reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
teraz alexia to może ci dupsko rosnąć:-D:-D:-D:-D:-D jak urodzisz to będziesz się tym martwić:tak::tak::tak: a na kiedy dokładnie masz termin?????
Malinka na 22 listopada:-):-)
No, troche nudny i myślałam, że te migdały chrupiące będą:baffled:
no to tak jak na placku wcale nie chrupiące :happy2::happy2:

a co kupujesz?????????????????????????????????????????????
a tunikę, żakiecik macie Linka do mojej stronki http://allegro.pl/my_allegro.php?page=auctions&type=won

to będziesz mama listopadowa jak ja:tak::tak: mój antek jest z 13 listopada:tak::tak:szybko zleci jeszcze moment a będziesz oglądała wózki łóżeczka i inne przyjemne pierdoły:tak:

to będziesz mama listopadowa jak ja:tak::tak: mój antek jest z 13 listopada:tak::tak:szybko zleci jeszcze moment a będziesz oglądała wózki łóżeczka i inne przyjemne pierdoły:tak:
nom ja już oglądam hehehe wózeczki:-):-)

A może wiecie jak trzeba zrobić, żeby było chrupiące ??
płatki migdałowe nie będą raczej chrupiące, ja raz robiłam w płatkach golg fleks z miodem, to smaczne były i hrupiace mmmm pycha :-):-)

malinka no i cieszę się z mamy listopadowej :-):-):-) ja mam manie na punkcie tych dzieciecych artykułów:-):-):-)
ja też ja też:tak::tak::tak::tak: uwielbiam te małe ubranka buteleczki wózki wszystko jest słodkie ładne nic tylko kupować:tak:a juz dla dziewczynki to wogule można poszaleć:tak::tak::tak:
ja kurczaka robie często w płatkach corn fleks i jest jami chrupiąccy :tak::tak:
któraś polecała mi pieluszki dada z biedronki chyba agnes -dziękuję to był strzał w 10 cena świetna a jakościom dorównują oryginalnym pampersom:tak: na raazie mam mały zapas mam 2 paczki hugisów z kubusiem puchatkiem też świetne i wczoraj kupiłam 2 paczki tych biedronkowych dada no i chusteczki biedronkowe nawilżane kupiłam 3 paczki cena milusia bo 4.99 a jakość świetna mam te lawendowe mają w sobie mleczko milusie pupka antka pachnąca po nich i super nawilżona:tak::tak:

reklama
M pojechal z Patrykiem na basen i nawet nie zapytał czy ja też nie mam ochoty jechac:dry::dry::dry: a przydałoby mis ie troche ruchu bo 5,5 kg to o dużo za dużo przytyłam do 10 tyg:baffled::baffled::baffled:
a to niedobry chlop:tak:
nie bede sprzatac pieprze tozaraz sobie pojde na spacer i mam ich gdzies, umią syfic to niech sprzatają, służącą nie jestem, to że mam urlop nie znaczy że mam w domu zapieprzac:wściekła/y::wściekła/y:
Ide sie wyszykowac i na spacer bo nie che mi sie w tym domu siedziec, poza tym nie bede Wam tu smucic:eek::eek:
ja bym zostawiala nabalaganil nbiech sprzata:-D moj nie sprzata:-D
medeuska ja szykuję tak średnio na 30 porcji ,bo niewiadomo nigdy czy komuś się jeszcze nie przypomni.
Przykładowe menu tak szybko wygląda taka:
-rosół lub flaki
-udka z kurczaka lub kotlety
pieczarki zapiekane panierowane
sórówki ze 3 rodzaje
sałatki ze 3-4 rodzaje
jajka w majonezie
jajka faszerowane
tatar
2-3 półmiski mięs
łosoś wędzony
śledzie pod pierzynką,w śmietanie w oleju lub w occie
ze 3-4 ciasta
grzybki marynowane ,ogórki, papryka itp:

U mnie nocka mineła :wściekła/y::wściekła/y:w łazience ,bo mnie dopadła biegunka:wściekła/y::wściekła/y:
Przez noc schudłam ponad kilogram i nie mam siły chodzić.
Niestety muszę isć na zakupy.:-(
ale wyspasione jedzonko:-p
Czyli jakąś nadzieje masz że ON się węźmie za robotę?;-)
Ja nie mam zadnej nadzieji co do mojego mężą:wściekła/y::wściekła/y:My byśmy mogli zatonąć w syfie. A on odgarnął by sobie tylko kawałek stołu żeby mieć gdzie zjeść, gdzie ewentualnie postawić piwko, i tyle się go to tyczy :angry::angry::angry::angry:
:-D:-D:-D
własnie wrócili:-D:-D:-D basen zajęty dla dzieci i nie weszli:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ma kare,że mnie nie wziął :-D:-D:-D

