reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Lolitko - ja też do tego zachęcam - pamiętam jak chodziłam na nauki przedmałżeńskie to traktowałam to na zasadzie - "muszą pogadać, wysiedzę swoje i będzie ok" - a teraz uważam, że to bardzo dobra metoda tylko nie antykoncepcji, jak uważa większość dziewczyn a planowania rodziny:tak:
Można się dużo nauczyć o swoim organizmie:tak:
Chociaż nadal spotykam się z tym, że dziewczyny, które nie mierzą tempki a wiedzą, że się staram, to nie wierzą w to, że można w ten sposób określić fazy cyklu:no:

Sluszna uwaga Andziu!
problem w tym ze wiele osob NMPR traktuje jako poradnik antykoncepcji a nie jako sposob na zajscie w ciaze...i niestety kierujac sie np temperatura przy antykoncepcji wiele osob czuje sie zawiedzionymi...stad pote gadaja ze to nie jest skuteczne...tak przewrotnie...

OK, może u mnie wyszło jak wyszło:-) Nie znam się aż tak, więc zwracam honor:-) U mnie była duża różnica, bo od pt do wczoraj leciutkie kreseczki widoczne, ale słabo a dziś dwie grube krechy, więc to musi być TO bo test wyszedł, bo z obliczeń nawet tak wyszło, że jutro owula, bo i nie czuję się najlepiej. No oby się udałoo!:) W tym cyklu jakoś szczególnie te staranka mi się podobają:-D A skoro kwitną nam Fasolki to kto wie, w końcu wiosna w powietrzu:-)

Znaczy ze masz porzadne testy Ktosiowa i producent nie oszczedzal na barwniku!!!
masz racje...idzie wiosna, fasolki kielkuja, trzeba byc dobrej mysli-i kto moze niechaj dziala...ja musze poczekac do lata, ale to tez juz niebawem:-)

Marzenixx moje kochanie-newry sie pokazaly...a to typowe w pierwszym okresie zafasolkowania:-D kiedy tego testa sikasz??? w czwartek czy jak?

Ale z testami, fakt...testy swoje czyli matematyka....a matka natura swoje...nijak nie pogodzisz jednego z drugim;-)
hehhe mam nadzieje ze dobrze mowisz hihi, testa sikam w czwartek jak wczesniej małpa nie przylezie.....
czy ktos jeszcze sika ze mną??????

Ja by jej nie przegapić to zaczęłam testy robić od pierwszego dnia płodnego. Poznałam go po śluzie, z tym problemów nie mam. Też radzę a nie przegapisz:tak:
powiem ci ze kiedys jak nie chcialam jeszcze byc w ciąży to zawsze zauwazalam sluz kiedy mialam ten plodny rozciagliwy, a terz wydeaje mi sie ze nie wiem kiedy go mam :(
Wyrzucaj - lepiej się poczujesz:tak:
no juz mi lepiej:-D:tak::-)
Marzenixx

Pisza od kiedy trzeba zacza robic testy, bo 95% kobiet ma faze lutealna 12-16 dni. Jak masz 10 lub krocej to trzeba sie zglosic do lekarza, jak masz wiecej to troszke tez nie halo. Wiec zeby dac jakies przyblizenie, podaja te dane....

U mnie zawsze faza lutealna jest 15 dni, bardzo rzadko 16 dni...Co zmienia sie to dlugosc cyklu...

Pamietaj slonko - my tu niezle wyedukowane jestesmy, ale wiekszosc kobiet nie wie kiedy jest owu....wiec zamiast robic milion testow w jednym cyklu -podaja wartosci przyblizone, ktore sa faktycznie dobre dla duzego odsetka kobit....
ja sie nie znam na tym, nie wiem o czym ty do mnie mowisz:zawstydzona/y: ja zawsze mialam regularny okres, zawsze! wahania ewentualne to 2 dni w ta czy w ta, ale to zadkosc,jajniki na owulacje bolaly mnie zawsze, niegdy nie bylo tak zebym byla sucha, zawsze sluzik byl, tylko ze dokladnie nie zzapisywalam kiedy i co ale podejrzewam ze regularne to bylo bo bole owu zawsze mialam tak samo tzn tyle samo mniej wiecej dni przed @. nigdy zaden gin nie mowil ze cos jest nie tak u mnie.
Nie wiem moze z powodow tego ze sie staram cos sie poprzesuwalo :-(
Marzenix ja nie wierzę tym testom bo w ostatnim cyklu bezowulacyjnym wykazywały 3 dni pod rząd wynik poztywny... więc u mnie nie działają. Może miałam za wysokie LH ? to już nie ważne.
A ty chyba testy pomyliłaś?:tak::tak::-)
heheheh nie pomylialam :-p ale zrobilam sobie dzis testa owu , nic nie ma oczywiscie no moze jakby wytezyc wzrok na maksa to jakis cien tam jest ale pewnie bardziej wymyslony hihihi

reklama
no to jestesmy umowione! czwartek rano...z tym, ze to na Ciebie przypadnie potem wyslanie fluidkow!!!:-)
oj nawet nie wiesz, a razczej napewno wiesz:-) jak bardzo bym chciala troszke fluidkow nawysylac :-D
a wogole to moją siostre chyba zarazilam BB:-D tylko ze ona siedzi na wrzesniówkach2009:-D ja tez tam mialam z nią siedziec ale cóż....

Do góry