reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ja już tyle informacji znalazłam na necie, że już mam mętlik w głowie.

Główną wadą domowych testów ciążowych jest to, że mogą one dać wynik negatywny pomimo to, że faktycznie kobieta jest w ciąży co może ją skłonić do odłożenia na później wizyty u lekarza. Jeśli będziesz stosować domowy test ciążowy, pamiętaj, że nie zastępuje on konsultacji i badania lekarskiego wykonywanego przez specjalistę. Jeżeli wynik jest negatywny, a jeszcze nie pojawiła się miesiączka należy również zgłosić się do lekarza w celu wykrycia przyczyny opóźnienia miesiączki.

Moze to kogos rozbawi,ale krotko opisze moja "testowa historie".
Wiedzialam o mojej ciazy stwierdzonej przez lekarza,a chcialam zrobic test po to aby w przyszlosci pokazac go dziecku.Taka ot pamiatka.Zrobilam test 3 razy... oczywiscie nie ten sam http://*spam*/img/forum/smilies/icon_smile.gif
Wszystkie pokazaly wynik ujemny,a bylam w 8tyg.ciazy.No i co ty na to?
Lepiej idz do lekarza.
Moze tez masz niski poziom "hormonu ciazy".

I jak tu się nie nakręcać jak człowiek czyta coś takiego??????

reklama
dlatego Hania myślę że albo spokojnie czekasz do poniedziałku na @ albo zrób betę i w poniedziałek będziesz wszystko wiedzieć. Może idź dziś na betę jak masz możliwość

Ja bym poszła ale dziewczyny mi powiedziały że przy chorobach tarczycy beta może nie wyjść :((( muszę gdzieś o tym poczytać

Ja bym poszła ale dziewczyny mi powiedziały że przy chorobach tarczycy beta może nie wyjść :((( muszę gdzieś o tym poczytać
ale masz jeszcze i tak kilka dni do końca cyklu?? z suwaczka patrząc?????? ja bym i tak zrobiła - najpierw test - tylko nie przed terminem @ a potem ewentualnie za kilka dni betę

dlatego Hania myślę że albo spokojnie czekasz do poniedziałku na @ albo zrób betę i w poniedziałek będziesz wszystko wiedzieć. Może idź dziś na betę jak masz możliwość

Nie chce się zbytnio nakręcać bo potem będzie płacz.

Wypiłam już kawę więc raczej na badanie za późno.

Czekam

ale masz jeszcze i tak kilka dni do końca cyklu?? z suwaczka patrząc?????? ja bym i tak zrobiła - najpierw test - tylko nie przed terminem @ a potem ewentualnie za kilka dni betę
Suwaczka zmieniłam no tak w sumie to powinnam okres dostać w 31 dniu bo tak średnio biorąc mam cykle, chociaż czasami są nawet 37 dni tak jak w tamtym miesiącu, więc trudno jest mi określić kiedy powinna @ nadejść. Testy robiłam 6 dni i 12 dni po owulacji a później już nie

Idziesz do labo i mówisz że chcesz badanie hcg a nie beta hcg. Jak się zapyta dlaczego to powiesz, że masz problemy z tarczycą i badanie beta hcg może dać wynik fałszywie dodatni.

Ale patrząc na twój suwaczek to ty masz jeszcze 4 dni do testowania. Ja już prawie 4 dzień po testowaniu.

reklama
Do góry