Witam po 2 dniach nieobecności!:-)
Dziś o godz. 10 miałam IUI i nie było tak strasznie jak sobie wyobrażałam... teraz modlę się by się udało!Jestem optymistycznie nastawiona miałam 3 pęcherzyki więc jest duża szansa... teraz sobie odpoczywam M. każe mi leżeć, więc mam dziś dzień leniucha!
Co kochane u was? nie dam rady nadrobić więc proszę o skrót : jakieś nowe wiosenne fasolki się pojawiły?
pozdrawiam
no to opisuję: wczoraj byłam i były 3 pęcherzyki 2 duże a trzeci trochę mniejszy. Lekarz spojrzał i stwierdził endoterium eleganckie i nawet pregnalu na pęknięcie nie trzeba. No i miał rację bo o godz 22 tak mnie zaczeło boleć w prawym jajniku że aż mi się ciemno w oczach robiło bo pękły 2- nigdy tak nie miałam. Wstałam dziś o 6 rano bo o 8 M. miał oddać nasienie, po 1,5 godz. przygotowałi nasienie.
Weszłam do gabinetu i tak był moj lekarz,położna i jeszcze jeden lekarz, otworzyło się okno takie małe a tam klientka z maską na twarzy daje strzykawkę z taką długą rurką i mówi nawisko powtarza 2 razy by nie pomylić nasienie. Potem lekarz ci to wszystko wprowadza i leżysz później ok 10-15 min. Nie bolało miałam takie dziwne uczucie gąrąca i szczypawki. Potem wróciłam do domu i poprwiłam naturalnie... jeszcze poprwię wieczorkiem.
No opisałam chyba szczegółowo- jak są jakieś pyt. to czekam!
prywatnie w klinice Invimed. Sama IUI kosztuję 750 zł +150 zł za cykl monitoringu +120 za jedną dodtkową wizytę więc wyszło ok 1100 zł muszę doliczyć paliwo bo ja mieszkam pod W-wą. Nie liczę leków clo ale to nie jest takie drogie.
Kurdę modlę się żeby się udało... ale ja w to wierzę!
Martynko kochana !!!
Mocno trzymam kciukasy za powodzenie !!!
Przytulam mocno. Zobaczysz już nie długo się uda
Pewnie trzeba wierzyć. Musimy wierzyć bo inaczej byśmy zfiksowały
A ja dziś na obiad miałam łazanki tzn. mama zrobiła a teraz mam ogromną ochotę na loda ale poczekam jeszcze trochę żeby mnie nie zemdliło ;-);-)
Hihi też mam lody w lodówce :-)
Ale zaczekam na męża, aż wróci ze spotkania z kolegą :-)
A jutro jedziemy do naszego domku letniskowego koło Wrocławia i zaliczymy kiełbaski z grilla, mam nadzieję też troszkę opalić buźkę i ramiona .
Kinguś masz teraz podczas ciąży problem z cerą?
Ja zawsze miałam skórę tłustą, ale teraz to jest masakra-wyglądam momentami jak nastolatka, nawet takie krostki mi wyskakują pod brodą na szyji