reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

WITAM!
Ale Wy produkujecie - ja jestem u babci, ale dorwałam się w pzrerwie do kompa i na króciutko wpadłam:-)
no ja też w sumie 4 lub 5 m-cy brałam clo - jak ten czas leci. Nie zapisałam i teraz nie jestem pewna...Może one poprawiły mi cykl rzeczywiście :happy::happy::happy:
mierzę też temperaturę.. pierwszy raz i nie jestem pewna czy utrafię. Jak dobrze z opisu zrozumiałam to owu jest zaraz po spadku temperatury i potem już tylko rośnie i utrzymuje się na stałym poziomie??
Tak - chociaż nie wszystkim spada tempka przed owu - a potem rośnie i utrzymuje się na zbliżonym poziomie przez około 14 dni i spada znowu przed @ (i to też nie wszystkim równo - niektórym 2 dni pzred, innym w dniu @)
cykl mi sie juz skonczyl dzis 1 dzien opóżnienia , z tym testowankiem poczekam przynajmniej do czwartku hihih
czekaj - trzymam kciuki:tak:
Siemacie lachony
Mi zostało jeszcze 8 dni do testowania.
8 dni - to tylko 1 tydzień:-)
wczoraj moja siostra byla na USG, jest w 11 tc i 5 dni , ma przecudowne zdjęcie, jak maluszek sobie na pleckach leży..... poprostu cudowne.... az łezka sie kreci w oku jak sie patrzy na takie cudo......:zawstydzona/y:
widzę, że rodzinnie chcesz zaciążyć, no i dobrze, będą się razem bawić;-)
Miałam nie pisać ale wczoraj dowiedziałam się, że przyszła bratowa co jest w ciąży ma :TOKSOPLAZMOZĘ!
Okazało się, że jak brała ode mnie kota to była już w ciąży.
W takim wypadku muszę pozbyć się kotów, zaraz wyliczę jak mam cykle @ i zarejestruje się do lekarza po skierowanie na tokso.
ale jeżeli masz koty już długo to jest możliwe, że już przechorowałaś toxo i masz przeciwciała - zrób badania:tak:
No krótko jakoś.... W sobotę to takie dziwne plamienie było. Przez niedzielę i wczoraj to używałam tamponów więc nie wiem kurka no...Fakt, ze raczej krwisto było (ale bez szaleństw). Muszę się chyba na pieluchy przerzucić, ale nie lubię wrrr....
Chyba jednak nie będę robić ... ŁOŚ JESTEM
jeżeli to był "dziwny" cykl to może zrób, co Ci szkodzi
Czesc Kobietki..
Gdybym była facetem to bym powiedziała, ale mi w krzyża zeszło.. powiem szczerze, że wczoraj było niesamowicie... nie wiem czemu po prostu juz stwierdzilam ze nie licze nie wiem kiedy pecherzyk peknie, ale to juz bylo 6 dni wstrzemiezliwosci... jutro znow do gina.. i zobaczymy.. pewnie jutro też sie poprzytulamy albo pojutrze..
dobrego dnia laseczki...
się działo:-):-D:-)
Wpadłam powiedzieć, ze u maleństwa naszej kochanej Katarzynki serduszko bije jak dzwon wczoraj była na usg i wszystko jest w najlepszem porządeczku.:tak::tak::tak::tak:

Teraz niech kruszynka zdrowo rosnie, a mamusia kwitnie nam pieknie.:-)

Kasia przesyła pozdrowionka i buziaki dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje dla Kasi i równiez buziaki dla niej - Pysiu przekaz jej, że jak już ochłonie to niech wraca do nas:tak:
Testing, testing
piękny suwaczek;-)
dziewczyny
pamietacie kiedys ktos napisal , ze mozna poznac ciaze po smaku sluzu :) słodko na ciaze, kwasno nie
i wiecie co mam nadzieje ze to nie prawda, bo mam kwasno :zawstydzona/y:
nie pytam, jak sprawdzałaś:-D
Passingby moje gratki kochana
Ja wczoraj wieczorem zrobiłam test ,jedna krecha:wściekła/y:
Quick ,może zawcześnie,bo @ ma przyjść 14,15.03:no:
boli mnie brzuch na @:angry:
ale jeszcze jest za wcześnie:tak:
co do badań - Ja,Justyna K., jak tu siedzę,w całej swojej okazałości i rozciągłości, ogłaszam że idę w tym miesiącu na badania!!! I niech mnie chudy bocian jak znowu nie pójdę bo mi coś wypadnie!!! Albo możecie mi nakopać :-)
no to trzymamy za słowo:tak:
Wiecie co...mam w kolanie teraz chyba ze sto stopni...jezuuu jak piecze...spadam kochane łyknąć jakis pbólowy i sie położyć ...Do potem!
biedactwo - odpoczywaj ile się da:tak:

