reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

hej mały dziś stwierdził ze nie ma drzemki po 10, zresztą pił na raty- chyba wychodzi zmiana czasu albo zębole bo marudny jest od kilku dni, posmarowalam dziąsełka i troszke się uspokoił.
Dorotka gratki dla Oliwci

reklama
Dzięki dziewczyny!
Patrzę na allegro, ale ja "żyd" jestem i sobie kupić to zawsze mi ciężko.
Może coś do chałupki ładnego znajdę. Jest jeszcze tyle rzeczy w niej do skończenia :tak:
Ula, ja ostatanio jęczmienia na oku dostałam. Chyba pierwszy raz w życiu.
Na szczęście ojciec miał Dicortineff i obyło się bez wizyty u okulisty.
A dziś się obudziłam z bólem gardła i migdały czerwone.
Nie ma mi kto po tablety iść, a do apteki z 15min, leje i nie chcę małej ciągać, bo w nocy jej katarek powrócił...

HEHE u nas na jęczmień tylko złota obraczka działa:-p:-p:-p

Ulka moze to i zabki u Lenki ale jeszcze raz napisze masz ZŁOTE DZIECKO!!!! Zdrówka dla ciebie i twojego M

Kaka jak tylko przyjda daj znac to wpadne na kawe;-)

Gratki dla Oliwci

Mi firaneczki sie piorą a ja idu sie szykowac na plac :cool2:zabaw:cool2:

Ulka moze to i zabki u Lenki ale jeszcze raz napisze masz ZŁOTE DZIECKO!!!! Zdrówka dla ciebie i twojego M
U nas też tylko złota obrączka na jęczmień:tak:
A ja sama nadziwić się nie mogę czym sobie na takiego grzecznego aniołka sobie zasłużyłam:tak:
\Noi mój M jednak wrócił o domu bo szef go wygonił , już mu zamówiłam wizytę u lekarza ale dopiero na popołudnie, a Lenka się obudziła, zjadła i leży w łóżeczku i "babę" woła,(i tak już od kilku dni:-)) ale jakaś trochę niewyrazna, taka zmęczona, nie zjadła dużo, nie będę jej dziś dawać do jedzenia nic oprócz cyca...

A ja miałam iść na spacerek z koleżanką i nie przyjedzie bo jej coś wypadło.
Młody śpi a ja oglądam na YT teledysk o JPII i płaczę :-(
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=YvtzvE0k_78&feature=related"]YouTube - JAN PAWEŁ 2 - TELEDYSK[/ame]

Nie moge po prostu nie mogę .... to był wspaniały człowiek.

A Barka jest przepiękna

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=MF3UAOIjkJM&feature=related"]YouTube - Barka - Jan Paweł II - Papież[/ame]

Ostatnia edycja:
Ta wersja bardzo zapadła mi w pamięci
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=-SgrVk6TX3k&feature=related"]YouTube - "BARKA" Krzysztof Krawczyk[/ame]

... Moja siostra dziś dzwoniła i okazało się że mój chrześniak 8 letni chłopczyk zachorował na szkarlatyne. Masakra. Niestety to choroba zakaźna i nie wiem co będzie ze świętami może będziemy musieli spędzić je sami w domu. Szkoda:-:)-:)-(Ale to sie okaże jak pójda do kontroli za tydzień i co lekarz powie

Ojej.:-( Dorosły to głównie na przeziębienia i grypę cierpi, a dzieci: różyczka, ospa, szkarlatyna, świnka... Oby szybko mu przeszło!

Marma, humorek wrócił:tak: Super taki wyjazd i takie spotkania:-)

Evelajna jejku jakie masz miejsce na spacery
...
wypad do kosmetyczki, szybko się biore za ten prezent gwiazdkowy:)

Pamiętam jak mi się podobało zaraz jak przyjechaliśmy, a teraz mi spowszedniało i chciałabym do lasu, do Polski. A jak już wrócimy, to pewnie zatęsknię za morzem... Człowiek nigdy nie docenia tego co ma:baffled:
Moja młoda też ostatnio samą siebie przechodzi. I jedynie żel działa. Wyłaźcie zębole!!
Patrycja - prezent gwiazdkowy??? Brzmi baaaardzo tajemniczo;-):-)

...
Ja też nie lubie różu. Nawet Hani kupuje malutko - bo w sumie od innych dostaje tylko w różu hehehehe
Ale ten brudny róż mi się jedynie podoba i dosć dobrze w nim wyglądam. Ostatnio wszystko czarne mam i chciałam jakies odmiany na wiosne;-)
...
My dzis na spacerówkę się przesiadamy a co;-)

Hehe, u mnie długie lata był heavy metal na tapecie i wszystko czarne. Dopiero kilka lat temu dostałam szajby na punkcie kolorów - aż rodzinę wcięło:tak:
Różowy dla młodej jest ok. Nie bardzo mi się za to widzi na facetach - różowe koszule...:no:

U nas nocka super. Mały spał od 21.00 do 6.00 bez budzenia. O 6.00 dostał cyca i spał do 8.00. Ale jestem wyspana , aż mam odleżyny :-) Na dzisiaj planów brak (poza obiadem i małym sprzątaniem). Za oknem pochmurno ale spacerek zaliczę , jak nie będzie padało. I może się wybiorę po jakąś czapke na wiosne dla małego.

Fajnie Ci z tymi odleżynami, hihi.:tak: Udanych zakupów!

Moja Niki miała kiedyś bakterie wywołujące szkarlatyne. Kurde leczyłam ją ponad 2 lata:szok::szok::szok: ale udało sie bo organizm sam zwalcza teraz:tak::tak::tak: Ale poczatki były straszne bo musiała miec wszystko swoje:baffled: zero przytulania i całowania:baffled:...