Ja ide sie szykowac i spadam stąd, buźki laski:-D:-D
heheheh ukarani:sorry2:
polecam Nifuroksazyd :tak::tak::tak: w tabletkach jest dla dorosłych i jak ręka odjął :-D

dziewczyny pierwszy raz od 10 m-cy poszłam do fryzjera i normalnie az mi się chce przed lustrem stać ;-) chyba częściej powinnam robić coś dal siebie bo mnie ostatnio deprecha jakaś opętała
czasami zmiana powoduje zachwyt:tak:
Dziewczyny.Gdzie sie wszystkie podziewacie:baffled:
U nas pogoda sie strasznie spierniczyla i caly czas pada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale jak mlode spaly to wyskoczylam sobie do sklepu i na solarium;-):-)
A teraz siedzie w domku:tak:M od godziny okupuje kibel:szok:wiec wlecialam troszke na BB
sama na solke sie musze wybrac:happy2:co On tam robi w tym kiblu:confused:
Nifuroksazyd jest na biegunkę bakteryjną a ja mam wirusową.
Stoperan czyli Loperamid działa na każdą biegunkę bez względu na pochodzenie.
Mnie mocno wzieło ,widać po mnie podobno,że coś mi jest . Darek zabronił mi iść do kościoła,bo źle wyglądam.Mam leżeć i odpoczywać.
Mam dla Was złą wiadomość.:-(
Od 4 godzin Kubuś uderzył w ślady mamusi i też dostał biegunki.
Teraz już we dwoje jesteśmy zainfekowani.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Idę leżeć dalej.
wspolczuje mam nadzieje ze juz lepiej
hejka dziewczyny i ja juz jestem.Ale jestem padnięta ale wszystko wysprzatane na błysk-mozna się przeglądać :tak::tak::tak::tak: miałam dziś takiego pałera że nawet łóżka ,szafki poprzestawiałam i odkurzałam,ale było kurzy pod łózkiem :szok::szok::szok::szok: aż się przeraziłam jak to zobaczyłam .No ale M był dziś w domu to mi troche pomógł, no nie przepracował się,to ja największą robotę odwaliłam no ale zto zawsze coś.

Pogoda super sie zrobiła było +13C,bylismy z mężusiem na spacerku,fajnie było.

tak:
ja porzadki robie co tydzien w soboty odkurzam pod lozkami bo na panelach dosc szybkop zbiera sie kurz:baffled:Laure wczoraj polozylam spac o 17 i wstala o 18 wiec bylam zadowolona:tak:
Witajcie dziewczyny wieczorowo i odrazu mówie że nie nadrobie zaległości mam nadzieje ze mi wybaczycie okazało sie że M wróci wczesniej tak gdzies po połedniu a musze sie jeszcze przygotować a na 9:30 ide do kościola posiedze dzisiaj z wami troche właśnie farbuje sobie włosy a Martynka ogląda bajke a Kamilek spi.
dobra wiadomosc wczesniej czyli szybciej sie zobaczycie:happy2:
No farba spłukana ide sie depilować wczoraj pierwszy raz depilowałam sobie nogi depilatorem myślałam ze sie popłacze tak bolało.Zaraz wracam:rofl2:
to boli na poczatku potem nie czujesz tego:tak:
Jak wysuszysz wloski to dawaj focie:tak::tak::tak:
Ja uzywam depilatora od ponad 3 lat i jest oki:-);-)
nop po 3 latach to jedziesz jak z zyletka:-D
dziękuję za przywitanie Aleskia :-)

wróciliśmy własnie z zakupów di mała daje ostry koncert więc poczytam Was później musimy ją wykapac i uspić chyba jej się ząbki hurtowo zaczynają wyrzynać bo płacze całymi dniami:-( już nie wyrabiam czasem z nią sama i martwię się tymi jej krzykami i płaczem już sama nie wiem czy coś jej jest czy tylko jest taka opłakana i marudna jesli tak to mam nadzieję ,że z tego wyrośnie bo zupełnie sobie z tym nie radzę :no:

