reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Czesc dziewczynki kochane :-)

Aniaa jesli to by były owsiki to bys raczej zauwazyła je w kupce lub przy odbycie. A moze małego swedza po prostu dziąsełka i dlatego taki niespokojny?? Moze bedzie zabkował?? A moze dziadkowie go troszke rozpiescili i teraz nie moze sie przestawic?? My w weekendy jestesmy u tesciow, bo mamy szkołe, a w poniedziałek mam problem, zeby Rafała okiełznac, bo dziadkowie rozpieszczają - non stop na raczkach, bujanie itd :-) A jak potem zostaje z nim sama to mały sie nudzi, bo tam skacza nad nim 4 osoby...

Ok teraz napisze troszke co u nas, bo ostatnio jakos nie pisałam.
Tak tak przyznaje czytam was prawie codziennie, tylko jakoś mi brak weny i ochoty żeby pisac. Ogolnie nic mi sie nie chce. Za miesiac mam mature, nic praktycznie nie umiem, w tą sobote musze oddac konspekt do pracy maturalnej na ustny polski, ktorego jeszcze nie mam i nie wiem kiedy go zrobie, bo pomysł na sama prace gdzies tam w głowie mam, ale nie mam kiedy sie za to zabrac, a w sumie nie moge sie nad tym skupic.

Ogolnie u nas nic ciekawego, w sumie monotonia codziennosci. Rafałkowi 2 dni temu wyszła dolna jedynka, druga tez zaraz sie bedzie wybijac. Troszke sie przez to nieznosny zrobił, ale ogolnie nie jest tak zle :-). :biggrin2: Piskliwy troche i gryzie prawie wszystko jak wściekły :eek:, hehe :-) Na wadze teraz już nawet ładnie przybiera - teraz wazy 7,5kg, czyli przez około miesiac przytył 1kg. Wprowadziłam mu w miare stały plan dnia i stałe posiłki :-)
7/8 - pierś
ok. 11 - kaszka ryżowa na moim mleczku + herbatka
ok. 14/15 - obiadek danie lub zupka (sama gotuje, czasem słoiczek) + soczek
18 - pierś + deserek
20.30 kąpiel, potem pierś i do spania :biggrin2:

Robilismy badania krwi i moczu i wyniki w miare ok. Za to szmerek na serduszku jest dalej, robilismy ekg i dostalismy teraz skierowanie do poradni kardiochirurgicznej (chyba w Sopocie) i zobaczymy tam co dalej. Martwie sie tym troszku :-(
A dodatkowo co mnie troche denerwuje to mały ma cały czas pryszczyki na twarzy, praktycznie od urodzenia miał jakies pojedyncze, ale teraz ma wiecej. Myslałam ze od nabiału i ograniczyłam, ale wcale nie jest lepiej. Pediatra mówi, że to nie alergia tylko zmiany trądzikowe i same przejdą, bo alergia inaczej wygląda. Co do chrztu to stwierdziłam, ze zrobimy po mojej maturze, bo teraz nie mam do tego głowy .
Ogolnie to wczesniej miałam troszke depresje i nic mi się nie chciało, teraz pogoda sie poprawia i ja sie tez lepiej czuje, wiec mysle ze bedzie ok :biggrin2::-)

A co tam u was? Mam nadzieje, ze kiedys uda nam sie wszystkim spotkac i poznac osobiscie, fajnie by było :-)

No nic, lece do łożeczka. Jutro musze sie do biblioteki wybrac...

Ps. Jest tu jakas humanistka :-D?? Moglaby mi cos podpowiedziec :-) Mój temat na polski ustny to " [FONT=&quot]Motyw dziecka w literaturze. Omów na przykładzie wybranych utworów literackich.[/FONT][FONT=&quot]"[/FONT]

Buziaczki, dobranoc :biggrin2:

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co?? Przed chwilką obudził się Szymek, najpierw zaczął się strasznie wiercić a potem się obudził (ale się ucieszył na mój widok!!). Wziełam go na przewijak, oglądnełam pupcię, ale nie widzę nic co przypominałoby mi owsiki...fak, że od około tygodnia ma troszkę czerwoną pupcię z maleńkimi krostkami (choć nie powinien być odparzony!! Kupkę robi raz dziennie, smaruję go zawsze porządnie, myję...), teraz zasypia, ale cały czas się wierci..głową rzuca raz na lewo, raz na prawo ,...(właśnie zasnął)....
I tak - te bezsenne noce zaczeły się od razu po powrocie od teściów (z dnia na dzień), a teście mają kota, ktory nie należy do czystych kotów... tzn co chwilę poluje, bardzo dużo jest na zewnątrz, a w domu chodzi wszędzie... po kanapach, łóżkach, stole, blatach, czasem obgryzie kiełbasę, zje trochę sałatki itd... wtedy jak my byliśmy to M położył Szymka na matę którą Szymek tam ma, po czym kazałam mu zaraz go zabrać, bo mata by cała z kota (musiał się tam przespać), na dodatek kot chyba też wszedł do gondoli Szymka lub fotelika, gdyż co chwile na ubrankach Szymka znajdowałam sierść kota.... wczesniej nie kojarzyłam tych nocek nieprzespanych z pobytem u tesciów, choc wiedziałam że pierwsza noc nieprzespana była w z nd na pn, a w nd wieczorem wróciliśmy... jeżeli to te owsiki, to nie daruje sobie tego :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

może to są jednak ząbki:baffled:a może brzusio go boli?Mikesz tak robił jak go gaziki męczyły:baffled:Sprawdź mu dziąsełka i pomasuj paluszkiem,jak będzie dziamgolił,gryzł i ulży mu,to pewnie ząbki,więc nie ma co się martwić...czemu te dzieci od urodzenia nie mówią?:baffled:

martynka87 WIELKIE GRATKI ZA ZĘBOLKA DLA RAFAŁKA:-)
Co do matury,dasz radę,zdolna bestia z Ciebie:tak:A z serduszkiem nie martw się na zapas,najważniejsze żeby niuniuś był pod dobrą i stałą opieką,a o Sopocie słyszałam dobre opinie:-)On jest jeszcze malusi,mojej kumpeli dwóch synków ma szmery od urodzenia i wszystko wporządku,rosną chłopy jak dęby,co jakiś czas mają badania i wszystko jest pod kontrolą:tak:

a u nas nocka w miarę,wczorak Miki miał stan podgorączkowy a w nocy katarek,ale już jest niby oki...krzyczał o 4 nad ranem,bo mu fridą czyściliśmy nosek,męczył się bidok...myślę,że to od drugiej dwójki,bo ma bardzo czerwone dziąsełko i nie daaje się dotknąć:no:A mnie bolą giry i pęknięcia na dłoniach:wściekła/y:dziś sobie odpuszczam,ruszę dalej od poniedziałku z kopaniem,a usmiałam się rano,bo sobie łapy opaliłam popołudniu na spacerze i mam brązowe rękawiczki:rofl2:A i Miki przesiadł się wczoraj na swoją new furę,jutro porobię fotki nad morzem,to wieczorkiem wrzucę;-)
Jak tak czytam Was ile jużzrobiłyście porządków,to jestem przerażona:szok:Ja daleko jeszcze z robotą,jutro rano chcę obrucić wkońcu okno balkonowe,a po weekandzie resztę,no i cholerne żaluzje muszę wyczyścić zanim do okien się dopadnę...zachciało mi się drewnianych,ciemnych,to mam:wściekła/:rofl2:y::wściekła/y:Narazie to tylko pralka chodzi non stop

Ale wiosenka za oknem,superowo:rofl2::rofl2:Tak za dwie godzinki idę km nastukać na spacerku...A popołudniu idę na turniej pingponga do szwagra,a co tamUdanego dzionka dziołchy zapracowane;-):-)

Dzien dobry jejku juz 1 raz pisze do was bo nie chcialo sie wyslac wrrrrrrr
MOLI ja tylko porzadek w szafie zrobilama tak to sprzatam aby jakos bylo na codzien :-)
Dzis sie za okna zabieram a przynajmniej jedno :-)
MARTYNKA milo ze jestes malo sie odzywasz Skoro czytasz nas codziennie to odezwij sie chocby slowem :-)
Nie martw sie na zapas serduszkiem Dobrze ze maly jest pod opieka I gratki na zabka Oli wyszedl dokladnie ten sam zabek :-)
EVELAJNA mlej podrozy i udanego pobytu w PL zagladaj do nas jak tylko bedziesz mogla :-)
KASIU wspolczuje bolu pleckow Oby juz ci nie dokuczaly MALENKO zdrowka I jak sie dzis obie czujecie ?
MAMO MAKSIA ja tez tylko cokolwiek zrobilam bo dziewczyny sprzataja :-)
KAKA fajne puzle :-)
CZARNA podziwiam Maly w nosidle ( i jak sie ono sprawuje ? bo chyba dopiero zaczelasa go w nim nosisc ?) i Lala w zozku Jejku z jednym ciezko a Ty z 2 PODZIWIAM
Fajnie musialas wygladac :-) Pewnie ludzie sie gapili hehehe

Oliwia usnela jak zawsze po 20 wstala po 23 na mleczko Pozniej od 4 byl ryk Wypila 60 herbatki ale meczyla sie aby zasnac i mnie przy tym tez meczyla Wiec dalam jej mleczka i zasnela ale na godzine i dopiero kilka minut temu zasnela na drzemke Jestem niewyspana ale sloneczko dobrze mnie nastraja :-)

Lece zjesc I poczytam na innych watkach a pozniej za okna sie biore :-)

Dzien dobry jejku juz 1 raz pisze do was bo nie chcialo sie wyslac wrrrrrrr
MOLI ja tylko porzadek w szafie zrobilama tak to sprzatam aby jakos bylo na codzien :-)
Dzis sie za okna zabieram a przynajmniej jedno :-)
MARTYNKA milo ze jestes malo sie odzywasz Skoro czytasz nas codziennie to odezwij sie chocby slowem :-)
Nie martw sie na zapas serduszkiem Dobrze ze maly jest pod opieka I gratki na zabka Oli wyszedl dokladnie ten sam zabek :-)
EVELAJNA mlej podrozy i udanego pobytu w PL zagladaj do nas jak tylko bedziesz mogla :-)
KASIU wspolczuje bolu pleckow Oby juz ci nie dokuczaly MALENKO zdrowka I jak sie dzis obie czujecie ?
MAMO MAKSIA ja tez tylko cokolwiek zrobilam bo dziewczyny sprzataja :-)
KAKA fajne puzle :-)
CZARNA podziwiam Maly w nosidle ( i jak sie ono sprawuje ? bo chyba dopiero zaczelasa go w nim nosisc ?) i Lala w zozku Jejku z jednym ciezko a Ty z 2 PODZIWIAM
Fajnie musialas wygladac :-) Pewnie ludzie sie gapili hehehe

Oliwia usnela jak zawsze po 20 wstala po 23 na mleczko Pozniej od 4 byl ryk Wypila 60 herbatki ale meczyla sie aby zasnac i mnie przy tym tez meczyla Wiec dalam jej mleczka i zasnela ale na godzine i dopiero kilka minut temu zasnela na drzemke Jestem niewyspana ale sloneczko dobrze mnie nastraja :-)

Lece zjesc I poczytam na innych watkach a pozniej za okna sie biore :-)
Dorotko ja też niewyspana. Mały kolejną noc z rzędu daje mi popalić :-( nie wiem co sie dzieje, bo juz tak ładnie spał. Może mu za ciepło w nocy. Jak wy ubieracie na noc wasze maluchy?

Ja tez nie wiem jak ja ubierac ale ma body z dlugim i pol spiochy Zastanawiam sie czy nie zmienic ze rekawek dlugi ale na nozkach tylko sparpetki ?
wlasnie jak ubieracie ?
Lilunia a moze zabki jednak?

Mama chora....:-:)-:)-:)-( no załamka, że po Marice, mnie, moim M. i tacie i ją dopadło i to teraz dopiero... i to jeszcze słabo jej się zrobiło, zemdlala w łazience i troche się poobijała...

Ale narobiliśmy bigosu.....

Mama chora....:-:)-:)-:)-( no załamka, że po Marice, mnie, moim M. i tacie i ją dopadło i to teraz dopiero... i to jeszcze słabo jej się zrobiło, zemdlala w łazience i troche się poobijała...

Ale narobiliśmy bigosu.....

ooo kurkaaa!!Chyba mamę najbardziej wzięło,co?to taki ostry ten wirus musi być,skoro wszystkich Was zmogło,i to jak:szok:Dużżooo zdrówka dla mamy i dla Was,niech kobieta dużo pije,bo pewnie odwodniona bardzo i osłabiona,że ażzemdlała:no:

moli dzidek też miał wczesniej halucynacje, często wracał do czasów wojny. ty to się narobiłaś, kja tylko bobki pozbierałam, a przekopał M, ja miałam tylko posadzić. Moli zagon faceta do kopania
ania koty nie mają owsików, mają swoje pasożyty. Owsik to typowo ludzi pasożyt Ale jaja owsików są dosłownie wszedzie, na basenach, w tranwajach, klamkach, sklepach. zakażenie przez dostanie jaja do pp. Nosicielami są i dorośli i dzieci, ale objawy głównie wystepują u dzieci. Aniu a może byłas w jakimś publicznym miejscu, albo załapalaś u tesciów rzeczywiście, ale w tym przypadku kot jest niewinny
Martynka gratki ząbków, znośnej nauki, i zdrówka dla was
dorotko oj biedna jestes z tymi nockami
u mie bya pobudka o 3, potem o 6 i spalismy do 8. juz nie wie3m czy się nie najada czy co. dzisiaj spacerek do miasta, potem koło domu cos porobie. juz mam deske do prasowania rozstawiona ale nie wiem czy mi sie uda. piorze sie posciel malego, a kamis mi przy myszce buszuje

reklama
Pisałam odpowiedz...potem poszłam do Hani, zaczęłam sprzątać i szlag wszystko trafił:baffled:

Dzisiaj odwiedza mnie teściówka. Idę po nia na dworzec o 11. Chyba wezme ciacha i kawe w termos to sobie wypijemy nad rzeką. Pewnie zrobi duzo oczy jak wyskocze z filiżankami hihihihi

Hanka dzis dalej budziła się z płaczem ale wystarczył smok. Cos jakby zaczeła pokaszływac ale nie wiem czy udaje czy nie;-) rzadko bo rzadko ale jednak na wszelki wypadek dałam jej na noc wody z miodem (wiem, wiem VI)...

Pati...taki koncik to fajna sprawa. Hanka na początku leżała na tapczanie i macie ale odkąd się przekręca to leży na podłodze. ubieram ją trochę cieplej - szczególnie ran i się tam kula:-D

O 16stej przychodzi do mnie babka zaprezentowac jakies cudo medyczne. Zobaczymy co to;-)

Pozdrawiam Was wszystkie.

Do góry