reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

to zakladasz sztuczne:tak::cool2:
ja jeszcze sztucznych nigdy nie zakladalam juak swoje dobrze wytuszuje to sa piekne.Ale mi sie malowac nie chce Ksiezniczka nie jestem potworem tez nie wiec jak mam ochote to sie maluje a jak nie to wychodze z kremem na buzi:-D
Ja lecę wstawiać obiad bo towarzystwo powstawałao :tak:

A potem będe robić się na bóstwo:-D
nonono zaszalej:tak:
Witam niestety nie udalo mi sie zdać:zawstydzona/y::zawstydzona/y: :-:)-:)-:)-( zawalilam na placu egzaminator powiedział ze wszystko by bylo dobrze gdybym sie tak niepotrzebnie denerwowała i to mnie zgubiło bo to ze wiem co i jak to on widzi i slyszy Musze troch ochłonąc i w poniedziałek ide ustalic nowy termin :dry:miłego dnia i przepraszam na razie tyle
drugim razem bedzie lzej juz wiesz jak to wyglada:tak:
Jestem na chwilkę.
Na dłużej wpadnę do Was troszkę potem.
Bratowej spodnie skracałam a teraz jej firankę szyję.
Powinnam dotrzeć w przerwie szycia ,bo potem sobie pościel będę przerabiać.:tak::-D:-D
jestes krawcowa z zamilowania:confused:
To zdasz następnym razem :tak::tak::tak:

A ja muszę się pochwalić usmażyłam rybkę i wyszła idealna :tak:pierwszy raz w życiu mi się udało :-D:-D:-D:-D
gratuluje!!
Przyjade na pewno:tak: w przyszłym tyg mam jeszcze wolne pon wt śr, wiec jak Ci bedziepasowac moge wpasc, tylko jakbys mogla po mnie podjechac gdzies gdzie trafie:zawstydzona/y:

M wrócil do domu...
nawet nie zauważyl umytych podłog:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Beata była.. ale nawet mnie dzisiaj nie wkur....:szok:

i nawet pogratulowala fasolki:-D:-D:-D:-D:-D

Bede pewnie wieczorkiem... Milego plotkowania:-D:-D:-D
Faceci juz tak maja ja jak mam balagan to mi moj gada odrazu a jak jest posprzatne to jeszcze nie uslyszalm jak tu czysto:-D a ta Ci pogratulowala szczerze czy z ironia:confused:
jestem i ja.rano musiałam odpascbez uprzedzenia.
Spacer do szkoły zaliczony,ale zrobilo sie teraz pochmurno,jest +8 i wieje.ale jak wracałysmy to jeszcze było calkiem fajnie
Weronika spi od 1,5godziny i pewnie jeszcze troche pospi bo dzis przed 8 znowu wstala.
\
ja dzis na obiad-ryz na sypko.kotlety sojowe i surowka z czerwonej kapusty.

obdzwoniłam dzis kupe przychodni bo chec Pauline do ortodonty zapiac.i na nfz jest straszny prblme.prywatnie przyjmuja owszem-wizyta 50zł ale za to aparaty to 700zł za pare na cala szceke:szok::szok::szok::szok::szok: a na ten wydatek mnie nie stac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no i sie dodzwonilam do WAwy-ale musze dzownic wponiedziałek o 7 rano i moze uda mi sie złapaca jakis wolny termin.:szok: normalnie walka z wiatrakami.
do oklisty to juz pojde praywatnie bo razna rok to ujdzie.a jak sie robi okulary u naszego optyka to za wizyte wtedy tylko 20zl.
ehhhh...tylko chorowac.

