nigdy nie mierzyłąm, bo dopiero zaczęliśmy się starać, jak brałam tabl antyk to miałam regularnie, a brałam tylko rok i od pół roku już nie biorę. Może zacznę mierzyć tempkę jak nam się nie uda przez 6 miesięcy. Tak sobie postanowiłam, bo chce sobie dać czas żeby zajść naturalnie bez tych wszystkich czarów nad fasolką, ale jeszcze zostało mi 4 miesiące, wiec mam nadzieje że do tego czasu już się uda
))
reklama
No wlasnie dobre pytanie!!tez mialam o to pytac.Ja tez po sksiku dostaje @, więc moze lepiej sie nie kochac przed @ JAK TO JEST DZIEWCZYNY?I tak się cieszę, że nie mam dłuższych cykli, najdłuższy trwał 27 dni a przyspieszył go seks. A potem tu się naczytałam, że lepiej się nie kochać w II połowie cyklu??:-) .
A ZE ŚLUBU NAPRZYKLAD, ALBO OWULACJAA z czym suwaczek?![]()

Dokladnie ja tak samo, malo tego mowilam kiedys ginkowi o tym, to tak samo powiedzial ze do 8 powinno się mierzyc, po tej godzinie jakas zmiana tempki nastepujeprawie wszedzie gdzie czytalam na temat PTC jest nawet ze do 7ej!!! poniewaz po 8ej godzinie temperatura zaczyna gwaltownie skakac!?![]()
Nie martw się , nie ma @ to szansa jest.A pamiętaj nawet jak przyjdzie:nowy cykl, nowe szanseQurwa nawet nie mam gdzie ryczeć bo ten jeszcze śpi.
Dziś przestałam wierzyć w cuda, @ na pewno jutro przyjdzie. .

A wogole to się witam gorąco!!!!!!!!!!!!
Mala mojej siostry taka jest pyza, ze nie wiem czy majtki 56 wejdą na nią
a do kogo podobna to ja nie wiem!pytalam się szwagra, czy chociaz nie podmienione...;-):-)No mojej tesciowej w szpitalu podmienili dzieci!!!

w.kropeczka
Fanka BB :)
Hej!
Kinguś-kochanie0jak sie dzisiaj czujesz??? mam nadzieje, ze bole brzucha Ci minely i wszystko jest juz dobrze??? bylas lub dzwonilas z tym do lekarza??? Kingus-nie chce byc upierdliwa, ale z tego co piszesz to wracasz z pracy naparwde mocno zmeczona...moze kochanie pomysl prosze o L4...z uwagi na siebie i fasolkę! Sciskam mocno!
Hanka -przytulam Cie mocno, ale uwazam ze za wczesnie na rozpaczanie i zlosci! jest jeszcze jakas mala sznasa...@ w koncu nie ma, prawda?
Nektarynko-tez mialam raz jazdy po paracetamolu z kodeina... ja mialam takie sliczne pomaranczowe pudeleczko z tym specyfikiem:-)...i wzielam tylko raz, a reszte wywalilam w smieci...
Kaprycha, Kulaszusza...ale rozgorzala dyskusja zapanowala na temat angielskiej sluzby zdrowia.... mam nadzieje jednak, ze Kaprysiu-czujesz sie juz lepiej i ten ginekolog powie ci wreszcie jakies konkrety 25ego...I oby byly to same dobre wiesci fasolkowe!!!
Ja tez mam swoje zdanie na temat tej opieki medycznej...ale mam tez swoje skromne o opiece medycznej w Polsce...i powiem Wam, ze na jedno wychodzi-tak tu jak i tam-zeby byc dobrze -naprtawde dobrze i solidnie-obsluzonym trzeba zaplacic, z tym ze w UK niedopuszczalne sa lapowki, a jedynie wizyty prywatne-za ktore trzeba slono zaplacic, ale ma sie wystawiane faktury, lakarze placa za kazda wizyte podatek itd... itd...i majac np prywatne ubezpieczenie duzo sie zwraca... zas w Polsce niestety-prywatni nas okradaja - nie ewidencjonuja pacjentow, ukrywaja faktyczny stan przychodow a z ludzi wyciagaja ile sie da....a panswtowym lakarzom np w szpitalu w polsce jak nie dasz w łape to masz gooowno! Moja rodzina przerabiala to tyle razy ze ksiazke moglabym na ten temat napisac...
