reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
nie mam teraz możliwości bo jestem w pracy, ale zobacz sobie tamten wykres, edytowałam go. strona 1143. Tam trzeba tylko doliczyć. 31 dc-tempka37, 32dc- 36,9, 33dc- 36,9.

Jak znaleźć tę stronę?...

Kurcze dziewczyny, gubię się nieco :-D

Z testów owu notatka: "Nie zaleca się wykonywania testu z moczu porannego, który jest zagęszczony i z tego powodu można uzyskać wynik fałszywie dodatni. Każda inna pora dnia jest dobra. Ważne jest tylko aby kolejne badania wykonywać o tej samej porze dnia"

Dzień dobry :-)

http://28dni.pl/pomoc/owulacja_fakty_i_mity

Edycja: już wiem, znalazłam wykres eweli :D Mam pytanie, masz jakieś poprzednie wykresy swoje? Co do fazy lutealnej, z tego co widzę masz w 33dc masz 14 dzień fl. Linia podstawowa to 36.60.
Dokładny moment owulacji da się tylko określić podczas monitoringu. Natomiast podwyższone 3 temperatury (20,21,22 dc) oznaczają najprawdopodobniej przebytą owulację... :)
Szkoda, że nie wiem ile zazwyczaj Twoja FL trwa. Bo owszem, każda kobieta ma stałą wartość fl, tyle że nie każda ma 14 dni (ja np. mam 12 dni)...
Szczyt śluzu nie musi (choć może i tak byłoby idealnie) pokrywać się ze skokiem... Czasami dziewczyny obserwują w ogóle brak śluzu niestety :/
A dziewczyny mają rację... min. 18 dni fl oznaczać może fasolkę :) ).

Ewela, a może np.z książką się douczaj? :)

Ostatnia edycja:
Hej - witam z rana przy kawce jak zwykle...
żmierzyłam dziś tempkę dwa razy
o6 wyszło 36,8 a o 7 36,9 - oczywiście bez wstawania zł.óżka... Podsypiałam sobie przez godzinkę. Ale wyszło te 0,05st na pół godz... Tak, że na razie jestem dobrej myśli...Oby tak przez następne 40 tc..:-):-):-) ale nie zrobię testu - nie ma mowy - może dopiero w poniedziałek;-);-)

DZIEN DOBRY!

Musze sie Wam pochwalic, dzisiaj rano robilam za dobra zone :-D:-D;-):tak::-D:-D Nie moglam spac po tym jak zmierzylam tempke, wiec wstalam, umylam sie i zrobilam M sniadanko :-):-D Oczywiscie robie mu sniadanie raz na dluuuuuugi czas, dzieki temu jest mi wielce wdzieczny jak to juz nastapi i traktuje to jako wyroznienie :-D A ja sie przynajmniej nie narobie na co dzien :-D:-D:-D:tak::tak:

Zamieszczam moj wykresik tempki, polaczylam na nim dwa cykle zebyscie mogly popatrzec, czy to nie dziwne, ze mam teraz tak wysoka tempke? A @ mi sie skonczyla i wczoraj mialam juz tylko plamienie, dzisiaj na wszelki wypadek tez mam wkladke, ale sadze, ze nie bedzie brudna bardziej niz pare kropek... Moze jutro tempka zacznie spadac :confused::dry:

A robiłaś test ciążowy?? Bo chyba miałaś robić tak mi się wydaje...

Nie robilam, bo @ przyszla... co prawda taka dziwna, bo krwawic krwawilam, ale krew byla ciemnobrunatna i bardzo malo obfite bylo to krwawienie - normalnie mam tak, ze podpaske mam przesiaknieta na wylot jesli nie mam jak zmienic... A teraz spokojnie wystarczaja mi takie cienkie wkladki (tzn w 2dc podpaska, chociaz dokladnie nie pamietam, a potem juz spokojnie wkladki). Ale nie nazwalabym tego tylko plamieniem. Nie chce sobie robic nadziei, ale gdyby liczyc to wszystko jako jeden cykl, to akurat mijaloby 14 dni od owu... Nie no przeciez @ przyszla, wiec nie moze byc fasolki, szczegolnie przy moich kiepskich wynikach hormonow z zeszlego piatku (wtedy co mi sie @ zaczela):

estradiol
349.12 pg/ml
Norma:
przedowulacyjna - 187 - 328

lutealna - 32.7-201 (znacznie powyzej normy)

