reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja Laurze daje tylko jogurty i serki do jedzenia a tak to ziemniaki czy zupe wole sama jej dac.Chlebek zjada caly ale ma dziwna sztuke jedzenia heheeh najpierw wygryza srodek z kanapki:-D
Jak je kinder kanapke to palcem wybiera srodeczek a potem wafelek czy ciato czy co to jest:confused::-D

A kiedy dostaly 1 zabka:confused:
moja Weronika to np.parówke,czy placki ziemniaczane (jak dzis) czy kotlecika to sama je widelcem:-D:-D:-D:rofl2:
serków nie je bo nie moze,a zupa ja karmie;)kanapki je sama ale kroje jej w wagoniki:-):-D a jak je bułke bo to ułożerca mały to ajpierw skubie reka srodek a potem skórke:-) a ostatnio wchlebie wyskubała niezła dziurke:-)

Z chlopem to trzeba krotko:tak:
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: moj to sie mnie boi ale przez tyle lat to juz iwe na co mnie stac:-)

reklama
ANABUBA
Moje teraz waza moze po 7200

ANKA
Wiktorii wyszedł pierwszy zabek jak miala 13 miesiecy a Klaudi dzien przed roczkiem
Zanim dostaly kolejne to nic nie umialy grysc:no:Kilka razy mi sie dusily zwyklym ciastkiem bebe.Musialam Im zawsze wkladac palec do gardla i wyciagac:no:Potem lekarka kazala mi przestac Im dawac bo moglabym czasem Im to wepchnac nie tam gdzie powinno leciec
No i stopniowo uczylam Je grzyzienia.Kanapki oczywiscie bez skorki daje Im do reki tak moze od miesiaca

moja Weronika to np.parówke,czy placki ziemniaczane (jak dzis) czy kotlecika to sama je widelcem:-D:-D:-D:rofl2:
serków nie je bo nie moze,a zupa ja karmie;)kanapki je sama ale kroje jej w wagoniki:-):-D a jak je bułke bo to ułożerca mały to ajpierw skubie reka srodek a potem skórke:-) a ostatnio wchlebie wyskubała niezła dziurke:-)

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: moj to sie mnie boi ale przez tyle lat to juz iwe na co mnie stac:-)

no to bulke Laura je tak samo Buleczki to uwielbia jak ide z nia do piekarni zawsze doistaje gratis bo juz od drzwi krzyczy mniam mniam:-D
No to zes swojemu szkole pokazala.Ma sie bac:tak::-D

Dowikla no to faktycznie pozno.Sama stresowalas sie jak im dawalas cokolwiek do gryzienia ojejku:baffled: ale na szczescie juz coraz lepiej .... zabki sa wiec naucza sie zuc:tak:

Ja uciekam bo moj juz gotowy do cwiczen:tak:

Dobranoc

moja tak w reke tez je,ale to wtedy głownie sama bułke:-)
no i zapomniała wam wpwoeudziec ze od jakiegos tygodnia Weronika jak zje wieczorem ok 21 to do 6-7 rano wytrzymuje bez jedzenia:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2: moze w koncu koniec nocnego jedzenia:-)
no i juz chrypki nie ma prawie wcale,ale jeszcze jutro posiedzi w domu,ale w piatek juz wylazimy bo mnie szlag trafia.nochyba ze bedzie lało

Ania a w Niemczech sie przestawia czas czy nie?
bo u nas z soboty na niedziele godzine do przodu-czyli godzina mniej spania:crazy:

ANKA
No to upojnej nocy:tak::tak::tak::tak::tak:

No przerabane z tym Ich gryzieniem:no:Za kazdym razem mialam takiego nerwa ze szok:no:
W zeszlym roku na wakacjach Klaudia dusila mi sie kopytkiem.Musialam z nia szybko wyjsc z baru i tak skonczyl sie obiad:wściekła/y:One nie umialy grysc nic nawet zadnych ugotowanych warzyw
Teraz na szczescie jest juz coraz lepiej.Jeszcze musze Je pilnowac ale juz tak czesto mi sie nie dusza:tak:

ANABUBA
Dobrze ze z mala juz lepiej:tak::tak::tak:No i ze przesypia nocki
Ja z tym nigdy nie mialam problemow;-)
Od urodzenia musialam budzic Je na jedzenie a jak nie chcialy sie obudzic to wpychalam na sile:szok::rofl2:
Jak skonczyly 8 miesiecy to zaczely mi przesypiac cale nocki.Poczatkowo dawalam Im przez sen tak 4-5 rano ale pozniej stwierdzilam ze skoro sie nie budza to nie sa glodne:tak:I tak jest do dzisiaj

ANABUBA
Dobrze ze z mala juz lepiej:tak::tak::tak:No i ze przesypia nocki
Ja z tym nigdy nie mialam problemow;-)
Od urodzenia musialam budzic Je na jedzenie a jak nie chcialy sie obudzic to wpychalam na sile:szok::rofl2:
Jak skonczyly 8 miesiecy to zaczely mi przesypiac cale nocki.Poczatkowo dawalam Im przez sen tak 4-5 rano ale pozniej stwierdzilam ze skoro sie nie budza to nie sa glodne:tak:I tak jest do dzisiaj

dobrze Ci
ja od jej urodzenia to spordycznie moglam spokojnie spac w nocy tak do 6-7 bo z regulu 3-4 juz musiala dostac kasze.z reguly udwalao sie wcisnac taka oszukana:-)
dobranoc Ania

reklama
Do góry