reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Nie nie mierzyłam o tej samej porze, tydzień czasu mierze o tej samej porze czyli o 6 a w drugi tydzień różnie ale od tej godziny odejmuje tyle stopni do 6 ile trzeba, np jak mierzyłam o 9 to odejmuje o 0,3 stopnia (tak mi mówiła babka w poradni) i powiedziała mi że owulke miałam w 13dc a ja szczyt śluzu miałam w 15 dc no i nie wiem o co chodzi. Z tego co mówisz to dopiero za 2 dni powinnam dostać okres?

reklama
Nie nie mierzyłam o tej samej porze, tydzień czasu mierze o tej samej porze czyli o 6 a w drugi tydzień różnie ale od tej godziny odejmuje tyle stopni do 6 ile trzeba, np jak mierzyłam o 9 to odejmuje o 0,3 stopnia (tak mi mówiła babka w poradni) i powiedziała mi że owulke miałam w 13dc a ja szczyt śluzu miałam w 15 dc no i nie wiem o co chodzi. Z tego co mówisz to dopiero za 2 dni powinnam dostać okres?

No... wiesz... jak nie mierzysz o tej samej porze to troche qpa... Trzeba mierzyc o tej samej porze, nawet jesli cena jest nastawianie rano budzika... Mierzylas przed wstaniem z lozka?

Kiedy ona Ci powiedziala ze owu byla 13dc (w ktorym dniu cyklu)? Wg mnie to niemozliwe, bo za duzy spadek mialas pozniej - no chyba, ze ten spadek byl wlasnie przez to, ze nie mierzysz o tej samej porze.
Ale wtedy to juz nic powiedziec nie mozna. :dry:

Ja pozostaje przy owu w 19dc i @ za dwa, trzy dni.

Dziewczyny przykro mi z powodu @. Kciuki za następny raz!

A ja dzisiaj zmierzyłam rano temperaturę, nawet jeśli nie ma sensu zaczynanie w połowie (dziś 15 dc), ale zaczynam się uczyć. Temp. 36,8 - rtęciowy w ... - a elektroniczny w buzi pokazał 36,6 :>
Ja też zaczęłam dopiero wczoraj w i ogóle nie wiem czy mam sprawdzać czy nie...

A teraz UWAGA:
Opisuję mój przypadek - bo się sama zagubiłam w tym wszystkim. Ostatni mój cykl trwał nie 28 dni tylko 24. Dlatego też nauczona na błędach zaczęłam testować owulkę już w 8 dc. 8-9-10 dc tylko kontronla. W 11dc kontrolna bladziutka. W środę (czyli 12dc.) przytulaliśmy się rano ostatni raz z M. (w południe już wyjeżdzał). Więc stwierdziłam że doopa blada, znowu nie ma szans na trafienie w owu. I muslałam że będę mieć tak 13dc lub 14dc. (czyli czwartek i piątek) ale nie zauważyłam u siebie w te dni żadnego śluzu typu "kurze białko" czy coś. A moja temperatura wczoraj i dzisiaj wynosiła 36,6. tak na prawdę dopiero 2 dni sprawdzałam więc nie mam porównania.Ale Martwi mnie brak śluzu płodnego. Miałam tylko taki gęsty biały...
W ogóle to nic nie rozumiem z tego.Może jak się wdroże dopiero..

