jak w zyłe konowałka nie trafi to co bedzie?, a potem myslisz a jak trafi i mi sie słabo zrobi to co bedzie, a potem a jak wczesniej zemdleje i nie bedzie nawet próbowala trafiać?...itd itp...no a potem wkraczasz do pokoju-podwijasz rękaw, walisz okiem w sciany i sufit byle tylko nie patrzeć na biedną raczke i tego kata w białym fartuchu...czujesz małe "aj" i na spokojnie już, dumna że dałas radę i nie wrzeszczałaś z bólu na pol miasta -wywalasz portfel...i lzejsza o pokaźną sumke wracasz do domciu i dumnie prezentujesz mężusiowi biedną rączke i ślad po ukluciu do zacałowania...TAK TO BEDZIE WYGLADALO... przynajmniej tak sie odbywa u mnie:-)

a kysz a kysz!!!!!!!kobietki
prosze wiecej czary mary
przed chwila bylam w wc i na wkładce higenicznej zauwazylam podejrzane rózowe upławy
a kysz a kysz @
passingby
Mój Boże czytanie od ostatniego mojego wpisu zajęło 26 minut !!!
ELF - ekstremum jakieś uprawiasz - weź siknij kobieto
Pamiętasz może że i coś ala okres może być w pierwszych miesiącach???????
OLICA - ja tez siknela drugi - nie moglam uwierzyć, ale jest druga, niezwykle cenna kreska
Wizyte u gineo mam na 8 kwietnia (pierwszy wolny termin u niego), w sumie to dobrze: tuż przed swiętami, to do domu zabiore zdjęcie i matce postawię przy śniadanku (mam nadzieje ze na zawal nie zejdzie - o wnuka sie prosi od 12 lat
, a mieszka 420 km od nas, nie chce jej mowic przez telefon)
Tz mam dwa koty, ale ja mam koty od stu lat
, no od 24
teraz mam dwa rasowe nie wychodzące, i szczerze mowiac szybciej pies na lapach tokso przyniesie niz one
.
Za tydzien ide zrobic jdno konkretne badanie - otoz za cholere nie wiem czy mam + czy -. Wstyd - matka tez nie wie...
ELF - ekstremum jakieś uprawiasz - weź siknij kobieto
OLICA - ja tez siknela drugi - nie moglam uwierzyć, ale jest druga, niezwykle cenna kreska
Wizyte u gineo mam na 8 kwietnia (pierwszy wolny termin u niego), w sumie to dobrze: tuż przed swiętami, to do domu zabiore zdjęcie i matce postawię przy śniadanku (mam nadzieje ze na zawal nie zejdzie - o wnuka sie prosi od 12 lat
Tz mam dwa koty, ale ja mam koty od stu lat
Za tydzien ide zrobic jdno konkretne badanie - otoz za cholere nie wiem czy mam + czy -. Wstyd - matka tez nie wie...
reklama
Wiecie dziewczyny ja nadal niewiem co sie ze mną dzieje. Test wczoraj pokazł 1 kreskę, najpóźniej dzisiaj powinnam dostać@ (bo cykle mam 28-29 dniowe). A tu nie ma @ objawow bezposrednio wskazujących na @ też nie mam (tzn, takich jak zawsze miałam). Nie rozumiem tego swojego organizmu... Co się do cholery dzieje!!??
Podziel się: