reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

kochana tak apetita to firma od przypraw, a złocista przyprawa jest z Kamisa:-)
pyszna ci wyjdzie napewno!!
Dziękuję już mam na nią ochotę mniam:tak:

a tak swoją drogą jak to jest z ta owulacja z twojego suwaczka wynika ze do owulacji jest jeszcze jeden dzień a tu już jajeczka pękły??
kurde takie to dziwne i trudne do wyliczenia, a tym bardziej że ja żadnych objawów nie mam w czasie owulacji ani śluzu za obfitego ani mnie nic nie boli i jak ja mam trafić z przytulankami w ten właściwy moment?? bądź tu madrym
Ja też śluzu ciągnącego nie mam,sprawdzam od kilku miesięcy i dupa.
A do tego zaczynam się martwić czy mój pęcherzyk pękł kurde boli mnie lewy jajnik tak jak w tamtym cyklu gdzie od nie pękniętego pęcherzyka zrobił się torbiel.

reklama
Kropeczko, właściwie nie mam po co, bo zabezpieczamy się (gumki) i nic nam się nie przytrafiło, więc gdybym była w ciąży, to chyba raczej urojonej - od myślenia o tym :tak: mam 99% pewności, że nie umożliwiliśmy jeszcze fasolce zaistnienia ;-)
Chociaż gdybym w tym cyklu zaszła, to dzidzi byłoby prawie na Boże Narodzenie :-D trochę mi szkoda, że się nie staraliśmy, no ale obiecałam sobie kilka spraw pozałatwiać, więc na pewno jeszcze kilka miesięcy poczekamy - chyba, że przez Wasze pisanie nie wytrzymam i przekłuję gumkę albo wymyślę inny patent :laugh2::laugh2::laugh2:

Twarda sztuka z ciebie.

Najlepszy patent to łykanie niby tabletek antykoncepcyjnych w postaci TIC TAC

Hanka ja coś mam wrażenie, że tak narazie to ja bardziej nalegam, ale widząc zachowanie mojego mena ostatnio, to jeśli tylko będę już miała zrobione badania (bo jemu teraz głównie o to chodzi), to może mnie zaskoczyć ;)
Bardzo dużo się w ciągu ostatniego pół roku u nas w tej kwestii zmieniło... :)

Idę mu powiem, że każecie mi zrobić test ciążowy - ciekawe, co odpowie :wściekła/y:

Suwaczki to statystyki i standardowe wyliczenia. Bajer do wklejenia i tyle.

Bez monitoringu to niczego się nie dowiesz. Bo po bólu nie określisz wymiaru ani nie wiesz czy już pękł czy nie.
A jak ciebie nic nie boli to tym bardziej.
Powiem ci, że do momentu kiedy nie zaczelam brać clo to ja nawet nie wiedziałam że jajniki bolą podczas owu. Nie mialam owu po prostu i tyle. Teraz tylko dzięki usg wiem na czym stoje kiedy najlepiej się sexować.
tak tylko ja jak poszłam do lekarza to mi powiedział ze mam te 14 dni do tyłu odliczać i działać. ciekawe jak to jest że inne to sie nawet o dziecko nie starają i nie wiedzą kiedy maja owu i dziecko mają bez wiekszego wysiłku. NIESPRAWIEDLIWE

Hanka ja coś mam wrażenie, że tak narazie to ja bardziej nalegam, ale widząc zachowanie mojego mena ostatnio, to jeśli tylko będę już miała zrobione badania (bo jemu teraz głównie o to chodzi), to może mnie zaskoczyć ;)
Bardzo dużo się w ciągu ostatniego pół roku u nas w tej kwestii zmieniło... :)

Idę mu powiem, że każecie mi zrobić test ciążowy - ciekawe, co odpowie :wściekła/y:

Przestań bo facet padnie na zawał serca

tak tylko ja jak poszłam do lekarza to mi powiedział ze mam te 14 dni do tyłu odliczać i działać. ciekawe jak to jest że inne to sie nawet o dziecko nie starają i nie wiedzą kiedy maja owu i dziecko mają bez wiekszego wysiłku. NIESPRAWIEDLIWE

A co w życiu jest sprawiedliwe????

