reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Posłuchaliśmy tylko seruszka, wszystko ok...
Zlecił mi jakąś krew i mocz... Mam przyjść za 4 tyg:dry:
Sama nie wiem co mam z tym fantem zrobić... Jeszcze się do niego nie zapisałam, musze ochłonąć:baffled:

Nie przejmuj sie ja do 26,3tc przybralam 10kg i nie uslyszlam od lekarza ze to duzo hehehe Na tej wyzycie okazlo sie ze szyjka macicy mi sie skraca i mialam kolejna wizyte za 2 tyg no i okazalo sie ze waga znow sporo w gore poszla bo mialam o kolejne 1,6kg wiecej:-D:-D Jakis baran z tego twojego gina:-D

reklama
mama helenki a ta wogule to zadowolona jesteś Z Tego gina ???wcześniejszą ciąże też ci prowdził???

Do tej pory byłam zadowola, wsztskie badania zlecał co trzeba, nawet była troszke nagorliwy... No ale dzisiaj przesadził...

Dałam sobie 2 dni na przemyślenia, zapisze sie wrazie czego do innego...

A pierwszą ciąże prowadził mi inny lekarz, ale wtedy daleko jeździłam do niego, a teraz to nie specjalnie miała bym jak a Ci są pod domem :dry: No al;e to chyba nie jedyny gin położnik w tej klinice...

Mała spi wiec wpadłam na chwile

ta szcepionka to jest na tzw.pneumokoki czyli Strptococcus pneumoniae.wiele dzieci jest nosicielami i dlatego jezeli czesto choruja to lekarze to zalecaja bo sporo zachorowan jest spowodowanych przez pneumokoki.ja swoich nie szczepie.Pauliny zadna sczepionka juz chyba nigdy a Weroniki nie,przynajmniej poki nie choruje za czesto.mam uraz to takich szczepien ale to juz decyzja rodzicow.u nas w punkcie szczepien kosztuje 250zł jedna dawka

hehehe:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja Weronikeszczepilam Infanrix IPV +Hib i płaciłam 100zł za kazda dawke-neurolog kazał z uwagi na problemy neurologiczne no i przejscia z Paulina.teraz jakos kwiecien-maj ostatnia dawka.MNo i oczywisciePriorixem na swinke,odre i rozyczke,i cos naWZWB chyba enegrix.
nie zamierzam bynajmniej szczepic na ospe,bo po co.jak przechoruje to bedzie po kłopocie:-)

ja Paulinie tez czasami smarowałam Elocomemale bardzo cieniutka wartswa i sporadyczmie i nie ma problemow z cera

Ja tak samo nie szczepię żadną szczepionką dodatkową.
Tylko tymi podstawowymi z kalendarza szczepień.
Moja znajoma zaszczepiła synka MMRII ,a oni są rodzinnie obciążeni autyzmem.
W przeciągu roku autyzm się pogłębił i już dośc mocno zauważalny ,po pierwszym kontakcie z dzieckiem.:-:)-D:-D:-D
Ja tym nie szczepiłam ,bo Kubuś jest po wylewach i nam lekarz dosłownie ZABRONIŁA czego na początku nie mogłam zrozumieć.
Teraz po latach wiem,że miała rację.

Znajomej córeczka niedawno skończyła miesiąc i poszła ją zaszczepić.Po kilku godzinach dziecko zaczęło dziwnie wyglądac,miało problemy z oddychaniem W przeciągu 12 godzin zmarło,okazało się,że mieli jakąś chorobę dziedziczną ,o której nie wiedzieli.Jak zaszczepili mała szczepionką skojarzoną to zgęstniała w niej krew .
Było za późno na rotowanie.
Gdyby była szczepiona normalnie ,do dziś by żyła.:-:)-:)-(
Przykładów jest wiele,ale wiadomo to i tak wyjątki.
Ja jednak na zimne dmucham...

Diewczyny, poproszę o dobrą radę na odchudzanie:-);-):-) te tabletki, które zaczęłam brać to bardzo się źle po nich czuje:-);-):-) pomóżcie mi coś, bo już kompleksów się nabawiłam:-p:-p:-p

reklama
Do góry