reklama
Wrocilam!! Weekend byl wyjatkowo szybki, pracowity ale tez zdazylam pogadac troche z rodzinka, spedzic czas z Siostra, jej dzieciakami, Mama. Wrocilismy w srodku nocy a od rana jestem w pracy wiec troche snieta jestem, ale i tak bylo warto :))Remont lazienki prawie skonczony wiec postanowilismy isc za ciosem i jedziemy dalej z przedpokojem i kuchnia. Jeszcze nigdy w takim tempie nie robilam zakupow. Na zakup materialow do szafy w zabudowie, farb do scian, kafli do kuchni, podlog do calego mieszkania,wszystkich drzwi, oswietlen i 100 innych ******* mialam kilka godzin. Teraz mam czas do maja na wymyslenie mebli do kuchni, AGD i tego co zrobic z pokojami. Niby przyjemne takie urzadzanie swojego kata, ale w takim tempie jest jednoczesnie strasznie meczace. No dobra... tyle o mnie. a teraz pytanko: KTO JEST MI W STANIE STRESCIC OSTATNIE 80 STRON, bo tyle wlasnie naskrobalyscie od czwartku!! :)))))
Witaj Podróżniczko!
No to pięknie będzie po tym całym remoncie - racja, lepiej mieć roz....... jeden raz a potem tylko podziwiać:tak:
a w wielkim skrócie się nie da - musisz poczytać bo 8 marca dziewczyny gdzieś bociana złapały i worek z fasolkami rozsypały:-):-):-)
ja już nawet nie jestem w stanie ich spamiętać:zawstydzona/y:

Tak sobie Was czytam i mam coraz wieksza nadzieje, ze uda sie nam wszystkim zaciazyc :-) To forum jest swietne, odrywam sie od swiata, liczymy sie tylko my i to co sobie tu piszemy :tak:Dodaje mi to sil... a jutro pierwszy zastrzyk z menopuru :sorry2:

Olapolap- a pewnie, ze nam sie wszystkim uda! Trzymam za Ciebie kciuki. Nie boj sie! Bedzie ok! I bedzie mala olowa fasolina :))

Pysia- to moze jak masz czas, to strescisz mi te 80 ostatnich stron?? :)))

To jak pisyły dziewczynki fasolek moc OLCIA, Katarzynka, Hanka wyzymała chłopa do ostatniego plemnika, mnierzenie tempki, grzebanie tam gdzie swiatło nie dochodzi na porzadku dziennym, objawów ciazowych mnostwo, a bociany jeszcze przecież nie doleciały wszystkich fasolek niesposób zapamietać.
Eva startuje ze starankami, ( biedny mężuś)
Kropeczka tu nam cygani ze nózka boli a tak naprawdee to skika, tańczy i pewnie nam tu zaraz małymi kropeczki bedzie sie chwalic.
Ogólnie Rzecz biorąc NASTWIENIE POZYWTYWNE.

Dzieki Pysiu!To dobrze. Taka nadzieje mialam! Krotko tu u Was jestem, ale i tak milo wrocic :))Andzia, oj mam nadzieje ze dobrze wyjdzie ten remoncik. Pewnie byloby bardziej dopilnowane gdybysmy byli na miejscu ale tak sie nie da. A przynajmniej bede sprzatac raz a dobrze :) U mnie dzis 9 dzien cyklu. Musze wiec po pracy skoczyc do apteki i testy kupic, bo tylko na nich mam zamiar sie opierac w tym miesiacu. Z tempka dam sobie spokoj! Jestesmy wyposzczeni mocno, bo spalismy u Rodzinki ( z racji remontu w naszej dziupli) wiec nie chcialam tam broic! A nosi juz nas niesamowicie i do owulki na pewno nie wytrzymamy. Witaminki kupione, ale nie dostalalam tego femifertilu tak polecanego wczesniej. Chyba go jeszcze w aptekach nie ma. Kupilam jednak jakis zestaw witamin dla kobiet i androwit dla przyszlego Tatusia. :)

reklama
Nie pytam skad wiesz jaki ma smak :-D

jak rzuciłam ten temat najpierw skosztował maz, potem ja sie odwazyłam :-p

wy sie lepiej nie dzwicie jak to zrobilam, tylko cos poradzcie, ja takie poswiecenie zrobilam :)

ale z tego co widze, to chyba nie wiecie, dałam sie chyba wprowadzic w bład, a tu gdzies na BB to wyczytałam :)

Do góry