Gdybys była w tym kręgu to byś się tu z nami nie męczyła tylko bys latała z brzuszkiem.
Ja juz sie z tym pogodzilam i tłumaczę sobie to tak że dojrzalam do roli matki, porobilam wszystkie badania i czekam w miarę zdrowa na moje szczęście.
Inna opcji na razie nie mam.

hmm.. może też dlatego że ja ogólnie jem teraz prawie same owoce i warzywa i chude mięska :tak:
Obiecuję sobie, że tez będę tak zdrowo jadła i nic! Właśnie pizzę zjadłam. Ale zaczynam jeść o połowę mniej niż do tej pory. A ! i rower kupuję, bo teraz to tylko tyłek do auta pakuję. Mam 6-7 kg po ciąży do zrzucenia. A w maju zaczynam staranka o drugą dzidzię.

ja tez:wściekła/y: dobre to z tym szambem :-D:-D kropko jestes nieoceniona hihihi:-D:-D
zaczelam sie zastanawiac czy czasem nie mowila ze jutro na 15-sta:eek::eek:
mam czasami takie zdolności nie pamiętania o pewnych rzeczach bądz przekręcania:eek:

zrobilam sobie dzis testa owu... i wyszla druga słaba kreska ale dosyc wiodczna:eek: kurcze szybko jakos ..... jak to jest? jesli teraz wyszla slaba to jak myslicie do ilu dni wyjdzie mocna??

Może faktycznie jutro zadzwoni? A wy tu juz wylew szamba życzycie!
Mam nadzieję, że z testami wszystko ok, bo też je chyba dziś zamówię!:tak:

a ja za to jestem okazem zdrowia:tak::-) jak żyje nie byłam w życiu na zwolnieniu lekarskim, wogóle nie choruje chyba, że czasem jaiś katarek mnie dopadnie poczym nazajutrz mija.... nigdy nic złamanego nie miałam, jak wypadłam kiedys z pociągu to nic mi sie nie stało tylko miałam lekkie zadrapania na nadgarstkach:tak:
jakaś niezniszczalna jestem :-D

Jak to "WYPADŁAM Z POCIĄGU"? :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Co ty robiłaś, że z niego wypadłaś?

tak jak wczesniej pisalam lekarz zrobil usg przez podbrzusze.. nie powiedzial ze nie ma tam fasolki, wiecej ja gadalam niz on.. powiedzialam ze robilam testa i ze negatyw i ze zrobilam dla pewnosci bo przeciez bez owulacji.. powiedzialm jak wygladal wykres tempki bo o to pytal i tyle tylko ze luteina i chyba powiedzial ze wszystko jest w usg wporzadku... poza tym od poltora tygodnia mam lekkie pobolewanie w podbrzuszu, wczoraj jak przytulalismy sie i jak szczytowałam to mnie całe podbrzusze rozbowało, ale po chwili przeszło.. nie wiemm dlaczego, poza tym ostatnio zauwazylam, że po herbacie mam takie palenie w gardle.. jakby zgada (nigdy wczesniej nie miałam zgagi wiec nie wiem czy to dokladnie to).. jakos wiem ze niby nie było owulacji, wiec sama nie wiem czy tak coś moze byc

Wiesz- nie chcę cię nakręcać, ale ja mam za sobą jedną ciążę i miałam tak samo jak ty teraz! Życzę ci przepięknej, zdrowej fasolki! Ja byłam w 5 tyg na usg i lekarz mi powiedział że jeszcze nic nie widać. Pod koniec 6 już widziałam! Czy ty robiłaś betkę?
w sumie za wcześnie bło aby potwierdzic fasolke.. takze tez nie mozna bylo jej wykluczyc.. pozostaje czekać..

hei kochaniutkie.-)
Nie bylo mnie caly tydzien i powiem wam szczeze ze bylo poprostu super!!!
Zero mysli o dziecku i jest mi z tym super..moje mysli sa zajete czym innym i tak sie lepiej czuje!!!
Napewno nie jestem w stanie przeczytac co naskrobalyscie wiec nawet nie bede sie za to zabierac.
Teraz jedziemy do Barcelony na swieta i wracam w poniedzialek wiec nie bedzie mnie...bede odpoczywac,jesc,chlac i sie kochac z mezusiem i zero myslenia o dziecku:-)
Jakos te BB mnie nakreca ze nie moge normalnie funkcjonowac i zle spie w nocy wiec bede zagladac co tydzien!!
Mam nadzieje ze nie gniewacie sie na mnie i nadal lubicie troszke:-)
Zycze wam wesolych swiat wielkanocnych i smakowitego jajka oczywiscie MESKIEGO.-)hehe
Dbajcie o siebie i mezusiow no i o filge nocne bo to wazne zeby fasolka powstala z czego wam ogromnie zycze wszystkim dziewczynkom!!!
DUZA BUZKA !!!

