reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

mi spadala zwykle w przed dzien @ tak na 36,9 a w dni @ 36,7-36,8 to juz wiedzialam tez co sie swieci w cyklu kiedy zaciazylam juz 5 dni przed @ mialam pozytywny test wiec na tempke tak nie zwracalam uwagi ale byla nizsza niz zwykle, myslalam ze tempka bedzie 1 sygnalem fasolki bo mierzylam cykl w cykl i czekalam na super cykl z wys tempka trojwarstwowy ale sie nie doczekalam :-) znalam swoj organizm super dobrze po tych 3 latach i wiedialam kiedy zaskocze to poczuje a tu niespodzianka

No zabaczymy, jezeli w poniedzialek nie dostane @ to bedzie znaczyc ze cos sie swieci i we wtorek zrobie test, ale ja i tak jestem pewno ze @ w poniedzialek sie zjawi :-(

reklama
Dziewczyny, powinnam mieć @ od poniedziałku przez jakieś 7 dni.
Więc co to może by, czysta krew była w środę i czwartek a od wieczora wczoraj czyściutko. Nic, zero plamień. Jak ręką odjął. Tak zastanawiałam się, ale przecież w ciąży nie ma takiego krwawienia. Zaznaczam, ze nie było skrzepów, tylko delikatnie czerwona krew. Przed tym bolał mnie pęcherz i latałam non stop siusiać. Ale bolało tylko podczas, a ból ustawał jak dużo piłam. mam w dodatku gorączkę i nic poza tym. A i od wczoraj boli mnie z prawej strony promieniuje na plecy. Jak człowiek chory to nie ma apetytu a ja jem jak słoń!
Co to może być?

Witajcie Dziewczynki.

U mnie dzisiaj lipa, tempka spadla z 36.9 na 36.6 :-:)wściekła/y:
Qurwa mac czy ja kiedys bede miala swoja fasolke, bo juz mnie to wszystko zaczyna wku.....rwiac :angry:

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lilu wiem, ze chyba starasz sie najdłuzej z nas, sama nie wiem jak Cie pocieszyć, każda z nas czeka i każda bez wyjatku przezywa mniejsze czy wieksze kryzysy ( przynajmniej 1 w miesiacu jak @ przychodzi)

Musisz byc dzielna i sie nie dawać, boo przeciez my staraczki nigdy sie nie poddajemy:sorry2:

Ściska Cię mocno kochana.

zapomnialam sie pochwali nowa fryzurka tzn zrobilam grzywke! :tak: i jak ??

Fryzurka fajowa,a jaka kobita na zdjęciu usmiechnięta, co to znaczy dla kobiety wycieczka do fryzjera.:zawstydzona/y:
Ja byłam wczoraj tylko skracałam włosy i farbowałam ale jak to fryzjerka tu wymodeluje tu podkreci trwało to 2 h i jak wróciłam do domu to mój meżuś do mnie " a nie mogłabys tak codziennie wygladać?"
Siła nikt by mnie wcześniej 5 minut nie wygonił z wyrka, a co dopiero 30 czy 40 minut.:-D:-D:-D

niunia27 dziwne te twoje objawy.. nie mm pojęcia co to może być....
a040.gif

niunia27 dziwne te twoje objawy.. nie mm pojęcia co to może być....
a040.gif

Ale ta krew byla w terminie @?? podczas ciazy zdarzaja sie krwawienia wygladajace jak @ bo sie zagniezdza fasolka ale sa inne niz @ mniej bolesne, jasna swieza krew i bez skrzepow a tempke mierzysz?? nie wiem nie mam zielonego pojecia ja mialam takie skape @ 2 dni ale potem brudzilam jescze i tempa spadala a widzialam na ff dziewczyny co mialy @ 2-3 dni a byla fasola moze zmierz rano temke badz test?? nie wiem ...

Dziewczynki przepraszam was, ale dzisiaj i przez następne dwa dni nie będmogła z wami pogadać ani nawet poczytać tego co piszecie...:-:)-(
Jadę zaraz do pracy a potem do mojej mamusi, jutro bierze ślub:happy::happy: ale się cieszę:-):-). Życzcie mi miłej zabawy, zajrzę do was jak tylko wrócę, czyli pewnie w niedzielę wieczorem:happy::happy:
Buziaki i życzę miłego weekendu i oczywiście dużo fasolek!!!!!