I zdanie Kaprysi ze oni tj. angole sa "100 lat za murzynami" to ja bym nieco rozwinela...100lat za murzynami jest ich podejscie do pacjenta i poziom wiedzy niektorych-lekarzy-szczegolnie temat ginekologii, bo stawiaja nbardziej wtej mierzena naturalnosc i naturalna selekcje (czyli slaby zarodek ginie nie bez przyczyny, bo jest za slaby i moglby byc potem niepelnosprawny itd...), stad o ciazy mowi sie na wyspach dopiero po 12 tygodniu ciazy..., zas jesli chodzi o nowatorstwo i metody leczenia, sprzet i specjalistyczne urzadzenia...to niestety ale sa duuuzo do przodu w porownaniu z Polska.
Ale ja ososbiscie i tak bardzej wierze i ufam naszym;-)))) paradoksalnie...choc jak mam czekac-jak teraz np na rezonans do konca czerwca w polsce bo brakuje sprzetu to mnie trafia...wieczny brak pieniedzy w Polsce i srodkow na publiczna sluzbe zdrowia
Kulaszusza-daj namiary na ta klinike w Londynie, ktora tak zachwala twoja kolezanka...moze i ja skorzystam jak kiedy co do czego dojdzie w kwestii fasolki...
AsiuchaL-trzymaj sie dzielnie i zajrzyj jednak do nas od czasu do czasu.... Powodzenia kochanie!
Niunans-kochana-podobnie jak hania-zrobilas test przed terminem..a byla umowa!!! Nie smutaj sie poki co, nie ma @ jest nadzijea!!!
Olapop-no nie zupelnie jest jak piszesz.... w UK nie jest tak jak w Stanach, bo tu nie nabywa sie obywatelstwa przez sam fakt urodzenia sie na terenie Wielkiej Brytanii...tak jest np w USA -wystarczy ze tam urodzisz dziecko i ma z marszu obywatelstwo stanow, ale to nie dziala w Anglii...tu by miec obywatelstwo trzeba spelnic jeszcze wiele innych kryteriow i wiekszosc naszych rodakow ich nie spelnia...
Za to plusem jest korzystanie z przywilejow posiadania bobasa, czyli dofinansowania dla dziecka itd...i do tego nie potrzebne jest angielskie obywatlestwo...
I tak samo traktowane sa ginekologiczne Polki jak Angielki, jak Azjatki itd...to nie chodzi o jakis rasizm czy przekonania...Tak poprostuy maja, tak to u nich funkcjonuje...i dla nas-Polek przyzwyczajonych do zupelnie innych standardow jest to SZOK!!!
Zajaczku-jak to sie stalo ze poszlas do ginki ktora nie robi chociaz Ci usg dopochwowego??? A zwykle zrobila??? I co-mialas owulacje czy co pwiedziala dokladniej???
Eve-dzilaj z ta pracka zebys niebawem mogla zaczac staranka...kiedy masz wizyte poprzedzajaca?
I zdrowiej chorusku-nie daj sie!!!
Marzenixx tez o tym smigle mowilam mojemu meżowi...tez go to rozbawilo... :-)
Kinguś-kochanie0jak sie dzisiaj czujesz??? mam nadzieje, ze bole brzucha Ci minely i wszystko jest juz dobrze??? bylas lub dzwonilas z tym do lekarza??? Kingus-nie chce byc upierdliwa, ale z tego co piszesz to wracasz z pracy naparwde mocno zmeczona...moze kochanie pomysl prosze o L4...z uwagi na siebie i fasolkę! Sciskam mocno!
Hanka -przytulam Cie mocno, ale uwazam ze za wczesnie na rozpaczanie i zlosci! jest jeszcze jakas mala sznasa...@ w koncu nie ma, prawda?
Nektarynko-tez mialam raz jazdy po paracetamolu z kodeina... ja mialam takie sliczne pomaranczowe pudeleczko z tym specyfikiem:-)...i wzielam tylko raz, a reszte wywalilam w smieci...
Kaprycha, Kulaszusza...ale rozgorzala dyskusja zapanowala na temat angielskiej sluzby zdrowia.... mam nadzieje jednak, ze Kaprysiu-czujesz sie juz lepiej i ten ginekolog powie ci wreszcie jakies konkrety 25ego...I oby byly to same dobre wiesci fasolkowe!!!
Ja tez mam swoje zdanie na temat tej opieki medycznej...ale mam tez swoje skromne o opiece medycznej w Polsce...i powiem Wam, ze na jedno wychodzi-tak tu jak i tam-zeby byc dobrze -naprtawde dobrze i solidnie-obsluzonym trzeba zaplacic, z tym ze w UK niedopuszczalne sa lapowki, a jedynie wizyty prywatne-za ktore trzeba slono zaplacic, ale ma sie wystawiane faktury, lakarze placa za kazda wizyte podatek itd... itd...i majac np prywatne ubezpieczenie duzo sie zwraca... zas w Polsce niestety-prywatni nas okradaja - nie ewidencjonuja pacjentow, ukrywaja faktyczny stan przychodow a z ludzi wyciagaja ile sie da....a panswtowym lakarzom np w szpitalu w polsce jak nie dasz w łape to masz gooowno! Moja rodzina przerabiala to tyle razy ze ksiazke moglabym na ten temat napisac...