A teraz UWAGA:
Opisuję mój przypadek - bo się sama zagubiłam w tym wszystkim. Ostatni mój cykl trwał nie 28 dni tylko 24. Dlatego też nauczona na błędach zaczęłam testować owulkę już w 8 dc. 8-9-10 dc tylko kontronla. W 11dc kontrolna bladziutka. W środę (czyli 12dc.) przytulaliśmy się rano ostatni raz z M. (w południe już wyjeżdzał). Więc stwierdziłam że doopa blada, znowu nie ma szans na trafienie w owu. I muslałam że będę mieć tak 13dc lub 14dc. (czyli czwartek i piątek) ale nie zauważyłam u siebie w te dni żadnego śluzu typu "kurze białko" czy coś. A moja temperatura wczoraj i dzisiaj wynosiła 36,6. tak na prawdę dopiero 2 dni sprawdzałam więc nie mam porównania.Ale Martwi mnie brak śluzu płodnego. Miałam tylko taki gęsty biały...
W ogóle to nic nie rozumiem z tego.Może jak się wdroże dopiero..
Powiem Ci, ze ja na przyklad nie pamietam, zebym u siebie zaobserwowala typowo plodny sluz. Naleze do typu saharowek, jak cos sie u mnie znajdzie , to jest swieto :-D Przez to, zawsze trudno bylo mi okreslic kiedy mialam owu. Dawniej przytulalismy sie kiedy zaczynaly mnie bolec piersi. Potem sie okazalo, ze totalnie zle to sobie wykminilam. Mierzac tempke zaobserowowalam, ze zawsze na ok. drugi dzien ze po spadku tempi, zaczynalam odczuwac bol piersi ( nie jakis tam ogromny). W tym cyklu przestalam mierzyc tempke i przez to, ze mam krotkie cykle zaczelismy sie przytulac juz kilka dni po @ az do "bolu piersi". Piersi zaczely mnie bolec w ok. 11 dc, czyli zakladam ze wtedy zaczelam mi sie faza lutealne. Chyba to zadzialalo, bo jednak zobaczylam 2 kreski :sorry2:Nie wiem, czy w ogole to co napisalam ma jakikolwieksens .... :-D

No... wiesz... jak nie mierzysz o tej samej porze to troche qpa... Trzeba mierzyc o tej samej porze, nawet jesli cena jest nastawianie rano budzika... Mierzylas przed wstaniem z lozka?

Kiedy ona Ci powiedziala ze owu byla 13dc (w ktorym dniu cyklu)? Wg mnie to niemozliwe, bo za duzy spadek mialas pozniej - no chyba, ze ten spadek byl wlasnie przez to, ze nie mierzysz o tej samej porze.
Ale wtedy to juz nic powiedziec nie mozna. :dry:

Ja pozostaje przy owu w 19dc i @ za dwa, trzy dni.
Ona mi powiedziała w 15dc ale już 16dc nie widziała. Kurde a już myślałam, że będzie fasolka. No ale będę dalej miała nadzieje, może za te dwa dni nie dostanę jednak okresu. Zawsze na miesiączke bolał mnie brzuch już tydzień przed i dwa dni przed, jak narazie mnie nie boli, ale nie będę się tym sugerować. Tylko trochę mnie dziwi, że 32 dniowy cykl. Ostatnio moje cykle stają się dziwne. Na początku jak zaczęłam się interesować to miałam 28- dniowe, teraz 30- dniowe a tu wychodzi, że ten cykl będzie 32- dniowy. A może powinnam zrobić sobie jakieś badania. O dzidzie staramy się 3 miesiąc.

reklama
Ona mi powiedziała w 15dc ale już 16dc nie widziała. Kurde a już myślałam, że będzie fasolka. No ale będę dalej miała nadzieje, może za te dwa dni nie dostanę jednak okresu. Zawsze na miesiączke bolał mnie brzuch już tydzień przed i dwa dni przed, jak narazie mnie nie boli, ale nie będę się tym sugerować. Tylko trochę mnie dziwi, że 32 dniowy cykl. Ostatnio moje cykle stają się dziwne. Na początku jak zaczęłam się interesować to miałam 28- dniowe, teraz 30- dniowe a tu wychodzi, że ten cykl będzie 32- dniowy. A może powinnam zrobić sobie jakieś badania. O dzidzie staramy się 3 miesiąc.
Wg gina 16 dc juz bylas po owu? Czyli nie sugerujac sie tempka, mniej wiecej powinnas miec okres w 30 dc, tak? Dobrze mysle? 16dc +14 dni fazy lutealnej ( bo ona powinna byc stala wartoscia u kazdej kobiety).
Sugerujac sie tempka, @ bedziesz miala w 33dc (19+14). Zobaczymy co, sie wydarzy.

Do góry