Przeszła mi przez myśl fasolka ale chyba tej czystej krwi było jak na moje oko za dużo...
niniu a co maja powiedziec dziewczyny ktore "mają" @ do 3 miesiaca i dopiero wtedy dowiaduja sie ze sa w ciazy!?!! ;-) wiec moze ....... sprawdz!!!
a ja ledwo zyje i nie umiem sie jakos skupic na jednym a ze zajelam sie pracka dyplomowa to was ciutek zaniedbuje! :dry:
Kropeczko jakis czas temu pytalas sie mnie o ten len ale powiem ci ze sa sprzeczne informacje w necie! :dry: na opakowaniu np pisze ze nie jest zalecane dla kobiet w ciazy! a na forach dziewczyny pisza ze biorą len w ciazy na zaparcia! :confused:

Ale ta krew byla w terminie @?? podczas ciazy zdarzaja sie krwawienia wygladajace jak @ bo sie zagniezdza fasolka ale sa inne niz @ mniej bolesne, jasna swieza krew i bez skrzepow a tempke mierzysz?? nie wiem nie mam zielonego pojecia ja mialam takie skape @ 2 dni ale potem brudzilam jescze i tempa spadala a widzialam na ff dziewczyny co mialy @ 2-3 dni a byla fasola moze zmierz rano temke badz test?? nie wiem ...

Mam temp nawet dochodzącą do 38 w dzień, dzisiaj rano 37.9.
Krwawienie było takie letko większe ale trwało niespełna dwa dni. Ali plamień przed ani po.......

Dziewczynki przepraszam was, ale dzisiaj i przez następne dwa dni nie będmogła z wami pogadać ani nawet poczytać tego co piszecie...:-:)-(
Jadę zaraz do pracy a potem do mojej mamusi, jutro bierze ślub:happy::happy: ale się cieszę:-):-). Życzcie mi miłej zabawy, zajrzę do was jak tylko wrócę, czyli pewnie w niedzielę wieczorem:happy::happy:
Buziaki i życzę miłego weekendu i oczywiście dużo fasolek!!!!!

No to mamusi wszystkiego naj naj a Tobie miłej zabawy.

reklama
Hej!
Na poczatek-przyznac sie kto to jest Kamila??? Bo zaakceptowalam zaproszenie na nk a teraz sie zastanawiam która to??? czyżby Lolitka??? czy kto???

Odebralam wyniki-jak na moje rozeznanie reumatologiczne to nie mam RZS bo wszystkie wyniki dotyczace tego sa w norie...
A oprocz zrobilam toxo i mam ujemny IgG i ujemny IgM, natomiast cytomegalie i mycoplazme mam dodatni IgG i ujemny IgM...to chyba dobrze??:? Evie-wiem kochanie ze Ty jestes w tym biegla...to ok tak? Tylko z tą toxo będę musiala uważać jak kiedyś zafasolkuję...:confused:

I-przekazuję Wam pozdrowienia od Elizabeth!!! Byla wczoraj u lekarza ale nie zrobili jej usg, ma miec za miesiąc -czuje się ok tylko czasem mdłosci...Pozdraiwa was wszystkie!

A właśnie Eve-super fryzurka-zresztą cała śliczna jesteś...juz Ci to kiedy pisałam:-)

Zajaczek-ja tez nie widze zadnego albumu w Twoim profilu...cos chyba sie ukryl pieron jeden gdzieś...:-D

wlasnie sie juz zorjetowalam..ze jakies kobitki ogladaly moj profil:-)
To maja juz nas..wpadlysmy po uszy:-)

No masz Babo placek:-D:rofl2::-D!!!

U mnie kolejny dzień z zapaleniem sromu, super. Jak nie urok to przemarsz wojsk.