przyszło zaswiadczenie dla Weroniki od ednokrynologa bo bede skladac o zasilek pielegnacyjny.no i niemiłe zaskoczenie bo z tym przyszła tez informacja ze Weronice podskoczyło tsh mam jej zwiekszyc dawke...ehhhh:-:)-:)-:)-:)-(
najwyrazniej mam do tego odpowiedni głos i mine:-):-):-) porostu nawrzeszczała,walnęłam po łapkach i groznie pokiwałam palecm ze nie wolno.a jak ponownie probowały do szafki to wtedy NIE WOLNO odpowiednim toenm i nie spuszczałam z nich wzroku poki nie poszły do innych zajec.oczywiscie nie obyło sie za pierwszym razem bez płaczu,ale popłakłay.popłakały i przestały.jak juz kiedys mówiłam-jestem KAT:-)
moja Weronika jakby jej pomalowac te jej rzesy to by lpiej wyglądała niz na tych zdjęciach:-):-):-) i sztucznych nie potzrebuje:-D

ja wkłądam karte do czytanika kart i mam w nosie:-)
jak nie urok to.....
Oto fotka ktorej wklejenie zajeło mi tyle czasu i nerwow :-D:-D:-D:-D
piekne pannice:happy2:
cudna fotka:-D:-D:-D:-D:-D
moja sama jedna by tyle miejsca zajeal w kartonie:cool2::cool2::-D

tyreotropina-hormon wydzielany prezez przysadke mozgowa jezeli jest zapotrzebowanie na hormony tarczycy.jezeli jest za duzo tsh tzn ze tarczyca produkuje za mało hormonów.to i tak nie jest wysokie bo z bibułki po urodzeniu Weronika miała ponad 270:szok::szok::szok: a norma jest do ok.4-5. jej sie teraz pewie z wikeim bedzie zwiększac dawka bo rosnie i organizm wiecej potrzebuje

hmmm ja nie mam o tym pojecia ale jak podajesz lekarstwo to nic groznego nie bedzie> Czym to grozi jak by miala za mala dawke?

reklama
Weronika ma wrodzona niedoczynnosc tarczycy,tzn prawdopodobnie w ogole jej nie ma i bedzie brala hormony do konca zycia.nawet nieiwelkie przekroczenie normy jest grozne na dluzsza mete i musi byc leczone.gdyby u Werniki nie bylo wyryte 14dni po porodzie i nie przyjmowałaby leków t by była juz nieodwracalnie uposledzona:-:)-:)-:)-:)-(
ja jest za duzo-wzdety brzuszek,zachrypniety glos,trudnosci wpolykaniu,krztuszenie sie,zimne reke i nogi mimo odpowiedniego ubrania,szoratka-marmurkowa skora,wlosy bez polysku.takie ogole objawy u dzieci i zwolniona akcja serca,a u noworodkow jesczez dluga zółtaczka
nie wiem co powiedziec :baffled: oby dalo sie to jakos zalagodzic :tak:

Weronika ma wrodzona niedoczynnosc tarczycy,tzn prawdopodobnie w ogole jej nie ma i bedzie brala hormony do konca zycia.nawet nieiwelkie przekroczenie normy jest grozne na dluzsza mete i musi byc leczone.gdyby u Werniki nie bylo wyryte 14dni po porodzie i nie przyjmowałaby leków t by była juz nieodwracalnie uposledzona:-:)-:)-:)-:)-(
ja jest za duzo-wzdety brzuszek,zachrypniety glos,trudnosci wpolykaniu,krztuszenie sie,zimne reke i nogi mimo odpowiedniego ubrania,szoratka-marmurkowa skora,wlosy bez polysku.takie ogole objawy u dzieci i zwolniona akcja serca,a u noworodkow jesczez dluga zółtaczka

juz odpowiedzials na moje pytanie:happy2:musze powiedziec ze nieciekaie to wyglada bodbrze ze na czas dostawala/dostaje lekarstwo:tak:

do konca zycia bedziebrala hormon a dawka musi byc pod kontrola i wszytsko bedzie ok.moze miec ewentualnie problemy w ciazy.
jak bedziecie bralaz amlaa dawke to tez bedzie zle.
taki przypadek 1 na 4tys.a Pauliny przypadek 1 na 6-10tys(zalezy jakie badnai).
zebym miala tyle szczescia w lotka co niesczescia w zyciu...:-D
uciekam
do pozniej

Oto fotka ktorej wklejenie zajeło mi tyle czasu i nerwow :-D:-D:-D:-D
śliczne panny

ja jeszcze sztucznych nigdy nie zakladalam juak swoje dobrze wytuszuje to sa piekne.Ale mi sie malowac nie chce Ksiezniczka nie jestem potworem tez nie wiec jak mam ochote to sie maluje a jak nie to wychodze z kremem na buzi:-D

nonono zaszalej:tak:

drugim razem bedzie lzej juz wiesz jak to wyglada:tak:

jestes krawcowa z zamilowania:confused:

gratuluje!!

