reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Wiola świetna pioseneczka

Agamir ja wystarczy jak zrobie sobie maseczke na morde to zaraz lepiej sie czuje:-D Kobieto zrób ten test będziemy miały co w Listopadzie robić:-D:-D:-D

Kaka po 2:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Kasia wiem ze sa antybiotyki które w czasie karmienia mozna brać tylko nie pamietam nazwy. Moze przejdz sie do rodzinnego

U nas wstetnie deszczowo aż marzy mi sie dobry film kocyk i herbatka z cytrynką. Ale pozostaje tylko herbatka z cytrynka:sorry2:
No własnie jaki polecicie dobry dramat/melodramat??????

reklama
Witam
ja troszke odpoczelam w ten weekend.wrocilismy wczoraj w nocya wlasciwie jeszcze sie na sobote zalapalismy.wczoraj W do pracy pojechal wiec znowu jestem sama.
ale fajnie bylo.caly dzien i noc bez malego.tesknilam cholernie ale nie powiem ze mi sie nie podobalo:-pzabralam swoje ciuchy, ksiazki na egzaminy w czerwcu i teraz nawet nie moge sie nudzic bo uczyc sie musze.
doszlam do wniosku ze naprawde musze schudnac jeszcze kilka kg.wbilam sie w 4 pary dzinsow sprzed ciazy ale jest mi tak niewygodnie ze musze schudnac.wazne ze sie wogole zapielam:tak:nawet nie wiedzialam ile ubran mam.juz sie wiosny doczekac nie moge:tak:takiej prawdziwej, nie tej co teraz:crazy::rofl2:
maly sobie spi, ja gotuje ogorkowa i wpieprzam ciasteczka:zawstydzona/y:bo musze sie przejesc przed odchudzaniem.glupie ale na mnie zawsze dziala tak ze mi sie przez dluzszy czas nie chce jesc slodyczy.
DOROTKO WSZYSTKIEGO WSZYSKIEGO NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moj maly cos ostatnio jesc nie chce.musze mu chyba wieksze przerwy zaczac robic.jak zawsze jadl 180 ml co 3 godziny to teraz zje 100 z wielka laska.wiec teraz bedzie mial co 4.
a co do ochraniacza i szczebelek to jak mnie nie bylo to wlasnie maly sie tak w lozeczku przekrecil ze sobie noge wsadzil i wyciagnac nie mogl....a ochraniacz jest tylko u gory jak u Dorotki i Magdziuni.ja chyba nizej jakis kocyk zwine i poloze moze to cos da.

Piję drosetux, biorę oscillococimum, homeogene i jakby lepiej. w nocy najgorzej. Ale jak już zasne to jakoś ujdzie.

Jak ja się ostatnio tak rozłożyłam to nie obeszło się bez antybiotyku. Musiałam małego odstawić od piersi na 3 dni. No ale zaraz po mnie on złapał i sam był na tym samym antybiotyku co ja :baffled:

Normalnie się wzruszyłam. Zapisałam sobie w ulubionych co bym sobie przypominała jak mnie dół łapie i mam ochotę wszystko rzucić i uciec ...

Położyłam ją na brzuszku bo tak lubi spać. Wchodze do niej a ona na pleckach, pieluchę sciagneła sobie na głowe (a była przewieszona przez łóżeczko), kołderka skopana i uśmiech rozbrajający:-D...

Hanula-spryciula:-)

...Ja też się nasłuchałam między wierszami, że mojemu M karierę niszczę, jak wróciłam do pracy, a on poszedła na rok na wychowawczy. i nie liczyło się, że więcej zarabiam, że nie ma sensu brać opiekunki, bo M chce zostać z małą. Myślę, że liczyła, że poprosimy ją o pomoc, bo ona na pół etatu pracuje i jakoś by się dograło. Następna mądra :baffled::baffled:
...Dziękuję za kciku, ale ostatecznie musiałam przełożyć wizytę, bo z tym kaszlem, to nie dam rady wysiedzieć na fotelu ... :happy:
Koniec końców pomogło - nic nie bolało:-D:-D

"Jestem mamą" jest ekstra! No ale z wdziękiem rzeczywiście nieco na bakier:-)
Moli jak robię pedicure to A mnie zawsze przekonuje, żeby lakier neutralny, bo on czerwonych nie trawi. A ja tak bym chciała, ech:dry:

Cholerka, ja wszystko mogę robić, byle nie siedzieć przed komputerem - Tuśka się złości, warczy, ejuje...