Misiarw u mnie sie mówi "jak nie urok to sraczka":zawstydzona/y:... Zdrowiej nam szybko i walcz z tym sromem!:tak:

Wyszedł trochę za niski cholesterol całkowity. Reszta ok. Zaniepokoiło mnie tez podwyższone OB, ale już sprawdziłam - tak często jest właśnie na początku ciąży (organizm jeszcze się nie połapał, co za rewolucja się w nim dzieje;-))
Wracając z badań miałam stłuczkę.........:szok::wściekła/y::crazy: Oczywiście zestresowałam się jak nic w pierwszej chwili, ale wzięłam 3 głębokie wdechy i jakoś się wyciszyłam... Co tam auto - tylko Małe się teraz liczy:cool:

Alisa79-najwazniejsze ze to tylko mała stłuczka i nic sie nie stało...A co do wyników-zapowiada sie bardzo ładnie...a cholestreol lepiej mieć niższy niz wysoki...bo łatwiej podniesc niż zbijac...
Buziaki!

Jutro spodziewam sie @ i juz niedługo staranka o upragniona fasolkę, juz na sama mysl o goracych przytulankach bez ograniczeń się slinie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I co Pysiaczku-przyszła@...moze jednak sie nie zjawi...:confused: No a jak jednak przylezie to zaciskam piesci z staranka!!!
A historia koleżanki...bardzo fajny finał -"Ku pokrzepieniu serc":-) Buziaki!

ide spac..dobranoc kobietki

aaa jutro ide jeszcze tez na szczepionke przeciw zółtaczce, mineło poł roku od drugiego szczepienia...mam nadzieje ze to nie zaszkodzi ewentualnej przyszłej fasolce poczetej w tym cyklu ;)

Elfa-mam nadzijee, ze nie szkodzi to fasolkom...No własnie mnie to chyba tez czeka, bo jak ustalą mi operację na kolano to będę się musiala szczepić...nie wiem jak to jest...też o tym myślałam i w dziendobryTVN słyszalam ze mozna teraz tak szybko się zaszczepić-3 dawki co tydzien i potem za 2 tygodnie...całosć zamyka się w niespełna miesiącu...

...zaszła w ciaze w miesiacu, w którym jej rodzice powaznie zachorowali i ona poprostu siłą rzeczy myslała mniej o fasolce.;-)

To u mnie by to nie przeszłą bo ja mam tak, ze jak jakieś kłopoty są w rodzinie itp mam jakieś zmartwienie to nikt i nic mnie do przytulanek nie przekona, nie mam nastroju i już...nie moglabym poprostu swawolic wiedzac ze ktos z bliskich jest chory bardzo itp...
Chyba mam z tym nierowno pod sufitem:confused:

AsiuchaL-jej to straszne jakie przezycia miała Twoja mama...naprawde musialo być jej nielekko...mam nadzieje, ze dzięki tym doświadczeniom Ty i przy okazji my bedziemy mogly wyciągąc jakieś rady na przyszłosć... Trzymam kciuki za staranka!!!

w.kropeczko- Dziekuje Ci kochana za namiary na lekarza, ogromny buziak dla Ciebie :-*
.

Lilu-nie ma sprawy...mam nadzijee, ze jesli zdecydujesz sie z nich skorzystac to przyniosa porządane skutki!!! Buziaczki!

Moim haslem na dzis moze byc "tescik z rana, to smietana" :-p duzo delikatniej.
Czyli jeszcze nie puszczajjcie kciukow, pliiiiiiz :-D

Kaprycha-ja sciskam najmocniej jak umiem,..aż mam kłopoty z klikaniem przez to-no bo tak malym palcem to truuudno jest klikać...ale dla Ciebie wszystko!:tak::-D:tak:

Cześć Słoneczka wy moje! :tak::tak::tak:
mnie jednak rozlożyło jakies chorubsko! wczoraj ponad 38st a teraz ciutek ponad 37 :-( a w pracy siedze! :dry:
a ja mam dylemata ... zaposiadam alergie krzyzową na wiekszosc owocow pestkowych typu jablka wisnie czeresnie morele nektarynki .... itp i nie moge ich jesc w stanie surowym ... to skad ja mam brac witaminki??? :dry: dodam ze moj organizm odrzuca jakie kolwiek preparaty witaminkowe haftem krzyzykowym :rofl2:

Eve-zdrowiej szybko i nie daj sie przeziębieniu!!! Staranka przed Tobą, masz teraz zbierac siły a nie symulować...nie wykręczisz sie chorobą!!!
Ta alergia jest dosc czesta, ale wydaje mi sie ze spokojnie zastąpisz witaminki sokami warzywnymi, np z buraczków z selerem lub pomidorki...cała gama...A poza tym skoro nie mozesz tych owocow jest surowych to gotuj kompoty-ale takie gęste i zjadaj owoce po przegotowaniu wypijajac ten sok co wyplynie...lub gotuj na parze/ w piekarniku-takie jabłka np.posypane jeszcze cynamonem są pyyycha i tez zdrowe! Dasz rade!!!:tak:

Kropeczko, zapisałam się do ginekolożki na .... poniedziałek na 19:-)
:)

Dobrze Zajaczku81! Ciesze sie bardzo, ze udalo Ci sie zlapac lekarza, trzymam kciuki za wizyte!

:-) Na 11 ide do lekarza po wyniki i mam do was pytanko, jakie robi sie hormonki i w ktorym dc by stwierdzic jekis problemy, bo mam wraznie, ze moj doktorek cos namieszal.
"Koza je patyki i sie nie lamie...":-)

.

Olesia-dobre powiedzenie:-D:-D
Wyniki chyba nie bardzo w opowiednich dniach mialas, no tylko progesteron jest ok badac w 21dc...jesli owulacja jest w 14dc. Daj znac jak wrocisz z przychodni!

A...i jak slonko u Ciebie-mój mąż przed chwilą mówił ze teraz w Londynie chmury...:-(

[
Witajcie kobietki :)

odebralam BETE i mam 369,9.
I jak myslicie, jak małe wypada na tym tle?
Podejrzewam ze mam krwiaka, ale nic nie moge zrobic do 23 marca.

Passingby -A tam od razu krwiaka wymyśliłas! Kochanie-betka jak dla mnie ok, mamnadzijee, ze do poniedzialku silnie wzrośnie-trzymaj się dzielnie i odpoczywaj!

Ktosiowa - laska jesteś!

dziewczyny mi sie dzis w nocy snilo ze zrobilam dwa testy i wyszy dwie piekne kreseczki, az nie moglam uwierzyc!!! eh... szkoda ze to tylko sen.......:zawstydzona/y:

Marzenixx -sny lubia się spelniać kochanie-trzymam kciuki! Za sny i za marzenia!

U mnie dzisiaj lipa, tempka spadla z 36.9 na 36.6 :-:)wściekła/y:
Qurwa mac czy ja kiedys bede miala swoja fasolke, bo juz mnie to wszystko zaczyna wku.....rwiac :angry:

Lilu-nie ma @ jest nadzieja-tak??? Wiec spokojnie, nie denerwuj sie, kto wie....co w trawie piszczy:confused: A faolke miec bedziesz!!! Szybciej niż przypuszczasz!

Lubię krótkie fryzurki:rofl2:

No właśnie mialam pytac czy z tyly masz krotkie włoski czy spięte jakos bo na tym zdjęciu tak dokladnie nie widac....:tak:

Ja wczoraj to przechodziłam wieczorem, więc współczuje... nic nie pomagało musiałam się położyć i nie ruszać ... trzymaj się:baffled:

Biedactwa...wspołczuję...ja sie skrecam w trakcie @ i jest wtedy masakra!!!!...A w owulkę czasem mam bole ale da sie przeżyć...

ja jak zobaczylam ten brzuch po trojaczkach co ostatnio ktos zamiescil to szczerze obawiam sie co bedzie z moim nawet po jednym.. az sie boje.. a porodów wole nie oglądac bo sie jeszcze rozmysle

Nektarynko-poród to tylko chwilka, a ciaza jest piękna i cale 9 m-cy, a bobasek na...całe życie...więc warto poświecic chwile dla tego co dostaje sie w zamian...-Bedzie dobrze, zobaczysz! Jakby to takie straszne było to nikt by sie na kolejne dziecko nie decydował...prawda?

Do góry