Kochana ja cię doskonale rozumiem i szanuję twoją decyzję! Wszystkie wiemy, że najgorsze jest to nakręcanie się. Jeśli bez BB czujesz się lepiej to wpadaj do nas raz na tydzień. Streścimy ci co się działo;-) A na forum wrócisz jak juz będziesz miała fasolkę:tak:

Kropeczko, właściwie nie mam po co, bo zabezpieczamy się (gumki) i nic nam się nie przytrafiło, więc gdybym była w ciąży, to chyba raczej urojonej - od myślenia o tym :tak: mam 99% pewności, że nie umożliwiliśmy jeszcze fasolce zaistnienia ;-)
Chociaż gdybym w tym cyklu zaszła, to dzidzi byłoby prawie na Boże Narodzenie :-D trochę mi szkoda, że się nie staraliśmy, no ale obiecałam sobie kilka spraw pozałatwiać, więc na pewno jeszcze kilka miesięcy poczekamy - chyba, że przez Wasze pisanie nie wytrzymam i przekłuję gumkę albo wymyślę inny patent :laugh2::laugh2::laugh2:
To tak jak my! Ale ja w maju rezygnuję z gumek :tak::-D:tak::-D:tak::-D Co prawda ze spraw do załatwienia zostało mi jeszcze tylko zrzucenie zbędnych kg, ale trudno. Może jeszcze się uda. Najwyżej w drugiej ciąży nie będę się tak objadać!

Lece Lachony bo męda sie upomina o kompa.
Jutro idzie do roboty więc będzie spokój.

Bawcie się dobrze i nie skrobcie za dużo.

reklama
Jezuuuuuuuuu ja nie nadrobię tego co napisałyście od soboty !!!!!!!!!!
Odpowiadam na wybrane posty z losowo wybranych stron :-)

V V V :)

Była, zmierzyłam, (zapłaciłam :sorry:) wróciłam
Małe ma 1,22, ostateczny termin wg usg: 18 listopada. Serce słychować (łubutłubutłubut), mamy już rączki i nóżki oraz pokazano mi kręgosłupek :)
Nastepna wizyta 11 maja, wtedy przezernosc i tes PAPA :)

Buziaki

Yeeeeeee super !!! Kurdę już kręgosłup i rączki. Mój szkrab jak miał 7 mm to nic nie było widac narazie.
Zobaczymy jaki będzie 15.04 w środę. Mam nadzieję, że chociaż taki jak twój.
A termin mam tylko dzien po Tobie.

Witam poniedziałkowo!
Beatko bardzo mi przykro, napewno następnym razem się uda!!!:tak:
Passingby super że dzidzia tak duża:happy:, boże jakie to musi być wspaniałe uczucie , zobaczyć swoją malutką dzidzię-dbaj o siebie!!!:-)
Hanka czekam na wieści z usg!!!:tak:

Sorry że nie odpisuję na wszystkie posty...
U mnie 3 dzień po IUI i wciąż kłuje mnie jajnik (prawy) czuję się cały czas jak na @ i nie wiem czy tak być powinno?!:baffled:
Być może to efekt tych odżywek co karmili plemniki... sama nie wiem?!
zostało mi czekać... a to cholernie trudne, czas się dłuży!!!
POZDRAWIAM

Ja cały czas nie puszczam kciuków i myślę o Was-11 dni musi szybko minąć !!!

hei kochaniutkie.-)
Nie bylo mnie caly tydzien i powiem wam szczeze ze bylo poprostu super!!!
Zero mysli o dziecku i jest mi z tym super..moje mysli sa zajete czym innym i tak sie lepiej czuje!!!
Napewno nie jestem w stanie przeczytac co naskrobalyscie wiec nawet nie bede sie za to zabierac.
Teraz jedziemy do Barcelony na swieta i wracam w poniedzialek wiec nie bedzie mnie...bede odpoczywac,jesc,chlac i sie kochac z mezusiem i zero myslenia o dziecku:-)
Jakos te BB mnie nakreca ze nie moge normalnie funkcjonowac i zle spie w nocy wiec bede zagladac co tydzien!!
Mam nadzieje ze nie gniewacie sie na mnie i nadal lubicie troszke:-)
Zycze wam wesolych swiat wielkanocnych i smakowitego jajka oczywiscie MESKIEGO.-)hehe
Dbajcie o siebie i mezusiow no i o filge nocne bo to wazne zeby fasolka powstala z czego wam ogromnie zycze wszystkim dziewczynkom!!!
DUZA BUZKA !!!

Odpoczywaj i Wesołych Świąt :-)

Do góry