reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Właśnie wiem. Z tym że czytałam że dzieci które juz potrafią zmieniać pozycję w czasie snu są znacznie mniej narażone na wystąpienie nagłej śmierci łóżeczkowej. Że niby okres największego zagrożenia już minął. Ale jednak mimo wszystko nie uspokaja mnie to.:baffled:

No własnie dla mnie to za mało :tak:
Z tym, ze Iza na brzuszku jak leży to główki nie położy, więc nie mam tego problemu co ty, a co za tym idzie i dylematu

reklama
Ja dziś w nocy przezyłam szok. O piątej obudziło mnie gadanie Maksia. Więc wstałam i ja patrze do łóżeczka a moje dziecko na brzuchu,do tego tak sie obrócił że głowe miał tam gdzie nogi i przeszedł do drugiego końca łóżeczka.:-)Byłam w szoku. Dziś łóżeczko idzie w dół i wtedy niech sobie wędruje:tak:
No tak sobie to czytałam a tu Bartek zrobiła to samo , tyle że ja była,m zaspana i idę do Bartka bo się wybudził a tu na miejscu głowy machają mi nóżki a od głowy do pasa przykryty jakbym tak go położyła. Byłam zaspana i mocno się wystraszyłam bo na początku nie wiedziałam co się stało:-D:-D

Spanie na brzuszku jest wskazywane jako jedna z przyczyn SIDS
(śmierci łóżeczkowej).
Zaleca się nie układać tak do snu niemowląt.
Ja bym się bała...
Też tak słyszałam, ale nie jets to jedyna przyczyna..

a Mikesz dziś podturlał się pod kable od neta i heja je gryźć...zadzwoniłam do M i powiedział,że trzeba bezprzewodowy net chyba założyć:szok:a potem jak go wzięłam z podłogi i kabel zabrałam,to nakrzyczał Dziadyga na mnie:dzidzidzi:-D:-DNo to wzięłam go na kanapę,bo akurat pisałam na BB,no to wykumał pilota i dawaj go molestować na brzuchu i cyk włączył tv sobie,spojrzał na mnie z takim NO,CO UDAŁO MI SIĘ i dawaj gapić się w tv...koniec spokojnego siedzenia przed kompem:eek:

a Mikesz dziś podturlał się pod kable od neta i heja je gryźć...zadzwoniłam do M i powiedział,że trzeba bezprzewodowy net chyba założyć:szok:a potem jak go wzięłam z podłogi i kabel zabrałam,to nakrzyczał Dziadyga na mnie:dzidzidzi:-D:-DNo to wzięłam go na kanapę,bo akurat pisałam na BB,no to wykumał pilota i dawaj go molestować na brzuchu i cyk włączył tv sobie,spojrzał na mnie z takim NO,CO UDAŁO MI SIĘ i dawaj gapić się w tv...koniec spokojnego siedzenia przed kompem:eek:

Ale zdolniacha!
Zaczynam się cieszyć, że się Iza nie turla :tak:

To spryciulek jeden. Mama musi mieć teraz oczy w koło głowy:rofl2:
A mój maksio zakumał że ma nogi i dawaj cały dzień wpycha je sobie do buzi. Chyba stwierdził po co mi smoczek mam dwa duże palce u nóg

Ostatnia edycja:
A mój maksio zakumał że ma nogi i dawaj cały dzień wpycha je sobie do buzi. Chyba stwierdził po co mi smoczek mam dwa duże palce u nóg

Gartki dla Maksia!!Teraz szykuj się na zdejmowanie skarpetek,ja nad tym już nie panuję tylko co jakiś moment je zmieniam,bo są obrzydliwie mokre brrr...kurcze,żeby sobie jeszcze chłopaki tak radzili z paznokaciami u nóg ghihih

A nam wczoraj wyszedł 3 ząbek!!:-)I to chyba prawda,że pierwsze idą najgorzej,bo ten 3 to nie wime w sumie kiedy wylazł,nawet temp nie miał,nie marudził tylko ślinił sie ostatnio znowu:szok:

A nam wczoraj wyszedł 3 ząbek!!:-)I to chyba prawda,że pierwsze idą najgorzej,bo ten 3 to nie wime w sumie kiedy wylazł,nawet temp nie miał,nie marudził tylko ślinił sie ostatnio znowu:szok:

Jeju! Gratulacje! Z trzema ząbkami to już prawdziwy mężczyzna!

Gartki dla Maksia!!Teraz szykuj się na zdejmowanie skarpetek,ja nad tym już nie panuję tylko co jakiś moment je zmieniam,bo są obrzydliwie mokre brrr...kurcze,żeby sobie jeszcze chłopaki tak radzili z paznokaciami u nóg ghihih

Gratki dla Mikiego:-)

reklama
He he he brawo Mike

Ale zdolniacha!
Zaczynam się cieszyć, że się Iza nie turla :tak:
Gratki dla Izuni.

I zawsze w zasięgu rączek :-D

Brawka dla Mikiego!!!

Mama Maksa moj Bartek też dziśą zdecydowanie wolał nóżki od zabwek, a jak do nich gadał :rofl2:
Pewnie mówił do nich - NO CHODŹCIE DO MNIE a teraz już przyszły i je smakuje :-D

Hihihi dobre z tymi paznokciami u nóg.
Gratulacje za 3 ząbek.

Do góry