reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Dzien dybry :-D

Moim haslem na dzis moze byc "tescik z rana, to smietana" :-p Zrobilam i wydaje mi sie, ze kreseczka jest mocniejsza delikatnie niz wczraj. Niestety, naczytalam sie wczoraj o objawach ciazy pozamacicznej i kurcze, w nocy zaklulo mnie podbrzusze az sie obudzilam:wściekła/y: Do tego znalazlam (tez wczoraj), taka niteczke sluzowa delikatnie bezowawa i tez panika :-( Kurcze, po owulce bolaly mnie cycochy a teraz nic, sa tylko delikatnie podpompowane i tyle. Boje sie jutra, bo ma przyjsc @. Troszke nawet pobolewa mnie podbrzusze podobnie jak na@, tylko duzo delikatniej.
Czyli jeszcze nie puszczajjcie kciukow, pliiiiiiz :-D
Dziekuje dziewczynki, ze mnie wspieracie!!!!!
Hanka, jeszcze 5 dni :-D:-):-D

reklama
Kaprycha ja bardzo mocno trzymam kciuki :) A Ty się tak nie przejmuj tymi wszystkimi prawie niezauważalnymi śladami, bo osiwiejesz a fasolka nie będzie chciała siwej mamuśki :))) wszystko będzie ok zwłaszcza jak już tyle testów zrobiłaś :))) ja bym chciała żeby mi choć jeden wyszedł z II :))

Cześć Słoneczka wy moje! :tak::tak::tak:
mnie jednak rozlożyło jakies chorubsko! wczoraj ponad 38st a teraz ciutek ponad 37 :-( a w pracy siedze! :dry:
Laseczki a wiecie coś na temat szkodliwości solarium podczas staranek?:p Czasem chodzę na solarkę, ale coraz rzadziej bo szkoda mi kasy, ale tak się czasem zastanawiałam czy solarium nie zabija Bohaterków (czyt. plemniczków:p)
gdzies mi mignela informacja ze to moze wplywac na dojzewanie pecherzykow! nie wiem w jakim stopniu i o jaki dzien cyklu chodzilo sprobuje cosik poszukac! a napewno w 2 polowie cyklu ja bym juz unikala! :sorry2:
Dzięki dzisiaj trochę lepiej się czuję i nadal plamie @ brak dziwne:-(
Z badań robiłam toxo,cytomegalie,rózyczkę i grupę krwi.
Czy coś jeszcze zbadać czy tylko ten progesteron?
mysle narazie ten progesteron bo najczesciej za niska jego wartosc powoduje brak zagniezdzenia :dry: tylko pamietaj ze chodzi o wartosc progesterono ok 7 dnia po owu wtedy jest jego najwieksza wartosc w organizmie.
Mam nadzieje, za 3 tygodnie mam usg i troszkę mam stracha.
Zamówiłam sobie spodnie ciążowe na allegro i dziś przyszły są super, fajnie wykończone i nie wyglądają na ciążowe. Nie będę musiała już z rozpiętymi spodniami chodzić ;-);-)
ja ci sie tu podenerwuje!!!! :dry: pomysl ze zawsze gdy ty sie martwisz to robi to samo twoje Maleństwo!!!!
a za brak fotki rosnacego brzunia masz minusa jak z tad na Alaske!!!! :-D:wściekła/y:
ha,ha..SUPEROWO:-) jestem na naszaj tez Anna Garborg (Radlak) norwegia
:-) zaproszonko wyslane! :-D
Ehhhh.... dziś był ciężki dzień.... Musiałam zrobić badania okresowe (medycyna pracy) i cały dzień siedziałam w przychodni. Dobrze się składa, będę miała komplet badań, jak pójdę do gina. Wyszedł trochę za niski cholesterol całkowity. Reszta ok. Zaniepokoiło mnie tez podwyższone OB, ale już sprawdziłam - tak często jest właśnie na początku ciąży (organizm jeszcze się nie połapał, co za rewolucja się w nim dzieje;-))
Wracając z badań miałam stłuczkę.........:szok::wściekła/y::crazy: Oczywiście zestresowałam się jak nic w pierwszej chwili, ale wzięłam 3 głębokie wdechy i jakoś się wyciszyłam... Co tam auto - tylko Małe się teraz liczy:cool:
Dżizas kobito! dobrze ze z tobą w porządku! :sorry2:
Jutro spodziewam sie @ i juz niedługo staranka o upragniona fasolkę, juz na sama mysl o goracych przytulankach bez ograniczeń się slinie:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D to obje mamy ślinotok! tylko moj sie zacznie za miesiac! :-D
Cześć dziewuszki!!! Pomóżcie... strasznie bolą mnie jajniki... i to chyba oba :(( nawet nie wiem... jaki może być powód ??? :((( ledwo chodzę..
jak to nie wiesz jaki!!!! :confused: :-D ja tam widze panoszącą sie fasolke! :-D

a ja mam dylemata ... zaposiadam alergie krzyzową na wiekszosc owocow pestkowych typu jablka wisnie czeresnie morele nektarynki .... itp i nie moge ich jesc w stanie surowym ... to skad ja mam brac witaminki??? :dry: dodam ze moj organizm odrzuca jakie kolwiek preparaty witaminkowe haftem krzyzykowym :rofl2:

a ja mam dylemata ... zaposiadam alergie krzyzową na wiekszosc owocow pestkowych typu jablka wisnie czeresnie morele nektarynki .... itp i nie moge ich jesc w stanie surowym ... to skad ja mam brac witaminki??? :dry: dodam ze moj organizm odrzuca jakie kolwiek preparaty witaminkowe haftem krzyzykowym :rofl2:
Moja koleżanka ma to samo dlatego je tylko truskawki, maliny a tak to soki z warzyw pije :))) ty też może spróbuj warzywami nadrabiać :))

