reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2009

Spaczyna - dajesz nadzieję na brak depresji okołoporodowej :-) Super, że tak świetnie się czujecie!!!
aniołek - trzymaj się kochana :-) ja też się planuję przeprowadzić w sobotę i mam nadzieję, że do przyjścia synka wszystko przygotuję (urodzi się najprawdopodobniej w święta):-)
sadira - ja dobrowolnie idę na święta, w szpitalu jest wtedy mniejszy ruch ;-) No, chyba, że zacznie się wcześniej...
Popakowałam wszystkie ciuchy i dzisiaj zawiozę je do szafy :-) Słoneczko jest przepiękne, humorek troszkę lepszy (po 3 truskawkach). Dzisiaj słyszałam po raz kolejny opowieść jak to sie mój M rodził i jego siostra, i że teściówka to by się napewno na wywołanie nie zgodziła. Ona dobra jest, podważa opinie lekarza i myśli, że ma rację :-D:-D:-D Pozostaje mi się tylko śmiać, w sobotę już jej nie będę miała na głowie :rofl2:

reklama
Oj Didi,to trzymam kciuki.Oby się wyjaśniło szybko.
Osa,też się trzymaj.Przerabialiśmy zastrzyki dwa razy po 2 tyg. 2 razy dziennie.Niestety każdy następny zastrzyk,to gorzej,bo dziecko wie co go czeka.:zawstydzona/y:Ale też szybko zapomni,oby antybiotyk działał. !!!
Niuni to nie takie złe te wieści.Waga z usg tak bardzo się nie przejmuj.Mój tuż przed porodem w 41 wychodził 2500-2900 (na różnym sprzęcie),jak się rodził,to położne krzyczały,że małe dziecko,a potem na wage i wszyscy zdziwieni bo 3300.
Kurcze,może też powinnam to spojenie zmierzyć.Zamartwię się zaraz.Nawet wkartę nic o spojeniu wpisane nie mam:baffled:
Koga,Tobie to tylko zazdrościć.
A o trampolinie takiej najmniejszej do domu myślałam.Niestety ogródka nie posiadam,a dziecko nadmiar energii jak najbardziej.

Gabi my juz 3 raz mamy zastrzyki, ale z dwojga zlego to wole, zeby maly dostal zastrzyk i chwile poplakal, niz mam z nim wyladowac w szpitalu, gdzie znajac zycie zlapalby jakies inne swinstwo. a wolalabym do czasu porodu juz w domku zostac:tak: i zeby wszystko sie juz ulozylo:tak:
gabi a co do spojenia to mozesz zrobic tak jak ja, zeby sie jak najszybciej dostac do ortopedy, a mianowicie zglos sie na izbe przyjec do szpitala, gdzie jest ortopeda i popros o konsultacje, powiedz, ze cie zaczelo to spojenie bolec i nie wiesz co sie dzieje. ja tak zrobilam, bo lekarz ktory mnie badal na pc jak bylam, to nigdzie nie przyjmuje prywatnie, a gin kazal isc do tego, ktory mnie juz widzial. i poszlam do niego akurat byl na sor-ze. a przyjeta zostalam bez kolejki:tak:

Caro_S, Kainkas i Spaczyna - no WIELKIE GRATULACJE dziewczyny. I fajnie, że już jesteście z powrotem z maluszkami. jako "długoterminowiec", u którego gin wrózy raczej przenoszenie niż wcześniejszy poród czekam na Wasze opisy zmagań ;-)

...nio ale tam lezalam i prawie nic nie robilam, a dzisiaj po wyjsciu ze szpitala poruszalam sie tyle, co przez caly pobyt tam;-)a na wolnosci jestem moze 2 godz;-)

Malutka, witaj z powrotem! jak widzę, energia Cię wprost roznosi. :-)

Osa, wysyłam dużo pozytywnej energii, żeby to choróbsko opuściło i Olka, i całą ulicę

Didi, dawaj znać, co i jak z Twoim stanem... Kciuki tak czy inaczej mocno zaciśnięte, żebyś szybko poczuła się lepiej:tak:

Gabi, a Ty jeszcze masz jakąś wizytę u gina w planie w najbliższym czasie? może zdąży Ci wpisać info o spojeniu? a jak nie, to od progu porodówki mów, żby na to zwrócili uwagę - powinno pomóc :tak: no i nie martw się niepotrzebnie, bo tylko siebie i dzidzię zestresujesz, a po co?