2 lata bez przytulania i całowania? Matko jedyna. Biedna Niki:-(

Dorotka udany mieliście ten weekend:tak::-D A z Ciebie to kochana mamusia jest:tak: Grateczki dla Oli z 5 miesięcy!!!

Ula ależ Wam się nazbierało... Zdrowiejcie wszyscy!
Mądry człowiek z szefa Twojego M:tak:
A Lenka to naprawdę jest kapitalna! :tak: Mam nadzieję, że dziewczynki ominie chorowanie.

Magdziunia ja się strasznie łatwo wzruszam. A potem jestem czerwona przez pół dnia. Człowiek był niesamowity. Myślę, że zostawił trochę tej "niesamowitości" w ludziach, tylko ciężko o tym pamiętać w codziennym kieracie:-(

Odpisywanie zajęło mi 2 godziny - Tuśka dokazuje niemiłosiernie. Mi po bólu ucha został jeszcze "ołów w głowie" wię ciężko to znieść, ale... w końcu córeczka najukochańsza:tak:
Wczoraj mnie poniosło przed snem i się poryczałam na myśl o świętach i żłobku, i całym tym powrocie do pracy. Fryzjerka mi wczoraj powiedziała, że jest w 2 miesiącu, i że się cieszy, że ma fach w ręku, bo nie wyobraża sobie oddania tu dziecka do żłobka. Normalnie deprecha:-( Słońce wyłaź!

Słyszałam o tej metodzie, ale jakoś mnie nie przekonuje :tak:
Ja taki niewierny Tomasz jestem jeśli chodzi o szeroko pojętą "medycynę naturalną".

A z tą szkarlatyną to nie kumam?
Czemu nie mogła się przytulać?
Ja chorowałam na szkarlatynę mając lat 5.
Brałam zastrzyki przez 2 tygodnie, ale nic poza tym...

U nas też tylko złota obrączka na jęczmień:tak:
A ja sama nadziwić się nie mogę czym sobie na takiego grzecznego aniołka sobie zasłużyłam:tak:
\Noi mój M jednak wrócił o domu bo szef go wygonił , już mu zamówiłam wizytę u lekarza ale dopiero na popołudnie, a Lenka się obudziła, zjadła i leży w łóżeczku i "babę" woła,(i tak już od kilku dni:-)) ale jakaś trochę niewyrazna, taka zmęczona, nie zjadła dużo, nie będę jej dziś dawać do jedzenia nic oprócz cyca...

Da Ci pewnie popalić jak zacznie dojrzewać ;-);-);-)
Moja też raczej Aniołek - to będziemy się za 13 lat pocieszać wzajemnie;-)

Aniaaa tu na kupę Agamir poleciła sok hippa jabłko-malina-truskawka, u nas działa bardzo dobrze. Czarna pisała o soku śliwkowym, też mam ale jeszcze niewypróbowany. Może z tej strony spróbować.
Ula oby Lenkę ominęło choróbsko i zęby się wykluły, ale fakt aniołek z niej cudowny :tak:. Może Karolinka dała Ci w kość i to taka nagroda, bo u nas to tak jest chyba.
Mama Maksa rzeczywiście niewesoło z tą szkarlatyną. Nie wiem ile czasu się zaraża, ale może do świąt będzie ok. U nas kiedyś tak z ospą było. Kuzynkę po świętach wysypało, ale na szczęście nikogo nie obdarowała.
Marma
gratki za udany wyjazd. Nie ma to jak się odstresować.
Lilunia to Maciuś się dziś spisał!
Czarna to rzeczywiście przejścia z Niki nie do pozazdroszczenia. My już mały plac zabaw zaliczyliśmy, ale Martyna mi zwiała i było koniec zabawy :-p
Dorota no i udało się basen zaliczyć. Fajnie, że Oli lubi się pluskać.
Magdziunia ja doskonale pamiętam, gdzie wtedy byłam i jak przeżyłam tą tragedię. Cieszę się, że byłam na mszy podczas pielgrzymki do Polski i pamiętam ten dziwny dreszcz i wzruszenie kiedy przejeżdżał koło sektora w papa mobile. Wielka szkoda :-(
Evelajana, Malena słonka życzę. U mnie właśnie wychodzi!!!

No właśnie słonko wyłazi. Po obiadku kolejna porcja świeżego powietrza. Martyna będzie "kopać", a ja chyba zacznę książki czytać. Fajnie, że się ociepla, bo się inne mamuśki ruszą z domków i znowu będzie z kim pogadać. Kawa w termos i można siedzieć :-)

Evelaina 2 lata trwało leczenie a uważac musieliśmy na początku puki nie wykonalismy szeregu badań potem juz mozna było:tak:

Kasia my tez juz po placu zabaw moze potem znów wyskoczymy chyba ze Laura padnie:baffled:

Kurde a u nas wiosennie az m i sie do domu niechciało wracac ale Laura zmeczona spacerkiem i juz chciała:-( Firaneczki schna na balkonie wiec chyba jednak uda mi sie je jeszcze przed swietami powiesic:-p
Własnie doszły do mnie bluzeczki:-):-):-):-):-):-) gatunkowo bardzo fajne tylko jakies duze mi sie wydaja!!!!!!!!!! idu przymierzyc

reklama
Czarna to co innego. Oczy mi wyszły na samą myśl o takim czasie bez pieszczot.

No i teraz ja Wam zazdroszczę pogody! Tu jakoś niemrawo i wietrznie. A na piątek zapowiadają 18 st C w Krakowie - może jak wylądujemy, to humorek odzyskam w "try migi":tak:

Mierz, mierz. Mam 158 w kapeluszu i zastanawiam się czy nie będę w nich pływać.

Do góry