Moja koleżanka ma to samo dlatego je tylko truskawki, maliny a tak to soki z warzyw pije :))) ty też może spróbuj warzywami nadrabiać :))
zapomnialam dodac ze marchewka tez odpada! to mnie strasznie irytuje bo uwielbialam kiedys wcinac jablka i marchewke :sorry2:wiec pytanie sokami ale z jakich warzyw??? zeby dalo sie to wypic! bede musiala zainwestowac w sokowirowke! :tak:

ćwiartka papryki czerwonej;
- ćwiartka papryki zielonej;
- jedna trzecia dużego ogórka.

albo

- 1 grejpfrut;
- 1 pomarańcza;
- 125 gram truskawek.

lub
- pół głowy sałaty;
- 3 łodygi selera naciowego;
- 2 pomidory.

albo

- 1 pasternak;
- 2 truskawki;
- 6 liści białej kapusty.

ćwiartka papryki czerwonej;
- ćwiartka papryki zielonej;
- jedna trzecia dużego ogórka.

albo

- 1 grejpfrut;
- 1 pomarańcza;
- 125 gram truskawek.

lub
- pół głowy sałaty;
- 3 łodygi selera naciowego;
- 2 pomidory.

albo

- 1 pasternak;
- 2 truskawki;
- 6 liści białej kapusty.
Dzieki złotko :tak::tak::tak:

Dzień dobry moje Kochane...
jestem pełna podziwu... Od wczoraj tylko 15 stron nie dwadzieścia:-):-)
Są jakieś nowe fasolki dzisiaj??
pogoda piękna za oknem więc czekam na dobre wieści.
Kropeczko, zapisałam się do ginekolożki na .... poniedziałek na 19:-)
Działamy działamy. W poniedziałek maraton - od 8-16 w pracy, na 16-19 na kurs, na 19 lekarz... Zobaczymy co mi powie:)

Przecież tego nie sposób ogarnąć:szok:
Witam się.

leż leż.. nie życze oczywiście nikomu (no chyba ze ktos chce).. no ale z tym pęcherzykami to trojaczki mogą być.. życze pozytywnego testu za 6 dni no i oczywiscie bijących dwóch maksymalnie 3 serc (wliczając Twoje)

Coraz bardziej jestem spokojna. Nie mam żadnych objawów. Marzenixx chyba się kule popierdzieliły i coś źle wywróżyła.

a ja kobietki zaczełam sie zastanawiac, czy aby nie wziąśc jednak jeszcze ten ostatnio 6 cykl clo, jak zalecał lekarz....
i dac ostatnia szanse temu lekowi...
potem 3 miesiace przerwy albo 6 i..klinika bezpołodnosci, inseminacja itd.. takie plany teoretyczne
jak mi radzicie z tym clo?

Moja kuzynka jest położną i rozmawiałam z nią na ten temat. Powiedziała, żebym na razie brała clo i zobaczymy co się będzie działo. Jeżeli nic to poleca mi laparoskopie (nakłuwanie jajników), bo nie ma sensu się męczyć a skuteczność tego zabiegu jest większa niż po clo.
Rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że zaczął mój jeden żywy jajnik reagować na clo więc pomęczymy sie do 6 stymulacji i potem zadecydujemy co dalej ale na pewno laparoskopia.

Jutro spodziewam sie @ i juz niedługo staranka o upragniona fasolkę, juz na sama mysl o goracych przytulankach bez ograniczeń się slinie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu napalona blanka, sialalalalala:-D

aaa jutro ide jeszcze tez na szczepionke przeciw zółtaczce, mineło poł roku od drugiego szczepienia...mam nadzieje ze to nie zaszkodzi ewentualnej przyszłej fasolce poczetej w tym cyklu ;)

Szczepią kobiety w zaawansowanej ciąży nawet. Pytałam dwóch lekarzy na wszelki wypadek czy na pewno nie szkodzi to szczepienie. NIE. Podobnoć to nie jest to samo jak np. różyczka, że dostajesz bakterie i organizm musi z nimi walczyć. Jakoś to jest inaczej ale nie pamiętam jak.

Dzien dybry :-D
Moim haslem na dzis moze byc "tescik z rana, to smietana" :-p Zrobilam i wydaje mi sie, ze kreseczka jest mocniejsza delikatnie niz wczraj. Niestety, naczytalam sie wczoraj o objawach ciazy pozamacicznej i kurcze, w nocy zaklulo mnie podbrzusze az sie obudzilam:wściekła/y: Do tego znalazlam (tez wczoraj), taka niteczke sluzowa delikatnie bezowawa i tez panika :-( Kurcze, po owulce bolaly mnie cycochy a teraz nic, sa tylko delikatnie podpompowane i tyle. Boje sie jutra, bo ma przyjsc @. Troszke nawet pobolewa mnie podbrzusze podobnie jak na@, tylko duzo delikatniej.
Czyli jeszcze nie puszczajjcie kciukow, pliiiiiiz :-D
Dziekuje dziewczynki, ze mnie wspieracie!!!!!
Hanka, jeszcze 5 dni :-D:-):-D

Jadźka spać przez ciebie nie mogę!!!

Te dni tak się wleką, że coś okropnego. Jeszcze 5 cholernie długich dni. Ja już nie wytrzymam.

reklama
Hanka nie przejmuj się .. mi też się te dni strasznie ciągną
a075.gif

Do góry