reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

a czemu staranka odłożone? ale tak wogole czy poprostu nie myslisz o tym i samo sie robi??:-)
a u mnie nic nowego , fasoli dalej brak, pracy brak.... i jakos mija dzien za dniem:sorry:
a ja dzis zasnełam z ranca z termometrem w pi...... hahahahhaha:-D obudzilam sie po pół godzinie:laugh2:

odlozone poniewaz czeka nas przeprowadzka,remoncik...troche sie namnozylo ostatnio i nie mamy glowy do tego...a z tym termometrem to sie usmialam hahahahh dobre!pewnie ci przyjemnie bylo i dlatego usnelas,przyznaj sie heheh
Witaj Kochana ale ześ nam uciekła!!!! :no: nie ładnie tak! :-p dobrze ze masz tyle zajec jakby nie patrzec to one pomagaja przetrwać!!!! :sorry: wiec nie mysl o bobaskach rob swoje a faolek sam se do was wpadnie! :laugh2:

:laugh2:

no nie ladnie,nie ladnie,ale na obrone mam to,ze to nie z mojej winy....

Czesc Romeczko!jak ja sie ciesze ,ze sie odezwlas,bylas tutaj pierwsza osoba,ktora poznalam.jak widzisz nadal sie staram i jeszcze nie ma efektow.niektore dziewczyny przynajmniej wiedza dlaczego nie moga zajsc,a ja ,u mnie wszystko w porzadku i M tez.

slonko,najwazniejsze,ze wszystko w porzadku bo predzej czy pozniej Wam sie uda skoro nie ma zadnych przeciwskazan...! buziokle dla ciebie!!!!!!!!!!!

Witam się z rana i uciekam do pracy:-) dzisiaj przy herbatce bo milk się skończyło:wściekła/y:
Romka gdzie ty się podziewałaś kochana? Ada200 ma fasolkę udało jej się:tak:

a ja mialam sporo roboty ostatnio i nie mialam czasu zalatwic neta...

POZDRAWIEM!!!

reklama
Dziewczyny z mojego usg czytam sobie tutaj ze mam jajniki (obustronnie) multifollicolare (gdzie follicolo to pecherzyk graafa po wl.) szukam cos w necie ale po wlsoku do konca nie kumam a po polsku wyskakuje mi tylko PCOS a to na pewno nie to. nie wiem jak to przetlumaczyc , co to moze znaczyc?? Hormonki w normie FSH troche wiekszy niz LH. @regularna 28-29 dni, trwa 5-6 dni, zadnego zbednego owlosienia, no generalnie objawy PCOS nie wystepuja. Co to znaczy ten wielopecherzykowy jajnik?? aha z dominujacym pecherzykiem (niestety nie miala lekarka ochoty go zmierzyc) w prawym jajniku. Czyli ze co??Moze ich dojzrec wiecej niz 1 i mam szanse na blizniaczki??;-) Nie ma sie czym martwic tylko cieszyc?? O co kaman??

Endometrium w 9dc 6 mm to chyba ok??

Dziewczyny z mojego usg czytam sobie tutaj ze mam jajniki (obustronnie) multifollicolare (gdzie follicolo to pecherzyk graafa po wl.) szukam cos w necie ale po wlsoku do konca nie kumam a po polsku wyskakuje mi tylko PCOS a to na pewno nie to. nie wiem jak to przetlumaczyc , co to moze znaczyc?? Hormonki w normie FSH troche wiekszy niz LH. @regularna 28-29 dni, trwa 5-6 dni, zadnego zbednego owlosienia, no generalnie objawy PCOS nie wystepuja. Co to znaczy ten wielopecherzykowy jajnik?? aha z dominujacym pecherzykiem (niestety nie miala lekarka ochoty go zmierzyc) w prawym jajniku. Czyli ze co??Moze ich dojzrec wiecej niz 1 i mam szanse na blizniaczki??;-) Nie ma sie czym martwic tylko cieszyc?? O co kaman??