Cześc dziewczyny jestem nareszcie weekend miałam do bani wpadłam tylko żeby powiedzieć że o was pamiętam ale w tym natłoku roboty nie mam czasu z wami pisać a już nie ma mowy o przeczytaniu tego co piszecie no trudno może kiedyś znajde chwilke.
DOROTKO wszystkiego najlepszego, pociechy z dziecka i dużo dużo zdrówka
bo to najważniejsze przepraszam że tak późno

I juz mały wrzaskulec się drze zmykam papapa

No a ja miałam jechać z Potwornickim na zakupy do Wrocka bo u nas nic niema a mój M zabrał ze sobą fotelik i d.... grrrrrrrrrrr a ja się i małego już uszykowałam :-(

Czyzby nastepna chciala sie ZASPIRALKOWAC :tak::-D

DZIEWCZYNY JA MAM OCHRANIACZ NA SZCZEBELKI TYLKO TAKIE DO POLOWY
ZA OLIWI GLOWKA I DO RACZEK ABY SOBIE ICH NIE WLOZYLO ALBO ABY SIE GLOWKA NIE UDERZYLA ALE MARTWIE SIE O JEJ NOGI BO ZACZELA WKLADAC JEJ MIEDZY SZCZEBLE NA SNIE
I PRZEZ TO TEZ POL NOCY NIE SPALAM BO BALAM SIE ZE ZLAMIE SOBIE NOZKE NORMALNIE MAM JAKIEGOS SCHIZA moze ona sobie zrobic krzywde w tym lozeczku ?

N o tak spiralka już czeka w domku tylko ja czekam na @:tak:

A Oliwka sama sobie napewno krzywdy nie zrobi:tak:

witam i ja u nas nocka z 2 pobudkami( nie wiem co się dzieje) najpierw o 23, potem o 2. naszczęście szybko usnął. Choć o 23 to chyba nasza sprawka, a o 2 chyba kupka, albo nie wiem bo jak go rano przebierałam to był mały kawałek.Przez tą pobudke i karmienie o 2 spał rano do 7. Obudził nas rano grzmot i gradobicie- strasznie słychać na elewacji bo mamy sypialnie od zachodu. Ja już cześć ogarnełam, jeszcze tylko prasowanie.
No to się wiosenne burze zaczęły:no:
CZesc dziewczyny wrocilismy z badan i od lekarza. Tak wymeczyli Antosia ze na pobraniu płakałam razem zim dopiero 4 pielegnarka dałą rade mu pobrac 3 wczesniesze tylko go meczyłi i wierciły iglami. Maz sie zdenerwował i zaała kierownika przychodni i powiedział ze albo mam pobierac pielegnarka tora ptrafi anie zeby sie uczyc na 5 miesiecznym dziecku. Ja ryczłam mały ryczał teraz zasnał i przez se szlocha koszmar.

WCZORAJ JESZCZE POZARŁAM SIE Z TESCIOWA BO SKOCZYŁA NA MNIE ZE IDE DO PRACY ZE MYSLE TYLKO O SOBIE ZE DZIECKO POWINNO BYC Z MATKA A NIE Z BABCIA ITP................... ZE MAZ DUPA ZE MI POZWALA WRACAC DO PRACY.:wściekła/y:
Biedulek malutki, wcale się nie dziwię że płaczesz:-(
A teściowa to rzeczywiście jakaś dziwna:no:
Dziewczyny my pojechaliśmy w czoraj z Jaguśką do aquaparku noi dupka blada Jaguśka była przerażona i płakała bardzo.Nie chciała ani do baseniku dla dzieci ani do Jacusi ani do solanki, poszliśmy ją uspokoić do przebieralni uspokoiliśmy i juz nie płakała ale co próbowaliśmy do wody wielki płacz i przerażenie a w wannie sie tak cieszy.Myśle że dla niej za dużo wrażeń wielki szum dużo ludzi i ona się bała.Mój mały dyduś. Noi już nie będziemy chodzić z nią na basen póki nie zacznie chodzić jakby basen był bliziutko to byśmy podejmowali próby ale tak trzeba było jechać te 50km.Noi mam na zbyciu paczke pampersów do pływania od 7-12 kg,któraś może zainteresowana??
Trochę mi przykro z powodu tego baseniku no ale trudno.

