reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Karola ja tak z innej beczki bo aż serduszko mi zabiło szybciej. Kochana Ty jesteś z mojego rodzinnego Pruszkowa. Mieszkam teraz 200km od domku i naprawdę miło jest zobaczyć kogoś z rodzimych stron
:-)

Ja mieszkałam 23 lata na Srebrnej na tym osiedlu co jest obok Szkoł Podstawowej nr 6 a ty gdzie mieszkasz?

O matko ja kiedyś miałam mieszkać na Srebrnej.Mama miała dostać tam pracownicze mieszkanie ale kto pierwszy ten lepszy i kolega z pracy ją uprzedził i dostaliśmy inne.
Ja mieszka blisko szkoły podstawowe nr.1 przy starej stacji benzynowej,blisko tarsy na Warszawę.
To my ziomalki jesteśmy ha.ha:-D

Dziewczyny może którać z was jest na tyle sprytna i powie mi kiedy wkońcu przyjdzie do nas prawdziwa wiosna, taka słoneczna i cieplutka????

Andzia:-) nie martw sie! Nic takiego jak hipochondria mi nie grozi. Rodzinka uwaza, ze jest wprost odwrotnie. A to wczesniej to zart byl w strone Hanki:tak:

O matko ja kiedyś miałam mieszkać na Srebrnej.Mama miała dostać tam pracownicze mieszkanie ale kto pierwszy ten lepszy i kolega z pracy ją uprzedził i dostaliśmy inne.
Ja mieszka blisko szkoły podstawowe nr.1 przy starej stacji benzynowej,blisko tarsy na Warszawę.
To my ziomalki jesteśmy ha.ha:-D

Kurczę strasznie się cieszę, że cię spotkałam. Moi rodzice i brat nadal mieszkają na Srebrnej w nowym bloku TBS. Skoro jesteś z tamtych stron to być może znamy te same osoby bo mam taką koleżankę z stamtąd. A jeśli mogę spytać to ile masz lat?

Co u Was dobrego słychać? Są jakieś nowe fasoleczki?
Mówię Wam kobieta to ma przerąbane:zawstydzona/y: najpierw przeżywa jak sie stara o fasolkę, jak się uda to też same nerwy czy aby wszystko w porządku.
U mnie zaczeły sie takie lekko żółte upławy i teraz nie wiem czy to uznać juz za plamienie i zacząć brać duphaston, ale gin mówiła o plamieniach ciemnych. Wizytę mam dopiero 4 kwietnia, chyba umrę do tego czasu z zamartwiania się:-(

Kochana ja teraz codziennie noszę wkładki żeby móc obserwować zabarwienie upławów i powiem ci, że od kilku dni mam też żółtawe, ale myślę, że to normalne.
Gorzej jakby były różowe, czerwone

Dziewczyny niedługo będę świąteczne fasolki bo fajnie by było urodzić dzidzie na święta, ja jestem z 21.12 może uda mi się zrobić samej sobie prezent na urodziny!

Życzę Ci tego z całego serducha.
A ja tak sobie myślałam miesiąc temu że jak bym nie zaszła w tym cyklu to następny bym odpuściła,żeby nie być na święta w szpitalu :-)

To szybko,fajnie będziesz wszystko widziała :tak:
Ja wczoraj rozmawiałam z lekarzem i powiedziałam mu że myślę o monitoringu cyklu.
A on na to że jesli mam za dużo pieniędzy to zaprasza:szok: i że mam czekać i się nie blokować bo tym myśleniem wszystko psuję.Mi w tym cyklu nie pękł pęcherzyk i mam torbielkę na jajniku no jescze mam nadzieję że pęknie.
Kiedyś pisałaś że gdzieś przy Arkadii masz klinikę ile tam kosztuje monitoring i czy chętnie do tego podchodzą bo u mnie to jakieś zacofanie kurde...
Pracuję w Centrum więc po pracy blisko bym miała.

Kurde ja nie rozumiem tych lekarzy i służby zdrowia.
Wszystko za kasę !!!

Mój lekarz to chyba jakiś wyjątek, ani razu nie zaproponował mi płatnego monitoringu, tylko kazał przychodzić do szpitala na usg-za darmo (on tam pracuje ,a popoludniami ma praktykę prywatną i na NFZ przyjmuje.)

Ja chodzę tylko na NFZ do niego i do szpitala na usg jak jest potrzeba, bo na NFZ tylko raz w tygodniu przyjmuje.

Jak sobie pomyślę, że miałabym za to wszystko płacić to krew mnie zalewa na samą myśl. Suma sumarum to to jest kupa kasy...

PS Na innym wątku Elisabeth pisała, że lekarz jej powiedział, że na NFZ ma prawo tylko do 3 usg !!!!

Co za kraj !!!

Ostatnia edycja:
Masz tez prolaktyne za wysoka, podwyzszona prl tez moze byc przyczyna poronien.

Dzieki. Badanie krwi tylko. Przynajmniej tak mi zlecil lekarz rodzinny.

Dzieki Lilu. Nie wiedzialam, ze za wysoka PRL moze byc przyczyna poronien. Myslalam, ze byla wyzsza dlatego, ze badania robilam jak juz bylam zafasolkowana :zawstydzona/y: Czym sie zbija PRL, nie wiecie przypadkiem?
wysoka prolaktyna moze byc powodem poronieni...ale jak byłas w ciazy to prolaktyna sama ci sie podwyzsza....i jak masz stres albo nerwa,nieprzespana noc,sex wieczorem to wszystko wplywa na podwyzszenie......a leczy sie to bromergonem.....ale ma rozne skutki uboczne......ja po miesiacu brania prl spadł po do połowy normy
tak przy okzji to witam wieczorkiem

reklama
Andzia:-) nie martw sie! Nic takiego jak hipochondria mi nie grozi. Rodzinka uwaza, ze jest wprost odwrotnie. A to wczesniej to zart byl w strone Hanki:tak:
no to dobrze:tak: bo już myślałam, że jakieś fatum nad BB zawisło i wszystkie choroby wyszukują;-)
wysoka prolaktyna moze byc powodem poronieni...ale jak byłas w ciazy to prolaktyna sama ci sie podwyzsza....i jak masz stres albo nerwa,nieprzespana noc,sex wieczorem to wszystko wplywa na podwyzszenie......a leczy sie to bromergonem.....ale ma rozne skutki uboczne......ja po miesiacu brania prl spadł po do połowy normy
tak przy okzji to witam wieczorkiem
Witaj!
Dzeni - Ty zawsze tak później do nas zaglądasz - co u Ciebie?

Do góry