reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

nigdy nie mierzyłąm, bo dopiero zaczęliśmy się starać, jak brałam tabl antyk to miałam regularnie, a brałam tylko rok i od pół roku już nie biorę. Może zacznę mierzyć tempkę jak nam się nie uda przez 6 miesięcy. Tak sobie postanowiłam, bo chce sobie dać czas żeby zajść naturalnie bez tych wszystkich czarów nad fasolką, ale jeszcze zostało mi 4 miesiące, wiec mam nadzieje że do tego czasu już się uda :)))

reklama
I tak się cieszę, że nie mam dłuższych cykli, najdłuższy trwał 27 dni a przyspieszył go seks. A potem tu się naczytałam, że lepiej się nie kochać w II połowie cyklu??:-) .
No wlasnie dobre pytanie!!tez mialam o to pytac.Ja tez po sksiku dostaje @, więc moze lepiej sie nie kochac przed @ JAK TO JEST DZIEWCZYNY?

A z czym suwaczek?:p
A ZE ŚLUBU NAPRZYKLAD, ALBO OWULACJA:tak:

prawie wszedzie gdzie czytalam na temat PTC jest nawet ze do 7ej!!! poniewaz po 8ej godzinie temperatura zaczyna gwaltownie skakac!?:confused:
Dokladnie ja tak samo, malo tego mowilam kiedys ginkowi o tym, to tak samo powiedzial ze do 8 powinno się mierzyc, po tej godzinie jakas zmiana tempki nastepuje

Qurwa nawet nie mam gdzie ryczeć bo ten jeszcze śpi.
Dziś przestałam wierzyć w cuda, @ na pewno jutro przyjdzie. .
Nie martw się , nie ma @ to szansa jest.A pamiętaj nawet jak przyjdzie:nowy cykl, nowe szanse:tak:

A wogole to się witam gorąco!!!!!!!!!!!!

Mala mojej siostry taka jest pyza, ze nie wiem czy majtki 56 wejdą na nią:-D a do kogo podobna to ja nie wiem!
pytalam się szwagra, czy chociaz nie podmienione...;-):-)No mojej tesciowej w szpitalu podmienili dzieci!!!:no:

Hej!
Kinguś-kochanie0jak sie dzisiaj czujesz??? mam nadzieje, ze bole brzucha Ci minely i wszystko jest juz dobrze??? bylas lub dzwonilas z tym do lekarza??? Kingus-nie chce byc upierdliwa, ale z tego co piszesz to wracasz z pracy naparwde mocno zmeczona...moze kochanie pomysl prosze o L4...z uwagi na siebie i fasolkę! Sciskam mocno!

Hanka -przytulam Cie mocno, ale uwazam ze za wczesnie na rozpaczanie i zlosci! jest jeszcze jakas mala sznasa...@ w koncu nie ma, prawda?

Nektarynko-tez mialam raz jazdy po paracetamolu z kodeina... ja mialam takie sliczne pomaranczowe pudeleczko z tym specyfikiem:-)...i wzielam tylko raz, a reszte wywalilam w smieci...

Kaprycha, Kulaszusza...ale rozgorzala dyskusja zapanowala na temat angielskiej sluzby zdrowia.... mam nadzieje jednak, ze Kaprysiu-czujesz sie juz lepiej i ten ginekolog powie ci wreszcie jakies konkrety 25ego...I oby byly to same dobre wiesci fasolkowe!!!
Ja tez mam swoje zdanie na temat tej opieki medycznej...ale mam tez swoje skromne o opiece medycznej w Polsce...i powiem Wam, ze na jedno wychodzi-tak tu jak i tam-zeby byc dobrze -naprtawde dobrze i solidnie-obsluzonym trzeba zaplacic, z tym ze w UK niedopuszczalne sa lapowki, a jedynie wizyty prywatne-za ktore trzeba slono zaplacic, ale ma sie wystawiane faktury, lakarze placa za kazda wizyte podatek itd... itd...i majac np prywatne ubezpieczenie duzo sie zwraca... zas w Polsce niestety-prywatni nas okradaja - nie ewidencjonuja pacjentow, ukrywaja faktyczny stan przychodow a z ludzi wyciagaja ile sie da....a panswtowym lakarzom np w szpitalu w polsce jak nie dasz w łape to masz gooowno! Moja rodzina przerabiala to tyle razy ze ksiazke moglabym na ten temat napisac...

