reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ekhm
Mam plamienie które w takiej ilości nie jest patologiczne (to znaczy bardzo lekkie plamienie w kolorze brązowym, prawdopodobnie oczysczarka po poprzedniej @ ale nie na pewno). Jeśli się skończy na dniach to ok, jeśli się przerodzi w regularną @ to rokowania są bardzo złe. Może też oznaczać że zarodek obumarł.

Zarówno lekarz jak i ja uważam że jeśli jest wszystko ok to zarodek się utrzyma i będzie dobrze. Zawieszam się w statusie ciężarnej sama - dopiero po USG i kontroli 23 będzie wiadomo na 100% co jest grane.

Ból jajnika też nie jest zbyt pozytywny, wczoraj mnie dwa, trzy razy ostro zakuł. Generalnie na razie stawiam na naturę, bez wspomagaczy i postanowiłąm tak mozno się nie przejmować tym wszystkim. Profilaktycznie zrobię test dzis i za dwa trzy dni i zobacz czy nadal jest pozytywny (znalazlam tanie źródełko: 6zł za bobotest :p )

Rozumiem....
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze i plamienie się nie rozkręci....

Gdyby zarodek obumarł to test wykaże brak ciąży ?

A tymi bólami to mnie nie strasz, bo mnie też co jakiś czas pobolewa i kłuje, raz po lewej, raz po prawej stronie..... i cały czas się zastanawiam czy to boli bo to normalne czy coś się dzieje?

Ale plamień żadnych nie mam....

reklama
Ekhm
Mam plamienie które w takiej ilości nie jest patologiczne (to znaczy bardzo lekkie plamienie w kolorze brązowym, prawdopodobnie oczysczarka po poprzedniej @ ale nie na pewno). Jeśli się skończy na dniach to ok, jeśli się przerodzi w regularną @ to rokowania są bardzo złe. Może też oznaczać że zarodek obumarł.

Zarówno lekarz jak i ja uważam że jeśli jest wszystko ok to zarodek się utrzyma i będzie dobrze. Zawieszam się w statusie ciężarnej sama - dopiero po USG i kontroli 23 będzie wiadomo na 100% co jest grane.

Ból jajnika też nie jest zbyt pozytywny, wczoraj mnie dwa, trzy razy ostro zakuł. Generalnie na razie stawiam na naturę, bez wspomagaczy i postanowiłąm tak mozno się nie przejmować tym wszystkim. Profilaktycznie zrobię test dzis i za dwa trzy dni i zobacz czy nadal jest pozytywny (znalazlam tanie źródełko: 6zł za bobotest :p )

Ale żeś nam stracha napędziła.
Nie powinnaś leżakować teraz?????
Ty się teraz nie zawieszaj nam. My trzymamy kciuki i wierzymy ty się relaksuj.

Strasznie tanio za te testy!!!!

Rozumiem....
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze i plamienie się nie rozkręci....

Gdyby zarodek obumarł to test wykaże brak ciąży ?

A tymi bólami to mnie nie strasz, bo mnie też co jakiś czas pobolewa i kłuje, raz po lewej, raz po prawej stronie..... i cały czas się zastanawiam czy to boli bo to normalne czy coś się dzieje?

Ale plamień żadnych nie mam....

Plamienie mi sie ewidentnie konczy (mam nadzieje) zrobilam test: nadal pozytywny.

Olica ja juz naprawdę nie wiem co jest normalne a co nie :). Plamienie na początku ciąży do super normalnych nie należy, ale też nikt, absolutnie nikt się w poradni nie dziwił, siedziałam obok dziewczyny która jest w 5tc z tymi samymi objawami, a kobieta na recepcji mnie zjechała że mam nie histeryzować bo 40% pacjentek ma plamienia.

Ginekolog mily bardzo, ale rozlozyl rece i stwierdził ze on nic nie poradzi na tak wczesnym etapie - so - wszystko w rekach dziecka. Jak da radę to się zobaczymy za 8 miesięcy.