Na basenie zagadała mnie babka ile Jagna ma a ja mówie że prawie 6 mies a ona mówi że b mała bo jej wnóczek ma 3 mies i wygląda gabaretowo identycznie i pyta ile waży aja mówie że 7kg a ona że tamten waży 6,5 kg dlatego podobny ale jak się urodził to ważył 3,5 kg czyli o kg więcej od Jagny.Ale faktycznie ona jest drobniutka na zdj tego nie widać bo zdj z bliska ale takie maleństwo jeszcze z niej:)
No widocznie nie miała Jagna ochoty na kąpiel wczoraj, a co do takich uwag dotyczących dzieci to przecież każde dziecko jest inne bo dorośli ludzie też inaczej wyglądają jeden chudy inny gruby i mnie zawsze takie dogadywania wk..........ją.
Mi też mówią że Lenka malutka a Karolina była identyczna i teraz jest jako jedna z wyższych w klasie.....
dziś w DDtvn mówili o męskiej antykoncepcji i akurat z T. oglądaliśmy, ja mówię że: o problem rozwiązany i nie będę się faszerować hormonami a T. że ma miękko (zawsze ma miękko jak pokazują albo mówią o operacjach) i żebym sobie wybiła z głowy. Chodziło o podcięcie czy cośtam, muszę poczytać na stronie ddtvn, ponoć same plusy, tylko kosztu nie podali :-p
Mój M by się napewno na to nie zgodził a po za tym nic nie wiadomo jak będzie może jeszcze na stare lata się ktoś zechce odmłodzić i dzidziusia sobie machnąć:-D
Moja maruda ... marudzi. Zanosi się marudny dzień. Chyba, że ją spakuję i wybędę z domu. A pada. Irlandia.:dry:
Wpadnij do nas na spacer, bo wieje dziś ale słońce jeszcze chwilami widać:-)

List Polki, która wróciła z Wysp, do Krzystka

jak czytałam od razu pomyślałam o Justynie....
Noi tak to właśnie wygląda, i jak tu chcieć wracać:-:)-(
Madziunia ja od zawsze na gumach i nigdy mnie nie zawiodły;-)
A u nas się raz zdarzyła awaria! ale na szczęście to chyba nie były TE dni:-D
Świetne, ja też dziękuję Bogu za te dwie cudne córeczki:tak::tak:

No wreszcie mogę odetchnąć bo z Karolinką już znacznie lepiej:-):-):-) choć smarka się bez przerwy ale już dużo lepsza jest, śmieje się :tak::tak:ufffff............
A ja wczoraj o północy poszłam do kuchni zrobić sobie herbatę a że miałam trochę garów do mycia to je umyłam posprzątałam i podłogę umyłam i tak mi zeszło do pierwszej, ale za to rano zeszłam do czyściutkiej kuchni:-D:-D:-D:-D
No a dziś byłam już w aptece, potem szybciutko do szkoły porozmawiać z nauczycielem, dlaczego tak długo mała nie chodzi ale wszystko w porządku , jak będzie wszystko dobrze to we środę już pójdzie:tak:
My już po obiedzie mała prosiła o pierogi to jej zrobiłam z jabłkami i trochę zjadła....
Mała śpi od 3 godzin jak wróciłyśmy to w aucie zasnęła i zaniosłam ją w foteliku do jej pokoju otworzyłam okno i śpi:tak:
A ja idę napalić w kominku, potem Karolinę wrzucić do wanny i wreszcie ją wykąpać bo wieczorem ok 21.00 jedziemy po M:tak:

Hej ja na moment, mój mial dzis wypadek samochodowy i jestem z maludami w szpitalu:-( Wika i Mati z nim jechali ale na szczescie nic sie nie stalo sa zatrzymni na obserwacji, przyjechalam na obiadek i was poinformowalam , czekam na wyniki krwi i przeswietlenia ale widac po nich ze im nic nie jest bo lataja jak saleni:rofl2:BUZKA moze wieczorkiem zajrze po 21 jak wroce na noc do domu

reklama
Do góry