I zdanie Kaprysi ze oni tj. angole sa "100 lat za murzynami" to ja bym nieco rozwinela...100lat za murzynami jest ich podejscie do pacjenta i poziom wiedzy niektorych-lekarzy-szczegolnie temat ginekologii, bo stawiaja nbardziej wtej mierzena naturalnosc i naturalna selekcje (czyli slaby zarodek ginie nie bez przyczyny, bo jest za slaby i moglby byc potem niepelnosprawny itd...), stad o ciazy mowi sie na wyspach dopiero po 12 tygodniu ciazy..., zas jesli chodzi o nowatorstwo i metody leczenia, sprzet i specjalistyczne urzadzenia...to niestety ale sa duuuzo do przodu w porownaniu z Polska.
Ale ja ososbiscie i tak bardzej wierze i ufam naszym;-)))) paradoksalnie...choc jak mam czekac-jak teraz np na rezonans do konca czerwca w polsce bo brakuje sprzetu to mnie trafia...wieczny brak pieniedzy w Polsce i srodkow na publiczna sluzbe zdrowia

Kulaszusza-daj namiary na ta klinike w Londynie, ktora tak zachwala twoja kolezanka...moze i ja skorzystam jak kiedy co do czego dojdzie w kwestii fasolki...
AsiuchaL-trzymaj sie dzielnie i zajrzyj jednak do nas od czasu do czasu.... Powodzenia kochanie!
Niunans-kochana-podobnie jak hania-zrobilas test przed terminem..a byla umowa!!! Nie smutaj sie poki co, nie ma @ jest nadzijea!!!
Moze oni tak podchodza do Polakow i innych imigrantow - w koncu jak sie u nich beda rozmnazac, to dzieci beda mialy obywatelstwo...
Olapop-no nie zupelnie jest jak piszesz.... w UK nie jest tak jak w Stanach, bo tu nie nabywa sie obywatelstwa przez sam fakt urodzenia sie na terenie Wielkiej Brytanii...tak jest np w USA -wystarczy ze tam urodzisz dziecko i ma z marszu obywatelstwo stanow, ale to nie dziala w Anglii...tu by miec obywatelstwo trzeba spelnic jeszcze wiele innych kryteriow i wiekszosc naszych rodakow ich nie spelnia...
Za to plusem jest korzystanie z przywilejow posiadania bobasa, czyli dofinansowania dla dziecka itd...i do tego nie potrzebne jest angielskie obywatlestwo...
I tak samo traktowane sa ginekologiczne Polki jak Angielki, jak Azjatki itd...to nie chodzi o jakis rasizm czy przekonania...Tak poprostuy maja, tak to u nich funkcjonuje...i dla nas-Polek przyzwyczajonych do zupelnie innych standardow jest to SZOK!!!
Zajaczku-jak to sie stalo ze poszlas do ginki ktora nie robi chociaz Ci usg dopochwowego??? A zwykle zrobila??? I co-mialas owulacje czy co pwiedziala dokladniej???
Eve-dzilaj z ta pracka zebys niebawem mogla zaczac staranka...kiedy masz wizyte poprzedzajaca?
Marzenixx tez o tym smigle mowilam mojemu meżowi...tez go to rozbawilo... :-)
w.kropeczka
No mojej tesciowej w szpitalu podmienili dzieci!!!![]()
Co???? jak to mozliwe??? A odmienili chociaz potem??? A tak wogole-gratuluje Ci ciociu Babylyss!
napewno sie uda kochanie1!! TRZEBA PATRZEC OPTYMISTYCZNIE A WTEDY NAPEWNO SIE SPELNI KAZDE MARZENIE!...zostało mi 4 miesiące, wiec mam nadzieje że do tego czasu już się uda))
Nektarynka
Witam
NEGATYWNY
Jestem beznadziejna nawet nie potrafię zajść przy 3 pęcherzykach
Idę ryczeć
laski głowy do góry.. nie można się poddawać..Cześć!!