Plamienie mi sie ewidentnie konczy (mam nadzieje) zrobilam test: nadal pozytywny.

Olica ja juz naprawdę nie wiem co jest normalne a co nie :). Plamienie na początku ciąży do super normalnych nie należy, ale też nikt, absolutnie nikt się w poradni nie dziwił, siedziałam obok dziewczyny która jest w 5tc z tymi samymi objawami, a kobieta na recepcji mnie zjechała że mam nie histeryzować bo 40% pacjentek ma plamienia.

Ginekolog mily bardzo, ale rozlozyl rece i stwierdził ze on nic nie poradzi na tak wczesnym etapie - so - wszystko w rekach dziecka. Jak da radę to się zobaczymy za 8 miesięcy.

Co za pusta i bez empatii recepcjonistka !!!
W tej służbie zdrowia ludzie już całkiem mają znieczulicę........
Trzymam kciuki, żeby wszystko grało !!!

passingby ty się musisz trzymać... Jak nie ty to kto:) Dobrze byc musi:-):-)
Tak w ogóle: to co Ty za źródełko wyszukałaś??:)

Ekhm

Passingby, trzeba być tylko dobrej myśli. Teraz jak najwięcej odpoczywaj, nie denerwuj się i dodawaj siły Maleństwu - ja tam w niego wierzę, da radę!!!!!:tak:

Co za pusta i bez empatii recepcjonistka !!!
W tej służbie zdrowia ludzie już całkiem mają znieczulicę........
Trzymam kciuki, żeby wszystko grało !!!

Tak a propos służby zdrowia... co ja się nasłuchałam w niedzielę... BYłam u Rodziców. Zjechaliśmy się rodzinnie (tzn. całe moje rodzeństwo - mam czworo). Każde żonate i mężate. W sumie 5 kobitek zaczeło opowowiadać jak to rodziły w naszym szpitalu... Prawie mnie zniechęciły do starań. KAtastrofa!!! Nie dasz to nie licz na to że będą pielęgniarki dla ciebie choć w pewnym stopniu uprzejme i ci pomogą.. teksty w rodzaju: "co, ręce Ci do dupy przyrosły??" na porządku dziennym...

reklama
helo helo
:-D:-D a pamietam jak kiedys na forum juz komus wywtozylas! sluchajta bo prawde pisze!
mi tez sie mazy styczen 2010!!
czesc malenka moze razem na tym styczniu będziemy ;-) co do ciebie to juz od baaardzo dawna jestem przekonana ze ci sie uda bardzo szybko:-D

parę stron wcześniej Nektarynka wrzuciła przepisy na ciasta (chyba to było w piątek 06.03), ja niestety z ciastem nie pomogę:no: ale jeżeli chodzi o sałatki - ja bardzo lubię tę warstwową z kurczakiem
1. na dno pierś kurczaka, podsmażona w kawałkach i wymieszana z przyprawą do gyrosa
2. por pokrojony w paseczki
3. puszka kukurydzy
4. pokrojone ogórki konserwowe w kostkę
5. kapusta pekińska
zalewasz to wymieszaną śmietaną (może być jogurt naturalny) z majonezem
niektórzy dają też trochę ketchapu na mięsko
dziekje ci andziu za przepis :-)
nic sie nie martw , czasami tak jest, moja siostra dostala takiegho plamienia i az sie poryczala bo myslala ze poronila albo ze to okres.... a to poprostu bylo jakies oczyszczenie po okresie ktorego nie dostala przez ciąże, a teraz jest w 12 tyg i wszystko jest super!! nic sie nie denerwuj!!:tak:

zajączku gdzie jest twoj zaje...isty avatar z kotem???????????? ten co masz teraz nie pasuje do ciebie!!! zreszta miala go juz malwinka u nas:tak: a tamtem idealnie do ciebie pasowal:-D

elfa75 nie smutaj sie...... napewno wkrotce sie uda......

a ja znowu siedze w szlafroku .... masakra mam na bezrobociu nic mi sie nie chce heheheh

Do góry