Po pierwsze weż wyniki LH i FSH i podziel jedno przez drugie. Jak ci wynik wyjdzie bliski 1 to dobrze a jak koło 1,5 to już może być wielopęcherzykowatość jajników w skrócie FSH tym bardziej, że coś podobnego ci napisała. Ale z tego co mi wiadomo bo mam pcos to jest problem z pęcherzami właśnie przez tą pęcherzykowatość (malutkie bąbelki powietrza na jajniku) a u ciebie zauważyła pęcherz tylko szkoda że wymiaru ci nie podała bo byś mniej więcej sobie obliczyła kiedy pęknie.
Ja też nie mam żadnych objawów pcos tylko zaczęłam kilka lat temu tyć bez powodu. Nawet LH do FSH mam 1,1.

Dziewczyny mam takie pytanko w jakim dniu robi sie te wszystkie badania? Chce sie odpowiednio do tego przygotować.Wczoraj rozmawiałam z moim M i obiecał że przebada sie jako pierwszy choć nie ukrywa że sie boi wyniku. Ale trzeba byc dobrej myśli.

3dc 9miedzy (2-4) LH i FSH a progesteron najlepiej jakies 7 dni po owulacji, czylo kolo 21dc.., prolaktyne ..po @ a przed owulka, tak najlepiej podobno.

odlozone poniewaz czeka nas przeprowadzka,remoncik...troche sie namnozylo ostatnio i nie mamy glowy do tego...a z tym termometrem to sie usmialam hahahahh dobre!pewnie ci przyjemnie bylo i dlatego usnelas,przyznaj sie heheh

no nie ladnie,nie ladnie,ale na obrone mam to,ze to nie z mojej winy....

slonko,najwazniejsze,ze wszystko w porzadku bo predzej czy pozniej Wam sie uda skoro nie ma zadnych przeciwskazan...! buziokle dla ciebie!!!!!!!!!!!

a ja mialam sporo roboty ostatnio i nie mialam czasu zalatwic neta...

POZDRAWIEM!!!

A ja naprodukowlaam, wypisalam ci wzystkie fasolki jakie sie zjawily ostatnio, naglowkowalam sie i co...przeoczylas moje bazgrolki Romciu???
Co to za przeprowadzak, remonciki...w PLczy w UK...I co z majowymi badankami i zabiegami???

Endom... masz ok na ta faze cyklu, a z tymi jajnikami moze chodzi o to, ze masz pecherzyki na obu jajnikach i jeden z nich dominujacy... mysle ze jakby to mialo byc PCOS to ona by cie tak predko nie wypuscila od siebie bez zalecen...chyba ze to naprwde jakas trefna ginka byla i ma to w doopie ze ktosik ma cosi nie jak nalezy...?
Sama nie wiem.

LH do FSH wychodzi 0,55 no i brak innych objawow
Poza tym ta durna ginka powiedziala ze wszystko dobrze to kurde mam sie z nia bic??Nawet mi zdjecia nie pokazala cholera tak z daleka widzialam jakies 3 plamki-pecherzyki na jednym a na drugim chyba 1 pecherzyk. Cholera. Za 2 tyg ide do innej lekarki na wszelki wypadek, pokaze jej wszystkie wyniki i wypytam o te multifollicolarnosc

Aha nie podala mi wielkosci pecherza ale powiedziala ze jestem w polowie cyklu i mamy zaczac przytulanki. Jaka polowa cyklu jak to 9 dzien??

LH do FSH wychodzi 0,55 no i brak innych objawow
Poza tym ta durna ginka powiedziala ze wszystko dobrze to kurde mam sie z nia bic??Nawet mi zdjecia nie pokazala cholera tak z daleka widzialam jakies 3 plamki-pecherzyki na jednym a na drugim chyba 1 pecherzyk. Cholera. Za 2 tyg ide do innej lekarki na wszelki wypadek, pokaze jej wszystkie wyniki i wypytam o te multifollicolarnosc

Kochanie-ma byc bliski 1, nie moze byc ani za wysoki ani za niski!!!
jakie masz dane lh i jaki fsh??? z ktorego dnia cyklu wyniki?

reklama
Witam się po pracy.
Kropeczko dziękuję za buziaczki dla ciebie słońce i całej reszty gangu też buziole :-)
Romka a może wpadkę zaliczysz i będzie wszystko na raz remont,przeprowadzka i fasolka:-)
Makaronka ja robiłam usg w 11dc i moje endo miało 12mm a opis był taki jajniki obustronnie prawidłowe torbielikowato-lite lewy z pęcherzykiem dominującym 19mm.

Do góry