czy Wasze maluchy tez tak płakały czuję sie już bezradna :baffled:
wspolczuje serdecznie sa czopki uspojajajace wiec moze wyprobuj:sorry2:
a nie pisalam ze sie staramy :baffled::baffled::baffled::confused::confused::confused: raczej po tym incydencie przez jakis czas nie chce - az mi przejdzie zlosc do m :-D
do wieczorka bedzie dobrze:sorry2:
tez to słyszałam że drugie dziecko już się chowa inaczej.Juz nie ma takiego strachu ze cos mu się stanie.Że już sie tak człowiek nie przejmje bo pewne rzeczy juz zna,wie jak się zachować,wie co zrobic aby jakiś błędów wychowawczych nie popełnić bo juz wiemy jakie mogą byc reakcje dziecka i jak się zachować.
ja tam Laure nie chowam jak jajeczko bo nie chce zeby byla fajtlapa w zyciu od malego ucze ja ze trezba byc trwardym jak mamuisa:tak::-D:-D
I ja się witam :tak: jakoś dochodze do siebie po niepowodzeniu:-(czytam że wszystkie wzięlyście się za porządki a ja wcale o porządkach nie myślę :zawstydzona/y:Gabrysia rano wypila butlę kaszy potem poprawiła pudingiem z sosem malinowym a teraz wciana pomarańcze :szok::szok: Miałam isc z dziecmi do koscioła ale Gabi zaczęła kichac itrochę tak jakby gardło ją zaczynałao brać takze sobie odpuszcze starszaki tylko pójdą Dziś mąz w pracy cały dzień jutro też :-(a mnie sie nawet udało zjeśc dziś snaidanie :szok: MIŁEJ NIEDZIELI :-)
Wzajemnie
Witam :tak:

Poczytałam i już mnie oczka bolą :baffled:

Ale się strasznie umęczyłam :-( Oczy bolą mnie do dzisiaj, wczoraj tak się czułam jakbym popiła, normalnie miałam kaca, po soku jabłkowym :-D:baffled:
sok jablkowy tez moze zgage wysolac jak go pijesz w zbyt duzej ilosci dlatego na kacu jestes:-D
witam
Cięzka noc za nami.
Kubuś dostał gorączki w nocy i nie spałam do 5 rano.
Po 5 przysnęłam a mały obudził się przed 7.
Jestem padnięta na maxa.
Mąż kazał mi leżeć.Zrobienie obiadu polecił dziś teściowej.
Po południu ma wziąsc dzieci na spacer a ja mam sobie odpoczywać,bo jutro zostaję z młodymi cały dzień sama.:-(
Darek ma kampanię i pewnie wróci w nocy z pracy,dlatego mam już dziś zbierać siły.
Sama też czuję ,że jestem jeszcze mocno osłabiona tym choróbskiem,kręci mi się w głowie i mam nudności.
Z Kubusiem nieco lepiej D. się śmieje,że zaserwowałam mu pół apteki :-D:-D:-D
Ważne ,że pomogło.
Miłej niedzieli.:-)
wspolczuje nocki:baffled:
A tak Oliwka wariowała z samego rana :tak::tak::tak::tak: wygląda jak kosmita :-D:-D:-D:-D:-D:-D
piekna kosmitka a sen w wozku bardzo zdrowiutki:tak:
Oto focie z dzisiejszego spacerku
super!!! dzieci zadowolone bo poszalaly troche:happy2:
A to moja Helena z ciapniętą grzywą :-D

Musze się brać za obiad bo panienka niedługo wstanie no i M już powinien wracać...

a mi sie nie wyswietla fotka:-(
a to Gabi kudłata :-D
piekna kudlaczka
tu bardziej widac i troche wcześniejsze zdjęcia n o i starszaki :-D

super!!

My dzie spospalysmy wczoraj z urodzin wrocilismy po polnocy Zaraz kapiel i spanko i tak tez wstalysmy dzie o 13:szok:
Ale wiadmo lali musi spac 12h
Ja wyspana po obiadku czas na kawe ale musialm tu zagladnac bo wczoraj nie mialam jak:baffled:Z rana pojechalam na zakupki apotem mialam non stop gosci i tak do 16 nakramilam laure i polozylam ja spac i wstala o 18 wiec mialam fajnie bo na urodzinkach nie marudzila wiec byla w swoim zywiole:tak:

Teraz siedzi na nocniku a co najlepsze nie dala dzis zalozyc sobie pampersa:confused:

Rano przebudzila sie o 9 i zawolala siku posadzilam ja na no0cnik wysiusiala sie i mowi maam spac:szok: wiec poszlismy spowrotem do sypialni:-D:-Di tak spalysmy do 13:-)

Do góry