I zdanie Kaprysi ze oni tj. angole sa "100 lat za murzynami" to ja bym nieco rozwinela...100lat za murzynami jest ich podejscie do pacjenta i poziom wiedzy niektorych-lekarzy-szczegolnie temat ginekologii, bo stawiaja nbardziej wtej mierzena naturalnosc i naturalna selekcje (czyli slaby zarodek ginie nie bez przyczyny, bo jest za slaby i moglby byc potem niepelnosprawny itd...), stad o ciazy mowi sie na wyspach dopiero po 12 tygodniu ciazy..., zas jesli chodzi o nowatorstwo i metody leczenia, sprzet i specjalistyczne urzadzenia...to niestety ale sa duuuzo do przodu w porownaniu z Polska.
Ale ja ososbiscie i tak bardzej wierze i ufam naszym;-)))) paradoksalnie...choc jak mam czekac-jak teraz np na rezonans do konca czerwca w polsce bo brakuje sprzetu to mnie trafia...wieczny brak pieniedzy w Polsce i srodkow na publiczna sluzbe zdrowia :wściekła/y:

Kulaszusza-daj namiary na ta klinike w Londynie, ktora tak zachwala twoja kolezanka...moze i ja skorzystam jak kiedy co do czego dojdzie w kwestii fasolki...
AsiuchaL-trzymaj sie dzielnie i zajrzyj jednak do nas od czasu do czasu.... Powodzenia kochanie!

Niunans-kochana-podobnie jak hania-zrobilas test przed terminem..a byla umowa!!! Nie smutaj sie poki co, nie ma @ jest nadzijea!!!

Moze oni tak podchodza do Polakow i innych imigrantow - w koncu jak sie u nich beda rozmnazac, to dzieci beda mialy obywatelstwo...

Olapop-no nie zupelnie jest jak piszesz.... w UK nie jest tak jak w Stanach, bo tu nie nabywa sie obywatelstwa przez sam fakt urodzenia sie na terenie Wielkiej Brytanii...tak jest np w USA -wystarczy ze tam urodzisz dziecko i ma z marszu obywatelstwo stanow, ale to nie dziala w Anglii...tu by miec obywatelstwo trzeba spelnic jeszcze wiele innych kryteriow i wiekszosc naszych rodakow ich nie spelnia...
Za to plusem jest korzystanie z przywilejow posiadania bobasa, czyli dofinansowania dla dziecka itd...i do tego nie potrzebne jest angielskie obywatlestwo...
I tak samo traktowane sa ginekologiczne Polki jak Angielki, jak Azjatki itd...to nie chodzi o jakis rasizm czy przekonania...Tak poprostuy maja, tak to u nich funkcjonuje...i dla nas-Polek przyzwyczajonych do zupelnie innych standardow jest to SZOK!!!

Zajaczku-jak to sie stalo ze poszlas do ginki ktora nie robi chociaz Ci usg dopochwowego??? A zwykle zrobila??? I co-mialas owulacje czy co pwiedziala dokladniej???

Eve-dzilaj z ta pracka zebys niebawem mogla zaczac staranka...kiedy masz wizyte poprzedzajaca?
I zdrowiej chorusku-nie daj sie!!!

Marzenixx tez o tym smigle mowilam mojemu meżowi...tez go to rozbawilo... :-)

No mojej tesciowej w szpitalu podmienili dzieci!!!:no:

Co???? jak to mozliwe??? A odmienili chociaz potem??? A tak wogole-gratuluje Ci ciociu Babylyss!

...zostało mi 4 miesiące, wiec mam nadzieje że do tego czasu już się uda :)))
napewno sie uda kochanie1!! TRZEBA PATRZEC OPTYMISTYCZNIE A WTEDY NAPEWNO SIE SPELNI KAZDE MARZENIE!

Witam

NEGATYWNY

Jestem beznadziejna nawet nie potrafię zajść przy 3 pęcherzykach

Idę ryczeć

Cześć!!
Robiłam test :(((( negatywny... postanowiłam że nie będę już robiła testów wcześniej, dopiero jak mi się @ spóźni tydzień. Jedyna nadzieja w tym że @ nie przyjdzie i że zrobiłam za wcześnie test. Chociaż podobno QUICK VOU wykrywa wczesne ciąże więc się na nic nie nastawiam, tylko czekam na @ brrrr
laski głowy do góry.. nie można się poddawać..
A czemu?????????? Standard u zdrowego to 400 mln
poczytaj sobie tu
mamo.tato - Artykul - Pokaż
Polizoospermia powyżej 250 mln / ml