Faceci juz tak maja ja jak mam balagan to mi moj gada odrazu a jak jest posprzatne to jeszcze nie uslyszalm jak tu czysto:-D a ta Ci pogratulowala szczerze czy z ironia:confused:

jak nie urok to.....

piekne pannice:happy2:

hmmm ja nie mam o tym pojecia ale jak podajesz lekarstwo to nic groznego nie bedzie> Czym to grozi jak by miala za mala dawke?
jeśli chodzi o malowanie to ja tak samo jak Ty Aniu.
Wszystko zależy od pogody mojego ducha :-D:-D
Na ogół jednak jest to tylko krem albo baza ewentualnie lekki błyszczyk ;-)
Z tych makijaży dla mnie do przyjęcia są te dwa ostatnie.
Moim wyuczonym zawodem jest artysta kaletnik a każdy kaletnik musi umieć szyć na maszynie.
Wykorzystuję więc tę praktykę szkolną do różnych pierdółek typu:firanki,zasłonki i inne .Wklejałam zresztą niedawno stroje szyte dla Klaudii.
A tak wogóle to ja uwielbiam wszystko co się robi w rękach czyli rękodzieło artystyczne z papieru ,materiału,skóry,nici itp..

Laura dzis bardzo absorbujaca jest wiec wpadne za jakis czas:-)
Karze mi sprzatc:szok::szok:przyszla z mopem:szok:
a może ona nie zmywa tylko odlatuje :-D:-D:-D

no ja ta wpadłam na chwilę jeszcze.zmywanie na mnie czeka,a z racji ze P jutro ma wolne to moge sie dzis do kompa iweczorem nie dobic i nie bede bo powie ze i tak cały tydzien siedze do pozna:-) chyba ze P wczesnie polegnie to na pewno do was zajrze:-D:-D:-D

pogoda nijaka-chmury i cos kropi z nieba.chyba trzebaby to okropic,pjde do sasiadki na plotki to moze cos...:cool2::cool2::cool2::-D:-D:-D:-D

reklama
chyba nie dokladnie sprzatasz bo musiala wynalezc brud hihiihhih :-D:-D:-D:-D
balagan byl bo wszedzie zabawki a Lali tym mopem zabawki pod meble zamiatala:-D
śliczne panny

jeśli chodzi o malowanie to ja tak samo jak Ty Aniu.
Wszystko zależy od pogody mojego ducha :-D:-D
Na ogół jednak jest to tylko krem albo baza ewentualnie lekki błyszczyk ;-)
Z tych makijaży dla mnie do przyjęcia są te dwa ostatnie.
Moim wyuczonym zawodem jest artysta kaletnik a każdy kaletnik musi umieć szyć na maszynie.
Wykorzystuję więc tę praktykę szkolną do różnych pierdółek typu:firanki,zasłonki i inne .Wklejałam zresztą niedawno stroje szyte dla Klaudii.
A tak wogóle to ja uwielbiam wszystko co się robi w rękach czyli rękodzieło artystyczne z papieru ,materiału,skóry,nici itp..

a może ona nie zmywa tylko odlatuje :-D:-D:-D

Tak pamietam twoje prace masz zdolnosci.Ja kiedys uszylam sobie spodniczke z trapezu byla cudowna ale niestety juz jej nie mam:-(A uszylam ja ze sztruksowej marynarki mamy:-)

Laura robi kupke na nocnik i niezle zalatuje mi tu:baffled:

Do góry