Co do trampoliny, to ja dziś rano byłam na budowie i oczami wyobraźni pod stertą błota, desek i mat. budowlanych widziałam przyszły taras i od razu kombinowałam, gdzie te trampolina i piaskownica sie zmieszczą :-):-):-)
Byłam też u dentysty (mam nadzieje, że ostatni raz przed porodemn i na długo po nim ;-)) i chwilowo stanu zębów mogłyby mi zazdrościc nawet gwiazdy z Hollywood.:-D:-D:-D:-D

Tymczasem zabieram się do pracy, bo korekta przewodnika sama się nie zrobi..
Ale piszcie dziewczyny dużo, żebym miała co w przerwach podczytywać:-).

Witam dziewczyny!:)dawno mnie tu nie bylo chyba ze 2 miesiace:nerd: ale przeprowadzke mialam i tak to jakos dlugo sie zrobilo:-)
widze ze duzo juz poznikalo musze poczytac co i jak :tak:

Ja za pare dni powinnam juz urodzic nigdzie z domu sie nie ruszam tylko szybciutko na zakupy i szybko do domku bo przy kazdym kroku skurcze dostaje i moge sie tylko jak zolw poruszac:no:a brzusio to mi rozwala tak mi ciezko i juz bym chciala urodzic bo mi juz chyba miejsca brak a jak leze to wszystko ok i teraz nie wiem czy wstawac czy lezec bo moj synus chyba w brzusiu chce zostac (tak cos czuje).

pozdrawiam wszystkie przyszle i swiezo upieczone mamcie:)jutro postaram sie do was zerknac moze bede wiecej poinformowana papa

zuziunia, didi trzymam kciuki dziewczyny!
osa_24 dużo zdrówka dla syneczka :-)
malutka witaj :-)
Kamile85 u mnie też jak nic nie ruszy, to zapowiadają się święta w szpitalu ;-) mam się zgłosić 10-go :-)

Nesa,wizytę mam w poniedziałek.Ale cały czas dumam czy iść jutro do gina,czy ortopedy szukać,czy do szpitala sie zgłosić.żeby mi ktoś konkretnie co i jak powiedział,bo zwariuję przecież.Tylko nie mam co z dzieckiem zrobić i jak jechać po prostu:zawstydzona/y:
A z wpisem,tak wszędzie trabia co to ze sobą nie trzeba mieć do porodu.Ja rodziłam i nikt ani do karty ciąży,ani do wyników nie zajrzał:baffled: Imię,nazwisko,która ciąża pytaja.Sprawdzają rozwarcie,ktg.Nikogo nie obchodzi co tam napisane.A uwierz,ze rodząca to niekoniecznie jest w stanie rozmawiać,ja nie byłam:sorry:

Witajcie
Ja już po wizycie i dłuuuuuuuuuuugim spacerku z Paulinką mój gin dał się przekonac co do badania i powiedział że na razie nie rodzę szyjka długa więc mam nadzieję że do po świętach wytrzymamy.Nawet zrobili mi KTG które wyszło nie ciekawie bo mały miał tętno czasami nawet 180:szok:,kazali mi dziś na izbe wieczorem iść i zrobić kontrolne.Ale byłam też na usg i lekarz powiedział że serduszko w pożądku 140 pytał się czy był aktywny przy tym ktg ja mówię że tak a on a jak pani wchodzi po schodach to serce bije szybciej ? mówię no tak a on na to że u maluszka też więc trochę mi ulżyło.Byłam ciekawa ile waży więc w granicach 3-3.5 kg .

reklama
Do góry