Ja nie mam w ogóle śluzu, czasem biały mi wyjdzie na palcu jak sprawdzam, więc myślę, że to też symptom okresu:/ I wiecie.. mam jakiś zgas pod względem staranek. Nawet mi się ich nie chce bo wiem jaki dadzą efekt. Taki jak zawsze;P Ahh ten ''optymizm":D
Bablyss - mi się niezbyt podobają pyzatowate dzieciątka choć mówi się, że każde dziecko jest ładne.. Najważniejsze, że zdrowa:)

Ja nie mam w ogóle śluzu, czasem biały mi wyjdzie na palcu jak sprawdzam, więc myślę, że to też symptom okresu:/ I wiecie.. mam jakiś zgas pod względem staranek. Nawet mi się ich nie chce bo wiem jaki dadzą efekt. Taki jak zawsze;P Ahh ten ''optymizm":D
Bablyss - mi się niezbyt podobają pyzatowate dzieciątka choć mówi się, że każde dziecko jest ładne.. Najważniejsze, że zdrowa:)

Ktosiowa-co za poddawanie sie??? No wiesz co??? Nie wolno tak myslec ze sie nie uda!!!
A poza tym...bialy sluz to raczej przed @ nie wystepuje...wiec ja mocniej dociskam oje kciukasy za ciebie! Kiedy testujesz?
no a z tymi dziecmi to dowalilas!!! ja powiem ci tyle, ze jakbys miala kolo siebie 2 bobasy-takie 3,5 kg i obok takie male i chude np 2,4kg to uwierz mi, ze bardziej podobalo by ci sie to bardziej okraglutkie:-)Z tego co pisala babylyss to mala jest calkiem wnormie anie pyza...przynajmniej z rozmiarow:-)

Ostatnia edycja:
Kropeczko ten stan co mam teraz mam zawsze przed @:/ No ale też czytałam, że śluz to sprawa indywidualna. Póki nie ma @ jest szansa, wiadomo. Testowanek nie lubię, uraz z przeszłości:D 17-19 marca to terminy w których @ może nadejść. Jak do poniedziałku nie dostanę to pomyślę nad testem.

Hej!Eve-dzilaj z ta pracka zebys niebawem mogla zaczac staranka...kiedy masz wizyte poprzedzajaca?
I zdrowiej chorusku-nie daj sie!!!
zdycham normalnie mnie cos zaraz .... trafi.... powinnam siedziec na zowlnieniu .. i tak nic w robocie nie robie a mam kompletny zanik funkcji mozgu co do pisania inzynierki! patrze sie w ten pi pip pip monitor i doooopa !!!! :no: chyba mam doła jak stodola! :crazy:
na wizyte sie umowilam do dżina na 04.04.2009 i 100zl nima! a jak bede chciala cytologie machnac to i 50zl na dokladke! ehhh..... a do tego teraz jeszcze (27dc) kuje mnie w podbrzuszu! a @ dopiero za poltora tyg i jak ma mi tak tyle czasu jeszcze sie dziac to ja dziekuje! :baffled:
no to sie wyzalilam! :sorry2:

reklama
zdycham normalnie mnie cos zaraz .... trafi.... powinnam siedziec na zowlnieniu .. i tak nic w robocie nie robie a mam kompletny zanik funkcji mozgu co do pisania inzynierki! patrze sie w ten pi pip pip monitor i doooopa !!!! :no: chyba mam doła jak stodola! :crazy:
na wizyte sie umowilam do dżina na 04.04.2009 i 100zl nima! a jak bede chciala cytologie machnac to i 50zl na dokladke! ehhh..... a do tego teraz jeszcze (27dc) kuje mnie w podbrzuszu! a @ dopiero za poltora tyg i jak ma mi tak tyle czasu jeszcze sie dziac to ja dziekuje! :baffled:
no to sie wyzalilam! :sorry2:

Teraz jest jakas akcja, ze gdzies maja robic (a moze juz robili?) cytologie za darmo
:tak: Co do pisania pracy to doskonale Cie rozumiem, ja sobie dzisiaj zrobilam dzien bez pisania, bo chcialam nadrobic troche nauki na uczelnie i ... doopa.... nie moge sie skupic, nic nie rozumiem, nic mi nie wychodzi, ehh... nawet nie mam sily isc sie umyc i tylko sie walkonie w lozku... :baffled:

Do góry