Robiłam test((( negatywny... postanowiłam że nie będę już robiła testów wcześniej, dopiero jak mi się @ spóźni tydzień. Jedyna nadzieja w tym że @ nie przyjdzie i że zrobiłam za wcześnie test. Chociaż podobno QUICK VOU wykrywa wczesne ciąże więc się na nic nie nastawiam, tylko czekam na @ brrrr
poczytaj sobie tuA czemu?????????? Standard u zdrowego to 400 mln
mamo.tato - Artykul - Pokaż
Polizoospermia powyżej 250 mln / ml
K
Ktosiowa
Gość
Ja nie mam w ogóle śluzu, czasem biały mi wyjdzie na palcu jak sprawdzam, więc myślę, że to też symptom okresu:/ I wiecie.. mam jakiś zgas pod względem staranek. Nawet mi się ich nie chce bo wiem jaki dadzą efekt. Taki jak zawsze;P Ahh ten ''optymizm"
Bablyss - mi się niezbyt podobają pyzatowate dzieciątka choć mówi się, że każde dziecko jest ładne.. Najważniejsze, że zdrowa
Bablyss - mi się niezbyt podobają pyzatowate dzieciątka choć mówi się, że każde dziecko jest ładne.. Najważniejsze, że zdrowa
w.kropeczka
Ja nie mam w ogóle śluzu, czasem biały mi wyjdzie na palcu jak sprawdzam, więc myślę, że to też symptom okresu:/ I wiecie.. mam jakiś zgas pod względem staranek. Nawet mi się ich nie chce bo wiem jaki dadzą efekt. Taki jak zawsze;P Ahh ten ''optymizm"
Bablyss - mi się niezbyt podobają pyzatowate dzieciątka choć mówi się, że każde dziecko jest ładne.. Najważniejsze, że zdrowa![]()
Ktosiowa-co za poddawanie sie??? No wiesz co??? Nie wolno tak myslec ze sie nie uda!!!
A poza tym...bialy sluz to raczej przed @ nie wystepuje...wiec ja mocniej dociskam oje kciukasy za ciebie! Kiedy testujesz?
no a z tymi dziecmi to dowalilas!!! ja powiem ci tyle, ze jakbys miala kolo siebie 2 bobasy-takie 3,5 kg i obok takie male i chude np 2,4kg to uwierz mi, ze bardziej podobalo by ci sie to bardziej okraglutkie:-)Z tego co pisala babylyss to mala jest calkiem wnormie anie pyza...przynajmniej z rozmiarow:-)
Ostatnia edycja:
K
Ktosiowa
Gość
Kropeczko ten stan co mam teraz mam zawsze przed @:/ No ale też czytałam, że śluz to sprawa indywidualna. Póki nie ma @ jest szansa, wiadomo. Testowanek nie lubię, uraz z przeszłości
17-19 marca to terminy w których @ może nadejść. Jak do poniedziałku nie dostanę to pomyślę nad testem.
Eve84
2 lata przerwy.....
zdycham normalnie mnie cos zaraz .... trafi.... powinnam siedziec na zowlnieniu .. i tak nic w robocie nie robie a mam kompletny zanik funkcji mozgu co do pisania inzynierki! patrze sie w ten pi pip pip monitor i doooopa !!!!Hej!Eve-dzilaj z ta pracka zebys niebawem mogla zaczac staranka...kiedy masz wizyte poprzedzajaca?
chyba mam doła jak stodola!
na wizyte sie umowilam do dżina na 04.04.2009 i 100zl nima! a jak bede chciala cytologie machnac to i 50zl na dokladke! ehhh..... a do tego teraz jeszcze (27dc) kuje mnie w podbrzuszu! a @ dopiero za poltora tyg i jak ma mi tak tyle czasu jeszcze sie dziac to ja dziekuje!

no to sie wyzalilam!

reklama
zdycham normalnie mnie cos zaraz .... trafi.... powinnam siedziec na zowlnieniu .. i tak nic w robocie nie robie a mam kompletny zanik funkcji mozgu co do pisania inzynierki! patrze sie w ten pi pip pip monitor i doooopa !!!!chyba mam doła jak stodola!
![]()
na wizyte sie umowilam do dżina na 04.04.2009 i 100zl nima! a jak bede chciala cytologie machnac to i 50zl na dokladke! ehhh..... a do tego teraz jeszcze (27dc) kuje mnie w podbrzuszu! a @ dopiero za poltora tyg i jak ma mi tak tyle czasu jeszcze sie dziac to ja dziekuje!
no to sie wyzalilam!![]()
Teraz jest jakas akcja, ze gdzies maja robic (a moze juz robili?) cytologie za darmo
Co do pisania pracy to doskonale Cie rozumiem, ja sobie dzisiaj zrobilam dzien bez pisania, bo chcialam nadrobic troche nauki na uczelnie i ... doopa.... nie moge sie skupic, nic nie rozumiem, nic mi nie wychodzi, ehh... nawet nie mam sily isc sie umyc i tylko sie walkonie w lozku... 
Podziel się: