reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Witam po 2 dniach nieobecności!:-)
Dziś o godz. 10 miałam IUI i nie było tak strasznie jak sobie wyobrażałam... teraz modlę się by się udało! :tak: Jestem optymistycznie nastawiona miałam 3 pęcherzyki więc jest duża szansa... teraz sobie odpoczywam M. każe mi leżeć, więc mam dziś dzień leniucha!
Co kochane u was? nie dam rady nadrobić więc proszę o skrót : jakieś nowe wiosenne fasolki się pojawiły?:-D
pozdrawiam

no to opisuję: wczoraj byłam i były 3 pęcherzyki 2 duże a trzeci trochę mniejszy. Lekarz spojrzał i stwierdził endoterium eleganckie i nawet pregnalu na pęknięcie nie trzeba. No i miał rację bo o godz 22 tak mnie zaczeło boleć w prawym jajniku że aż mi się ciemno w oczach robiło bo pękły 2- nigdy tak nie miałam. Wstałam dziś o 6 rano bo o 8 M. miał oddać nasienie, po 1,5 godz. przygotowałi nasienie.
Weszłam do gabinetu i tak był moj lekarz,położna i jeszcze jeden lekarz, otworzyło się okno takie małe a tam klientka z maską na twarzy daje strzykawkę z taką długą rurką i mówi nawisko powtarza 2 razy by nie pomylić nasienie. Potem lekarz ci to wszystko wprowadza i leżysz później ok 10-15 min. Nie bolało miałam takie dziwne uczucie gąrąca i szczypawki. Potem wróciłam do domu i poprwiłam naturalnie... jeszcze poprwię wieczorkiem.
No opisałam chyba szczegółowo- jak są jakieś pyt. to czekam!

prywatnie w klinice Invimed. Sama IUI kosztuję 750 zł +150 zł za cykl monitoringu +120 za jedną dodtkową wizytę więc wyszło ok 1100 zł muszę doliczyć paliwo bo ja mieszkam pod W-wą. Nie liczę leków clo ale to nie jest takie drogie.
Kurdę modlę się żeby się udało... ale ja w to wierzę!

Martynko kochana !!!

Mocno trzymam kciukasy za powodzenie !!!

Przytulam mocno. Zobaczysz już nie długo się uda :tak::tak:

Pewnie trzeba wierzyć. Musimy wierzyć bo inaczej byśmy zfiksowały :-D:-D

A ja dziś na obiad miałam łazanki tzn. mama zrobiła a teraz mam ogromną ochotę na loda ale poczekam jeszcze trochę żeby mnie nie zemdliło ;-);-)

Hihi też mam lody w lodówce :-)
Ale zaczekam na męża, aż wróci ze spotkania z kolegą :-)

A jutro jedziemy do naszego domku letniskowego koło Wrocławia i zaliczymy kiełbaski z grilla, mam nadzieję też troszkę opalić buźkę i ramiona .

Kinguś masz teraz podczas ciąży problem z cerą?
Ja zawsze miałam skórę tłustą, ale teraz to jest masakra-wyglądam momentami jak nastolatka, nawet takie krostki mi wyskakują pod brodą na szyji :szok:

reklama
Martynka

U mnie bez zmian. Czekam 2 miesiace na wizyte co mnie mocno wpedza w depresje, bo nie cierpie czekania i uczucia, ze nic nie moge z tym zrobic....

Czekam zas miedzyczasie na Twa fasolke...za 2 tygodnie chce slyszec dobre wiadomosci

Witaj Lolitko!
Jest już po cieszę się strasznie. Miałam jakieś 2 godz ból prawego jajnika mogł pęknąć jeszcze jeden pęcherzyk tak mi się wydaję.
Także chyba trafiliśmy z IUI chyba prosto w owulacje... teraz wszystko zależy od plemników czy zechcą moją komórkę jajową, ale jak jest więcej niż jedna to jest oczywiście większa szansa... no a teraz sobie leżę.
Mocno trzymam za Was kciuki. No plemnieczki do roboty :-D:-D
A jutro jedziemy do naszego domku letniskowego koło Wrocławia i zaliczymy kiełbaski z grilla, mam nadzieję też troszkę opalić buźkę i ramiona .

Kinguś masz teraz podczas ciąży problem z cerą?
Ja zawsze miałam skórę tłustą, ale teraz to jest masakra-wyglądam momentami jak nastolatka, nawet takie krostki mi wyskakują pod brodą na szyji :szok:
Ale fajnie ja też bym sobie pojechała na działeczkę ale jutro idziemy na urodziny znajomego.

Co do krostek to nawet nie mam, czasem coś wyskoczy ale nie narzekam. Odpukać w niemalowane.

Lolitko,Olica i Kinguś jesteście wspaniałe-dziękuję za miłe słowa i za waszą wiarę!!!
Myślę że to może jakiś przypadek ale 24 lata temu właśnie ja zostałam poczęta...ale numer nie:tak::-)...?!

