reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
AndziaS tak też było ja z nerwów całe noce nie spałam, lekarz stwierdził że każda kobieta ma cykle bezowualcyjne. A ja za bardzo to przeżywałam , wiesz tak bardzo chciałam że sobie zaszkodziłam. Posłucham się lekarza.

Martynka
Lepiej posłuchaj lekarza i weż tylko połowę tej tabletki lekarz na pewno wie co robi i moze jest tak że jeśli nie masz problemów z owulacją to przy wzięciu całej tabletki powstało by zbyt wiele pęcherzyków.

chyba masz rację. Na szczęście w czwartek pierwsze podglądanko szybko zleci!
To szybko,fajnie będziesz wszystko widziała :tak:
Ja wczoraj rozmawiałam z lekarzem i powiedziałam mu że myślę o monitoringu cyklu.
A on na to że jesli mam za dużo pieniędzy to zaprasza:szok: i że mam czekać i się nie blokować bo tym myśleniem wszystko psuję.Mi w tym cyklu nie pękł pęcherzyk i mam torbielkę na jajniku no jescze mam nadzieję że pęknie.
Kiedyś pisałaś że gdzieś przy Arkadii masz klinikę ile tam kosztuje monitoring i czy chętnie do tego podchodzą bo u mnie to jakieś zacofanie kurde...
Pracuję w Centrum więc po pracy blisko bym miała.

olapolap
Tamto badanie miałam robione z powodu plamienia podczas brania tabletek anty. Brałam w sumie z 5 ostatnich lat z niewielkimi przerwami. Dostałam średnio mocnego plamienia na kilka dni przed końcem opakowania, gin zalecił m.in. USG transwaginalne żeby posprawdzać to i owo. Kazał nie kończyć tamtego opakowania tabletek i mogłam wrócić do nich dopiero po zrobieniu badań. USG miałam robione w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, trudno więc było mówić o długości cykli - przy tabsach było to oczywiście 28 dni. W tej chwili mam ok. 28-30 dni, badanie robiłam w sierpniu ub.r. Od następnego cyklu wróciłam to tabletek, ale wyłykałam 2 opakowania i stwierdziliśmy z TŻ, że odstawiamy na dobre, bo najwyższy czas jeśli wkrótce mamy się starać. Ale tak mnie zaciekawiło teraz, co znaczy taka właśnie wielkość pęcherzyka :) no ale z tego co już poczytałam to chyba wynika, że jeśli tak by było nadal to niezbyt optymistyczne widoki na zajście w ciążę? :zawstydzona/y: czy to jeszcze kwestia "oczyszczenia" po tabsach?

Co do LuxMedu to podpytam chłopa, bo to jego koleżanki z pracy (albo żony kolegów), więc muszę z nim pogadać :)

To szybko,fajnie będziesz wszystko widziała :tak:
Ja wczoraj rozmawiałam z lekarzem i powiedziałam mu że myślę o monitoringu cyklu.
A on na to że jesli mam za dużo pieniędzy to zaprasza:szok: i że mam czekać i się nie blokować bo tym myśleniem wszystko psuję.Mi w tym cyklu nie pękł pęcherzyk i mam torbielkę na jajniku no jescze mam nadzieję że pęknie.
Kiedyś pisałaś że gdzieś przy Arkadii masz klinikę ile tam kosztuje monitoring i czy chętnie do tego podchodzą bo u mnie to jakieś zacofanie kurde...
Pracuję w Centrum więc po pracy blisko bym miała.

Karola ja tak z innej beczki bo aż serduszko mi zabiło szybciej. Kochana Ty jesteś z mojego rodzinnego Pruszkowa. Mieszkam teraz 200km od domku i naprawdę miło jest zobaczyć kogoś z rodzimych stron
:-)

reklama
Ja mieszkałam 23 lata na Srebrnej na tym osiedlu co jest obok Szkoł Podstawowej nr 6 a ty gdzie mieszkasz?

Do góry