reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ja bym radziła - mimo wszystko - może test? Chodzi mi o to, że to były raczej plamienia z tego co zrozumiałam ;)

No powiedzmy moze taki malo obfity okres - jak na moje standardy to nawet bardzo malo obfity ;-) Ale mialam ze 3-4 male skrzepy (normalnie mam o wiele, wiele wiecej), wiec to juz chyba w ogole mnie dyskwalifikuje, co?

Wie moze ktora z Was czy w Invimedzie mozna zrobic monitoring cyklu bez skierowania? Jesli tak, to ile to kosztuje?

reklama
jak masz w domu test to zrob jutro rano - będziesz mieć ogląd - przecież czasem kobiety 3 miesiace potrafia miec @ a sa w ciazy

Mam 4-5 testow w domu, bo kiedys dorwalam na wyprzedazy w superpharm... Kusisz mnie, ale ja naprawde mysle, ze to jakas paranoja... Jak zarodek moglby sie utrzymac przy tak niskim poziomie progesteronu? No i pewnie naprawde sie nie wstrzelilismy z przytulankami... mam tyyyle watpliwosci... wole nie robic testu, bo nie chce tych 3 minut czekania na wynik i potem rozczarowania... nie lubie tego
:no: A w srodku czuje, ze skoro jednak @ przylazla i to tak wczesnie, to nie moglo sie udac... A dzisiaj mi sie snilo, ze sie obudzilam w nocy i mialam koszmarne mdlosci, ale poczulam sie w tym snie szczesliwa, bo wiedzialam co to moze oznaczac... eh sny sny... :sorry2:

Cześć Słonko! powinnaś na wstpeie dostac mega kopa! za taki brak frekfencji :laugh2: slicznie wygladacie :-D dzieki za komplementa!
Hahaha, mnie bić nie wolno :-D Co tam słychać ciekawego? Co u Lilu?
Wczoraj zapomniałam dać Wam masę fluidków, wiec nadrabiam zaległości:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Buziaczki dziewczynki :-)

Witam dziewczyny:-)

jak masz w domu test to zrob jutro rano - będziesz mieć ogląd - przecież czasem kobiety 3 miesiace potrafia miec @ a sa w ciazy

Ja tez bym radzila zrobić test:-)
Sama też znam dziewczynę, która do 4 m-ca nie miała zadnych objawów ciąży (czyli normalnie miała miesiączkę). Dopiero jak jej się już znacznie przytyło zaczęła coś podejrzewać...
Zrób tescik, rób...:tak:

Hm, no skrzepy raczej dyskwalifikują. Aczkolwiek zrób test tylko dla pewności (że już możesz nowy wykres prowadzić). Tylko po to :)
P.S.- co do wstrzeliwania się, to sama wiesz jak jest... czasem na prawdę wystarczy jedno "przytulanie" i to niekoniecznie przed samym skokiem ;)

Ja tez bym radzila zrobić test:-)
Sama też znam dziewczynę, która do 4 m-ca nie miała zadnych objawów ciąży (czyli normalnie miała miesiączkę). Dopiero jak jej się już znacznie przytyło zaczęła coś podejrzewać...
Zrób tescik, rób...:tak:

Ale jakie miala te krwawienia? Znasz szczegoly?

Witam się znad kawki :-)
Dorwałam moje wyniki badań:
prolaktyna 314 mlU/L - norma 40-530 mlU/L
progesteron 55,3 nmol/l - norma 3,0-76,0 nmol/l
Wytłumaczcie mi proszę dlaczego wy macie progesteron dużo niższy? Nawet normy macie o wiele mniejsze. Ktoś się na tym zna?

Ale jakie miala te krwawienia? Znasz szczegoly?

Z tego co wiem to były normalne miesiączki, nie budzące żadnych wątpliwości, żadnych podejrzeń. Nie bolały jej piersi, nie miała nudności, nic... Totalnie żadnych objawów. :baffled:
Dopiero jak jej się przytyło to zaczęła miec podejrzenia a własciwie rodzinka w żartach jej mówiła: coś ty tak przytyła...? w ciąży jesteś...?;-)
No i wtedy jak jej się zaczęła wreszcie spózniać @ to zrobiła test i podobno wyszedł wynik negatywny... :baffled:
Parę dni minęło i nadal brak @ więc się wybrali do gina i wtedy już się okazało, że jest w bardzo zaawansowanej ciąży. :tak:
Z drugim dzieckiem też miała na początku ciąży @ ale wtedy to już krócej. Chyba dwa pierwsze miesiące, jak dobrze pamiętam. No i drugie dziecko było planowane, więc praktycznie co m-c odwiedzała gina, żeby jak najszybciej wiedzieć czy czasem nie jest już w ciąży pomimo że ma @:-)

reklama
witam z wieczora

gratulaje fasolki.......

no i cos smutnego..:wściekła/y:..mego pancia zwolnili z pracy...znaczy sie albo chce zeby go zwolnili albo pisze o urlop bezpłatny na 6 miesiecy.....i dupa......

ide czytac dalej

Moja koleżanka po kilku latach pracy na umowę o dzieło miała dostać umowę o pracę. I kiedy się zjawiła szczęśliwa, że w końcu ją dostanie, szef wręczył jej wypowiedzenie. Oczywiście wytłumaczył się kryzysem:szok::szok::szok:
Nic sie nie martw, na pewno wszystko się jakoś ułoży:tak:

Do góry