progesteron
1.64 ng/ml

Norma:
owulacja - 0.40 - 4.47

lutealna - 1.42-22.7

Cześć Dziubaski :-D mniam dobra kawusia!!! oczywiscie wcale se nie pospalam! jak P. wychodzil do pracki to juz oczy w 5zl ! :confused2:
Pojawiam się jak jakaś zmora :-D Kiedyś sama byłam staraczką i mam tu troszkę zaprzyjaźnionych duszyczek;-)
Eve, witaj :-* oglądałam właśnie Twoje slubne zdjęcia, przepiękne!!!:-D
Cześć Słonko! powinnaś na wstpeie dostac mega kopa! za taki brak frekfencji :laugh2: slicznie wygladacie :-D dzieki za komplementa!
Dobrywieczor dziewczynki wpadlam sie przywitac i powiedziec ze o was nie zapomnialam zebyscie sobie nie myslaly poprostu mam malo czasu i strasznie duzo na glowie nie udzielam sie zbytnio na watku bo tez zabardzoi nie mam o czym pisac ciagle po staremu wstretna znow sie zbliza a mi lata leca wkolo same dzieciaczki sie rodza a ja ciagle mam puste ramiona coz powoli nie mam juz na to sil ale ktos musi sie taki znalesc wszyscy przecierz szczesliwi nie moga byc przepraszam was kochane za te slowa zycze spokojnego wieczorku i zaniedlugo znow do was zajrze :)
Sisi ty łosiu mały! będzie jeszcze szczęśliwa! :tak: nie smutkaj sie! chcesz zeby fasolka miala smutna mame!!!! jak bedziesz szczesliwa to fasolka sobie wtedy przyjdzie! :sorry:
Witam ię wieczorową porą :))) i lece nadrabiać :))) nie myślcie że macie już ze mną spokój tylko dlatego że wyszły dwie kreseczki :)))P
a sprobowalabys nam zwiac! wierz mi znalazlybysmy cie i przyciagnely z powrotem! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
dziewczynki a jak u was jest z obroną pracy??????????bo u mnie jest tak ze losuje sie 3 pytania z calego zakresu studiów i odpowiadasz.Na temat pracy wogóle się nie rozmawia w dzien obrony.Jak to mowi moj promotor:"na dzien obrony zapominamy ze pisalismy prace":tak:To kiepsko....jeszcze 3 lata temu były na obronie 3 pytanka dotyczące pracy.
a JA PISZĘ: "Czynniki rozwoju terroryzmu na Bliskim Wschodzie w XX wieku""
u mnie jest tak ze z zakresu pracy moga zadac dowolna liczbe pytan! a z zakresu studiow sa trzy zadawane przez kazdego w komisji poza promotorem! nic sie nie losuje! tylko se z glowy dooopki wymyslaja!!! :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: wiec nie masz totalnie pojecia jakie mozesz pytanie dostac! jedyny ratunek taki ze jak juz wiesz jaka masz komisje i o ile znasz tych ludzi to albo masz jakies pewniaki albo idziesz i sie dyskretnie pdpytujesz! :confused2:
witam z wieczora
gratulaje fasolki.......
no i cos smutnego..:wściekła/y:..mego pancia zwolnili z pracy...znaczy sie albo chce zeby go zwolnili albo pisze o urlop bezpłatny na 6 miesiecy.....i dupa......
ide czytac dalej
co za popiżdzony świat!!!!!! wspolczuje! wq mnie juz ten caly "kryzys" :wściekła/y:
DZIEN DOBRY!
Zamieszczam moj wykresik tempki, polaczylam na nim dwa cykle zebyscie mogly popatrzec, czy to nie dziwne, ze mam teraz tak wysoka tempke? A @ mi sie skonczyla i wczoraj mialam juz tylko plamienie, dzisiaj na wszelki wypadek tez mam wkladke, ale sadze, ze nie bedzie brudna bardziej niz pare kropek... Moze jutro tempka zacznie spadac :confused::dry:
wiesz co ale te polaczone wykresiki to wygladaja jakbys byla teraz po owulce! :sorry: :eek:

wiesz co ale te polaczone wykresiki to wygladaja jakbys byla teraz po owulce! :sorry: :eek:

:-D:-D cos w tym jest, tak na to nie patrzylam :-D ale poziom estradiolu spada tuz przed owu, wiec raczej nie bylby taki wysoki jak mi wyszlo, no i czemu niby tak bardzo bym krwawila jak w czasie @? No i dwie owu? Ale dziwi mnie, ze mam ciagle tak wysoka tempke, moze jutro zacznie mi spadac? :nerd:
Przegladalam wykresy innych kobitek i zadna nie miala az tak wysokich temperatur...

reklama
Do góry