reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Witajcie Fasolkowe Mamuśki:-)
Jak wasze samopoczucie? Mnie dzisiaj po raz pierwszy dopadło mega zmęczenie. Od rana mam mdłości i jestem cały czas zmęczona. Od wchodzenia po schodach na 2 piętro dostałam dzisiaj takiej zadyszki jakiej jeszcze nigdy w życiu nie miałam. Czuje się jakby moja kondycja legła w gruzach. A przed ciążą regularnie uprawiałam sport ( 2 razy w tyg basen i 2 razy fitness). Wczoraj byłam na basenie to ledwo przepłynęłam połowę tego dystansu co zawsze:dry:. Ileż te nasze Kochane Fasolki zabierają nam siły, a przecież są takie malutkie:-D.

reklama
a ja dziś miałam mega mdłości, nie wymiotowała, ale już mnie rwało. Pierwszy raz, wcześniej miałam, ale tylko jak byłam głodna, a głodna robię się bardzo szybko. Też czuję się zmęczona chodzeniem po schodach, a w pracy się nalatam po piętrach. Ale to w sumie pikuś:) ja od ponad tygodnia żyje czwartkiem i badaniem USG, mam nadzieję że serduszko już będzie:)- co tam- musi być :)

ja mieszkam na trzecim pietrze i jak dojde na góre to musze z 10 minut postrac i odczekac bo nawet oddechu nie dam rady złapać .... zauważyłam bóle w krzyżu z tyłu zastanawiam sie czy tez je macie? mysle ze moze to przez to ze macica obsuwa sie do tyłu? hmmm

a wiesz, że mnie tez coś w krzyżu czasem pobolewa, to taki promieniujący ból, miałam tak zawsze przed miesiączką i w trakcie :( Podbrzusze też mnie czasem pobolewa, ale to chyba dobrze, bo macica się powiększa :)

ja to sie boje troche kruszynki malutkiej ale wiem ze mam wokół siebie tyle bliskich rodziny i znajomych ze bede miala duzo pomocy przynajmniej na poczatku :) ja to juz bym chciala zaczac wybierac wózek łóżeczoko kompletować wyprawkę :)
u mnie w pracy juz wszyscy wiedza ze jestem w stanie błogosławionym :) i bardzo szczesliwi sa nawet nie wiedzialam ze bedzie to cieszyc tyle osob :) ale to dobrze z kazdej strony słuchać gratulacji :) i ciągłych pytań czy mam mdłości który to tydzień :) itp. :)

Cześć dziewczyny!!!!!!!!
A ja na dzisiejszej wizycie u lekarza, jak zobaczylam jak bije serduszko:-D malego ludzika w moim brzuchu, to od razu zapomnialam że jakies mdlosci mialam.!!!
Ma 10mm i tętno154uderzenia na minute.
Pozdrawiam i wam tez zycze tyle radosci ;-)

Witam wszystkie przyszle mamusie i mamusie . Mam termin na 9 listopada . ( jest to moj 7 tyd. i 4 dzien. ) wczoraj bylam u lekarza i zobaczyla jak mojemu malenstwu bije serduszko . najpiekniejszy widok na swiecie .:-)

reklama
ja się jeszcze nikomu nie chwaliłam, czekamy z mężem na serduszko.
Moja kuzynka za szybko się pochwaliła pierwszą ciążą i okazało się, że ciąża nie rozwinęła się i musiała ją usunąć, tzn w szpitalu jej to zrobili :( ale pół roku później zaszła drugi raz w ciąże i ma ślicznego, zdrowego , kochanego syneczka :)

Do góry