Mocno trzymam za Was kciuki. No plemnieczki do roboty :-D:-D

Ale fajnie ja też bym sobie pojechała na działeczkę ale jutro idziemy na urodziny znajomego.

Co do krostek to nawet nie mam, czasem coś wyskoczy ale nie narzekam. Odpukać w niemalowane.

No to szczęściara z Ciebie :-)
Kinguś a macie przytulanki teraz?
Mnie po przytulanku jednym (pozwoliłam sobie na doprowadzenie do punktu kulminacyjnego) strasznie przeszedł mi jakby prąd przez wszystkie kobiece wnętrzności i podbrzusze pobolewało przez całą noc i kolejny dzień.
Spytałam o przytulankii lekarza i odradził mi.....

Lolitko,Olica i Kinguś jesteście wspaniałe-dziękuję za miłe słowa i za waszą wiarę!!!
Myślę że to może jakiś przypadek ale 24 lata temu właśnie ja zostałam poczęta...ale numer nie:tak::-)...?!

Wierzę, że teraz naprawdę musi się udać. Mam jakieś takie wyjątkowe przeczucie, że teraz będą II u Ciebie !!!!

Olica mojego M. siostra przez całą ciąże nie mogła się przytulać, bo miała jakiegoś polipa... to dopiero przechlapane. Dlaczego lekarz zabronił? Z powodu bóli brzucha?

Dzień dobry!

Nie zdążyłam się wczoraj pożegnać, bo padłam na serialu:zawstydzona/y:
Mam dużo do nadrobienia, ale widziałam już nowinki:tak:
Witaj Lolitko!
Jest już po cieszę się strasznie. Miałam jakieś 2 godz ból prawego jajnika mogł pęknąć jeszcze jeden pęcherzyk tak mi się wydaję.
Także chyba trafiliśmy z IUI chyba prosto w owulacje... teraz wszystko zależy od plemników czy zechcą moją komórkę jajową, ale jak jest więcej niż jedna to jest oczywiście większa szansa... no a teraz sobie leżę.
Co u ciebie?
Martynko - trzymam mocno kciuki, mam nadzieję, że się udało:tak: Dbaj teraz o siebie;-)
Martynka

U mnie bez zmian. Czekam 2 miesiace na wizyte co mnie mocno wpedza w depresje, bo nie cierpie czekania i uczucia, ze nic nie moge z tym zrobic....
Czekam zas miedzyczasie na Twa fasolke...za 2 tygodnie chce slyszec dobre wiadomosci
Lolitko - miłego wypoczynku na urlopie i wracaj szybciutko do nas;-)
No to szczęściara z Ciebie :-)
Kinguś a macie przytulanki teraz?
Mnie po przytulanku jednym (pozwoliłam sobie na doprowadzenie do punktu kulminacyjnego) strasznie przeszedł mi jakby prąd przez wszystkie kobiece wnętrzności i podbrzusze pobolewało przez całą noc i kolejny dzień.
Spytałam o przytulankii lekarza i odradził mi.....
Wierzę, że teraz naprawdę musi się udać. Mam jakieś takie wyjątkowe przeczucie, że teraz będą II u Ciebie !!!!
Olica - uważaj z tymi przytulankami - przynajmniej I trymestr:tak:

Pędzę nadrabiać

Olica mojego M. siostra przez całą ciąże nie mogła się przytulać, bo miała jakiegoś polipa... to dopiero przechlapane. Dlaczego lekarz zabronił? Z powodu bóli brzucha?

Tak bo na początku ciąży miałam silne bóle, ale bez plamień i dlatego teraz biorę profilaktycznie duphaston.
Jak mu powiedziałam o przytulankach, że przeszedl mnie taki mocny ból (moim zdaniem to była reakacja macicy na seks i może jajników) to powiedział żeby się lepiej oszczędzać pod tym względem.
Powiedział, że nie powie mi,że zabrania, ale lepiej być ostrożnym, bo wiele dziewczyn zaczyna plamić po seksie zakończonym u kobiety orgazmem....

Trudno muszę jakoś przeżyć :-)

reklama
Olica no to musisz wytrzymać...;-) a podobno kobiety w ciąży potrzebują więcej sexu:tak:, no pewnie 2 trymestrze będziesz mogła !!!:-)

No wiesz miesiąc bez seksu to dla mnie trochę dużo.... ale co zrobić muszę się poświęcić jeszcze kilkanaście :-)
Ale mój mąż jest załamany tą sytuacją, no ale stara się z tym jakoś pogodzić...

Tydzien temu bylismy ze znajomymi na jedzonku w mieście (oni mają 2 miesięczną córcię) i właśnie koleżanka mówiła, że miała strasznie silne libido w ciąży, za to nasz kolega miał blokadę, bo jak już widział duży brzuch to mu psycha siadała, że jej coś zrobi itd :-)
Śmiesznie to opowiadali-tak jakby ona go zmuszała do przytulanek :-)

Do góry