reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2009

Lepiej, lepiej. Już nie drapie ;-) Trochę kaszlę, ale to minie. Będę się dziś jeszcze faszerować. A od jutra obiecuję się poprawić i mniej mówić a kazać dzieciom więcej ćwiczeń robić :tak: oczywiście w miarę możliwości :rofl2:

reklama
Witam Was kochane!!!:-)
Dzisiaj piekne sloneczko, niedzilea, M w koncu ma wolne, dzis moje urodzinki:sorry2:Moje chlopaki zabieraja mnie na wycieczke :szok::tak::-), wiec bede wieczorkiem!!!!

Wiola mam nadzieje, ze w koncu lekarz Ci cos poradzi na te bole glowy i juz nie beda Cie one dreczyly:happy:

iwonka juz jutro usg, bedzie dobrze w koncu zobaczysz dzidzie i sie uspokoisz ze wszytsko jest ok:happy:Mam nadzieje ze te lamienia to nic powaznego!!!

bershka my to mamy tyle wspolnego :-D:-D:-Dpiontasek hehe

milej niedzielki dla kazdej z osobna:tak:

Dziewczyny melduje się! Nie pojechałam na zajęcia, jedne odwołali, a drugie to takie krótkie 2 godzinne, na których wcale nie musze być...​
Ranek zaczęłam pysznym domowym - mamy roboty ROSOŁKIEM, a teraz dopiero śniadanie jem...:rofl2: wiem wiem kolejność nie ta, hehehe.​

Śniadanie tak mi smakuje, że hej, a to tylko bułka z prawdziwym masłem i rzodkiewką + sok pomarańczowy (ciągnie mnie do niego jak cholerka):-)​

Czesc Dziewczynki ... wstałam zmartwina bo wczoraj znowu miałam lekkie plamienia (byłam na dosc długim spacerku - i może dlatego) ... dzisiaj już jest spokuj ... leże :-( ... Nie mogę się doczekac tego USG w poniedziałek ... wtedy wreszcie będę wiedziała co jest grane, czy dziecku nic nie jest ... Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Nawet nie wiecie jak się martwię ....

Trzymam za Ciebie i za maluszka kciuki! Musi być dobrze!
Ja jutro też mam USG i nie ręcze za moje okazywanie uczuć w chwili jak zobacze moje maleństwo.

Cześć dziewczynki :-)
Ja też dopiero po śniadanku i wybieram się z tatusiem do kina... Trzeba zacieśniać więzy rodzinne, a mój m sobie ode mnie odpocznie oglądając jakieś swoje bajki. :tak:
Jeszcze tylko dzisiejszy dzien i juz jutro USG:-) Zabieram m ze sobą,jak nie wpuszczą,to zapakuję do torebki i powiem,że to kanapki.

Iwonka, super, zę plamień już nie ma, trzymaj się dzielnie.
Calineczka kuruj się, ja już prawie doszłam do siebie, katar już niezwykle delikatny.
A co do Sinupretu, to konsultowałam z lekarzem przy ostatnim zapaleniu zatok i powiedziała, ze tylko sinupret w ciaży można i wodą morską pryskać i nawilżać plus inhalacje. Co do tego, co napisane w ulotce, to wiem, ze firmy zazwyczas się zabezpieczają nawet jak lek dozwolony, a chodzi o to by ustalić odpowiednią dawkę i ile razy przyjmować, poza tym laryngolodzy przepisują nawet profilaktycznie, u mnie się sprawdził rewelacyjnie i myślę ze 3 dni nie zaszkodziły jak brałam. (nawet zioła w nadmiarze szkodą, no i zioła często nie mają tylu badań prowadzonych co leki). Natomiast na gardło rzeczywiście dobra jest woda z solą, ale mój ginekolog powidział, że większość miejscowo do ssania można, nie ma przeciwskazań na tantum werde (benzamidyna jest dozwolona-to to samo co tantum rosa i można spokojnie stosować).
Ja włąśnie odpoczywam u teściów, słoneczko dziś piękne, wieczorem kino z mężusiem:) No i kończy się 15 tydz:)
Pozdrawiam więc wszystkie mamusie, szczególnie nową:)

Ps. Czy któraś z Was zna jakąś opinię na temat pasów ciażowych tych "ortopedycznych" takich podtrzymujących, narzekam już strasznie na kręgosłup, a są one dość drogie i chciałabym nie przejechać się.Zainteresowałam sie pasem firmy Anita-Babybelt.

Cześć dziewczynki :-)
Ja też dopiero po śniadanku i wybieram się z tatusiem do kina... Trzeba zacieśniać więzy rodzinne, a mój m sobie ode mnie odpocznie oglądając jakieś swoje bajki. :tak:
Jeszcze tylko dzisiejszy dzien i juz jutro USG:-) Zabieram m ze sobą,jak nie wpuszczą,to zapakuję do torebki i powiem,że to kanapki.

to miłego seansu filmowego życzę :-)
a z tymi kanapkami to fest - hehehe :-D:-D:-D
o której masz jutro te wizyte???
Ja wchodze o 12:30
Nie mogę się normalnie doczekać!!!!!!!!!!!

reklama
To będę brała ten sinupret bo mam nawracające stany zapalne zatok.
A do kina tez się z M wybieram i ciągle nie ma kiedy. Chcemy koniecznie zobaczyć "Wolność jest w nas" czekałam na to prawie rok. Mam nadzieję że w tym tygodniu wypali :tak:

Miłej niedzieli :-)

Do góry